- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #27998 üzenetére
visszakapcsoltam a gépemet .. mostmár el ne menj addig meg meg nem csináljuk..
meleg volt ma.. ezt csak azért írom mert elég sok hülyeséget összehordtam eddig..
ha a nagyok ezt meglátják majd fogják a fejüketakkor kezdjük előről:
sudo mount /dev/sda5 /mnt
ls -l /mntlássuk ez mit ad vissza
szerk:
egyébként mi van az sda2-n??? mert az innen úgy látszik mintha hibás lenne -
_Dumber_
őstag
A grub , ha jó helyre van teleptve (MBR) akkor pont leszarja, hogy van e win a gépen vagy nincs.
Az érdekli csupán, hogy ahonnan felrakták a grub-ot annak a /boot helyen meglelje a konfigfilokat.
Ha az meg van akkor már az alapján jár el..De itt még eddig sem jut el.
Ezért írtam, hogy meg kéne nézni, hogy jó helyre van e telepítve.. esetleg újra fel kell rakni live-ről..Mert pl ha eddig a /dev/sda1-en volt.. (és ott volt a bootflag is).. akkor el tudott indulni..
Most meg kivették a sda1-et, és nem talál semmi grub-ot.
Az MBR, meg elküldi a bootflag helyre, és ott meg semmi sincs..ubyegon2
Ha van egy jól működő grub-od, akkor tök mindegy, hogy hol a flag.-----
Csak nagyvonalakban hogyan is működik:
számtógép bekapcsol
bios betölt
boot folyamat átadva annak a meghajtónak ami a biosban elsődlegesnek megjelölve.
MBR átveszi a vezérlést, (ha az MBR-be van grub, akkor a standard bootfolyamat megszakítva, és a vezérlést átveszi a grub és annak configmenüje).
ha nincs grub (vagy bármi redszerbetöltő pl lilo) akkor átadja a bootflag-gel megjelölt partició bootszektorára.
itt is lehet rendszerbetöltő, és akkor tovább passzolható a dolog.
ha nincs akkor az opredszer bebootol (már ha tud)
Ha van grub az MBR-ben akkor nem érdekli hol a bootflag..
.
Lehet, hogy sudo update-grub is elég lenne.
Nem elég, mert be sem bootol az oprendszer ! -
_Dumber_
őstag
válasz
kertsa #27929 üzenetére
live cd/dvd/usb be..
gparted indít
ext7-re jobb gomb..
jelölők / flag menü kiválasztása
boot listaelem elé pipa
érvényestnem biztos, hogy megoldja, de bootflag nem szokás extended partción lenni. Valószínű hogy a win-en volt, és csak átdobta valamelyikre, mert a bootflag kötelező.
Csak megjegyzem, hogy nekem is a win-en volt a flag. Mikor töröltem a wint, simán bebootoltam.
a grub jó helyre van telepítve? -
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27834 üzenetére
Törölve
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27833 üzenetére
Akkor ez nekem új. Ennyire más lenne egy UEFI?
PasszolomVValószínűleg azért indul csak a linux, mert a grub nem képes észlelni a wint. (ahogyan én sem látom). Ezért egyOS-re konfigolja magát
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27828 üzenetére
Ezen én nem látok wint..
Kivégezted?
Mikor a telepítéskor a particionálásra kérdezett, akkor mit választottál? -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #27745 üzenetére
Nekem volt egy nagyon régi portocom notebookom. Abban volt egy CD író, és egy valamilyen vinyó.
Cserélten a CD írót DVD íróra és a vinyót egy nagyobbra.A régi vinyóval bármelyik DVD író jó lett volna, de az új vinyók közül nem mindegyik indult el nem mindegy milyen DVD-vel. (szép mondat, de remélem értitek a lényeget)
Kb 8x cserélgettünk egységeket mire megtaláltuk a stabilan működő párost..
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz
lionhearted #27627 üzenetére
Én nem mondtam, hogy csak kezdő lehet az ubuntu felhasználó..
A folyamat arról szólt, hogy kipróbálható minden, és ami a legszimpatikusabb lesz, az marad meg az egyénnek. Ez akár az Ubuntu is lehet. Olyan ez, mikor a kisgyerek egyre jobban felfedezi a világot..
Lakás - Utca - Város - Ország - Föld.. Majd eldönti, hogy hol is akar élni (én még mindíg a szülövárosomban..)
Tény ugyanakkor, hogy a legjobban ismert , az az Ubuntu. Az esetek nagy töbségében a kezdő ezt (esetleg OpenSuset-t ) rak fel elsőnek..
Akinek megtetszik az marad is ennél.. (végül is használható.. ) -
_Dumber_
őstag
válasz
N0zer0 #27621 üzenetére
Alapvetően MurdR-nak szól:
És ezután az jön, hogy megtetszik valamelyik felület, és rájössz, hogy lehet ezt közvetlenül Unity nélkül is felrakni, mert az jó.. és mondá a fórum, hogy igen.. keresd meg a megfelelő ubuntu alapú linuxot és használd.. (pl. Lubuntu, Xubuntu, Kubunti, Gubuntu, Mint, Elementary)... majd rájössz, hogy van élet az ubuntun kívül is.. majd rátalálsz más distrokta.. (pl: OpenSuse, Mageia, Manjaro, Fedora...)...
Majd rájössz, hogy lehet ezt minimalistában is.. mert már tudod, hogy mit akarsz és mi kell neked.. valamint a tudásod is meglesz telepteni és válogatni.. és jön a Debian-minimal, vagy Arch...
És ezeken felül is van élet... ez már a hardcore szint.. ide én még nem nyertem bebocsátást -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #27603 üzenetére
Te minden problémánál vissza akarod tenni a wint?
Itt a válasz -
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27534 üzenetére
Csak ajánlani tudom, hogy hagyd az automatát a fenébe.
Ha nincs fontos dolog a gépeden, és ilyen könnyedén cserélgetsz, akkor én biztos, hogy kézi particionálást és telepítést próbálgatnám. Nem veszíthetsz semmit.Én olyan élő rendszer mellé telepítgettem elsőnek is kézzel, amin másnap dolgoznom kellett. (persze azért lepróbáltam vmware alatt, és clonezillával lementettem előtte
)
-
_Dumber_
őstag
válasz
Klaus Duran #27531 üzenetére
Ebből a leírásból nem tudni mit néztél be, de valamit biztos..
Nekem volt ilyen is:Win7_boot+Win7_system+ NTFS_DATA+Kubuntu+Manjaro+Chakra+Swap
És most is csak a win7+NTFS lett összevonva egy ext4-re, valamint a Chakra lett kicserélve másra.
szóval bármit fel lehet rakni... -
_Dumber_
őstag
válasz
CloZee #27499 üzenetére
semmi köze hozzá.
Valami UEFI-t emlegettél.. Errefelé kéne keresni a megoldást a bios -ban. (Már ha a GRUB rendesen fel van telepítve)
Mások megmondják hogyan, mert nekem még nincs ilyen.Kapitány? ..
szerk: látom ezt már megnézted.. más nincs ott? mert én 2 dologra emlékszem - lehet rosszul
-
_Dumber_
őstag
válasz
N0zer0 #27472 üzenetére
Na látod ez az..
" Ha a linux nem jön be megy vissza a win".. gondolom pénzt áldozol rá és megveszed.. és ha az sem jön be akkor kidobott pénz.. A linux meg ingyé van(#27474) N0zer0
Mivel mostmár egyre többen használják a Linuxot, (köszönve az Ubinak és a Mint-nek is), mivel már teleptés után kapunk egy használható felületet. Ezért csak lesznek már a programfejlesztők olyan szvesek és adnak ki progikat a Linux-ra is.
És most nem az általánosakról beszélek, mert minden elérhető linux alatt, hanem pl könyvelőprogikról (már a megszokottakról), és speciális célpogramokról. (Itt nem alternatíva keresést értek, hanem konkrétan azokat amik már megszokottak win alatt) -
_Dumber_
őstag
válasz
CPT.Pirk #27471 üzenetére
Ez a NASA-d dolog tök jól hangzik, de fogadjunk, hogy Joe az űrállomások nem adja ki minden nap a sudo apt-get distupgrade parancsot.
Szerintem akkor felrakták.. működött. és azóta sem piszkálják, csak a saját fejlesztéseket, de azt meg rongyátesztelik..Egyébként linux alaptézise: Működik? akkor ne piszkáld..
-
_Dumber_
őstag
válasz
tvamos #27464 üzenetére
Az előző kb 20 hozzászólásra egy kis szösszenet (mindenki válogassa ki magának.. nem idézek
)
Az ugye lejött mindenkinek, hogy a különböző disztrók " cseszegetésével" csak húzatjuk egymást
Nincs jó és rossz a gyakran használtak közül. Lényeg, hogy legyen jó támogatottsága, és utána lehessen nézni dolgoknak.
Itt gyakorlatilag mindegy hogy Arch, Chakra, Mint, vagy Kubuntu. Kinek mi jön be.
Chakra előnye a singleplatform (x64) és az egy DE (KDE). Nincs megosztva a fejlesztői csapat.
Arch-ot meg kva sokan fejlesztenek, így az is jó.
Kubuntu - like Chakra csak ubuntu alapokon..
Nekem még Sabayon is volt fent, mert kíváncsi voltam rá..
Olyat is ismerek aki direkt Ubuntut rakott a szüleinek, mert szinte el sem lehet álltani- (Én messze elkerülöm).
Hogy én hogyan fejlődtem?
Éles használatra: Win - Kubuntu - Manjaro (KDE) - Manjaro -Openbox
A jövő az Arch -Openbox (tesztelés alatt)Volt fent tesztnek (több mint 1 napig)
Ubuntu,Debian, Mint, Xubuntu, Chakra, Sabayon, Mageia, OpenSuse, Salix.. még BSD is !ezen kívül a Distrowatch első kb 30 kimaradt distroi közül szinte mind Vmware-en.
Ezekután vásztottam arch alapot és Openboxot... Hozzám ez áll a legközelebb
----
Next - Next : A kezdőknek nagyon is jó. Aki meg marad a Linux vonalon, az előbb utóbb úgyis előszedi a terminalt
Winről:
Nem olyan rossz rendszer az, csak kérdés kinek mi kell. Egy könyvelőcégnek pl. fel sem raknék, csak wint-t mivel az összes valamirevaló könyvelőprogramot arra írják. Egy grafikusnak meg csak Mac-t ednék..
Kövezzetek meg, de nekem a csempe is tetszik. Bár magamnak nem raknék, de egy otthoni gépre kísérletező kedvű nagypapinak (apósom) simán megfelel. Irodába csak win7, (bár win8.1 után már lehet hogy az is jó) - gondom a winnel (a sok egyéb mellett) az, hogy egyre jobban elrejtik a beállításokat, de ez az egyszerű usernek elég. Azt meg ne is mondjuk, hogy a különböző vírusok hogy rászáltak a win8-ra...Win és a fordítás:
Próbáltatok már a win help-ben segtséget kérni? Magyar ugyan, de nem túl informatív. gyakorlatilag az első kérése, hogy indítsam újra
Úgy egyébként egyik nagy különbség a win és a linux között, hogy a linux közli veled, hogy mi vaja.. esetleg még megoldást is ad.. A win csak közli hogy hiba a FFFF77665AD55 címen és elküldje e a fejlesztőknek.. Hát kösziSzóval minden rendszer használható a maga módján, és a megfelelő emberrel.. kinek-mi kell.
-
_Dumber_
őstag
Linuxlámául:
Linux az az operácios rendszer amibe bele kell *opnod magad.
Ezt az arch alapú linuxoknál aránylag könnyű, mivel van egy nagyon jó wiki hozzá.
Chakra az az (régi)arch alapú rendszer ami elég jól be van állítva.. de ilyen a manjaro is.
Az eredeti Arch-ba meg semmi sincs, csak az amit fel akarsz tenni.. Én ezért szeretem.
A Mint sem rossz, mert a buguntu hülyeségeit elég szépen javították benne, és tele van mindennel ami szem szájnak ingere.
Kezdőknek teljesen ideális.... , mert pár újratelepítés után már értesz hozzá annyira, hogy áttérj Chakra-ra, vagy manjarora
(Ez az utolsó mondat közfelháborodás tárgya lesz)
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #27402 üzenetére
Erre most mit mondjak.. lehet, szerencsés vagyok?..
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #27400 üzenetére
2-3 utalást minden hónapban indítok. Legutóbbi 12. én volt. Eddig hiba nélkül futott.
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #27398 üzenetére
Lehet én voltam. Bár a napokban nem próbáltam, de hónap közepén még működött. Kütyüt eldobtam. SMS-t használok. Szerintem a linuxnak nincs köze a böngészőn való működéshez, csak a kütyüre nincs driver.
Milyen böngészőt használtok? Én chromiumot. -
_Dumber_
őstag
válasz
Silimon #27379 üzenetére
Tegyél fel rá Xubuntut, vagy MINT-et.. azt is vidáman elviszi, és kezdőknek barátságosabb, mint egy lubuntu .
A lubuntu a gyorsaság miatt kicsit kiheréltebb mint egy xubuntu, vagy mint. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet működésre bírni, de ahhoz egy kis linuxos tudás szükségeltetik.. -
_Dumber_
őstag
Egy X indításakor és bejelentkezéskor lefutnak a megfelelő configfile-ok a saját könyvtáramból..
de hol találom azokat a configfileokat amik mindenkire vonatkoznak.
Az ~/.config/openbox/autostart megfelelőjét keresném -
_Dumber_
őstag
válasz
olivera88 #27084 üzenetére
Suse-ra vigyázz . Alapbeálltásban nem az MBR-be akar telepteni grub-ot, hanem a / partcióra.
(Alig lehet lekaparni..) (én is megszívtam a 12.3-mal)Eddig hogy bootolt be?. Mert akkor állítsd vissza úgy ahogy eddig jó volt... Bootolj be, majd :
sudo grub-install /dev/sda
sudo update-grubProbléma az lesz, hogy vsz a root partciódon ott fog fityegni az előző grub, .. (tehát 2 egymás utáni grub-od lesz)
Azt megnézted, hogy hol van a boot flag?
-
_Dumber_
őstag
válasz
olivera88 #27080 üzenetére
Ha a grub nem jön be akkor:
- Vagy fel sem lett teleptve
- Vagy nem a MBR-be és most nem éri el.
- Vagy a grub ugyan elindul de a konfig fileok olyan helyen vannak aminek megváltozott a jelölése (magyarán a /boot rossz helyre csatolódik).Megoldást előttem lerták:.. grub ujrateleptés live mediaról.
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #26871 üzenetére
És alapesetben fér egyáltalán 9Gb a trash-be?
Mekkora a trash-ed alapértelmezett mérete? -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #26757 üzenetére
otp, k&h és erste is !
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #26528 üzenetére
Van egy üzenetem számodra az ARCH os forumban
-
_Dumber_
őstag
válasz
Apollyon #26420 üzenetére
Emlékeim szerint a Debian nálam is ezt csinálta.
Megodás: "sources.list" fileban a tárolók között az első a CD volt. Ki kellett #--ni, a sort, mert ebben a sorrendben keresi a telepítési lehetőségeket.
Utánna már nem kéregette be és csak a hivatalos repokban keresett.szerk:
Megelőztek -
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #26408 üzenetére
Ha nem megy text-ben (nekem sem), akkor "grub customizer" . Én is ezt használom
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25975 üzenetére
Akkor először nezd meg a www.manjaro.org ot és ott a GET MANJARO menüt nyisd ki és megint a GET MANJARO-ra katt.
Ott kedvedre válogathatsz.
Mondom ezt azért mert nem biztos, hogy az openbox a legjobb neked. -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25964 üzenetére
Egyébként tényleg nem értelek.
Manjaro 0.8.9 openbox 606 MB
szerintem CD méret .. van GUI install... magyar... .. mi kell még?
Töltsd le , írd ki és ugorj neki mégegyszer.. Ez PARANCS -
_Dumber_
őstag
válasz
CPT.Pirk #25945 üzenetére
hogy Win7 felrakása után a hálókarihoz nem volt driver, csak az alaplap / laptop gyártójától leszedés és felrakás után lett egyáltalán hálózat.
Fiam HP 630 laposa gyárilag OpenSuse CLI van .. tehét recovery is ezt állít vissza.
Win 7 telepítésekor se hálókártyát, se wifi -t nem ismeri fel a win. Volt egy USB wifi kártyám, azzal röffentettem be majd telepítettem fel, de hogy a 4-féle kártya közül melyikkel szerelték éppen, azt nem mondja meg sem a win, sem a HPLinux volt rajta sok féle (3 féle buntu, manjaro és Opensuse) mindegyikkel elsőre indult.....
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25914 üzenetére
Nekem akkor volt hasonló, mikor usb lemezre telepítettem a rendszert, de a grub képtelen volt átadni a bootfolyamatot, mert nem tudta felismerni a usbhdd-t
Ugy oldottam meg, hogy az első merevlemezen kb 5Gb-t különitettem el. Ezt a telepítéskor /boot ként kell felcsatolni. (ide rakja a kernelt) A / már mehet a 40 gigásra -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25910 üzenetére
Végülis hová raktad fel?
Vettél új vinyót? -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25853 üzenetére
Hibás az ISO!
Töltsd le újra, vagy írd ki újra.Egyébként jól haladsz! Ne add fel!
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25845 üzenetére
Hülye kérdés, de mindkét helyre ugyanazt irod?
Szerk. : Vagy használj egyszerű jelszót ékezet nélkül
-
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25838 üzenetére
Nyomhatsz yes-t
Leformázza neked az /sdb1-et és a 2-t.
Megnéztem neked a CLI installt.
A Main menu 5-ös pontjában kell majd kijelőlnöd a /sda -t a "Boot loader" telepítésének, és akkor telepíti a GRUB-otItt a
- BOOT Patrition /sdb1
- Target partition /sdaez lenne a helyes.
Ha nem ez lenne (és szerintem nem ez lesz) akkor a "Change your target partition" és itt
/dev/sda -t kell írnod -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25838 üzenetére
Itt csak azt akarja megtudni, a telepítő, hogy akarsz e még másik particiót is becsatolni induláskor.
gondolom:
sda1: XP
sdb3 : doksi (btfs)
sdc1: mentésA telepítéshez nem szükséges kiválasztani semmit, tehát itt a DONE a helye válasz.
Majd később felcsatolod amit akarsz (pl az NTFS-t) -
_Dumber_
őstag
válasz
teleahocipöm #25833 üzenetére
Az nem a /boot.. hanem a grub lenne.
A /boot-ban a linux rendszerbetöltéséhez vannak a filok, és jó helyen van az azon a particion aholvá a /-t csatolod, ahogy Syl is mondta.
A GRUB -t meg a sda MBR-jébe kell telepíteni..Egyébként kezdjük ott, hogy hol is van az XP?
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #25250 üzenetére
-
_Dumber_
őstag
válasz
Fritz Teufel #25174 üzenetére
Azt akarta írni hogy "terjesztik"
-
_Dumber_
őstag
válasz
Giovanny #25041 üzenetére
Azért én a swap-ot nem hagynám ki. Nem túl nagy, hogy az a hely hiányozzon.
Én mindig akkorát választok, hogy a RAM beleférjen . A funkciója nem a klasszikus swap lesz (mert az én 4GiB-em mellett sem használja (legdurvább esetben is 1,2GiB-et eszik a rendszer), hanem ha akarom akkor hibernálást csak ide tudja rakni. -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #24362 üzenetére
Én az AUR-t nem jelöltem be .
Ha letöltöd a "yaourt" programot, akkor az átnézi a felvett tárolókat + az AUR-t.
Kiiírja, hogy melyik progit hol találod, és a forrásból telepítőknek a telepítés elején lehetőséget, hogy belepiszkálj a telepítésbe.
Én csak egyszer futottam bele, hogy bele keljen nyúlni, de azt is leírás alapján csináltam.Szóval ami kell hozzá:
sudo pacman -S base-devel -- ez kell a fordításhoz
sudo pacman -S yaourt -- ez a csomagtelepítőezután
yaourt "csomag neve" -- idézőjel nélkül, és feltétlenül sudo nélkül -
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #24360 üzenetére
Az aur, a közösség által (tehát lelkes segítők) karbantartott csomagok helye.
Amit láttál, az azért volt, mert a csomag forrásban volt tárolva és a gépedre fordította le a telepítő.Minden program igy születik, csakba legtöbbet már az adott distrora lefordítva kapod. (kivéve a Gentoo hoz) Az előre fordítottak előnye, hogy könnyű telepíteni, a forrásból telepíthetőnek meg az, hogy belenyúlhatsz a telepítésbe...
-
_Dumber_
őstag
Öröm.. bódogság
A legnagyobb Arch-os problémára megoldás ugyan még nem, de a hiba okát megtaláltam.Maradt még egygondom, amit jó lenne megoldani, hogy probléma nélkül áttérhessek Chakra-ra,
(Utánna jönnek az openbox gondjainak megoldása, mert a végső cél az lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest