Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz wopi #67022 üzenetére

    Nem, nem iktattad ki. A Windows Vezérlőpultban Energiagazdálkodás, ott a A főkapcsoló funkciójának megadása oldalsó résznél felül van a Jelenleg nem elérhető beállítások módosítása, majd ott alul a Leállítási Beállításoknál szürkéből átállíthatóvá válik a Gyors rendszerindítás bekapcsolása (ajánlott) rész alól a pipát ki kell venni. Külön figyelni kell, mert évszakos nagy frissítések vissza szokták sunyi módon kapcsolni!!!

    A legacy boot mode-ot lehet kár volt átállítani, elég lett volna a secure bootot kikapcsolni. Bár be lehet kapcsolni a legacy bootot is, de akkor ne kizárólagosan, hanem UEFI + Legacy módban, mert ha Legacy only-n van, akkor meg az UEFI-vel telepített Windows nem fog bootolni.

    De ebből is látszik, hogy a linuxos terminál az ilyen GUI-s baromságok helyett mennyivel hatékonyabb, ott ugyan nincs fastboot, de a hasonló beállítások elérhetők egy soros parancs kiadása után is, vagy egy egyértelmű elérési úton lévő konfigfájlban elég egy dokumentált sort ki/átszerkeszteni. Nincs ez, hogy az elrejtett Vezérlőpult, 3. oldalsó menüjének elrejtett részében kell varázsolni, amit ember a talpán, aki megtalálja, főleg, ha nem angol nyelvű rendszert használ. Közben meg terminálos megoldások jórészt nyelv- és disztrófüggetlenek. Meg nincs az, hogy egy frissítés sunyi módon visszacsinálja a beállításokat.

Új hozzászólás Aktív témák