Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
A számla nyitásakor kapott 10 $-t csak a főszámlán lehet levásárolni? A TBSZ-re nem lehet vele vásárolni?
szerk: és az 1 millió forintig érvényes kedvező váltási díjat, milyen kóddal lehet most aktiválni?
-
doit
csendes tag
válasz
UberMutant #793 üzenetére
Igen, lehet, hogy futok egy kört a supportnál. Ha kapok használható választ, bedobom ide is. Mindenesetre köszi! Nekem fel sem tűnt, hogy ETF és ETF között is van különbség, valószínűleg pont olyanokat próbáltam, ahol egyiknél sem volt elérhető a másik opció.
-
doit
csendes tag
válasz
UberMutant #791 üzenetére
Na ezt nem találom sehol leírva. Értem, hogy nem létfontosságú funkcióról van szó, de ilyet azért illene valahol megemlíteniük. A súgó szóhasználata pedig inkább megengedő, mint korlátozó (az angol változatban is "buy or sell instructions").
#790 concret_hp: az 'egyáltalán ne járjon le' sajnos nem mindenhol érhető el, ezt hiányolom.
-
doit
csendes tag
Van valakinek ötlete arra, hogy ETF limitáras megbízásnál miért nem lehet módosítani, hogy ne járjon le a következő piaczáráskor? Telefonos app a legfrissebb, de megnéztem a webes felületen, ott sincs lehetőségem választani, csak megerősíteni a megbízást.
Részvényeknél elérhető a funkció, és a [súgó] megfogalmazása ("vételi és eladási tranzakciók") alapján sem egyértelmű, miért korlátozódna csak a részvényekre.
-
donbig
tag
Én nem tudok keresni, vagy valóban nincs még semmilyen kripto ETF a kínálatban?
-
Brandynew
őstag
Szia,
Ha beírod a beállítások --> promóciók menüpontba, hogy MAGYALLFX, akkor összesen 1 millió Ft-ig ingyen válthatsz devizát kb. középárfolyamon. A kód az aktiválástól számított 90 napig érvényes. Nincs semmi más, amit erről tudni lehet, ez pontosan ennyit, amit leírtam, semmi mást nem vállalsz te se, sem a Lightyear. Egyszerűen nincs a 0,35% szolgáltatási költség az átváltásnál, ha beírod a MAGYALLFX-et.
A sima "MAGYALL" kódnál pedig kapsz 10 dollár értékben részvényt, te választod ki, hogy miből. De csak egy promóciós kód használható.
-
doit
csendes tag
Sziasztok,
Kormányunk újabb zseniális ötlete nyomán szeretnék elsütni egy xyzFX kódot az appban (korábban még nem írtam be semmit) az ingyenes átváltáshoz. A 'promo' kifejezésre keresve megtaláltam vnorbi tavalyi válaszát [link], és az lenne a kérdés, hogy azóta reszeltek-e ezen a funkción. Ha a promóciós kód gazdája nem közölt részleteket (pl. valahol csak annyi van, hogy "további feltételek érvényesek"), akkor honnan lehet tudni, mit vállalok a kód megadásával?
-
Brandynew
őstag
Vannak új ETF-ek, ezek:
IUIT - iShares S&P 500 Information Technology Sector
IDTL - iShares USD Treasury Bond 20+yr
QDVE - iShares S&P 500 Information Technology Sector UCITS ETF
ECAR - iShares Electric Vehicles and Driving Technology
IGLS - iShares UK Gilts 0-5yr
DGTL - iShares Digitalisation
IEDY - iShares Emerging Markets Dividend *
IUES - iShares S&P 500 Energy Sector *
ISAC - iShares MSCI ACWI
MINV - iShares Edge MSCI World Minimum Volatility *
RBOT - iShares Automation & Robotics *
HEAL - iShares Healthcare Innovation *
IOGP - iShares Oil & Gas Exploration & Production *
WQDV - iShares MSCI World Quality Dividend *
IDWP - iShares Developed Markets Property Yield
EIMI - iShares Core MSCI Emerging Markets IMI *
IEEM - iShares MSCI Emerging Markets *
SJPA - iShares Core MSCI Japan IMI
IAPD - iShares Asia Pacific Dividend
INXG - iShares GBP Index-Linked Gilts
SPMV - iShares Edge S&P 500 Minimum Volatility *
SUAS iShares MSCI USA SRI (same ISIN)Forrás: https://www.facebook.com/magyarallampapirkalkulator/posts/467834765839081
-
-
Moleman
addikt
Ja közben megnéztem az aktuális díjjegyzéket, 0.45%, régebben, vagy talán még a Randomnál volt 0.35%.
#770 UberMutant
A minimumdíj nem érdekes, vagyis annyiból érdekes, hogy 1555 eurónál kisebb összeggel pont emiatt nem tradelünk ott soha.
Ezért írtam, hogy amíg a számlavezetés ingyenes, kb évi 13k eur (pontosabban 5.33 millió ft) tranzakció alatt biztosan olcsóbb marad az Erste, mint az IB TBSZ fix díja lenne. Majd ha vége a bohóckodásnak, akkor menekülünk gyorsan.A transzfer nem lesz drága, mert csak VWCE-t tartunk.
-
-
Moleman
addikt
válasz
UberMutant #768 üzenetére
Nem tudom, hogy most 0.35% vagy 0.45% az Erste tranzakciós díja Xetrán, de bármelyik is, évi 13 vagy 17k eur értékű tranzakció alatt olcsóbb, mint az IB TBSZ költsége, feltéve, hogy utóbbi még mindig havi 2000 ft. Amíg van futures bohóckodás, megéri ott maradni szerintem.
-
UberMutant
őstag
erstétől az ibhez érdemes transzferálni. az erste hirtelen nagyon drága lesz, amint lejár a futures bohóckodás.
sőt, ha vesz bármit az ersténél az is bazi drága.
nem is értem hogy merülhet fel, hogy lenyelje a csillagászati tranzakciós díjakat. előbb utóbb úgyis el kell hoznia onnan, akkor meg minek várni, pláne minek fizetni? -
Moleman
addikt
és #765 nort_on
Köszi mindkettőtöknek! Valódi szükségem nincs rá, csak a 3500 ft-os meghívó miatt pedig valóban nem éri meg szórakoznom vele.
Viszont akkor lenne egy további kérdésem: az asszonynak nincs IB-je, az ő TBSZ-ei egy ex-Random Erste számlán vannak, a Future szórakozással egyelőre még ingyen. Akkor érdemes lenne továbbra is lenyelni a drágább tranzakciós díjakat, és az idei TBSZ-ét is azt Ersténél nyitni, hogy elkerüljük ezeket a kockázatokat? Az ő idei befizetése biztosan 10k eur alatt marad.
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
A nagy megtakarítós fórumban láttam egy megjegyzést, hogy nagyobb összeget IB-re érdemes rakni, kisebbet lehet LY-re. Emögött mi lehet az indok? Nem bízunk benne még annyira? Az idei TBSZ miatt kérdéses, kb 30k eur menne rá.
A 2023-as TBSZ-em IB-n van, tehát már úgyis fizetem a díját, nem lenne nagy erőfeszítés odavinni az ideit is, de a LY-nek még olcsóbbak a tranzakciós díjai, ha jól láttam - bár nem kereskedek aktívan.
Vagy osszam meg a kettő között, akkor legalább lesz két kisebb TBSZ, amiket szükség esetén külön fel lehet törni?
Köszi!
-
Brandynew
őstag
válasz
concret_hp #756 üzenetére
De amúgy aki meghívón keresztül regisztrált, mint én, az is tudja használni a MAGYALL kódot a beállításokban (promóciók menü).
-
aktív tag
Sziasztok!
Azt jól látom, hogy nincs opció arra, hogy a kimutatásnál a grafikon csak a hozamomat mutassa, a tőkét ne? Rendszeres befizetések mellett gyakorlatilag semmi infót nem ad így az a grafikon. Esetleg érdemes a Lightyeart megkeresni ezzel, mennyire rugalmasak ilyen szempontból? -
z0d1AK
nagyúr
A Lightyear Széf kamata mától automatikusan befektethető. A legfrissebb app verzió kell hozzá.
-
z0d1AK
nagyúr
Súgó szerint:
Áthozhatom a meglévő számlámat a Lightyearhez, vagy átmozgathatom eszközeimet a személyes Lightyear-számlámról a TBSZ-re?Jelenleg nem tudod áthozni a meglévő TBSZ-számládat másik szolgáltatótól hozzánk, de dolgozunk ennek megoldásán, és értesítünk, amint elérhető lesz ez a funkció. Ugyanez igaz az eszközeid személyes Lightyear-számládról a lightyeares TBSZ-számládra történő átmozgatására is
Rákérdezek náluk, hogy tudnak-e ennél frissebbet a jövőre vonatkozóan. -
kozeposztaly
csendes tag
LY-re szeretnék külső szolgáltatótól komplett régebbi TBSZt behozni.
Lesz?
Mikor?
Bárkinek bármilyen pontosabb infó?
Köszönet! -
válasz
concret_hp #754 üzenetére
Milyen promóciós kódot használtál, amiből pénzt vársz?
-
concret_hp
addikt
a promo zsetont mikor adja az app? szamlanyitas pipa, tbsz nyitas pipa, nem vagyok rafeszulve, csak h tudjam mikor / hol kell nezni
-
Brandynew
őstag
válasz
concret_hp #751 üzenetére
Itt vannak infók a webes felületről és a cikkben van meghívó link is: https://allampapirkalkulator.hu/hirek/teljes-erteku-uj-webes-felulet-a-lightyearen-es-nyilvanos-kereso-163
-
emcee825
csendes tag
válasz
concret_hp #751 üzenetére
1. van
2. pl az enyém, de vannak promóciós kódok, aminek a keretében pl. 1 millió ingyen váltás
3. 0,35%
4. Magyar számlaszámot a WISE ad nekik AFR-ben benne van, EUR is fogad SEPA INSTANT-ot (Észt bank), USD is (szintén WISE) van és GBP -
concret_hp
addikt
par kerdes:
van a lightyearnak webes felulete?
van most valami hasznalhato meghivo?
devizavaltas vegulis hogy megy, mennyi a fee?
ha jol nezem a kartyas befizetesnek van feeje, tehat beutalni jobb a zsetont, de van magyar szamla ahova lehet utalni (es esetleg nem csak huf hanem eur is?)koszi a helpet
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Brandynew #748 üzenetére
Ez a cikk kimondottan szörnyű.
A hír ennyi:
A nem befektetett EUR egyenlegre a látra szóló éves kamat 3,25%-ról 3%-ra csökkent június 12-én.
Az állampapírkalkulátor meg irgalmatlan szófosás és reklámmennyiség mellett a fenti egy mondatnyi hírből a 3%-ot tudta megtartani, de hogy mikortól érvényes, azt nem sikerült megírnia, mint ahogy az is kimaradt, hogy milyen bázisról történt a változás.
Erről szerintem minden ügyfél kapott e-mailt is a Lightyeartől még szerdán. Ha már ilyen cikkeket ír, feltüntethetné a historikus változásokat, annak lenne értelme (például látnánk, hogy érik a forint kamatvágása is, ha jön még egy kamatvágás az MNB-től).
EUR:
2023.04.01 2.25%
2023.05.10 2.50%
2023.06.21 2.75%
2023.08.02 3.00%
2023.09.20 3.25%
2024.06.12 3.00%USD:
2023.04.01 4.00%
2023.05.04 4.25%
2023.08.02 4.50%HUF:
2023.04.01 12.25%
2023.05.29 10.25%
2023.08.22 8.25%
2023.12.22 7.00%
2024.02.02 5.00% -
Brandynew
őstag
Nem tudom, volt-e már: Friss kamatváltozások a Lightyear befektetési platformon
-
Addel
senior tag
Már most is benne van mindez a LY-ben ha megnéziktek, csak természetesen inaktívak a menük. Ha ránézel a TBSZ-edre, ott van, hogy gyűjtési év(nyilván mivel még gyüjtési év van, csak az aktív), tartási időszak 1-2, és annak az alján a hosszabbítás(utolsó év december 1 és 31 közt).
-
-
somegi
csendes újonc
Amíg tbsz-en tartod a befektetésedet, addig nem merül fel szja fizetési kérdés. Ez az alap. Más kérdés,hogy külföldi részvények és egyes etf-ek osztaléka után van osztalékadó. De az nem magyar adó. Azt levonja a kifizető. Tehát azzal neked az szja keretében nincs dolgod a tbsz-en.
-
doit
csendes tag
Sziasztok,
TBSZ számlára szeretnék havonta kisebb összegeket félretenni. Létezik valami zanzásított adózási útmutató, hogy milyen bevallási- és fizetési kötelezettségekkel kell számolni a jelenlegi befektetési kategóriáknál? (Tegyük fel, nem töröm fel a számlát az 5. év letelte előtt.)
Az megvan, hogy a számlanyitást jelezni kell a NAV felé 30 napon belül, illetve ha év közben bármi, adózással kapcsolatos esemény történik, arról a következő év januárjában küldenek igazolást. A kérdésem arra vonatkozna, mik lehetnek ilyen adózással kapcsolatos események? Próbáltam átfutni a korábbi hsz-eket... Ha jól értem, a széfekkel és az EUR accumulating ETF-ekkel nincs teendő, de mi a helyzet az EUR és USA részvényekkel (illetve ha egyszer megérkeznek, majd a magyar részvényekkel)?
-
ZS3NI
őstag
Revolut USD feltöltésnél nálatok is zárolnak és bekérnek igazolást? Korábban HUF-ot töltöttem fel és LY-n váltottam EUR \ USD-re abból vettem TBSZ-en ETF-t, részvényeket. Gondoltam kipróbálom a revolutos amcsi számlán keresztüli feltöltést, de írt a support, hogy kell igazolás, ill. valszeg a jövőben minden feltöltésnél bekérhetik.
-
Kelecar
aktív tag
Valóban az lett, köszi. Az zavart meg, hogy mikor elkezdtem a küldést, akkor még írt valami 1 USD körül díjat, de mikor már a bankszámla adatokat is meg kellett adni utána már 0 volt a díj
-
UberMutant
őstag
ha csak kevés dollárod van, és nem bánod , hogy az ingyenes kártyás befizetési keretedet elhasználod, akkor fizesd kártyával.
persze számlaszámod ettől nem lesz, de ingyen juttatod be. és utalsz 1 dollárt, hogy a számlaszámd regisztrálják kiutaláshoz.vagy átváltod eurora, és élvezed az ingyenes utalást. a dollár mozgatása drága dolog.
-
Kelecar
aktív tag
Revoluton lévő USD-met akarom átrakni LY Széfbe. Nos, ugye Revorol simán lehet beutalni díjmentesen, de vissza revo-ra már nem megy a dolog.
Olvastam itt többször hogy iktassak közbe egy Wise-t, mert hogy a LY is Wise-os számlákat használ. Regisztráltam is most Wise-ra, de itt elég húzósnak tűnnek az utalások. Jól láttam hogy se a Revo->Wise, se a Wise->LY, (LY->Wise-t nem tudom) se a Wise->Revo utalások nem lesznek ingyenesek?
3 USD-t raktam Revo-ról Wise-ra aminek legalább csak valami 0.03USD volt a díja, de ezt továbbküldeni LY-re már majdnem 3 USD(Ezt azért akarom továbbküldeni, hogy regisztráljam a számlaszámot kiutalásra)
Ez ilyen, vagy én csinálok rosszul valamit? -
Shaqual
újonc
Sziasztok!
Ha én az ajánlókampány keretén belül meghívok valakit, mindkettőnket elvileg 3 500 Ft illet meg. Ilyenkor ezután akit meghívtam fel tud használni olyan promóciós kódot, mellyel 1 millióig ingyenes az átváltás, vagy nem összevonható a kettő? -
somegi
csendes újonc
válasz
TrollBalint #727 üzenetére
Igen csak egyiket, szja-t kell fizetni az idó előtti feltörés esetén. Nézd át a tbsz működéséről ezt a leírást.
-
-
somegi
csendes újonc
válasz
TrollBalint #720 üzenetére
Valamivel kevered.
A feltört tbsz-ről a brókernek kell megállapítania az un lekötési hozamot és arról adóigazolást ad ki. Neked csakis azt kell az adóbevallásodban feltüntetni. Ezzel jelentősen egyszerűsödik az adóbevallás is. -
Hejja1234
tag
És mi lesz jövőre a TBSZ + SZÉF kombóval? Ha havonta fizet kamatot, akkor az nem új pénzeszközt jelentene a TBSZ-en?
-
somegi
csendes újonc
válasz
TrollBalint #717 üzenetére
Igen, de inkább csak a tbsz-en tartva vonzó számomra. Így elkerülhető az adózási macera és a szochó is. Ha pedig mégis kellene a pénz, a tbsz is feltörhető és csak szja-t kell megfizetni, a szochót nem.
-
kress
aktív tag
válasz
TrollBalint #717 üzenetére
minusz kamatadó minusz szocho
-
somegi
csendes újonc
Tóth Dávid új videója bemutatja a Lightyear újdonságait.
-
somegi
csendes újonc
-
somegi
csendes újonc
A rendszeres befektetés költséghatékonyan megvalósítható a Lightyearon. Sokféle egyéni izlés szerinti súlyozású portfólió kialakítható az ultra alacsony egységárú etf-ekből.Pl. a favorizált VWCE éves költsége 0,3%,de egységára 119,67€--ebből kijön 11 db 2B7K is,aminek a költsége 0,26%. De ha te magad egyénileg akarsz az az ultra alacsony egységárú etf-kből összemixelni egy világ portfóliót, ennél sokkal alacsonyabb költségből is kihozhatod. Pl. 2db SGAS, 1db AYEM, 1db SLMC etf-ből álló portf ára most 34,26€. Ennek a portfóliónak a költsége pedig- 0,13% Ez egyébként 57,4% amerikai, 24,9 európai és 17,7% fejlődő világot jelent.
-
mokus1
addikt
A másik kérdés ami felmerul hogy emögött mekkora biztonság van? Értem ezalatt hogy elofordulhate egy hasonló mint a questor vagy ilyesmi?
-
-
mokus1
addikt
válasz
UberMutant #704 üzenetére
Tehát itt havonta nincs értelme befizetni? Hanem évente berakni egy kicsit nagyobb összeget mindig?
Akkor erre esetleg egy kicsit macerásabb megoldás lehet, ha havonta veszek DKJ-t ami kb 1 év múlva lejár, majd azt az összeget befizetem év végén mindig TBSZ-be?
Dluinet: Azt is veszünk, de csak addig az összegig amíg jó rá az állami kamat.
-
UberMutant
őstag
csinálsz egy accountot, azután évente egy-egy TBSZ-t (tartós befektetési szerződés) veszel rá valamilyen részvény world etf-et. a vwce -t szokták javasolni.
vwce
hozamot nem tudunk tippelni , ez a részvénypiactól függ.
ha ez nem tetszik, akkor mehetsz az államkincstárhoz baba kötvényért. -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Ide küldtek, a befektetési csoportból. Újszülöttnek csinálnánk egy megtakarítást. kb 15-20-at fizetnénk be havonta kb 18-20 évig.
Itt ez megoldható? Kalkulátort nem látok, milyen hozzammal érdemes számolni. -
somegi
csendes újonc
Kevés szó esik arról,hogy a Tbsz számlán is lehetőség van Blackrock pénzpiaci alapba elhelyezni a szabadon álló devizát. Szerintem ez jó lehetőség átmenetileg arra az időre amíg esetleg vársz a megfelelő tőzsdei beszállóra és még jó piaci kamatot is kapsz érte. Ugye az itt kapott kamatok után külön nem kell adózni és ha netán feltöröd a számlát,akkor sem kell szochót fizetned,csak szja-át. Ellentétben a normál számlával. Tehát az adózási macera is kipipálva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest