- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Még idén megkaphatják az Advanced Shader Delivery szolgáltatást a játékosok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
válasz
Normi™ #47986 üzenetére
Nekem is 2GB-ot javasoltak 8GB ramhoz, de ha nem használja, akkor minek? Ezért telepítettem a mostanit csak úgy, hogy->"/" és kész. Nem tudom, hogy lehet-e belőle később gond, ezért érdeklődöm.
lev258
Nem állítottam be semmit, hogy mennyire használja a lapozót. Gyári beállításon volt. Asztali gép, hibernálás nem szükséges.
-
FF23
senior tag
válasz
Normi™ #47983 üzenetére
Trim van, köszi
Igazából nem az ssd-n lenne a hangsúly, hanem az arányokon: 8giga ramhoz mennyi /swap, /home(ha érdemes) kell, ha kell.
Meg hogy hová. Az egyik előző disztrónál tettem 2GB swapot a lemez végére és a rendszerfigyelő szerint egyáltalán nem használta. Mindig 0%-on volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Normi™ #47825 üzenetére
A POL az gyakorlatilag egy felparaméterezett, adott alkalmazásra szabott egyedi Wine-t tartalmazó valami. A Wine meg mint olyan többnyire képes a Windowsos bináris fájlok futtatására, így elméletileg kaphat vírust is az ?emulált? környezet, mondjuk ha vírusos / trójais krekkel használod a játékot, ugyanis nincs UAC meg semmi ilyesmi ott... - bár jellemzően a POL-t nem tört játékhoz találták ki.
Viszont mivel böngészni amúgy sem egy Wine alá telepített internet explorerből fogsz (ami egyébként technikailag működik), így gy.k. ezzel a kérdéssel nem érdemes foglalkozni.
-
Penty
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
Normi™ #47691 üzenetére
Hirtelen a Systemback jut eszembe, meg talán a CloneZilla is még használható. Másik rendszerre meg ugye van egy rakás ilyen program: [link], [link]. Azok közül az egyik legnépszerűbbre több linuxos alternatíva is van. Aztán, hogy utóbbiak közül melyikkel lehetne eredményesen kivitelezni a klónozást, az más más kérdés?
-
Lathronos
őstag
válasz
Normi™ #47341 üzenetére
Meg van egy Linux Mint közösségi oldal is.
-
vargalex
félisten
válasz
Normi™ #46413 üzenetére
Nem találkoztam még ezzel a típusú eszközzel, de szinte biztos, hogy nem a Management interface-ről kell forward-olni. Milyen lehetőségek vannak még a WAN connection-nál?
LAN host IP: a PC-d IP címe.
WAN port range: 60000-60000
LAN host port range: 60000-60000Persze az UPnP is jó lehet, de én azt nem szeretem, mert akkor bármilyen alkalmazás tud magának port forward-ot kérni.
-
vargalex
félisten
válasz
Normi™ #46406 üzenetére
Routeren forward-oltad a 60000-es portot (TCP és UDP protokollon)? Ha igen, akkor biztos, hogy nem változott a PC IP címe? Ilyenkor érdemes a routeren statikus lease-t beállítani.
Ha a fentiek rendben vannak, akkor a www.canyouseeme.org-on a 60000-es portot check-elve mit mutat? Természetesen úgy, hogy fut a transmission. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Normi™ #46406 üzenetére
Csak találgatok, ugye a routeren engedélyezve van az UPnP? Illetve gondolom a router firmware a legújabb.
wopi: az intelhez csak egy driver van, most is azzal megy. Ha egyébként glxgears meg egyszerűbb játékok mennek, akkor valami egyéb gond lesz, pl. hiányzó opengl támogatás. Böngésző alól nézed? Ha igen akkor melyik alól, valamint megnéznéd másik alatt is? Lehet a böngésződön keresztül nem tudja használni a 3D gyorsítást.
Az intel esetében amúgy pl. új Mesa-t tudsz fordítani magadnak ami hoz némi előrelépést sebesség terén, de annyira nem egyszerű és kicsit hosszadalmas, ezt nem javasolnám.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Normi™ #46020 üzenetére
Az OpenRA megvan? Van Linuxra is! A régi klasszikusok nagy felbontásban.
http://www.openra.net/
-
válasz
Normi™ #15786 üzenetére
Ha jól látom, ebben a notiban egy Intel Celeron M proci van, ami (ha hasonlít a Pentium M-re), akkor nem támogatja a PAE utasítást. Ami azért gáz, mert a 12.04es Ubiba csak ilyen kernellel ruházták fel.
3 lehetőséget tudok:
- mini cd-ről telepítesz
- Xubuntu
- 10.04/11.10-ről upgradeIlletve marad az utolsó ultimate: Nem telepítesz Ubuntut.
Bármelyikről találsz itt, vagy máshol segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Revolut
- OLED monitor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- EAFC 26
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest