- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attas
aktív tag
Nos ha a PC-nek 1.4-es a kimenete, akkor érdemes lenne beszerezni 1.4 HDMI kábelt. De pl. épp nekem kiváló kártya 1.4-es csatival de 1.3 a kábelem és semmilyen hátrányát nem láttam eddig. Ment a 3D tartalom is, igaz a hangot optikain erősítőre tolom. De javasolt az 1.4.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
-
PLaci58
addikt
Általában DTV-t nézek, de van analóg is. Mindekettőn megy a nagyítás.
A DTV-t 16:9-ben az analógót (mivel az mind 4:3-ban jön a kábelen) nagyítva.Annyit ír a manuálod, hogy a 4:3 és 14:9-es adásokat a DTV-nél torzítás nélkül jeleníti meg a Teljes szélesség módban.
Az egyik távcsin van RATIO gomb, de én a QMenu-t használom.
Nekem most az optikai kimenettel van gondom. Működik, csak tunerről halk és csak az AUTOMATA és PCM-et lehet kiválasztani. Minek az automata, ha nincs miből választani?
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
Elnézést, elírtam tényleg az LW4500-ra gondoltam.
Nekem LV4500 van és abban van sima nagyítás funkció. Vízszintesen kitölti a képernyőt, a függőleges méretet és képhelyzetet meg be lehet állítani. Amikor ráállsz a teljes méretre és megnyomod az OK gombot, akkor be kéne jönni a beállítási lehetőségeknek.
-
PLaci58
addikt
Ha jól olvasom a manuálodban (41.oldal):
- Teljes szélesség: amikor a TV-készülék szélesvásznú jeleket fogad, a felhasználó állíthatja be, hogy a kép vízszintesen vagy függőlegesen töltse ki a teljes képernyőt, az oldalarányok megtartásával.Egyébként sok régi TV van még és az átállás sem egyszerű.
Hozhatnám példának az RTL-t. Miután átálltak 16:9-re a 16:9-es képet betették 4:3-as keretbe (minden oldalon fekete csík). Még ma is sokszor torz, nyomott az adásuk."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
rossitibi
tag
Én is ezen voltam kiakadva! Nem lehet nézni rajt pl az rtl-klub-ot se a tv2-t se hasonló csatornákat teljes képernyőben! Egy 6-7 éves videoseven tv-m volt előtte,ez simán 1 gombbal megoldható volt! ezen akár mire állítom csak széthúzza! (16:9,mozinagyítás,teljes szélesség...tökmindegy) Nem is értem minek ennyi mikor mind ugyanazt csinálja!Én is azt hittem ez egy alap dolog! Engem is érdekelne hogy lehet ezt megoldani! Az üzletben csak néztek rám bután mikor megkérdeztem,mintha valami extra dolgot akarnék!
-
PLaci58
addikt
Hali.
1, az analóg csatornák nevének szerkesztés a "kézi hangolás"-nál van.
2, tudtommal a "nagyítás" üzemmód kihúzza teljes szélességre és a függőleges képméretet be tudod állítani. A beállítás megmarad az analóg vagy DTV csatornáknál. Minden bemeneti forráshoz más-más kép és hang tulajdonságokat lehet beállítani (külön bemenetnek számít az analóg és a digitális tuner is!)[ Szerkesztve ]
-
Client
tag
Egyébként először elég durva lagot nyomott PC-re kötve, de átnevezve a HDMI bemenetet "PC"-re teljesen megszűnt, ez pozitív.
Viszont csatornanév szerkesztés még mindig hiányzik, de ami méginkább, az az, hogy "Teljes szélesség" módban szét lehessen húzni függőlegesen a 4:3-as tartalmat, hogy ne torzuljon a képarány. Elég gány, hogy csatornaváltásonként kapcsolgatni kell a megjelenítési módot. Erre nincs valami szervíz-menüs, vagy firmware-es megoldás?
A képminőség tipikus IPS, (DELL U2311H tulaj is vagyok egyben) a Samunak bizony jobb a feketéje, kontrasztja, viszont, ha 3D-ről van szó, felejtsd el a Samsungot; én kb. 5 mp-ig bírtam nézni a MM-ban, az LG viszont odab@sz.Ex - WaterLo
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest