Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    Sziasztok!

    Remélem jó helyen járok, Teamviewer telepítés, és online videólejátszás ügyében szeretnék segítséget kérni.

    A gép és a rendszer adatai:
    - Lenovo ThinkPad T61 (Intel Core 2 Duo T9300, 2*2 GB RAM, Nvidia Qudaro NVS140M, 120 GB Kingston V300 SSD)
    - Devuan Linux 3.1 (Beowulf), 4.19.0-16-amd64 kernel, XFCE 4.12.2

    Akadt már jó pár gondom a rendszer belakásával (például az apt autoremove törölni szerette volna a fél rendszert), de mostanra szinte mindet megoldottam, kivéve a fentebb említett két dolgot.

    A Teamviewer esetén az a problémám, hogy amikor megpróbálnám telepíteni deb csomagból, egy rakat csomagot szeretne eltávolítani, köztük olyan dolgokkal mint az Nvidia driver (340-es legacy), vagy épp a komplett kernel, és nem tudok rájönni, hogy miért. Mivel az autoremove már produkált ilyet, megnéztem, hogy ott is fennáll-e megint a hiba, de nem, ott ezek a csomagok nincsenek törölhetőként megjelölve. Egy kép a konkrét problémáról.

    A másik problémám az online videók lejátszásával kapcsolatos. Tény és való, a gép már nem teljesen alkalmas napi használatra a hardveréből adódóan, de más disztribúciókon (Linux Mint 20.1, Linux Mint Debian Edition 4) azért még nem okozott neki gondot az 1080p-s videók lejátszása h264ify mellett, míg itt erősen szenvedős a dolog. A legfurcsább az egészben az, hogy a YouTube statisztikája szerint egyetlen dobott képkocka sincs, és az internet sebességével sincs probléma. A hardverben is lenne még tartalék, mivel a CPU jellemzően 65-90% között mozog (utóbbit elég ritkán éri el), a GPU pedig 60% fölé nem megy. Ezen felül a hőfokok is jók, minden 65 fok alatt marad még töltés mellett is. Egyedül a VRAM az ami teli van (128 MB), de ez a korábban említett rendszereken sem volt másképp. A böngésző Firefox 78.11.0esr, a grafikus gyorsítás pedig engedélyezve van (OpenGL). Ezzel esetleg tudnék valamit kezdeni?

    Ha valamit kifelejtettem vagy nem néztem meg, akkor szóljatok. A terminállal egyszerűbb parancsok esetében boldogulok ha szükséges, és előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák