- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Én Debianon találkoztam a keyringgel, de pár napos linuxosként eléggé idegesített sok mással együtt, így megértem a most abszolút kezdőket, mit élnek át.
(#25737) Syl
Sorry, csak rámutattam ezzel arra, milyen az, amikor leszólunk egy disztrót azért, mert valami szerintünk nem úgy működik, ahogyan azt elképzeltük!javasolhatom neked is Szun Cu és Lao Ce írásait?
-
válasz
mr.nagy #25730 üzenetére
Dehogy szólsz bele, ez topic nem pü!
Nincs itt nézeteltérés, csak zrikálás. úgy mint a haderőnél a gépesített lövész és a harckocsizó fegyvernem között anno. Az eOS topicban merült fel a probléma, a zip- est én sem hiszem, hogy jellemző lenne, a keyring dologgal meg MINT- en még sosem találkoztam, pedig mintha lenne seahorse néven. Nekem nem hiányzik, de tudom, hogy sokaknál felmerül problémaként.
(#25731) Syl
Didros keyring problámájáról volt szó, amit be is linkeltem. eOS topic 99. hsz
Ismerem a filmnézéssel kapcsolatos hsz- eidet. Szerencsétekte sokkal tobbet olvasom a topicokat, mint ahányszor hozzászólok!(#25736) Nkboy
Jujj. Mire +oldás a KDE? Nem jött át. -
Csak nem ráddobtak egy grafitbombát, mert azt el sem tudom képzelni, hogy újra kizártad magad a földgolyó minden netszolgáltatásából!
Ma nincs kérdéssorozat? A tegnapi sorozataidról annyit megemlítenék, hogy egyszerre talán túl sok témakört próbáltál átölelni, így a válaszok mókuskerék belsejébe ragasztott papíron voltak számodra. Néha határozottan rákérdeztél újra ugyanarra a dologra, mert 4 irányból jöttek 6 témában a válaszok s közben fogalmaztad új kérdéseidet. Javallanám, hogy olvasgass időnként Szun Cu és Lao Ce írásaiból.
A Linux kezdőknél okoz zavart, mert szeretnél sok mindent megtudni, de minél többet megtudsz, annál több kérdés merül fel benned, magam is így vagyok ezzel. Már kezdek kissé lehiggadni, mert lassan látom a lehetőségeim és korlátaim között ívelő szivárvány hidat. e is el fogsz jutni erre a spirituális szintre.No, de addig is... port ki-be, gui- nem gui, torrent aktív-passzív, emil pop- nem pop, etc. után mi a mai menü?
Ja, a torrentezésről: amit írtál, az teljesen normális. Akármekkora feltöltési sebességed van, ha már 2x annyi a seed, mint a leech, akkor Te már csak csorgatni tudsz felfelé. Az ilyen seedidő kötelezettséggel működő trackereknél el kell kapni a népszerű letölteni való dolgokat az elején. A másik megoldás, hogy nemzetközi nyitott tracker kereső oldalakat használsz, mert ott minden megvan, ami nem magyar nyelvű. Privát trackerek közül csak a nagy létszámúak érnek valamit, ajánlani persze itt nem tudok. A többi a kliensen és a le/fel sebességen múlik.
Ezen kívül nem árt ismerned a seedelők földrajzi helye szerinti vonatkozó törvényi szabályozást sem, nehogy egyszer csak kopogtasson valamelyik 3 betűs!Van amúgy amit még nem válaszoltam meg a többször feltett kérdéseid közül?
-
Magamhoz mérten nem éreztem cinikusnak, amit mzx- nek írtam: de ezzel sem vitatkozhatom, mert Te így látod
"Ha ez a tapasztalatod a MINT- tel, azt el kell fogadni. Én kipróbáltam az eOS- t, de még nem udnám a kettőt összehasonlítani. Az viszont látszik, hogy a felhasználók szeretik ezt a nagyon lassú MINT nevű disztrót már jó ideje.
Az eOS- t is egyre többen kedvelik, de így van ez jól.
"
"Én a MINT 16/64 Cinnamont használom, hogy Syl mit használt? Passz, biztosan olyan gépi környezetbe használta vagy olyan beállítási hiba volt, ami miatt lassúnak érezte és tett egy olyan kijelentést, amivel nem tudok vitatkozni."
Most is azt mondom, ha nem jött be, nem jött be. Neked, másnak meg bejön. A mappanyitogatásnál nekem nem tünt fel a lassúság. Az viszont eléggé zavarna, ha egy filmhez nem tudnám megnyitni egy disztrón a feliratot tartalmazó zip- et, mint itt egy eOS- t használó sorstárs, a keyringről nem is beszélve. Ha a MINT ilyen hibákkal őrítgetne folyamatosan, biztosan nem használnám sokáig. Ahogy olvasom, nem sok megoldás van a filmfeliratra, így szegény didros azon a disztrón biztosan nem fog feliratos filmet nézni.
Majd egyszer rálel egy lassú disztróra, amivel gond nélkül csinálja, amit szeretne. Elismerem, ez piszok unalmas lesz majd!
-
Én úgy tudom, hogy a gui az egy program grafikus kezelő felülete, az asztali kezelő felület meg egy disztró grafikus kezelő felülete.
Én a MINT 16/64 Cinnamont használom, hogy Syl mit használt? Passz, biztosan olyan gépi környezetbe használta vagy olyan beállítási hiba volt, ami miatt lassúnak érezte és tett egy olyan kijelentést, amivel nem tudok vitatkozni. Nézd meg a distrowatch- ot, hogy az utóbbi pár évben melyik volt magasan a legnépszerűbb disztró. Biztosan azért, mert annyira lassú, hogy jobban kíméli a szemgolyót.
Ahogy nézem, lassan sikerül saját magad is kizárni mindenféle netes ki- bejutásból!
Ez ám a supersecurity!
(#25708) mzx
A körülmények miatt volt nehéz a Linux telepítése meg a 0 rutin miatt, de nem 2005- ben, hanem tavaly!
A Debian a legszivatósabb, amit próbáltam. -
"a Linux telepítése és belakása bonyolult az egyszerű felhasználónak a Win- hez viszonyítva"
Így írtam, mert így van. Magam is évtizedes Win múlttal ugrottam bele a Linux telepítésébe és bizony kellett az elszántságom, bár épp HDD csere is közbejött, de alapból 2 HDD volt a gépben és Wubival próbálkoztam Win mellé telepítési opcióval először, a végén jött csak a kézi partícionálós telepítési mód. Utána Debian még a hálókártyát se ismerte fel a gépben, úgy kísérletezgettem, hogy mit hová kell beírni. Aztán jött a MINT meg az openSuse, persze közös /home- al.
Ha ezekre azt mondod, hogy egyszerű, akkor azonnal elkezdem telepíteni a Win 8.1- et!Az XP-t meg már félálomban is feltelepítettem úgy, hogy még a bios sem jött be és az alaplapi telepítő cd se volt meg, annyira behalt a gép egy rossz táptól.
Ma már én is azt mondom 20 különböző disztró után, hogy pofonegyszerű a Linux telepítése, bár néha keverednek bennem a dolgok új telepítéskor.
MINT forever!
Minap olvastam az F1 hírekben, hogy valaki azt mondta, lassú a Ferrari!
-
Gentoo, Suse, Arch, fork Mandriva alapú disztrók azért jó sok dologban különböznek, de minimum a csomagkezelésükben. Itt sem egyszerű eldönteni, melyik jön be, a nehézségi fokokról nem is beszélve.
Úgy látom a Debian/Ubuntu alapúakat kerülöd.
Az tény, hogy egy asztali környezet meg tudja fogni az embert, nekem például a Cinnamon jön be és ezért vagyok MINT- en. Rengeteg disztró van, ami nagyon szuper és a Win- ek a nyomukba sem érhetnek. Ennek ellenére mégis a Win van a többség gépén, mert a Linux telepítése és belakása bonyolult az egyszerű felhasználónak a Win- hez viszonyítva. Sokan azért viszolyognak a Linuxtól, mert még a régi Linuxos sztereotípiák élnek bennük.(#25700) Syl
Ha ez a tapasztalatod a MINT- tel, azt el kell fogadni. Én kipróbáltam az eOS- t, de még nem udnám a kettőt összehasonlítani. Az viszont látszik, hogy a felhasználók szeretik ezt a nagyon lassú MINT nevű disztrót már jó ideje.Az eOS- t is egyre többen kedvelik, de így van ez jól.
-
-
Kezdő linuxosnál bármi előfordulhat, szerintem mindenki szívott is eleinte párszor, de akit nem tántorítanak el a kezdeti nehézségek, az már nem szabadul a Linuxtól. Legfeljebb azon töri a fejét, hogy még melyik disztrót kéne kipróbálni.
Húzós volt a húsvét?
(#25686) Nkboy
Ez a jó benne. -
Nem célszerű ilyeneket írni, hogy a grub- ot telepítette- e, mert azt fogja hinni egy kezdő ez alapján, hogy azt neki kell csinálni. Az pedig régen rossz lenne!
(#25684) m.Sjani
Célszerű minél több infót adni telepítés előtt, akkor megelőzhetők az ilyen bakik. Úgy látom későn néztem be, nem kellett volna újratelepíteni a rendszert, hanem csak a grub- ot külön a telepítő dvd segítségével.
A biosban nem sokat fogsz látni az oprendszerről, arra viszonz figyelj, hogy a boot sorrendet állítsd vissza a megfelelő HDD- re! -
válasz
#94477440 #25673 üzenetére
How to install with manual partitioning
Igaz, hogy MINT, de a képekkel elég jól végig van vezetve.Jól mondják, kezdőként a /home csak gondot okoz.
30 Gb a disztró, a többi helyen meg olyan nevű partíciókat csinálsz, amilyet akarsz. Ha most csak a telepítést csinálod meg, az is elég, később a gParted programmal könnyen csinálhatsz külön partíciókat!
-
(#25668) joecontra
Igaz, bocs, már átmentünk az előbb!ezt a linux offba kellett volna:
Hölgy a fedélzeten! Virtuálisan is meglocsollak, de csak ilyen locsoló versike van, a TEK úgyis visz mindent:Petőfi Sándor - Orbán
Komor, mogorva férfiú
Volt Orbán,
Bár oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
De hisz mogorva ép azért
Volt Orbán,
Mert oly vidám hajnal pirult
Az orrán.Oka egyébiránt maga
Volt Orbán,
Hogy oly vidám hajnal pirult
Az orrán.
Temérdek borfélét ivott
Meg Orbán,
Vidám hajnal azért pirult
Az orrán.nyúl?
-
válasz
MacCaine #25658 üzenetére
Ajaj, most már mind1.
Ők figyelnek a biztonsági problémákra nagyon és mostanában az XP miatt gyakran felmerül a Linux név, így az itteni szervezkedést is erősen szemmel tartják. Aki nagyon rejtőzködik, az meg ugye gyanús.Másrészt nem a Készenléti új neve, mert az is megmaradt, a TEK egy teljesen új szervezetként lett létrehozva.
Akik fizikailag a gépemhez férnek, belenyúlhattak?
Bele hát, az én gépembe legutóbb az asszony nyúlt bele a porszívócsővel véletlenül, mert nyitott az oldala. A gépnek. -
válasz
CPT.Pirk #25610 üzenetére
Na én kész vagyok! Eddig is sejtettem amúgy, hogy komoly a helyzet!
Az a Brüsszel elég ronda és pont úgy néz ki most a sonka a fazék rotyogó vízben bűrrel felfelé. fujjjjjj
(#25611) sh4d0w
Nekem a 139 és a 445 volt nyitva, utóbbi valami MS akármi.
Létezik, hogy a MINT- en alapból nem aktív az ufw? Azóta már aktiváltam, de mérges vagyok, talán még a rezsim is nő emiatt! -
Ezt olvastam a reject és a drop/deny között.
Egy csomagon alapvetően háromféle műveletet tudunk végezni: elfogadjuk (ACCEPT), eldobjuk (DROP) vagy visszaküldjük (REJECT). Utóbbi kettő fő különbsége, hogy REJECT esetén a küldőt ICMP-üzenettel értesítjük arról, hogy a csomagot elutasítottuk, így hamarabb "érteni fog a szóból".
másik helyen:
Különbség DROP és REJECT között a forrás értesítése (telnet egy REJECT policyval rendelkező irányba azonnali hibaüzenettel jár, DROP irányba várakozás, majd timeout).Lassan okafogyottá vált ez a tűzfal kifelé téma, de csak rágódsz rajta.
Mi ennek az oka?
-
"Kifelé is mindent tiltasz? De akkor nem lehetne egy csomór dolgot tenni, nekem így tűnt amikor régebben ezt teszteltem, bár nem alaposan teszteltem, ezért is kérdezek erről, hogy kifele mit állítsak?"
Nem értettelek pontosan, ezért felraktam a gufw- t.
Kifelé nincs tiltva semmi csak befelé. Jó ez így egyedi otthoni gépen, felesleges egyenként állítgatni a portokat. Ezt olvastam, mikor áttértem Linuxra és a netbankolás miatt paráztam.
Egyébként így a 25. kivételével minden port stealth jelzésű, ami jó! Felesleges a kifelé tiltás.(#25592) EarL 007
a rezsicsökkentések korában ez számít?AC/DC
eképpen is
-
Valami a böngészőidben blokkolja, próbáld meg a böngészőt kiegészítők nélkül. Próbálj más online port scannert keresni. Kifelé port? Befelé port? No, ezt se értem.
Nézd meg a statust az ufw- nek és ha kell akkor kapcsold be és minden Ok lesz!
sudo ufw enable
Nekem minden closed és stealth, a torrentezés megy rendesen.Lao Ce kínai volt.
ezért nem vettem a poent
-
válasz
mr_kickass #25297 üzenetére
CrunchBang Linux
Ez elég minimalista, de nézhetsz más openbox desktopost is. Sok sikert és jó tanulást!
ArchBang Linux is hordoz kihívást magában. -
válasz
fradi81 #25279 üzenetére
Igazad lehet, bár én megszívtam az LMDE- vel. Egyébként nem hiszem, hogy direkt Debian alapúra gondolt volna, ha a körülményeket vesszük figyelembe!
nem kötekedés volt a célom
MKLS- nek van igazsága, ki kell próbálni többet is, mindenki így szereti meg valamelyik disztrót, másrészt egyik gépen ez fut jól- másik gépen meg amaz.
Manjaro XFCE- t én is kipróbáltam, simán javasolható kezdőknek. -
válasz
fradi81 #25277 üzenetére
LMDE requires a deeper knowledge and experience with Linux, dpkg and APT.
Debian is a less user-friendly/desktop-ready base than Ubuntu. Expect some rough edges.
Megismerkedésre szinte ideálisnak tűnik az LMDE!
MINT 16 Cinnamon mér' nem volt megfelelő első ajánlatnak? -
Az adott helyzetben érthető volt, miért említettem, nem ismétlem az előzőekben elhangzottakat.
Kezdő disztró próbálgató esetén nem a legjobb javaslat a KDE gyengébb gép esetén, mert nem fog kínlódni, hogy optimalizálja a rendszerére, hogy az jól fusson. Meg lehet viszont utáltatni így! Autóvezetés tanulása jó példa lenne ide.
Kezdőként így látom.De ELECT dönt.
(#25067) Jim-Y Köszi a Gnome- os megoldást ELECT nevében is. Nekem inkább a Gnome3 felügyeskedése okozott gondot abszolút kezdő koromban Debian Wheezy- re ATI gond miatt! MINT Cinnamonnal elvagyok.
-
Az lehet, hogy a Gnome3- at nem bírja a géped, amíg memóriából ment, addig meg gyors volt. Így aztán nem a Midoritól kell megválnod, hanem az E OS- től. Lehet, hogy a MINT Cinnamont se szeretné, de a MINT MATE pörögne és a Manjaro XFCE is. Ha elolvastad volna az első kérdésedre adott választ, akkor nem kérdezel rá, mivel lehet egy programot eltávolítani.
Gnome3- at, KDE- t kerüld.
Ha valaki használ Gnome- ot, akkor akár azt is elmondhatja, hogyan kell a Gnome2 v. Classicfelületre átállítani, azzal lehet, hogy OK lenne!
-
Linux MINT Cinnamon, ha a géped bírta a Win7-et. Ha nem annyira, akkor MATE v. XFCE asztali kezelő felülettel. Manjaro XFCE is pörgős. Azokat a programokat, amiket feleslegesnek ítélsz, pofon egyszerű eltávolítani a Synaptic v. a szoftverkezelő segítségével. Ezek biztosan megfelelnek az általad leírtaknak, Ubuntuhoz képest főleg. Nézegess itt disztrókat, rengeteg van, próbálj ki többet is, kereshetsz akár Old computer szűréssel is.
(#25007) MacCaine Köszi, olyan nagy fájlokat nem mozgatok. Még.
(#25006) gtamate2 Manjarora nem lesz jó Ubuntus program. Az alapok miatt főleg.
-
válasz
csiben1 #24990 üzenetére
Használd a Synapticot inkább. Én első időkben a szovtverkeresőben nézegettem mik vannak, de a Synapticot használtam. Először Maya volt fenn és félig volt magyar, beírtam a Synapticba, hogy hu és végigtallózva telepítettem, amit jónak láttam és jó is lett a magyar nyelv teljesen. Profik biztosan tudnak jobb megoldást, de soxor a józan paraszti és is segített! Ez a kép már Petra változatról van:
Sajna laptopot nem használtam Linux-al, így ehhez nokedli vagyok, de valamelik guru csak tud ebben segíteni!
Ha nagyon azt látod, hogy elszaladnak a hsz.- ek és nem kaptál választ, nyugodtan ismételd meg a kérdést, mert a sok topic miatt elsikkadhat egynémely fontos kérdés! -
A MINT 16- ot próbáld ki és ha tetszik, akkor várd meg a májusban kijövő MINT 17- et, ami szintén 5 éves támogatású lesz és az utána jövők is már 2 v. 1,5 éves támogatásúak lesznek.
Kereshetsz rolling v. half rolling támogatású disztrót is, ha ez zavar téged!Nem olvastam a MINT honlapon, hogy kötelező használni.
Te igen?
-
-
válasz
Giovanny #24964 üzenetére
Linux MINT 16 64 bit Cinnamon- ezzel meg fogsz barátkozni hamar.
Annyi gigával feleslegesnek mondják a swapot! Nálam 4 Gb- al se megy, bár van, de mindíg kikapcsolja magát.
Oprendszer mellé rakod vagy szűz HDD-ra? Nem árt, ha olvasgatod a magyar nyelvű felhasználói kézikönyvet, igaz 13- ra van még csak lefordítva, de lényegtelen, kezelő felületben van kis változás.
-
válasz
MasterMark #24875 üzenetére
De most legalább megtudta !
-
válasz
ubyegon2 #24856 üzenetére
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/70 ennél a linknél kimaradt az update parancs, az alábbi sorrendben add ki a parancsokat terminalban:
sudo add-apt-repository ppa:gma500/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get update
sudo apt-get install poulsbo-driver-2d poulsbo-driver-3d poulsbo-configinstall után restart
-
válasz
cool13 #24845 üzenetére
Nem vagyok ebben járatos, ezért utána kellett néznem. Ez a 2 terminal parancs írja ki a vga- val kapcsolatos dolgokat:simán bemásolod terminálba és enter
lspci | grep VGA
glxinfo | grep OpenGLATI kártyám van, így nem tudom lecsekkolni, de itt találtam valamit:
Install driver for GMA500 built in display (Netbook)PPA hozzáadása lehet, hogy így egyszerűbbnek látod
-
No, végre sikerült megoldanod! Örülök ennek! Most kicsit megnyugszol.
poen volt
Jórészt úgy valahogy, volt 10-12 disztró fenn(nem egyszerre), párral meg is gyűlt a bajom, volt amit ki is tudtam nyírni. Azért próbáltam Debian vonalon maradni és Unityt, KDE- t kerülni, egyedül a Manjaro Xfce lóg ki a sorból, az most is megvan valahol. Első időkben volt közös /home, na azzal aztán tudtam érdekes dolgokat művelni!Laonak csak később adom át az üdvözleted!
-
Úgy láccik tényleg szerte- széjjel ágazott a figyelmem! Már nem is először ma, itt a tavasz, bocs!
Nekem is pici kapacity volt a HDD- m, de nem ezért vettem újat! A régi rossz bőrben volt és a Win7- ből is kezdett elegem lenni, így párhuzamosan kezdtem a Linux disztrókat kipróbálni és az új HDD- re áttelepülni. Mindezt hozzá nem értőként! Volt katyvaz mind2 winyón, ráadásul cc. 400 Gb torrentet is futtattam közben ntfs- ről, de még a Wint se ölhettem le, mert kellett a HD Sentinel a nem stabil winyó miatt. Már minden 100%- os, időbe telt, de sokat tanultam mind2 témában.
persze nem eleget
-
Rendben! Ne szemantikázzuk el az időt!
"hogy egy másik verziószámot kizárólag annak árán lehet feltenni, ha a korábbi linuxmint telepítést formázzuk" Ez nem így van!
Csak GB kapa city korlátja van annak technikailag, hogy akár 5 féle Linux MINT is legyen ugyanazon a HDD- n! A GRUB- ot nem nagyon zavarja. Én is használtam már LTS és Petra verziót, nem kell gyalulni semmit! De újra hangsúlyozom, respektálom a döntésed!
-
Értem, bár nem gondolnám, hogy csak egy újabb verziószám
miatt érdemes váltani, de ha neked jó, akkor jó!
Hallottam én is, hogy a MINT nem szereti a verzió frissítését
, kerültem is erősen a frissítés szót, mind hiába!
Halkan jegyzem meg, hogy egy régi gépen nem biztos, hogy rosszabbul fut egy újabb verzió! Az én gépem 8 esztendős és vígan fut a MINT 16 Cinnamon 64 bit.Ja és bocs, hogy felbosszantottalak ezzel!
-
válasz
cool13 #24795 üzenetére
Ha úgy is át akarsz térni Linux- ra, inkább csinálj egy üres partíciót, 20-25 Gb elég, amin ki tudod próbálni telepítve a szimpatikus disztrókat. Live módban közel sem adja a telepített Linux élményt és sebességet.
Ráadásul sok akadály is felmerülhet, mint látjuk.Ja, ne automata, hanem a kézi telepítést válaszd!
(#24800) Gigi571 most meg a link beillesztését
[link] pedig megy ez
-
válasz
MasterMark #24786 üzenetére
Gondoltam!
Most nincs WIFI-m, így sokat én sem tudok segíteni!
Sorry, de tudtam előre cool13 válaszát! meg piszkálódtam is kissé
-
válasz
MasterMark #24783 üzenetére
Köszönjük Mester!
Hanem hol? ha nem vagyok túl indiszkrét
Ez? MintWifi- t említ, van olyan nektek MINT-en? én most épp nem használok WIFI-t -
válasz
Fritz Teufel #24767 üzenetére
Így nem kopik le a Shift+Del gombokról a festék.
(#24763) mzx MINT 9 ? Az már döfi!
Disks is az udisk motorjára épül, azt fejlesztették tovább.
Synaptic- ban nem találsz grafikus felületűt?
Nem ugrasz verziót soha ? -
válasz
Fritz Teufel #24755 üzenetére
-
-
válasz
Fritz Teufel #24750 üzenetére
No, ilyenkor örülök, hogy MINT- et használok!
Azon tényleg egyszerűnek lehet mondani ezeket az auto csatolásos műveleteket még egy abszolút kezdőnek is! Így aztán tévedtél, meg lehet egyszerűbben oldani a mountolást.
-
válasz
eastsider #24703 üzenetére
Először én is azt hittem, hogy repül a Win, de még megvan, sok vizet nem zavar. A HD Sentinel miatt néha vissza nézek, no meg az Abevjava ha mégsem működne a Mint- en úgy, ahogy kéne, de erre kicsi az esély!
Az biztos, hogy sokkal szerethetőbb a Mint, mint a Win 7. (nem tudtam elkerülni a szóismétlést) -
válasz
eastsider #24700 üzenetére
Én kezdő Linuxosként rengeteget olvastam, miként tudok megoldani egyes műveleteket, de mindíg sikerült, igaz idő az tényleg kellett hozzá. A Win 7- et viszont már nem hiányolom jó ideje.
Itt a fórumon is majd minden kérdésben tudtak segíteni, de ez is idő!
Sok sikert hozzá! -
válasz
eastsider #24695 üzenetére
Azt említetted már, melyik MINT van fenn és miért nem megfelelő a Chromium v. a Firefox?
Az valami halott tároló lesz szerintem.Az opensubtitles.org- on soxor nem is a legjobb feliratokat találom manuálisan, főleg, ha hamarabb jelenik meg ott, mint a felirat.info- n.
-
válasz
eastsider #24679 üzenetére
Live CD- ről indítva Gparteddel egyszerűen törlöd a nem szükséges partíciót és annak a helyére újra rakhatsz bármit. Sebességben szerintem ilyen hardver mellett bármelyik disztro super!
Gparted használataMegpróbálhatod a javasolt Cinnamon telepítést is, de tapasztalatom alapján az asztali kezelők utólagos telepítése nem mindíg problémamentes és nem is mindíg egyszerű!
-
válasz
eastsider #24649 üzenetére
Ha azt akarod, hogy jól kinéző Linuxod legyen, akkor kár volt elkapkodnod, a Linux Mint Cinnamon- t próbáld ki, ha van kedved, soha nem akarsz majd Ubuntut! Mivel Ubuntu/Debian alapú, így az előző két disztro help- supportja jól használható ehhez is. Nekem is Win mellé van felrakva és minden gond nélkül kezeli az NTFS rendszert. Ha még nem laktad be az Ubit, próbáld ki a Cinnamon miatt, jobb, mint a Gnome és a KDE.
-
válasz
tvamos #24555 üzenetére
Én egy másik leírás alapján csináltam és működött. 12. pont a jó leírás!
Előtte telepítettem a MINT- ről a Grub-ot, rebootnál mégis Grub nélküliség fogadott. Fenti link alapján csinálva azt vettem észre, hogy pár dolgot még telepíteni akart, ami nem volt a live cd- n. Miután létrehoztam a netes kapcsolatot, sikerült feltelepülnie! Nálad volt netkapcsolat live cd- ről telepítéskor?grub-probe - erre is emlékszem, hogy hiányolta telepítésnél
-
válasz
CPT.Pirk #24510 üzenetére
Nekem egész másnak hatott, mint a FF és telepítés után egyből lecseréltem, kisebb utánolvasást követően és azt használtam. Első Linuxos hetem volt kb. Valami oka van, hogy sokan lecserélik.
Így van ez a böngészőkkel. A Comodo Dragon is ugyanaz, mint a Chrome, mégis jobban bejött Win7 alatt. -
válasz
Tomi0703 #24491 üzenetére
Alapből minden van a Linuxban, legfeljebb nem az amit megszoktál! Ha másra van szükséged, mindent csak a szoftverkezelőből telepíts kezdőként ez főleg fontos. Ami nincs benne, arra inkább kérdezz rá vagy guglizz is előtte, a Firefox sincs minden disztróban alapből, de meg lehet oldani a telepítését, de ezeknek ne ugorj neki ismeretlenül! Torrentezésre a qBittorrent nagyon jó, uTorrentre az hasonlít. A Transmission alapból benne van, de a qBit könnyebb, ha az uTorrentet ismered. Ha elakadsz, itt a topicban is érdemes rákeresni a problémára, vagy leírni a megoldandó problémát, én kezdőként sokat köszönhetek az itteni olvasgatásnak. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest