Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Netszemete #81604 üzenetére
A supply chain attack ellen a fejlesztőnek kell védekezni, Te, mint az app használója, sokmindent nem tudsz tenni ellene.
A fejlesztőnek tisztában kell lennie azzal, hol és milyen repókból jönnek a kódjai, a security státuszukat nyomon kell követnie, adott esetben frissítenie az alkalmazását. Ezekből általában 0 teljesül, amíg nem hackelik meg a kotú kódját, pedig a security mindenki dolga, nem csak a security-sé.
-
-
válasz
Netszemete #81590 üzenetére
Oké, ez az ő házi feladata, nem más(ok)é.
-
válasz
Netszemete #81587 üzenetére
Igazad van, a sort parancsot kifelejtettem.
Egyébként meg az a tapasztalatom - kevés kivételtől eltekintve -, hogy ilyen feladatokkal azok jönnek, akik csesztek figyelni az oktatáson, avagy elbulizták a tanulásra fordítandó időt.
Ha azzal jön valaki, hogy itt a feladat, ezt és ezt megcsináltam, de valamiért nem az elvárt eredményt kapom, vagy nem értem, ez a rész itt miért úgy (nem) működik, szívesen segítek.
Ha itt és most valaki megcsinálja helyette, sosem fogja megtanulni, ezért inkább a kulcsszavakat írtam le, semmint a megoldásokat.
-
-
válasz
Netszemete #81572 üzenetére
Eleve Red Hat nem jön szóba, ahogy Suse sem... Ubuntu, Mint biztosan nem, már levetettem őket.
Bajban leszek...
-
válasz
zoltanz #81569 üzenetére
Esetleg mind együtt.
A Debian elindult azon az úton, amin az Ubuntu is járt nálam: egyre-másra születnek a hülyébbnél hülyébb döntések, aminek a végén kihajítom a gépemről. Nyilván nem fogja megrengetni őket, nálam viszont fontos szempont a biztonság (ezért hajítottam ki a Mintet is).
Már csak azt nem tudom, mivel lehetne helyettesíteni.
-
-
válasz
Netszemete #81562 üzenetére
Valójában az egyik ilyen cég, ahol ezt megtettem, egy nagyon merev, a legutolsó apró kis mozzanatig beszabályozott, világméretű multi volt. Nyilván manageri jóváhagyással és indoklással a kezemben mentem az IT-hoz, hogy akkor ezt és ezt kellene csinálni, hogy tudjam végezni a munkámat. Nyilván a céges dolgokat távolról csak VPN-ről tudtam csinálni.
A másik hely jóval lazább, de szintén világméretű multi - itt megkérdezték, hogy van-e szükségem másodlagos gépre, erre került Linux.
-
válasz
CPT.Pirk #81555 üzenetére
Nyilván a VPN a legkulturáltabb megoldás, de akár ezt használsz, akár ssh-t, legalább 2FA ildomos mindegyikre, mivel ha jól értem, a git/svn alatt tárolt megoldások a cégetek legértékesebb IP-jai közé tartoznak.
Esetleg érdemes lehet elgondolkodni jump server használatán, de az is minimum 2FA-val.
-
válasz
Netszemete #81553 üzenetére
Én is telepítettem Linuxot a munkagépemre, két helyen is, nem problémáztak miatta - mindemellett a felelősség az enyém volt, hogy annyira hardened legyen, amennyire csak lehet.
-
válasz
zsolti1debre #81551 üzenetére
Arra készülj fel, ha ezzel a kéréssel fordulsz az IT-hoz, lehet, hogy nem csak elküldenek valami meleg helyre, hanem komolyan megvizsgálják, mit csináltál eddig.
Legalábbis komoly helyen ez történne...
-
válasz
PCProfessor #81528 üzenetére
Attól függ, milyen virtualizációs réteget használsz: KVM alatt szinte észrevehetetlen a teljesítmény veszteség.
"Xp óta teszteltem egy csomó(legalább 50) netes isot és 1-2 volt csak vírusos vagy miner. Szóval a biztonságra sem lehet kifogást találni"
Meg is jött a biztonsági szájberszaki személyedben, aki nem ért a biztonsághoz.
Azzal nincs baj, ha magadnak így csinálod, de erre biztatni a kevésbé hozzáértőket nem okés, mert óvatlanná válnak. -
-
-
válasz
PCProfessor #81485 üzenetére
Túl nagy erőfeszítést igényel, amire nem vagyok hajlandó időt szánni - inkább töltöm az időmet tanulással.
A legnagyobb gond ezzel az volt, hogy az nV driver nélkül csak egy külső kijelző ment, így inkább vettem egy splittert, amivel az egy intel kimenetet tudom 2 kijelzővel használni.
-
válasz
enginev3.0 #81481 üzenetére
Miért kellett leállítani? A Plex képes monitorozni a beállított könyvtárakat és változás esetén frissíteni az elérhető anyagokat.
-
-
válasz
enginev3.0 #81401 üzenetére
Az olvasással megbirkózik az ntfs modul, az írás viszont CPU-intenzív.
Ha mindenáron Linuxos filerendszert akarsz, akkor átmásolod a matériát így megformázott lemezekre.
-
válasz
PCProfessor #81322 üzenetére
Mivel Windows alatt működik, a gebasz a Linuxos driverrel lesz
-
-
válasz
mekker #81314 üzenetére
Windows alatt nekem sincs bajom a 1060-nal, Debianon 10-ből 1x ment fel a zárt driver anélkül, hogy lerohasztotta volna az X-et, de akkor meg állandóan ment a ventillátor, ha kellett, ha nem, de legalább állítani sem lehetett.
A nouveau meg önmagában is képes lefagyni, blacklistelni kellett.
Szóval soha többet nv-t.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
wexford881 #69363 üzenetére
Boot ordert egészen biztosan lehet állítani.
-
válasz
wexford881 #69361 üzenetére
Pirk Kapitány már leírta...
-
-
-
-
-
-
válasz
peterattila #69139 üzenetére
Másold oda, ha nincs ott, esetleg tedd be a startup-ba.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
I02S3F #68918 üzenetére
Pl bemountolta az alaplap EFI változóit írható változókba, tehát ha rossz helyre nyúlkáltál shell scriptből, végérvényesen haza tudtad vágni az alaplapodat. Vagy: nyomtató telepítése szétcseszte a tűzfal konfigurációt, de a networköt felhúzta totál default tűzfallal, a sysadminnak viszont nem szólt, hogy tárva-nyitva minden. Meg úgy általában szakít a unixos KISS filozófiával, egy bloatware fos az egész kóceráj. init replacement nek indult, de mára majdnem minden alrendszert bezabált.
https://lacyc3.eu/systemd
-
-
válasz
shadow1901 #68852 üzenetére
Úgy tűnik, néhány alapinformáció hiányzik számodra, ajánlom az alábbi elolvasását.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/X_Window_System
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Cirbolya_sen #68167 üzenetére
Localhoston akarja megcsinálni a névfeloldást, ami nem fog menni, ha nincs DNS szervered. Az ipv4 opcióknál állítsd be a DHCP-t a DNS-re is.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest