- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Érdekes ez, mert a pepperflash-ra is azt mutatja, hogy nincs stable verzió....ettől függetlenül nálam még nem jött elő ilyen kép, mint nálad. ~
.so
fájlt hiányolja a peppernél is, amit amúgy az adobe flashnál is használni kéne.Amiket írogat a kép alsó felén, azok csak a lehetséges elérési utak amúgy.
A helyedben megnézném, hogy a pepperflash telepítve van-e....
.....közben Kapitány már linkelte a szükséges oldalt is!
(mondjuk az iménti kép alapján milyen pepperflash lehetne nálad, ha stable verziód van? - ez érdekes kérdés )
-
de nem vagyok vele elégedett....
Ezt kicsit részletezhetnéd, mert ugyan így tudjuk, ahogy Frawly ft írja, de a helyzet árnyaltabb picit.
Mint látjuk, volt az oldstable verzió és már van az unstable verzió is! A Jessie után semmi nincs.
Viszont ezen a képen az is látszik, hogy az Ubuntu verziókhoz mégis van!
Fentiek miatt is érdekes lehet, hogy mi a gondod a pepperflash-sel.
Itt egyébként írja, mi a teendő Debian 9 esetén.
-
válasz
Victor Súgó #64007 üzenetére
Köszi a kiegészítést! 😉 Én lemondtam erről a csoda valamiről, amikor egy frissen telepített Ubuntu-nál a Snap ügyködése húzta el a bootidőt. A Mint esetén a Flatpak csak rendelkezésünkre áll, nem 🐍 kígyózik be a rendszerbe kérés nélkül.
-
Azt még soha nem néztem, de ha ott is az univerzális használhatóság a lényeg, akkor igen.
Másképp nehéz lenne kikerülni a különböző csomagkezelő sajátosságait.
Viszont így ugyanazt tudod feltelepített Fedora, Arch, Debian alapú disztrókra....
Ha erre igény van.....🤔
Amúgy talán a Snap nem univerzális, mivel a Canonical magának fejvesztgette. -
válasz
Shyciii #63995 üzenetére
Hatalmas a helyigényük a Flatpak csomagoknak, ez az univerzálitás ára. Emiatt is írtam, hogy csak akkor érdemes azt használni, ha tényleg semmi más nincs.
Messenger alternatívát meg rengeteget lehet találni, Caprine-t is meg Franz-ot is használtam már, de desktopon még mindig a messengerfordesktop van.
Néha feljön valami java-s hibaablak.... -
válasz
lev258 #63990 üzenetére
Én egy szóval se mondtam, hogy nem használható, oda se írtam volna 3.-nak, ha így lenne.
(azért abban egyetértesz remélem, hogy az egyikben ez, a másikban amaz a default)Azt írtam, hogy csak ha semmi más nincs, akkor használjuk!!!!
Az oka a képen található:
Ennyire marha barom nem leszek, hogy innen bármit is telepítsek!
(#63992) colomb2
Tiszta, értelek!
Amiatt pontosítottam, mert én Mint használó vagyok, így emiatt könnyebb rálátásom van....
-
válasz
Victor Súgó #63988 üzenetére
Az Ubuntu-ban Snap van, az említett Flatpak a Linux Mint-ben van.
Egyébként (szerintem) kezdő!=tudatlan, olvasni is lusta user.
Ez nem minden esetben van így!
A Linux Mint kifejezetten a kezdők disztrója, sokkal inkább, mint bármi más.
Első fontos alapvetés kezdőknek ! ! ! !
Célszerű még kezdőnek is inkább elsődlegesen a saját tárolós csomagokat telepítenie!
A laikus home user-re gondolok itt kezdő alatt! Volt már vitám anno ebből, mert informatikus vagy hasonló végzettségű koma, aki Wint használ régóta és programoz is, először rakott fel Linuxot és ő is kezdőnek tartotta magát.
-
válasz
Rimuru #63985 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék, ha nem gond, hogy a sorrendet felcserélném.
# telegram telepítés Linux Mint-re
1. keresném a saját tárolókban telegram néven
1.a.sudo apt install telegram-desktop
----hopp meg is van, a verzió telegram-desktop (1.2.17-1 Ubuntu:18.04/bionic [amd64])
1.aa. megnyitva a Synaptic csomagkezelőt, rákeresnék atelegram
szóra és ha az imént terminalban megvolt, akkor innen is tudom telepíteni, verzió ugyanaz értelemszerűenHa a fenti módon nem találjuk, akkor nincs a saját tárolóban a program.
2. rákeresek google-ban, van-e PPA-s verziója a Telegram programnak. Van, verzió -
1.3.11-0ubuntu0
Ekkor a PPA oldalán található instrukciók alapján felrakom a PPA-t, frissítek és így már felrakhatom a 1.a. módszerrel a programot!
3. Linux Mint esetén a Szoftverkezelőben megtalálható a Flatpak, ott rákeresek, megtalálom, onnan telepítem fel.
Azért a Flatpak a 3., mert kb ennyi lehetősége van kezdőknek, ha több lenne, akkor is mindig az utolsó lenne a Flatpak!!!! ----
-
Ja, hogy jósoltál!
Anno olvastam valamit erről, de nem értettem, viszont sokan emlegetik az ember mamáját, szegény systemd-mama!
(#63961) Keef_Lee
Ez az enp0 valami nálam is csak desktop-nál van, notebooknál valami hosszabb, ahogy említed. Igen sok érdekes dolog van még, ja. Meg lesz is!
Nekem jó, mert laikus home user (GUI huszár/nokedli) vagyok, így amit nem értek, az nem annyira zavar!
-
Lassan értelmet nyer az a Fórumszabály, hogy a nagyon kezdő topikozók tobzódását kissé lassítani próbálják! Ebben az időben lehetne időt szánni magának a fórumnak a megismerésére, topikok felfedezésére....
Így találtál volna rá a Linuxos Off topikra is, mert ez a találós kérdéses téma nem egy szakmai topikba való, főleg amikor van saját Off topikja is!
Linux felhasználók OFF topikja
Igazi áldás lenne, ha ott töltenétek el újként a várakozás igencsak rövid idejét!
A nem újoncokra is vonatkozik a szabály!
(a Kapitány most gondolom chilit hámoz, így besegítek neki)
-
válasz
Victor Súgó #63916 üzenetére
Az nem jó. Akkor van benne izgalom, ha hobbiból piszkálod. Azzal tanulsz is.
Izgalom megvolt 5 év alatt. Tanulni annyit tanultam, hogy home userként, amit meg lehetett oldani, azt addig nyúztam, amíg nem sikerült dűlőre jutnom valahogyan. Ezt viszont a Windowsnak köszönhetem.
10 év is elég sok idő, valami csak lesz, ha Linux nem, az ezelőtti formájában tuti nem lesz már 10 év múlva.....
-
válasz
Keef_Lee #63914 üzenetére
Majd próbálom még finomítani és ígérem, hogy ahhoz a Haladóban kérek, ha kell segítséget. Csak nehogy ott meg azt mondjátok, hogy "nóóórmális?! hát ilyen alsós kérdéssel miért itt próbálkozik?"
Ilyen is elő szokott fordulni!
Nyugodtan kérdezhetsz itt is, csak van akiről tudom, hogy ide soha nem néz be, így tuti nem fog válaszolni. Igaz, ha eléggé nokedlinak ítéli a kérdést/kérdezőt, akkor meg válaszol, de inkább ne tette volna..........
Lényegében én nem letolásnak, inkább segítő szándékúnak szántam az előbbi hsz-t!
(#63913) Victor Súgó
Én már el is jutottam a megbékélt home user szintre, nem piszkálok semmit!
Nem mellesleg azt is megtudtuk, hogy űrszakértőink is itt vannak valamelyik közeli naprendszerben.........
Cifu és a Kapitány - ha valakinek nem lenne tiszta!
-
válasz
Victor Súgó #63909 üzenetére
OK, én csak nem bírtam megállni, biztosan régi szakmai ártány!
Amúgy olvasva a thread-et laikuisként azt látom, hogy a viszonylag egyszerű cron-tól csak úgy spirálozódik egyre mélyebbre a téma......
(#63910) Cifu
Ez amit említesz valami szovjet űrhajós lenne?
Végül is a Kapitány is zűrhajós eléggé......
(#63911) CPT.Pirk
Nem csak zűrhajós vagy, hanem eléggé erőszakos is, már ami az Orbit rágót illeti..........
Le kell bombázni mindet orbitális pályáról
Másik olvasata ennek-----épp ezt csinálja a csutitörp mondialrat is!
-
A Topikgazda talán küzdelmet folytat a dohányzók ellen
, így ha már én írtam anno bele a Téma tudnivalókba......
Script, server
téma nem Kezdő topik témája!il conclusivo......andare lì
Az egy dolog, hogy itt kutya nem érti ezt az egészet, de az említett topik(ok)ban még help is valószínűbb lenne!
-
Igen, mert valaszoltal.
Egyetlen kerdest tehetek fel, meg kell varnom, hogy valaki valaszoljon, es akkor irhatok ujabbat.Ja, hogy már ilyen szabály is van!? Akkor nem kell aggódnod, ezt automatikusan leveszik rólad x idő vagy hsz után.
(#63826) Victor Súgó
Elég kényelmetlen lehet ez a szabály, de gondolom okkal vezették be.....persze ez a normális fórumozók agyára megy ettől még.
-
Valaki szolhatna mar a "zilletekes elvtars"-nak, hogy vegyek le rolam a korlatozast, idegesito, hogy nem irhatok.
Ezt nehéz értelmezni, mivel írsz.
Rufus-t még nem használtam, így nehezen is tájékozódnék az oldalán.....
Szerencsére még szívbajt sem kaptam 5 év alatt Linux telepítés közben.
-
tippem szerint ezek lehettek a kérdés tárgyai:
""
Telepites nem lehetseges, mert olyan syslinux-ot hasznal, ami bug-os egy eve, igy hivatalosan nem adtak ki:
fedora xfce live 20181029
MX-17.1
Lubuntu 18.04
""Többek szerint mégis kiadásra került.
(milyen forrásokból merítetted az infóidat?)
""
nincs egy normalis hibakezeles, minden disztribucio ugyan azt a semmitmondo sablonszoveget hasznalja:
xubuntu 14.04
xubuntu 18.04
Lubuntu 16.04
Linux mint xfce 17
""Gondolom az azonos csomagkezelő miatt a ráépülő GUI-s rendszerek hibaüzenetei értelemszerűen ugyanazok. (igaz nem említed, hogy hol olvasgattad ezeket a hibaüzeneteket, de gyanítom nem terminalban, pedig rendkívül szakavatottnak tűnsz a megállapításaid alapján)
Mi lenne ha inkább nézegetnéd a hibaüzeneteket? Azért semmitmondóak, mert nem érted őket, az nem lehetséges?
-
Naná, rám bármikor! Mondjuk épp két napja van fenn Ubuntum (teszt), amúgy Mint-es kimenetet kaptál volna!
(#63809) Victor Súgó
Valami hasonlót én is olvastam, de ez normál esetben nem véd semmi ellen, mert akkor hiába raknám át egyik laptopból másikba az SSD-t nem tudnám használni tovább a rajta lévő oprendszert és adatokat.....vagy félreértettem, amit írtál?
Szóval alapból normál SSD-ken semmilyen kódolt írás nincs.... -
válasz
Doky586 #63804 üzenetére
Négyen válaszoltak a kérdésedre, gondoltam átmegy......katonai hierarhiában - nem annyira katonai ez a kapitány kifejezés, nálunk például nincs is kifejezetten ilyen.
Perzisztens alatt azt értem, hogy ha egy telepítő pendrive-on eszközölt változások elmentésre kerülnek, más esetben nem változik a telepítő/live oprendszer tartalmilag. példa
(#63806) Cifu
Kösz, hogy közben kisegítetted a kollégát.
-
18.10 Mate totál friss belakatlan kimenet.
(#63802) Doky586
kisérletezni a PM képernyőfelbontás kézi megadásával a cfg fileokban.
És ha rájössz a megoldásra egyébként? Mit érsz vele...ill. perzisztens módban telepített PM a pendrive-on....ha csak úgy nem!
Ha nem perzisztens, akkor bakfitty. Meg persze amúgy is, lásd a Kapitány által leírtakat.
hdparm man-ját rárakod mobilra, de 10 alkalom után már fejből is tudni fogod a parancsot, ami kell
-
Így már tiszta! Ahogy a kollégák írták, teljesen jók lesznek a javasolt disztrók és valóban + 2GB RAM az nagyon kell a proci mellé ma már, ez a fontosabb, az SSD már csak hab lenne a tortán, 2GB memó 3-4 eft az aprón is kb, megéri annyival fejleszteni, még SSD-vel is egy 10-esből kijön.
A régi Toshiba Satellite L305 is fenti bővítésekkel futott egész jól, igaz én Cinnamont raktam rá, de még az is elfogadhatóan ment.Xubuntu helyett mindenképpen Mint XFCE, sokkal jobb és a kinézete/kezelőszervek elhelyezése is teljesen Winre hajaz.
-
Relatíve gyengébb, régebbi asztali gépekre
Ezt azért szűkíthetnéd, mert ez így marhára tág fogalom! Az én asztali gépem relatív gyenge, 8 éves, szerintem a HP 8570p is relatív gyenge, de gyakorlatilag bármit felrakhatok rájuk.
cpu, vga memória szent3ság igen fontos!
Amúgy kéklufi válasza imént lefedte nagyrészt a kérdésedet.
-
Nem-e a teló fogta meg úgy a tápot, hogy leszakadt az SSD a rendszerről.
A teló akkora plusz terhelés lenne a tápnak?
3 HDD van az SSD mellett, de nincs VGA csak AMD APU, igaz van már legalább 6-7 éves a Corsair CX400 táp.
(#63750) Victor Súgó
Nem bootolok úgy vele, ha fel van csatolva teló.
-
Úgy érted , hogy láttad előre az agyam megindulását?
Az előzmények tükrében lehetett már sejteni, hogy nem maradsz nyugton Manjaro-val.
Mérd ki a tápegységet "terhelővillával - Szerintem ilyenem nincs.
(#63747) Frawly
SP920-as nincs már, ez az Intel 520 volt. Volt ugyan frissítés, de nem 4.19-es kernel van, csak a tárolós 4.15.x
(#63748) Victor Súgó
Akkor tűnt el az ssd, amikor a mobilt rádugtad a gépre?
Igen, egyértelműen akkor! Azt nem tudom pontosan, hogy rádugáskor-e vagy amikor telón átkapcsoltam, hogy ne csak töltést vegyen le, hanem fájlátvitel is legyen.
Hirtelen nem is kapcsoltam össze ezzel a problémát, mert ide szoktam a mobilt dugni, ha le/fel akarok mozgatni fájlokat. Legacy van, nem UEFI és ilyet még soha nem csinált. Eléggé idegesítő volt, mit ne mondjak!
itt már van egy piros sor is, de lehet a teló lett mérges, mert nem jól azonosította a gép a 4X-et:
dec 01 13:43:55 ubymint19cv2 kernel: usb usb1-port5: disabled by hub (EMI?), re-enabling...
dec 01 13:43:55 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: USB disconnect, device number 4
....dec 01 13:43:55 ubymint19cv2 gvfsd[1121]: Device 0 (VID=2717 and PID=ff48) is a Xiaomi Mi-2s (MTP).
dec 01 13:43:55 ubymint19cv2 upowerd[1315]: unhandled action 'bind' on /sys/devices/pci0000:00/0000:00:12.2/usb1/1-5/1-5:1.0usb 1-5: device not accepting address 6, error -71
dec 01 13:43:58 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: new high-speed USB device number 7 using ehci-pci
dec 01 13:43:58 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: New USB device found, idVendor=2717, idProduct=ff48
dec 01 13:43:58 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
dec 01 13:43:58 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: Product: Android
dec 01 13:43:58 ubymint19cv2 kernel: usb 1-5: Manufacturer: AndroidEste már nem ír semmit erről a log, de valami nem OK, az tuti.....
-
válasz
CPT.Pirk #63743 üzenetére
Háááát, ez Mint Cinnamon! Talán gondolatolvasás is megy már neki.....
Nekem az imént meg a teljes SSD tűnt el, amikor a telót rácsatlakoztattam az előlapi kábelre és átváltottam USB adatátvitelre. Simán GRUB rescue ablak jött elő boot után, aztán live alól indítás előtt bios sem látta az SSD-t, live-ot indítva se a disks se gparted, semmi, nyoma veszett. Utána nem lehetett 4seces gombnyomással se lelőni a desktopot, végül kikapcsoltam live alól, kihúztam a házb előlapból az USB kábelt, aztán a live boot-kor kiválasztottam az indítás meghajtóról,....no akkor már ott volt az összes SSD-n lévő disztró. Megint boot, megint GRUB rescue....
Következő live-ból meglévő rendszer indításával bootoltam és újratelepítettem a GRUB-ot majd update, most elméletileg újra jó.....Ezt csak amiatt említettem, hogy ne lepjen meg, ha egyszer csak már működik valami!
(#63744) csixy
Engem a Slax elcsábított!
Én már láttam ezt pár napja!
Manjaro undorod lett? Gratula a buildedhez!
De jó lenne most azt mondani, hogy holnap kipróbálom.......sajna ez a fura SSD-s eset! Rá kéne jönnöm, milyen hardveres hiba van, remélem csak az előlapi kivezetések.
-
válasz
CPT.Pirk #63741 üzenetére
Ennek örülök, amúgy nem láttam én se még, hogy ez az opció ide van elrejtve. Kezd KDE-sedni a Cinmanó is!
Sajna a login képernyő kicsit korán van a Cinnamonnak....de ha azt nézzük, hogy tabletről van szó, amire nem igazán van optimalizálva egyik desktop Linux sem, nem is olyan rossz az eredmény, amit összehoztál.
Onboard....na igen, most esett le, hogy ha tablet, akkor elég kevés a billentyű rajta.....
-
válasz
CPT.Pirk #63728 üzenetére
A Szövegméretezés a Betűtipusoknál, vagyis a dpi-nek megfelelő beállítás nem jó? Ezt lehet variálnod kell valamelyik betűméret állításával, címsor....
Tabletra Mint Cin-t raktál!? Tényleg varázsló vagy!
(#63729) Shyciii
A kifejezetten mediadisztrókban latency kernel van. Tárolókban is ott van minden verzióhoz, ha nagyon kell.
-
válasz
ontheground #63724 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de van épp elég választék, miért olyan disztrókkal szenvedsz, amik még a Distrowatch-ba sem kerültek be? Miért nem építesz fel egy Arch rendszert az ArcolinD tárolóiból, itt a 2-3. részben egész jól végigviszi a videátor kománk.
Ha KDE szépséget akarsz, akkor meg ott a Chakra. Bár a szépségéről......no mindegy, nem csúnya a Winx sem, a KDE egyes képei pont olyanok....
-
válasz
kemotox #63718 üzenetére
Ebből ki tudsz indulni.
Amúgy egy tesztverziónál nem sok értelme van neked nézegetni, vagy elküldöd a report-ot vagy továbblépsz, mivel úgysincs megoldás még a problémára. Valószínűleg.....(#63717) Lalikiraly
Inkább tedd fel a PPA-ból az Ukuu-t, az Endless-től ne várj túl sokat.
(#63720) Victor Súgó
Az se egy rossz megoldás!
-
válasz
lev258 #63715 üzenetére
Sajna nincs más, csak ami a tárolóban van, azt lehet onnan is felrakni. Marad a másik megoldás, a kemotox által linkelt Ukuu-val való frissítés.
(#63711) Lalikiraly
Tudnál mondani valamit a hardverről amúgy, a marketing elnevezés elég kevés. Ennél jóval több van, mint itt, de ez sem kevés.....és ugye nem csak színükben mások.
-
-
válasz
#20749568 #63703 üzenetére
Nagyon nincs mit! Én ilyenkor nem tudom feladni....de mivel láttuk, milyen összetett feladat KDE alatt egy egyszerű beállítást is megtalálni, most már nem kezdek felrakni egy KDE-t, bár hajnalra meglenne a megoldás!
Azért lassú a QApt, mert a szépségért be kellett áldozni a gyorsaságot....
-
-
válasz
#20749568 #63697 üzenetére
ubyegon@ubymint19cv2:~$ whereis gdebi
gdebi: /usr/bin/gdebi /usr/share/gdebi /usr/share/man/man1/gdebi.1.gzSzerintem nézd meg a fenti paranccsal, mert lehet nálad nem oda települt, mivel idegen abban a környezetben, így nem viselkedik megfelelően. Hirtelen nem jut okosabb eszembe, de amúgy nem kell KDE alatt valamilyen engedélyezés a gtk-s programok futtatásához?
A Dolphinban kiválasztok egy .deb fájlt, de csak a QApt jelenik meg
Ez a fájlon jobbgombos módszernél van így?
Mint itt:
-
válasz
CPT.Pirk #63695 üzenetére
Értem, tehát logikával kell rájönni, hová rejtették! Ez most nem trollkodás ám, rögtön meglátod miért:
Mi van ha egyszerűen így rejtik el a beállításokat? Megmondom én, nyer a felhasználó 10-15 percet.
A billenytűzet ikonra bökésre ez ugrik elő:
Persze, nem logikus....csak egyértelmű. Na, mit szólsz ehhez?
-
válasz
CPT.Pirk #63692 üzenetére
Regionális beállítások - Aham, tényleg nem bonyolult ez, csak én kerestem volna a beviteli eszközöknél a beállítását egy billentyűzetnek. Lehetőség az van, ahogy a kolléga is említette, ebben nehéz lenne vitázni!
beviteli beállítások
van itt is, persze avatatlan szemek elől elrejtve.... -
válasz
Frawly #63688 üzenetére
Kicsit ironizáltam, de KDE-n is az lehet, hogy egyetlen nyelv van beállítva, ilyenkor nem látszik a panelapplet ikonja, legalábbis jobb DE-knél.... Az OK, hogy az applet csak előhívja a rendszerbeállítások elemeit, de a kolléga pont rapido módban akarja a váltást. Amit imént leírtál neki, az egy Mint install ideje kb.
Az amúgy nem lep meg, hogy a kolléga sem talál semmit a KDE Rendszerbeállításaiban, nekem az mindig olyannak tűnik, mint ha nem is akarnák, hogy bárki túl könnyen rájuk találjon. Ezt most nem poenból mondom, szívtam vele eleget, teljesen összetartozó dolgokat abszolút más kategóriákban találni meg, de olyan megnevezéssel, hogy ......
Amiatt nem használok KDE-t egyébként, mert a panelt rendkívüli módon elhanyagolják, mint ha csak úgy lenne az is, nekem meg egy asztali rendszer egyik legfontosabb alapja.
-
válasz
Frawly #63685 üzenetére
Egyre inkább elképedek, mennyi minden nincs alapból azon a super KDE-n! Legalábbis a panel/tálca részen egy nagy nulla a DE a Cinnamonhoz képest, itt teljeskörű billentyűzet kezelő applet van.
Ezek mind előjönnek, ha a kis zászlócskára kattintok(igazából csak most látszik, mert ha egy nyelv van, akkor nincs látható ikonja)
-
válasz
Victor Súgó #63684 üzenetére
Te mondtad, hogy azt se tudod, hogy néz ki egy szerver
Ez igaz, bár inkább szoftverre gondoltam, szóval poennak szántam! Mivel akár én is csinálhatok a desktopomból servert és akkor az most hogy néz ki? Úgy, mint egy asztali gép!
Nem?
De! -
Annyit tudok, hogy normál esetben a GPT particiós séma nem akadály az MBR-nek.....
Az előbbi neked kellett volna írnom, bocsi.....
ezek így vannak párban, gondolom elírtad:
Legacy BIOS - EUFI
MBR -GPTAz az érdekes a GPT táblában, hogy ez Linux alatt Legacy BIOS módban is használható, míg Windowsnál ez nincs így, ill. bootolni nem tud róla csak R/W van.
(#63679) Victor Súgó
Ez nagyon ravasz volt! Képlinket képként beilleszteni......Közben megjött a kép is! Szép kis server, de láttam már nagyobbat kínaiaknál főleg! Külön parkjuk is van nekik, nagyobb, mint a mi GrafiSoft parkunk, sokkal..... -
válasz
jackal79 #63674 üzenetére
Szia!
Ja, amíg ki nem vágtak a Tg roppant hálás szerepköréből, addig elég jól nyomon tudtam követni, ki hol tart körülbelül, tudásban és rendszerben.....igaz ez az idő haladtával eléggé változhat!
Az itteni segítők minden egyes újabb Linuxosnak örülnek, mert szeretik a Linuxot (ez nem jelenti azt, hogy értenek is hozzá) és így valóban jó érzés megosztani egy jó dolgot, ami ráadásul ingyenes!
Ha már ez is felmerült, kb 30 eft-tal drágább egy WinX-es gép, mint ugyanaz Linux-szal szerelve.
Épp minap 'vettem' egy ennyit érő Winx-et, igaz sosem fogom látni...de ez már másik történet. Valaki viszont jól járhatott Linuxos árban kapta a Wines laptopját!
Egyébként nincsenek teljesen hülyék, egy abszolút kezdőtől minden kérdés elfogadható, minössze annyit kérnek az itteni segítők, hogy legalább arra vegye a fáradtságot a kérdező, hogy pár részletet elárul a hw/sw-ről és leírja a problémát minél részletesebben. Sajna ennek ellenkezőjére is sok példa van. Utóbbi engem qrvára tud bosszantani!
(#63666) Victor Súgó
Lófütty....home user az a teljesen laikus, nem serverbizergáló!
Én például azt se tudom, hogy néz ki egy server!
Virtuált se ismerem sajna, de érdekel, mi lesz a kolléga gondja végül ezzel a kérdéssel.
Annyit tudok, hogy normál esetben a GPT particiós séma nem akadály az MBR-nek.....Egy sudo fdisk -l kimenet sokat segítene kideríteni, mi van neki.
-
válasz
Victor Súgó #63664 üzenetére
Lásd man journald.conf /storage=
Nem néztem ebben, a linkelt leírás viszont írja, hogy hozzuk létre manuálisan, de minek, ha a perzistens létrehozza, persze csak futólag néztem át a lényeges sorokat, lehet benne van ez is!
Ugye, hogy sok a 3.1giga, az ufw-t én ki is kapcsoltam, te esetedben persze más a helyzet, ott kellhet. Systemd-t csak a home userek nem szidják!
-
válasz
Victor Súgó #63660 üzenetére
Köszi, eddig nem néztem még, de valóban a Mint 18.3-ban sincs alapból a könyvtár.
3.1G naplófájl csak home user-nek sok.A journal.conf-ban a storage=auto azt jelenti, hogy ha van könyvtár, megtartja, ha nincs akkor csak a boot idejére él a journal.
Akkor lenne igazi, ha úgy is megtartaná, ha nincs is könyvtár!
Gondolom a perzistens se nagyon tudná megtartani másképpen.
-
válasz
Victor Súgó #63655 üzenetére
Az igaz, hogy nem minden disztró hoz létre könyvtárat és menti el a naplózást, de szerintem az Ubuntu-nál ez nem így van, valaki megnézhetné mi a helyzet ezzel.
Mint esetén default a
/var/log/journal
könyvtár és hízik is rendesen benne a fájl. (nem is árt beállítani a max méretét)
A/etc/systemd/journald.conf
fájlban astorage=auto
van beállítva. A leírás szerintpersistent
az érték, de ez lényegtelen.Akár boot-ra de dátumra is lehet listázást kérni, de ebben a leírásban minden szépen benne van:
-
-
válasz
CPT.Pirk #63643 üzenetére
Te sokkal nagyobb szakértelemmel bírsz, mint én, ha nekem sikerült......😉
Szerencsére kéklufi idézte, amit lehetett, nekem mobilról ez se jött össze.
Ettől függetlenül nem egyformán kapja minden Tg a jogosultságokat, de esetedben ez gondolom exszagértőként ki lett maxolva. -
válasz
jackal79 #63640 üzenetére
Szia!
Legalábbis a 18.x-re tippeltem volna legnagyobb odds-szal, valami rémlett is, hogy azt használtad még.
Nekem mondjuk nem számított, mert mindenképp a Nemo-n belüli megoldást írtam volna! Megnyitott Nemo-nál egyszerűbb is, a gksu kikerülése a rendszerből engem is eléggé meglepett, amikor a friss 19-en a megszokott beállításokat akartam elvégezni.....Nálam néha a pendrive-ok makacsolják meg magukat és nem hajlandók fogadni a másolandó filmeket, ilyenkor szoktam használni a Nemo-ban a jobbgombos rendszergazda módot.
(#63641) CPT.Pirk
Csak nem a szivárványos cigifüstöt eregető szarvasló?
Erről jut eszembe, nincsenek új hírek ide?
-
válasz
jackal79 #63638 üzenetére
! Ezért is célszerű leírni, melyik rendszert használod, mert a Tara 19 Mint-nél már napestig irkálhatnád, amit a kolléga javasolt!
Nincs már benne a gksu, ezt látnád, ha beírnád:
Ha gyorsan és az adott mappából akarod indítani rendszergazdai jogokkal Nemo alól, akkor jobbgombos katt/menü a mappa üres részén:
Akinek nem ismert még, mert nem használta ezt a rendszert, a gksu az Ubuntu 18.04 és az ezen alapuló rendszereknek már nem része! -
-
válasz
kismokesz #63625 üzenetére
Nem fog már sok érdekeset írni senki. El kell sajátítanod az alapokat előbb, aztán olvasgatnod az Összefoglalót, wikiket, de a legfontosabb, ne spórold meg az időt a kicsit részletesebb tájékoztatásra, ha valaki mondta is bármikor, hogy itt látóasszonyok irkálnak, sajnos nem igaz.
-
válasz
Shyciii #63474 üzenetére
Én már totál belekavarodtam, de valóban a 'media' a friss, viszont annak függősége a 'libva', annak meg libva-intel-driver....
Itt kapcsoltam ki a gépet, szóljatok, ha kiderül valami.😉
További egy héttel tolom az Arch telepítést! Pedig kezd érdekelni, sokra persze nem megyek ezzel, mert az Inteles gépben sincs külön VGA és az AMD-sben sem. -
válasz
Frawly #63472 üzenetére
Tényleg ezt írod, bocsi. Eléggé elmélyültem archwiki ezen részében, így amit utoljára írtál, már nem fogadta be az agyam. 😉
Archwikit néha elmerülten tudom böngészni, mert mindig találok valami érdekeset/hasznosat benne.
Valamikor csak megértem a megjelenítéssel kapcsolatos dolgokat....🤔 -
válasz
ubyegon2 #63456 üzenetére
lemaradt
Nagyon én sem ismerek mást Cinnamonon kívül, de hetekig mosolyganom kéne, ha csak a KDE-ben lenne megoldva a tearing mentesítés GUI-val. Csak éppen nem úgy, ahogy nekem anno javasolták, konkrétan az volt a válasz a tearingre, hogy vagy kapcsoljam be a
kompozitor
t vagy ha be van kapcsolva, akkor meg ki!(KDE-től mást nem is vár az ember)
kompozitor a kulcsszó - vagy a kezdőbarát Archwikis configszerkesztés, ami viszont mindig végső mentsvár!
-
válasz
anorche1 #63425 üzenetére
Ennél a simple ddm-nél van valami gond, ezek a login managerek elég hárklisak tudnak lenni sok olyan dologra, amiről nem is gondolnám, hogy van hozzá köze, de ezt a sddm-et még nem használtam.
systemctl status
kimenetet mondjuk érdemes nézni ilyenkor, ahogy a boot is írja.(#63426) tonyrulez
Nem egyszerű rájönni a hibára így, hogy már a torka is véres szegénynek. Tényleg gyorsabb lenne újra felrakni, de csináld csak végig ezeket a chroot-os dolgokat, így jobban tanulsz a hibádból!
No most már semmit nem értek, a linkelt képeden ott a működő panel az ikonokkal!
-
-
válasz
anorche1 #63405 üzenetére
Szerintem ami desktop disztró telepítésével és azok asztali felületeivel kapcsolatos kérdés, így ezek megjelenítésével, működési anomáliáiban érintett kérdések is Kezdőbe tartoznak, Haladó a szerveres és minden olyan kérdés, ami az előzőekbe nem fér bele.
A saját topik amiatt célszerű, mert ott koncentrálódnak azt azt használók, de ezt is úgy lehetne felosztani, hogy Ubuntu, Mint, Kezdő az egy blokk, más csomagkezelőt használó disztrók esetén célszerűbb a saját topikba írni, Fedora esetén például. Manjaro utóbbi időben elterjedt, de a bonyolultabb kérdéseket sok esetben érdemesebb az Arch topikban feltenni a közös gyökerek miatt.
(szerintem kb így néz ki leegyszerűsítve) - persze ezt a Topikgazdák jobban tudják-
Ja, el ne felejtsem, a Linuxos programoknak is van külön topikja! (meg olyan disztrónak is, amit szinte csak a Kapitány használ)
Azért ez a kérdés, akár Haladó is lehetne, ha bonyólódna a helyzet, de alapból egy egyszerű kezdő téma!
-
válasz
Butcher82 #63381 üzenetére
És nem trollkodni akarok, még valaki nekem támad, életben először próbáltam linuxot.
Fel sem merült bennem, hogy trollkodnál! A látóasszonyos poent is csak azért sütöttem el, mert valóban pont annyi verzió él, amennyit írtam!
19 "Tara" verziót telepítettem fel - már 6-ra szűkült a lista, de célszerű valóban lejjebb menned erőforrás használatban, ahogy lev258 szaki említi.
Most látom, hogy Core2-es a proci, akkor ez nem is lehet kérdéses, nem a Cinnamonnal kell próbálkoznod.
A menüben való "nézelődés" és a firefox indítása nekem a windows 7-hez képest lasabbnak tűnik
Ha ez Cinnamon alatt volt, annak is lehet egyébként több oka is, de előbb teszteld a Mate ill. XFCE változatot.
Úgy telepítettem ahogy a mint weboldalán le van írva.
Azért a rábökés után is van még pár részlet, amire figyelni érdemes.
Ezen a YT csatornán érdemes szétnézned!
-
-
Most tényleg az a baj, hogy nem Mint-et javasoltam, hoztam fel példának?
Igen ez elég nagy baj!
(meg ugye ezen van kalap, a másikon nincs)
[link]-ebben az összehasonlító linkben amúgy viccesen Fedora alapúnak említik a Fedora-t.No de ha már.....nekem ebben az esetben nagyon nincs gondom, ha Fedora-t ajánlottál, mivel egyrészt találtál egy jó és igen részletes leírást és linkelted!
Azért ez nagyon más, mint ha valaki csak odavet egy disztró nevet!
-
Flatpakot olyankor érdemes használni, ha Skype, Spotify, Discord meg hasonlókat akarsz feltenni, amik megvannak .deb formátumban is, ott egyértelműen ezt kell alkalmazni. Előző verzión még nem volt Flatpak és kellett Spotify, így volt csak nyűgös felrakni mindent.
Az ötlet különben nagyon jó, hogy különböző rendszerű disztrókra ugyanúgy lehet telepíteni Flatból, azok függőségeinek elkerülésével.No meg ott van az is, hogy, ami .deb esetén 20MB, ugyanaz Flatpakban 500MB méretű telepítés.
-
válasz
CPT.Pirk #63326 üzenetére
nincs vele baj, úgy a programod saját library készlettel tud működni, nem fog függni a rendszerben meglévőktől.
Akkor rakj fel egy Ubuntut!
A Flatpak a Mint-en is elérhető, de aki nem használ Szoftverközpontot, nem is találkozik vele, nem ügyködik a rendszerben, ellentétben a snap-pal.
(#63328) Shyciii
Ez a leírása az egésznek viszont érdekel, átküldheted emailben. (priv go now)
-
válasz
Shyciii #63324 üzenetére
Nekem van pure Arch image-em
Valahogy nem vagyok meglepve!
Azért tényleg köszi, de ezt nem szabad megúszni, egyszerűen akarom azt a szenvedést, amivel jár!
Egy konyhakész Arch.....jól is néznénk ki!
(nem lett volna amúgy egyszerűbb egy telepítő script-es megoldás? vagy ez netnélküliségre gondolva készült így?)
-
válasz
CPT.Pirk #63319 üzenetére
vazze, inkább igyál. A sörben legalább van vitamin és nem büdös.
Igazad van, akkor legalább kába leszek, fel sem tűnik, ha megfulladok a jó városi levegőtől!
amúgy ezek micsodák? A snap csinálja?
/dev/loop0 196M 196M 0 100% /snap/vlc/555
/dev/loop1 88M 88M 0 100% /snap/core/5742Amúgy nem hiszem, hogy networkmanager probléma lenne a kollégánál, de elég harapófogós nála a hw-környezet/terhelés, az is fura, hogy 4GB-ot mi eszi meg nála.
ez viszont kemény: - feltöltés 900Mbit
-
válasz
CPT.Pirk #63312 üzenetére
Lehet, hogy ez is számít, de amúgy az Infinality viszont nagyon tetszett, az pengeéles volt. Elképzelhető, hogy a 20"-os monitoron nem jött át a képed. Abból is gondolom ezt, hogy KDE-n általában alapból jók a betűk, emlékeim szerint sokkal jobban tetszettek, mint máshol. (ha nem utálna a KDE, már rég megkedveltem volna én is)
(lehet, hogy cigifüstös a monitorom.....)
-
válasz
Frawly #63309 üzenetére
A Waybox nem úgy klón, mint az Arch klónok.
Tekintve a wayland nagyszerűségét, így is úgy is klón az!
Az a titka, hogy
1) rendes GPU driver kell
2) a fontsimítást és hintinget rendesen be kell állítani, hogy az adott kijelzőn a legjobban nézzen ki
3) fel kell tenni normális fontokat.Na ja, igaz a FF erre nagy ívben toj. Amúgy nekem is jobban tetszenek a fontok itt, mint egyéb oprendszeren.
(#63307) CPT.Pirk
Ez nem szép!
-
válasz
Frawly #63305 üzenetére
C2D-val be lehet menni 10 környékére, közelebb a 10-hez, mint a 35-höz.
Azt olvastad, hogy a kolléga véletlenül pont az én 25sec tippemmel azonos időt írt be nemrég?
A suspend és hibern valóban értelmetlen SSD megléte esetén, utóbbi főleg. Ráadásul némely disztrón nem is mennek ezek az ébredések túl megbízhatóan.
Waybox - szerintem ezekkel a klón dolgokkal megint szívni fogsz! Mint én az Archklónokkal.
Arch-ot akkor teszek fel, ha lesz egy hetem legalább rá. Ma nézegettem az Archwikin a font config lapot....ilyenekkel elmegy majd az idő rendesen....Mióta nincs infinality, sok nyűg van a fontokkal, de amúgy elvagyok a betűkkel, csak egyes jeleket alakít át értelmezhetetlenné. Anno koreai vagy hasonló csomagok okozták ezeket, de most minden számomra idegen nyelvi csomagot lepucoltam.
FF-ben van ez inkább, ha saját betűkre állítom: (ez egy webes szerkesztő)
Ha az oldalak saját betúi használatára állítom, kicsit jobb a helyzet!
Ezek szerint nem csak a PH lapcsalád fontjaival van gond, mint az előbbi kérdezőnél is. (sajnos ő annyira titkolja a hw-eket, hogy nehéz lesz neki segíteni)
-
válasz
Frawly #63295 üzenetére
Fel akartam rakni egy Antergos OB-t, hogy mutassak neked jó bootidőket,
Emiatt nem akartam fél napot telepíthetni pure Arch-ot meg anno is Antergoson mértem a 3 sec körüli értéket.
Egyébként most elég gyorsan olvashattad a hsz-eket, mert ezt a stopperos mérést már annyiszor leírtad, de most miért?
ezt írtam:
"Amúgy lemértem az újra felrakott Mint Tara Cin-t, stopperrel és systemd-analyze-vel is 5,9sec volt az eredmény, szóval teljesen jó a systemd-analyze!"Az fdisk -l megmondja milyen partíciós séma van az SSD-n.
Ezzel nem sok gondom volt, a gparted is elárulta nekem.
-
válasz
Frawly #63231 üzenetére
#Arch klónok támadása
Fel akartam rakni egy Antergos OB-t, hogy mutassak neked jó bootidőket, de a szokásos Arch klón szelleme megint előjött! HP8570p az alany, volt rajta Mint 19 Cin meg Ubuntu 18.04. Nincs UEFI. Felraktam az Antergost, ahogyan kell erre reboot után jön a képernyő, hogy semmilyen meghajtó nincs a gépben.....OK, felrakok egy Mint Mate-t, az volt a másik penen, azután sincs meghajtó!
(még a nemrég vett 860 EVO 250 van benne amúgy)
Live-val helyreállítanám a GRUB-ot, mindenféle hibákat ír, persze nem sikerül.
Gpartedben megnézem az SSD-t, tökéletes minden, particiók rendben vannak......akkor nézek rá az infó ablakra! MBR-t írt! Megnéztem külön az összes particiót, mindegyiknél ezt írja.
Ebben csak az a fura, hogy 98%-ig vagyok biztos abban, hogy GPT-re formáztam!Valószínűleg van lelke az Archklónoknak, mert engem minden gépemen megtréfálnak. Elképzelhető, hogy az Antergos telepítő összegubancolta nekem a particiós sémákat úgy, hogy újabb inicializálásig semmit nem lehetett rá telepíteni?
Amúgy lemértem az újra felrakott Mint Tara Cin-t, stopperrel és systemd-analyze-vel is 5,9sec volt az eredmény, szóval teljesen jó a
systemd-analyze
!
Csak, hogy megnyugodjál!(a büdös Archklója......csak megszívatott megint)
-
válasz
CPT.Pirk #63261 üzenetére
Ez a frissítés service inkáb azoknak jó, akik nem terminalból intézik a frissítéseket, de ugye az Ubuntu ebbe az irányba megy értelemszerűen, hogy a totál laikus is ellegyen a desktop Linuxon.
A gyakorlottabbak meg ki tudják kapcsolni, amire nincs szükségük, akár GUI-ból is.A gyors FF is azt igazolja, hogy nem csak az számít a rendszernél, hogy milyen proci, mennyi memória, milyen VGA, sokszor gyengébb gép is pörgősen megy, ha szerencséje van az embernek, az általad említett optimalizálás miatt.
Sokszor olvasom még most is, hogy úgy tudják, az AMD nem túl szerencsés Linuxon, közben meg utóbbi időben rendkívül jó lett a nyílt driver.
(#63260) Shyciii
Az a külön nVidia nem szerencsés szerintem, főleg olcsóbb gépekben.
-
válasz
CPT.Pirk #63249 üzenetére
Tudja a manó, de szerintem először lefut és a nulla órai időzítés miatt és utána aznap már nem fut le a daily cron. Ezek időzítését még soha nem baráltam(vagyis de, viszont már nem emlékszem miért), de gondolom lehet ezt finomítani, ha hourly, weekly, etc. cron-okba ki/berakosgatod őket.
(#63258) Shyciii
11.5sec !? Az még elmegy. Tegnap a HP8570p-n ki akartam próbálni egy Antergos OB-t, milyen gyors lesz.....hát ugye a szokásos. Arch klónok, azóta se kép se hang, még csak a meghajtót se akarja látni a laptop, pedig volt már pár Ubuntu alapú rajta gond nélkül. Szerencsére nincs időm most a HP-vel vacakolni......de a gyors bootidő nem jött be!
-
Ha azzal is sokat javult, nem biztos, hogy érdemes foglalkoznod vele, de úgyis benne van az emberben ilyenkor a kíváncsiság.
Viszont ehhez fel kell venned a PPA tárolót, ahogy a linkben is írják:
sudo add-apt-repository ppa:no1wantdthisname/ppa
frissíted a tárolókat
sudo apt update
és most már telepítheted, ill. frissíteni fogja az upgrade. Ha jól emlékszem, az
sudo apt-mark unhold "csomagnév"
parancsot kell használni a rögzítés feloldásához és az update után már frissülni fog asudo apt upgrade
parancsra.Az artful repositoryt is távolítsd el a sources.list-ből.
sudo add-apt-repository -r "reponeve"
-
freetype6 bionic verzió bugos volt, emiatt javasolták több helyen a 17.10-ben lévő verzióra való downgrade-elést. Ezek szerint nálad észrevehető volt a javulás a visszafejlesztés után?
Én most a másik megoldást próbáltam ki minap telepítés után, de aztán meg is feledkeztem a fontkérdésről, van a infinality-s embernek a PPA-jában egy
freetype 2.9.1-0ubuntu0.18.04ppa3
verziója, a synaptic szerint nekem is ez van fenn.(valószinűleg rutinból telepítettem pár napja a Tara-t újra, így sok PPA-s megbízható csomagot felraktam úgy, hogy nem is emlékszem már rá)
Szóval ez a 2.9.1 verzió a másik megoldás a bugra.
A Firefoxos módszert viszont nem olvastam még, bár nekem az itteni megoldás is jó lett. -
válasz
Frawly #63229 üzenetére
az a 2,7 és 3,2 mp. az elég badass, gondolom még systemd nélkül volt az a pár éve
Nem úgy van az, hogy bármilyen utálatos is a systemd, picit gyorsította a boot-ot?
Egyébként tippre volt már systemd, mivel systemd-analyze azt csípi!
(ezek az idők természetesen friss telepítés után voltak)Amúgy igazad van, a 20sec körüli bootidő már elég jó annál a Core2-es gépnél.
-
-
Végül is szoftveres a probléma, mert driver gond
Na várjunk.....szoftveresen oldottad meg vagy hardveresen?
Ez Ryzen VGA akkor, úgy nem csoda....
Igen, de elvileg ennek nem szabadna problémának lennie.
Elvileg nem is az!
Amúgy melyik csatoló licensdíjas, a HDMI vagy a DP?
(#63208) CPT.Pirk
Jelentem, épp előtted linkeltem!
-
válasz
ArthurShelby #63205 üzenetére
https://fototrend.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_63113-63113.html
Ebben vannak tippek FF tearingre. -
-
Köszi! Valamihez már anno használtam ezt az időátírást, bár az kicsit más volt.
Ha nincs napi cron, akkor szerintem kikapcsolom a service-t, az fstrim a hetiben van, ha jól tudom.
Előbbi marhaság volt!De azért figyelem, mert nem szokott minden nap megjelenni......ez szokott állandóan lenni:
apt-daily-upgrade.service
, de ez nem szuttyog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest