Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
superg
senior tag
Mondjuk 3 az már elég
Ha az is zavarna akkor vennék mást.Muszáj megnézni párat valahol normális körülmények között is hogy legyen valami viszonyítási alap.Tudom nem mindig megoldható.Az előbb említett 690-es pl olyan volt hogy benyomtam a jobb felső sarkot kicsit és jelentősen sötétebb lett a fekete az egész sarokban,elképesztő hogy nem tudják legalább ezt megoldani.
LucasGrantNeked milyen van? micro dimming az elég jó hatással van rá,nem lehet hogy attól tünik el? -
mik-oca
tag
Tényleg, nem lehet hozzá venni normális távirányítót is? (egyenlőre szokatlan)
-
_Dumber_
őstag
válasz
1stVikman #36060 üzenetére
Gyakorlatilag ezzel a hozzászólással teljes mértékben egyet tudok érteni.
A körülmény is hasonlón (én is 37-ről tértem át , és nekem is az első nagy TV-m)
A különbség csupán az, hogy nekem a 32LA620 van.
Csak ajánlani tudom, pedig pár éve még nem vettem volna LG-t. az alternatívák: egy Pana E6E és egy Sony W650 volt).
A menüébne egy dolog zavar csupán: Miért kellett a csatornaváltást fentre (letakarja a logokat) rakni, ha már az információkat lentre pozicionálták. És ha már letakarja akkor miért kellett a csatorna nevét olyan kis betűvel írni? (rossz a szemem)
Azért lenne kérdésem, csupán ellenőrzésképpen, hogy normális dolgot művel e a TV, vagy .....
Adott egy PR-es conax . Bekacsoláskor fogad egy ütenet, miszerint:
"Sikerült az azonosítás". Tudom én hogy mire írja, de a családban lévő két tv (Pana és Philips), ugyanilyen kártyával nem küld üzeneteket.Másik: Mikor bekapcsolom, és belemegyek a GUIDE műsorújságba, csak pár csatornát tud kitölteni műsorokkal. A többit csak akkor ha keresztülléptetem az egész csatornaválasztékon (néha még akkor sem ).
Ez normális? -
Woodslave
félisten
válasz
T_Stark #36070 üzenetére
nekem 640-es van, de azt gondolom amit te. Bár inkább 660 felé hajlottam volna, ha nem lennének olyan smucig g*cik, hogy nem adnak hozzá normális távirányítót
De aztán 640 lett mert mégis nagyobb szám, csak jobb, hát nemtom. A bevilágítás bosszant de amúgy szép nagyon
-
spidersoft
senior tag
válasz
OldAkita #35754 üzenetére
Ez még nem okos tévé... sőt, buta.
De ha mindegyik tévé ezt csinálja, akkor dobják ki a kukába a digitális rendszert és csináljanak egy normálisat :/ Olyan nincs, hogy ötletszerűen átrendez *minden* csatornát!... már azért is haragszok, amikor a szolgáltató felcserél két analógot, nemhogy ha 50-et át kell rendezni, pláne egy olyan lassan kezelhető/lassan működő rendezőkében, mint ami a tévében van.
-
SoundBox
aktív tag
válasz
LucasGrant #35688 üzenetére
És amikor hozza a futár kibonthatom a terméket megvárja vagy először ne adjak neki pénzt vagy ezt hogyan tudom normálisan intézni?
-
huncutka1029
addikt
ez normális LCD betegség, az edge lednél gyakoribb mint a direct lednél.
Természetesen javíthatsz rajta, de nem biztos hogy teljesen eltűnik.
Ha cserélteted, akkor sincs rá garancia, hogy a másik jobb lesz.Alapból próbáld meg a háttérfényt levenni 32-38 érték közé,
a fényerőt pedig 45-50 közé.
A dinamikus kontraszt értékkel is kísérletezhetsz ezek után, ki, alacsony ,magas értéken nézd meg, ez is javíthat rajta. -
iviivi75
tag
silverlight ide vagy oda nállam mediaklikk is megy mint korábban mtva videotár is,nem nehéz beinditani.
nem értem,ha tv képes lejátszani,mért nem teszik okos tv számára normálisan elérhetövé,ja és kezdetben rendesen tudtam is használni felbontást beállitani,kinagyitani megállitani lejátszást ,de mostmár nem engedi,szal rejtély mért kell silverligtozni egyszerüen magas nékem.
kérdés okos tv mért nem lehet normálisan nézni mért csak pc,laptop,tablep privilégiuma kell,hogy legyen.
most ahelyett hogy rögtön azon vannak jajj jujj lehet nézni tv ,no tovább javitsuk,hogy ne lehessen,inkább támogatni kéne okos tv valo nézést szerintem.
-
MrChris
nagyúr
válasz
malcolm007 #35375 üzenetére
sajnos normális. Sokkal körülményesebb így tv-ként használni.
-
malcolm007
csendes tag
Sziasztok,
ma érkezett meg a 42LA690S tv-m és nem találtam a csomagban hagyományos távirányítót, csak a Magic Remote van mellékelve. Holott látom a user's manualban is szerepel. Ez normális?
Elnézést, már látom, ehhez nem jár
bocsi
-
Gicz
addikt
válasz
LucasGrant #35240 üzenetére
akar a fene veled vitatkozni, csak olyan hülyeségeket szoktál leirni, amiket nem birok szó nélkül hagyni.
LG-n passzí v miatt ugye ha nem is feleződik, de tutira kisebb a sorfelbontás (tudjuk, nem feleződik bebizonyították, nem kell a displaymat link mégegyszer, egyébként egyetértek vele h jó a 3d-je).
erre a legjobb példa, töltsd le ugyanazt a filmet OU ban és SBS-ben és az SBS láthatóan kisebb felbontású lesz, hiszen az lg "felezi" függőlegesen az eleve oldalirányban felezett tartalmat. és a végeredmény kb 960x540 lesz.
szemmel láthatóan gyengébb az SBS az LG-n, mint az OU.
persze ehhez az kell h normális távól nézzed 42 méretben ez kb 1,5 méter.
-
Zolom89
senior tag
Hali.
Kinéztem egy TV-t magamnak, LG 47LM649S a neve. Szerintetek jó választás lesz? 200K az ára, annyit szánok egy újra. LG42LE8500 váltana le.Ui.: Egy normális tesztet sem találtam róla, akinek van valami infója róla ossza meg velem kérem
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
ha már Youtube-ról van szó....
Az normális, hogy ha valamilyen videót elindítok a tévén, a youtube-ról, akkor az elején (és néha közben is) rohadtul akadozik, szaggat, néha elmegy a hang, és megáll a kép hosszú másodpercekre?
Először wifi-n kapcsolódott a netre a tévé, ezért azt gondoltam, hogy kicsi a sávszél, de kábelen is ugyan ezt csinálja.
Ja, és lehet valahol állítani ebben a youtube-ban, hogy milyen "felbontásban" játsza le az adott videót? Nem találtam semmi ilyesmit a felületen.
Vagy alapból az elérhető legjobb felbontásban próbálja lejátszani, és azért is akad ennyire az elején, mert akkor váltja a felbontást? (pc-n is akadozik néha ilyenkor, de az 1-2 mp-ig tart csak)Köszi
Lidl -
Laci13
tag
Sziasztok!
Mennyire normális LA740-nél világosabb homogén képnél mozog a kamera(pl: fehér falat,kék eget pásztáz a kamera),halvány függőleges vagy vízszintes csíkok foltok látszanak,mintha koszos lenne képernyő másnál van ilyen jelenség?
Ez garanciális probléma vagy minden edge led ilyen? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #34533 üzenetére
Kicsit továbbjátszva. Szóval, ahogy növelem a 3D mélységet, elég feltünően vesz el a kép 2 széléből a tv. A nézőpont módosításánál ez annyira nem feltűnő. Ez csak engem zavar?
Gondolom, hogy ez amúgy normális jelenség.
Csak azért kérdezem, mert kicsit zavaró, hogy a kép 2 szélén van egy-egy fekete csík, és utána jön a tv kávája. Ha 10/0-n van a 3D beállítás, akkor ez nincs.
Sorry a sok kérdésért.
-
2014Laci
újonc
Sziasztok....
Segítségeteket szeretném kérni Led tv vásárlásban! A két típust amit kinéztem: LG LA620V 47" a másik pedig LG LA740V 47" ! Első kérdésem hogy a kettő között mi a különbség és Ti melyiket ajánljátok? Összehasonlítottam az egyik elektronikai oldalon a két tv-t és így csak különbséget a kinézetében észleltem meg vételnél a 740-hez adnak pluszba voice control meg motion controlt + dual play szemüveget. Mást nem írtak róla és különbségben se láttam többet abból az infóból amt leírtak! Kérek szépen Mindenkit aki tud több infót és melyiket érdemes venni az kérem segítsen mert árban van azért egy kicsi különbség!
Amire szeretném használni : 3D-s filmeket nézni , XBOX 360-al játszani rajta, netezni (skype,youtube filmek 2D-ről 3D-re konvertálva nézni, facebook stb.) és ami még a legfontosabb gyönyörű szép kép legyen rajta normális kábeles adáson is! Tehát egy nagyon jól szórakóztató Lg led tv-t szeretnék venni ebben a kategóriában!!! Aki tud kérem segítsen!!! Előre is köszönöm Segítségeteket!
Tisztelettel
Laszló -
Sakuro
tag
Haveré amit áthozott, talán agf 200 volt, abban kőkemény lencse van. Viszont azt önállóan nem lehet megvenni, csak packban egy felcsíptethető szemüveggel együtt. És azt hiszem úgy 5k körül van. Úgy viszont nem igazán éri meg.
Azt hittem könnyű dolgom lesz, de elég nehéz normális szemüveget találni.Valaki írta a Dual play-t. Nekem kettő olyan. Kiélesíti a képet, de nincs 3d hatás. Mivel az egyik szemüveg az egyik képet, a másik meg a másikat látja.
Üdv
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
fabiandaniel #34189 üzenetére
Nem tudom, hogy lesz-e frissebb FW, mint ami a TV-ben van, de ha igen, akkor érdemes-e feltenni? Olvastam, hogy bizonyos új FW-ket lebutítanak, így ami előtte működött, az vagy nem vagy korlátozva fog működni. Tehát érdemes frissíteni vagy nem? Itthon van 2 frissíthető LG eszközöm, egyiken sem vettem észre olyan változást, hogy valamit mondjuk nem tudtam volna utána normálisan használni, sőt, semmilyen látható változásra nem lettem figyelmes.
-
Lidl
senior tag
válasz
#03482112 #34197 üzenetére
Szia,
pont pénteken vettem egy ilyen tévét 42"-s méretben. Eredetileg 660-ast akartam venni, de az nem volt, és "csak" 5000-el volt drágább a 690, szóval az lett (amúgy a különbség nem érte volna meg a máshol lévő 15000-el magasabb árat)
A tévé maga nagyon szép. Szép a képe, szépek a színek, bár a fények, színek beállításával még küzdök, nem volt semmi időm a hétvégén.
Sajnos lehet látni felhősödést teljesen fekete képen, de az ritkán van a tévén. Normál adásnál nem látszik.
Az SD adások rosszak rajta (T-Home, IPTV, HDMI-vel csatlakoztatva, 1080p-s módban), de ez normális.
A 3D-s adások viszont nagyon szuperek. Ha megfelelő a forrás, akkor gyönyörű a kép.
Wifi-vel kapcsoltam a hálózatra (még) de nem volt gond a sebesség. A Repcsiket játszottam le 3D-ben DLNA-n keresztül és nem volt semmi szaggatás (pontos paramétereket nem tudok a filmről, de több, mint 6 GB a mérete)
A Magic Remote is jól szuperál. Szokni kell. Egy dolog zavar, hogy nincsenek rajta számok. Viszont be tudtam állítani, hogy vezérelje a T-Home-os boxot is (Cisco gyártmány). Tehát nem is kell annak a vezérlője.
Persze mivel nincs szám a MR távirányítón, ezért kicsit macerás lehet. Viszont van egy Univerzális Távirányító applikáció, ami megjelenít egy virtuális távirányítót, aminek a gombjait lehet böködni az egérrel. Ott minden működött.
Egy kínai air mouse-t is rákötöttem, és tökéletesen működik azzal is.
Ha ki van kapcsolva, akkor eléggé tükröződik a kijelző. A polarizált bevonat miatt pedig szivárványos csíkok vannak ilyenkor a kijelzőn. Szerencsére ez nemigazán látszik, ha be van kapcsolva, de azért kerülni kell a direkt belevilágító lámpákat.
Sajnos van egy kis negatívum is. Mások is említették, hogy néha belassul a menürendszer. Ezt én is tapasztaltam, de szerintem akkor, ha valamit csinálok a tévével (pl. valamelyik smart funkcióját használom). Ekkor olyan, mintha PC-n futna valami a háttérben, és lelassítaná a gépet. Még a filmek lejátszása is szaggat (főleg DLNA-n). Ha kikapcsolom a tévét, és vissza, akkor megszűnik, szóval meg lehet oldani, csak türelmesnek kell lenni
Hirtelen ennyi. Az itt található LA szérián mások által használt beállításokat akarom még kipróbálni, hogy azokkal milyen a képe.
Ja és PC-t akarok még kipróbálni rajta HDMI-vel.Lidl
-
Danika256
aktív tag
válasz
sixpak #34082 üzenetére
A régi monitoromon azért eléggé látszódott, de akkor megnyugodtam!
A hanghoz a decodert szeretném rákötni a digitális kimenetre( creative ddts100), a hdmi-t még jó ideig nem fogom tudni kihasználni sajnos. Csak még azt nem tudom, hogy milyen van a TV-n. A TV-t pár héten belül tervezem megvenni,(La42690S) de addigra minden mást be akarok szerezni hozzá. Optikai kábelem van de koaxiális nincs rendes, csak egy normálisabb RCA kábel, de szerintem hosszú ideig nem jó azzal működtetni a cuccost. Ezért ha olyan kell, akkor azt is vennem kell hozzá speckót! -
Madwe
nagyúr
válasz
babosmiki #34035 üzenetére
Valószínüleg a routered csak g-s szabványt tud, n-esen tudná átvinni rendesen az adatot, azon még a bdiso is átfér
az is lehet hogy n-es a routered, de csatlakozik egy g-s készülék is a hálózatra, ekkor visszabutul g-re, hogy minden rá csatlakozó készüléket kiszolgáljon... Ebben az esetben vagy nem mész fel akkor a hálózatra a g-s készülékkel, vagy ha dual bandes a router, akkor az 5ghz-es hálózatot állítod be tv-n, s n-only-re állítod, minden régebbi g-s készüléked pedig a 2.4ghzesre csatlakoztatod. Esetleg kábelesen rákötöd a tv-t a routerre, ha az csak g-s s normálisan meg tudod oldani a kábelezést.
-
babosmiki
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne, van egy 55LA6608 készülékem.
Az lenne a gondom, hogy a miracast használatával igen lassú az átvitel. ( kép, videó, de minden késik )
De a DLNA is lassú, ez normális? Ha egy 720p-s videót ráküldök a tv-re, kb 10 másodpercenként meg áll bufferelni...
Van befolyása ehhez a routernek amire a tv van kötve?
Van valakinek hasonló tapasztalata erről?
Én egy LG G2-es mobillal próbálkoztam. -
Tékozló
tag
válasz
Danika256 #33965 üzenetére
Nem tudom melyik lehet az a jobb verzió pontosan, de ismerősöméknél meg 740S van, ami kb. 30.000-el drágább a 690S-nél. Jó áron jutottak hozzá, érdekelt, hogy mennyivel jobb. A 800Hz-et nem láttam (nem vettem észre szemre), tehát nem láttam jobbnak a képét, pedig direkt azt kerestem, hogy mitől jobb. A mozgásmegjelenítésre fókuszáltam, különösen a TruMotion-ra. Annyi volt a különbség, hogy ugyanolyan mkv filmeknél, mint nálam kicsit más volt a menürendszere, mást lehetett állítani. Nálam pl. van élkiemelés, 740S-en nem volt, nálam pl. nincs valósághű mozi mkv-nál, nála mkv-nál is volt. Viszont 740S-nél a TruMotion-on belül volt de-blur funkció, nálam csak de-judder. Ezért rámentem ennek a gyorstesztelésére, de nem láttam különbséget a mozgásokban, csak több állíthatóságot. A 740S ugyanúgy elcseszte a gyors mozgásokat (a kontúr tömörített volt, zajos, mosott) és ugyanannyira cseszte el. Ezen a de-blur sem segített hiába állítgattam. Az is a gyári Sima beállításnál volt jó. A felhasználói beállításoknál is azt láttam, mint az enyémnél, hogy 4-es fölé rakva kezdenek jönni a képi hibák, 10-esen meg totál zajos a gyors mozgás kontúrja. Lassan úszó képjelenteknél egyformán jónak találtam mindegyiket. Tehát nem láttam jobbnak a 740S-t, pedig kerestem, hiszen az 800Hz, és elvileg 200Hz valós.
Azért is érdekelt a TruMotion, mert azt mondta az LG ügyfélszolgálat, hogy a magyarországi szervizzel rendelkező TV-kben, nincs a de-blur. Na ez meg is dőlt, mert az ismerősnél volt és ugyanott vette, mint én, ugyanúgy rendes magyar LG garanciával.
Ezután tovább boncolgattam a kérdést, amire később egy ilyen választ kaptam:
„1,a különböző funkciók és opciók lehetnek modell és szoftverfüggők. Elképzelhető, hogy a cikkben egy másik régiós vagy szoftververziót teszteltek.
2,az energiatakarékos üzemmódnak ilyen a standard funkciója.”
Ugyanis a geeks.hu tesztjére hivatkoztam, ahol a fotón szerepelt a de-blur funkció. Az energiatakarékos funkciónál érdeklődtem, hogy normális-e az, hogy a kép kikapcsolása után nem az előzőleg beállított energiatakarékos funkcióba lép vissza a tv. Erre jött ez a szűkszavú válasz.
Ezután rákérdeztem, hogy várható-e a javítása. Ezt a választ kaptam.
„ Erről jelen pillanatban nincs információnk.”
Azt is érdemes tudni, hogy mindezek előtt 2-szer írtam email-t amire nem reagáltak 2-3 hét után sem. Ezután felhívtam őket és azt ígérték hogy utána néznek és visszahívnak, ami nem történt meg. Ezután megint hívtam őket, és azt mondták, hogy bizonyos címek eleve spambe kerülnek, citromail és freemail címekről ne is küldjek levelet. Ezután küldtem gmail-ről és történt a fenti levelezés.
Úgyhogy nem ájultam el az LG-től, de főleg a hivatalos válasz nem tetszik, mert a lényege az, hogy olyan amilyen, fogadjam el olyannak amilyen.
Szoftververzióra nem nagyon hivatkozhatnak, mert 4, vagy 5 verziót megnéztem és nem annak a függvénye. Maradt a régió és a típusfüggőség. -
sbalu1
senior tag
válasz
anddroid8205 #33946 üzenetére
Személy szerint én nem lovagolok nagyon a technikai adatokon, ha egyszer szépnek találom a képet, akkor nem igazán érdekelnek a hertzek.Egyébként egyesek szerint ez a tv nem is tudná normálisan megjeleníteni a 3D-ét ha nem lenne 100 Hz-es a panel.Mások meg az 50 mellett kardoskodnak.Próbálj megnézni egyet élőben és ha tetszik, akkor ne foglalkozz tovább ezzel!
-
gyeniko
őstag
válasz
Piftuka #33903 üzenetére
Igen, de:
Amikor átveszed a terméket az eladótól, kapsz egy garancia jegyet, melyben rögzítésre került - többek között - a garanciális ügyintézés menete is. Ennek az az alapja, hogy az eladó - tekintettel arra, hogy neki általában nincs logosztikája, kapacitása arra, hogy fogadja és kezelje a garanciális igényeket - szerződést köt egy/több szervizzel és ezekre delegálja a garanciális ügyintézést. Ehhez joga van és hasznos is, hiszen - normális esetben - a fogyasztó érdekét szolgálja. A garancia jegyben (hívjuk akárhogy) erről tájékoztatja a vevőt. Nincs is baj, amíg minden jól működik. (hála Istennek, az esetek döntő részében így is van). A jogszabályban leírtak akkor élesednek, amikor a garanciális ügyintézés nem megy jól, a javítás sikertelen, stb. Ekkor lehet különös jelentősége annak, hogy a szerencsétlen vevő azt hiszi, hogy a szervizzel kell csatáznia, pedig nem. A szerviz az eladóval áll jogviszonyban, nem a vevővel, ezért ha nagy a baj, akkor a vevő visszamehet az eredeti (jogszabály szerinti) kötelezetthez a panaszával. Bocsánat, ha pontatlan, amit írok, de nem vagyok jogvégzett.
-
dish17
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken vettem egy 55la660as tvt, van még vele pár problémám, illetve kérdésem, megköszönném ha valaki segítene.
WIDI-n keresztül próbálom átvinni a képet a laptopról, (asus zenbook, win 8.1) de ha duplázott kijelzőként használom akkor ugye a laptop felbontásában jelenik meg a kép a tvn is (nem fullhd) már akkor is szaggat, de az még tűrhető. Ha átváltom, hogy csak a tv adjon képet, fullhd lesz, viszont a sebessége annyira visszaesik, hogy teljesen használhatatlan lesz, gyakorlatilag az egérmozgást sem bírja lekövetni, csak több másodperces késéssel. Ez normális jelenség, valóban ennyit tudna a widi? Illetve mégegy kérdés, hangot ezzel át lehet vinni? Vagy az mindenképp csak a gépen szól? mert olyankor már kettőzött kijelzőnél is az van, hogy a laptopon előbb jön a hang, mint a tvn a kép, ami miatt egy film mondjuk nézhetetlen..
-
vzozo
senior tag
válasz
makoss #33785 üzenetére
Ez mondjuk wikipedia es gugli 1x1, de akkor nézzük összefoglalva:
- cat5, 2 érpár: 100mbit átmegy
- cat5e, 4 érpár: 1 gigabit átmegy- bluray maximum AV bitrate: 48 Mbit/s (for both audio and video data)
- átlagos 1080p rippelt MKV: 10 Mbps alatt van (hasraütve mondom)
Ebből mi is következik? Kb. 10 HD-s filmet tudnál egyidőben áttolni a 100 megás csövön. De még fullra kihasznált BR-ből is átmenne 2 film egyszerre.
Továbbmenve még mi következik? Hogy ha szakad, akad, akkor nálad van a gond: rossz a nyersanyag, lassú a géped, rossz a DLNA szerver beállítása, hálózati hiba, etc.
Szóval mit szeretnél még átküldeni? Mit jelent az, hogy "sincs ami normális lenne"? Én néztem már 1080p-t DLNA-n keresztül (ráadásul a laptopomról, ami wifin csatlakozott), és teljesen rendben volt.
-
babosmiki
addikt
Sziasztok!
Vásároltam egy 55LA6608 készüléket.
Az lenne a gondom, hogy a miracast használatával igen lassú az átvitel. ( kép, videó )
De a DLNA is lassú, ez normális?
LG G2-es mobillal próbálkoztam... -
Yager01
senior tag
Valaki nem kezdte véletlenül a vásárlást úgy , hogy Összehasonlította a kiszemelt Lg -t más márkával? Próbálom valahol összehasonlítani a Samsung UE46F6400 at az Lg47La 640 vagy 641-el de sehol nem találok normális összehasonlítást amit értek is. Mindkét gyártónak megvan a maga spec elnevezése mindenre, amit földi halandó megfelelő tudás nélkül nem tud összevetni. Persze vannak átfedések de arra nem jövök rá, hogy az Lg miért kerül majdnem 20e Ft-al többe
-
farkas-j
őstag
Látom volt egy kis kavarodás DD és DTS ügyben.
Egy egyszerű összefoglalót adnék róla:
A DD (Dolby Digital) a legegyszerűbb hangformátum a Dolby Digital családból, mely hat különböző csatornát képes tárolni, de a DD-s hang lehet akár sztereo is ami elég gyakori a sok kísérőnyelvű DVD-ken.
Általános felhasználása szerint 5 csatorna a normális hangtartományban van (20 Hz – 20,000 Hz) (right front, center, left front, right surround and left surround) és egy csatorna (20 Hz – 120 Hz ) a subwoofernek, ami az alacsony frekvenciás effekteket biztosítja. Támogatja a mono és sztereo módokat is (DD 2.0, DD 5.1). Az AC-3 maximális mintavételezési frekvenciája 48 KHz, maximális bitmélysége 16 bit. A DD bitrátája maximum 640 Kb/s lehet, de DVD-ken gyakorlatilag csak 448 Kb/s hangsávokkal találkozhatunk.
A kodeknek több neve is van:
- Dolby Digital
- DD (Dolby Digital rövidítése, sokszor utánaírva a csatornák száma; pl.: DD 2.0, DD2.1, DD 5.1)
- AC-3 (Audio Codec 3, Advanced Codec 3, Acoustic Coder 3. )A DTS ugyanazt a csatorna-összeállítást használja, mint a Dolby Digital (bár a 6.1-es felállás is lehetséges), viszont jóval magasabb bitrátával dolgozik, ezért a hangminősége és dinamikája jobb mint a DD-nek ( vagy más néven AC3-nak). A maximális bitráta 1536 Kb/s lehet, bár a DVD-ken helyhiány miatt sokszor csak a felével lehet találkozni. A mintavételezés maximum 96 Khz lehet, a bitmélység maximuma 16bit ami megegyezik a DD-éval .
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Szoke1982 #33250 üzenetére
Abban reménykedtél, hogy a ps3 100fps-el dolgozik, vagy mi?
Játék módban 60hz a normális, ilyenkor minden szart lekapcsolt és a lehető legkisebb az input lag.
De ha ragaszkodsz a ps3 alatti 100hz-hez, akkor kapcsold be a truemotiont, fél perc múlva úgyis kikapcsolnád. -
Woodslave
félisten
erősítsetek meg, hogy jól értettem amit olvastam, hogy a 660s-hez nem jár normális távirányító csak mágikus?
-
iviivi75
tag
szép napot szeretnék érdeklödni,másnak sem jön be az LG Cloud,hát öszintén még nemcsak 3D de ez a sok okosság is tv sz.rt sem ér,10 éves laptop gyorsabb mint ezek,már nagyon megbántam okos tv vásárlásomat,no 2 magos tv hát olyan tetü lassu,pedig digis lennék,felöllem 16k tv is lehetnek,mig nem képesek normálisan müködtetni addig felesleges - számomra.
Bocsánat,de düh beszél elsösorban,belölem,ha van LG Cloud akkor nyilván nállam sz.r valami.
mondjuk még maga LG Cloud web oldala se jön be pfhhh.
-
Müszi
senior tag
válasz
gyeniko #32904 üzenetére
Az a félrevezető, hogy a kábelre is ráírják hogy 1.x verziós, holott ez csak az adot eszköz interfészének a verziója.
Különbség a kábelnél csak strapabírásban design-ben és legfőképp az árukban van, de adott esetben bármelyik jó lehet főleg rövid távon.
Régebben csak azér vettem új és drága 3.0-ás SATA kábelt is az SSD meghajtómhoz mert topikban azt írták többen, hogy nem fog normálisan menni a régivel. Teszteltem és ugyanazokat vagy itt-ott még jobb értékeket hoztott a gép a régi kábellel és azóta is azzal használom probléma mentesen.
Ettől már csak az jobb, amikor optikai Toslink kábelt árulnak kiemelve, hogy "aranyozott csatlakozó"
Nem kell bedőlni a marketingnek, mert az ilyen húzásokkal tudnak mégtöbb terméket eladni. -
Madwe
nagyúr
válasz
nufenen111 #32785 üzenetére
Lehet 2-3 embernek is szemből néznie a tv-t, nappali kérdése
de pont ezért jó hogy hajlítható, ha sokan vagytok egyenesen nézed... A hajlítottság egy érdekes + ami miatt ha jól van hajlítva a képernyő minden pontja egyenlő távolságra van a szemedtől. Nagyobb kijelzők esetén már hasznos (70"+) kisebbek esetén kevésbé jön ki, kevésbé van értelme.
A 4k tv-re nézési távolságtól függ, de az átlagos 2-3m esetén valóban jó nagy képernyő kell ahoz hogy lássa az átlagos emberi szem az előnyét
Dehát ez nem is egy jelenlegi átlag tv, hanem a jövő csúcskészüléke, mely 70+"-hez hasznos dolgokat tartalmaz s mely remélhetőleg a még távolabbi jövőben megfizethető lesz...
én jövőre tervezek egy cserét, sajnos akkor még normális semmi extra oled tv-t se fogok kapni számomra megfizethető (500k alatti) árban, mondjuk figyelem majd a tendenciákat, ha 2016ra úgy látszik már a körül lesz lehet várok még vele -
Müszi
senior tag
Szerintem igenis fontos egy TV-nél is, hogy normális hangja legyen alapból. A legtöbben ma sem szeretnének külön hangrendszerrel bajlódni. Botrányos hangjuk van mostanság a TV-k nek sokszor a közép-felső kategóriában is. Hiába aggatnak rájuk különböző hangzatos spec-t, borzasztó a hangjuk. Én egyáltalán nem bántam meg, hogy a 620-helyett a 660-at választottam és ez volt a fő oka. Szerintem teljesen elfogadható a hangja. Legalább vannak mélyhangok.
Bevilágítás felhősödés meg ugyanúgy előfordul a direkt ledeseknél is. Visszaolvasva nemegyet találni. Pl az enyémnél meg nemigen látható ilyesmi.
MR-t meg kell szokni és utána szintén jó mindenre a SMART meg nélküle sz..t sem ér.
Én is a 660-vagy 740 közül választanék, persze a zsebedtől is függ. Na jó esetleg a 690, bár nekem sem érné meg csupán a design azt a plusszt. -
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
32LA620S-ZA-m van. Letöltöttem direkt ehhez a tv típushoz (passzív) filmeket 20Gb-osakat.
Az nem tiszta, hogy nagyon ritka ha normálisan kijön a 3D. Sokszor olyan a kép, hogy éles az előtér ami ki is jön, de a háttér szét van csúszva. Nem értem.
Volt hogy ment a film (Percy Jackson: Sea of Monster) és az egyik jelenet jó, a másikban nem jó. Próbáltam játszani a beállításokkal, de akkor meg olyan volt mintha kancsalítottam volna.
A TV-t kb 2-3m-ről nézzük, de ha beleülök akkor sem jó.Mit állítsak rajta, hogy jó legyen ? Van valami referencia videó amihez lehetne állítani ?
Köszi előre is !Szerkesztve:
Más: Honnan veszem észre ezt a 200Hz-en ? Próbáltam állítani azon is, hogy menjen a TrueMotion, de akkor meg olyan hülyén mozognak az emberek. -
djhighdraw
csendes tag
válasz
Indiant #32197 üzenetére
Köszi, megnéztem ezeket! Plex-et nem használok. Akkor is ki-be kapcsolgat, ha nincs bedugva semmi más, csak a táp, tehát nem is a hálózati kártya miatt van... Meg ez már az LA sorozat, nem az LM. A spontán ki-be kapcsolgatáskor a tv hangszóróiból pattogás hallatszik és az LG logo is a normál, távirányítóval történő ki- és bekapcsolásnak megfelelően viselkedik. A jelenség olyan, mintha a tv nem tudna elindulni, mert gyenge a tápegység...
Az előbb már a bekapcsoláskor is jelentkezett. Bekapcsológombot a távirányítón megnyomtam, bejött az LG logo, majd leállt, de rögtön indult is újra. Ismét LG logó... ezt kb. 4-5-ször eljátszotta, majd elindult normálisan... Most is megy hiba nélkül...
-
Jabby
őstag
válasz
bluobluo75 #31871 üzenetére
Szia!
A WiFi-dhez kellene "normális beállítás"?? -
bluobluo75
őstag
a vezeték nállam nem jöhet szóba mert ronda lenne, csak wifivel lenne jó, csak végre jó volna egy normális beállítás
(#31859) Edenyke: húú az drága! ha ez elromlik veszek olyat addig marad ez
háát nem sajna, 2,4 nem megy épp azért vagyok itt hátha volna valami beállítás...(#31860) gyeniko: köszi a szakmai infót, de beállításnak, tippnek jobban örülnék
-
-
spidersoft
senior tag
válasz
Zirowe #31601 üzenetére
Nagyon sok gép nem alkalmas *normálisan* lejátszani egy fullhd filmet, pláne régebbiek, pláne dx9-es videokártyások, pláne integrált videovezérlősök (az én általános gépem is be-beröccen néha, ami igencsak irritáló.) Kiszolgálni meg ki tudja (mondjuk hálózaton, megosztott mappából). Ráadásnak így nem kell átmásolgatni a tízgigákat külső winyóra/pendrivera/stb, mert ha nézni akarod akkor *most* akarod nézni. Aktuális kedvenc sorozatom fent van pendriveon SD-ben (halom rész felfér...), amit jellemzően esténként nézek, de nap közben mindig megy a gép, ha itthon vagyok (innen a #1), filmet nézni meg nagyképernyőn csak jobb. A gép messze van ahhoz, hogy HDMI-vel a tévére kössem, és amikor az igény felmerült a valamire való 10m-es HDMI kábelek ára vetekedett az akciós realtekes lejátszó árával (12.000 körül volt asszem), így inkább lejátszót vettem, mert ethernet kábel volt itthon, és egy eszköz, ami csak arra van, hogy lejátsszon (és nem fut rajta böngésző, skype, vírusirtó és tűzfal, több példány sql szerver meg egy halom baromság), akkor az jobb eséllyel tud normálisan, akadásmentesen lejátszani filmet is, ráadásnak valamiért egy 10m-es HDMI-ben nem bízok annyira, mint egy 10m-es UTP-ben...
-
khorvat
senior tag
válasz
bigangel #31536 üzenetére
Ez engem is érdekelne, ki hogy használja optimálisan!
Nálam egy LA620s de a problémám ugyanez, most a smart hang be és közepes mintavételezés vagy mi (nem vagyok Tv közelben) van beállítva talán így használható, próbáld ki!
Nekem az autohangerőszabályozó bekapcsolása csak rontott a helyzeten, hírek ha normálisan hallhatók voltak, utána a reklámok üvöltöttek. -
bigangel
csendes tag
Sziasztok!
Boldog tuladonosa lettem egy 42la740-es készüléknek.
Segítséget szeretnék kérni,mert egyszerűen nem tudom a hangot beállitani. Amikor nézek egy filmet,és a beszéd hangerő megfelelő,akkor,ha jön egy zene,vagy effekt,az túl hangos.Amenyiben a zenéhez,effekthez állítom a hangerőt,akkor meg a beszédet nem lehet normálisan hallani.
A másik kérdésem pedig a média lejátszóval kapcsolatban lenne,hogy talált-e valaki megoldást a hangsáv váltásra,és a felirat kezelésre?
A szerviz menübe lépés garancia vesztéssel jár? -
snooze
veterán
sziasztok!
van egy lg 23mn43d tipusu ledtv/monitor..
falra van szerelve kb 190cm magasba..
ha bizonyos szögböl nézzük,(alulrol inkább és oldalrol)akkor a konturokon olyan feketés árnyalat van..ez normális?beállitások változtatásával sem változik..amugy szemböl meg gyönyörü kèpe van.. -
Watt25
veterán
válasz
spidersoft #31392 üzenetére
10-20 másodperc valóban sok csatornaváltáshoz, az elég fura, de sajna simán normális a 3-5 másodperc, szóval, szörfözni nem lehet. Én EPG-n lépkedve nézem, hogy mi hol megy és csak akkor váltok csatornát, ha aszerint van olyan, ami érdekelhet.
Egyébként akkor lassabb a csatornaváltás, ha MUX-ot is váltasz. Ha MUX-on belül váltod a csatornát, az gyorsabb. -
spidersoft
senior tag
Üdv!
DVB-C-n az normális, hogy jellemzően 3-5, néhány csatornánál 10-20s(!) a csatornaváltás? Jel meg minőség fent van 90% fölött. Automata hangolás nem találta meg a csatornákat (lehet mert a moduláció nem default, hanem át kellett állítani 256QAM-re), így kézzel adattam hozzá a programokat.
Most indult a kábelszolgáltatónknál a digitális adás -- ők bénáznak még kicsit
, vagy a tévé ilyen?
Másik: nincs rá mód, hogy tetszés szerinti sorszámra tegyem a digitális csatornákat? DVB-T esetében anno nem tudtam megoldani, de valaki mondta, hogy DVB-C-nél valahogy lehet... akkor még ugye nem volt ilyen jelem, de most, hogy lett, ugyanúgy nem sikerül... 50db digitális jel van (azaz 48 és 2db egy másodpercenként hol van, hol nincs...), de néhányat szeretnék 50 fölötti sorszámra tenni, hogy egy programhelyen legyen az analógokkal.
a tévé: 42LV4500
hivatalos oldalról leszedett elvileg legújabb firmware van rajta (nemtom másféle van-e egyáltalán): "Software File(Version 04.99.99).epk" (miután tapasztaltam a fentieket a régebbi firmware-rel, utána szedtem le és tettem fel ezt)
(a .zipben volt egy Version 05.00.03 is, de az ismeretlen hibával nem ment fel...)
Köszönöm az infót
-
snooze
veterán
sziasztok!
van egy lg 23mn43d tipusu ledtv/monitor..
falra van szerelve kb 190cm magasba..
ha bizonyos szögböl nézzük,(alulrol inkább és oldalrol)akkor a konturokon olyan feketés árnyalat van..ez normális?beállitások változtatásával sem változik..amugy szemböl meg gyönyörü kèpe van.. -
zeus90
aktív tag
Bár csak 2 hete vettem egy 660-ast, szóval túl nagy tapasztalatom nincs, de a smart-tól nem vagyok elragadtatva. Nem nagyon mentem még bele, de volt olyan app, amit meg se néztem normálisan mert az első 2 kattintásnál már akadt, várni kellett körülményes volt. (Fuso)
Youtube is elég érdekes, bár az még szerintem teljesen korrekt. Nem egy intenzív youtube keresésre szakosodott kliens, de a telefonnal/tablettel szépen össze lehet kapcsolni, így egész használható. Bár teszem hozzá én több websorozatot/vlogot nézek youtubeon és ezeket végre nagyképernyőn látni elég más dimenzió mint eddig. Feliratkozásokat szépen lekezeli egyébként, egyedül keresgélni körülményes szerintem de ha van egy okostelefonod / tableted akkor kényelmesen meg lehet oldani azt is az ágyból.
Az meg, hogy az elején néha nincs kép pár másodpercig csak kis bosszúság, visszatekeri az ember és kész.Index app türhetőnek mondható, Facebookot egyszer próbáltam de nem nyerte el a tetszésem meg túlzottan nem is érdekelt.
Szerintem, ha ugyan azokat a szolgáltatásokat és képminőséget megkapja az ember egy nem smart tv-től, akkor én most inkább amellett döntenék + 1 olcsó médialejátszó. Persze egy bizonyos szint után nem kikerülhető a smart, én ezért sem bosszankodok miatta, mert végülis ennél többet nem vártam, elég gyermekcipőben jár ez a technológia még
Többi appról meg majd írnak a tapasztaltabbak. Mint írtam az elején nekem csak 2 hete van meg és azóta is még csak 2*1.5 napot voltam vele egy légtérben.
-
humi1
tag
Hát ezzel a képarányokkal nekem is tele van a ........!
Eddig volt egy 4:3-as tv-m. Fekete csík nesze.
Mire össze tudtam vakarni egy normális 16:9-es tv-re, addig meg a 14: mittumén arány terjedt el. Lehet ezt követni?
42" tv-nél azér elég szépen ellop belőle a keskenyebb képarány. Főleg 3d-nél. -
Ravenloft
tag
Srácok felmerült egy két kérdésem, esetleg tudnátok segíteni?
1) Egy adott eszközt (jelen esetben egy PS3) mind1, hogy melyik HDMI csatlakozóra kötöm?
2) Mitől van az, hogy egy adott eszközt (jelen esetben szintén a PS3) nem érzékeli az az adott HDMI bemenet? Értem ezalatt, hogy miután (amúgy HMDI1) bekapcsoltam a PS3-at azt az üzenetet kapom, hogy az adott bemeneti csatornán nincs jel! Eddig 1x2 csinált ilyet, de most újból előjött ez a probléma. Aztán jópár ki-be kapcsolgatás után, egyszer csak jó lesz. Ez vajon mitől lehet? Kicsit idegesít a dolog, és úgy vélem, hogy ez abszolút nem normális!
3) Nem tudom mitől lehet, de egyik napról a másikra a Super TV2 HD (DIGI szolgáltató) eltűnt a csatorna kínálatból. Nem frissítettem a firmware-t, illetve a csatornákat sem állítgattam. Továbbá a auto csatorna frissítés is ki van kapcsolva. Szerintetek hova tűnhetett? De ami a fontosabb mitől?!
Thx!
-
dr.bubo
őstag
válasz
bluobluo75 #30943 üzenetére
A lila ikon, az a vissza gomb, egy mappából vissza lépsz az előzőbe, normális, hogy ott van. Belépsz a serviio-ba tv-n, és ott folders--> music, video mappában találod a feltöltött dolgaidat.
-
Lackki
őstag
Héten vásárolt LA660-nál ez a felső bevilágítás normális?
Aqua-ban vettem. -
tomi4506
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG LE5500 32" tv, egy külső usb-s mobil HDD-re pakolom a filmeket. A tv ezt felismeri és ezen keresztül nézzük a filmeket. Eddig rendben is lenne, de az elmúlt időben több olyan filmmel is találkoztunk amit nem tud rendesen lejátszani, vagyis remeg a kép. Persze át lehet konvertálni, de az macerás. Az ember letölti bedugja, és lejátsza. Nem szeretném nézegetni, hogy melyik film olyan formátumú, amit a tv nem tud lejátszani, vagy nem tetszik neki. Elvileg a szoftvere frissítve van, újabb meg nincs.
Tud esetleg valaki valamit ezzel kapcsolatban? Mit lehetne tenni annak érdekében, hogy az "újfajta formátumokat, vagy újfajta tömörített eljárással készült avi-kat" is lejátsza normálisan? -
ZPKing
tag
Sziasztok
nekem az LA740S-el van olyan gondom hogy media lejátszója egy Zyxel 310ről DLNA-val akarok filmet lejátszani, tudok tallózni a fáljszerkezetben,
ha elindítok egy filmet kiírja betöltés és semmi tölt tölt de nem jön be semmi.
próbáltam több fáljt is lejátszani. kb 5 perc és 20dik fálj próbálkozás után nagy nehezen elindított egyet.
okés megy. mondom vissza megyek azokra amik nem indultak, erre lejátssza mindet.
Ez normális jelenség???
Az előző LM660S mint a kis angyal úgy nyitotta a filmeket vagy 2 sec alatt.
ez meg a szarakodik.
és ehhez még hozzá tartozik hogy ha ugrok a filmbe az kb 20-25 sec mire elindul az ugrás után.
Valakinek esetleg ötlete?
Köszi -
huncutka1029
addikt
válasz
simon87 #29741 üzenetére
Problémáim csak az "okos" dolgokkal vannak. A menü néha lassan reagál, a Youtube app fél percig viccelődik egy videó elindításánál és csak utána fut normálisan, a böngésző sem egy kapkodó idegbeteg. Abban bízom, hogy ezeket egy frissítés majd orvosolni fogja.
Nem fogja
A Tv soha nem lesz pécé, vagy laptop....
Ez ennyit tud. -
simon87
csendes tag
válasz
mivamma #29735 üzenetére
Szia!
Én vettem egy ilyen TV-t, múlt hét csütörtökön 55" méretben.
A képe normális minőségű forrás esetén gyönyörű, a dizájn szintén. Minimális bevilágítást csak teljesen fekete képernyőnél látok, igaz még sajnos nem volt időm végig zongorázni a beállításokat, hogy ezen hogyan lehetne változtatni.
Filmeket DLNA-n keresztül dobom ki rá, röccenés nélkül viszi. Ami érdekes, hogy pl.: egy Samsung story station-t rádugva USB-n, képes megakadni néha a lejátszás.
Nem tudom mennyire szempont, de a 3D-s tartalmak elképesztően néznek ki. Írom ezt úgy, hogy ez nálam abszolút utolsó szempont volt a vásárlásnál.Problémáim csak az "okos" dolgokkal vannak. A menü néha lassan reagál, a Youtube app fél percig viccelődik egy videó elindításánál és csak utána fut normálisan, a böngésző sem egy kapkodó idegbeteg. Abban bízom, hogy ezeket egy frissítés majd orvosolni fogja.
Alapvetően elégedett vagyok vele, jó bolt volt. Kicsit árnyalja a képet a smart funkciók kiforratlansága, de nem bántam meg, hogy ezt vettem.
Üdv, simon
-
Kroni1
veterán
válasz
edeleny #29726 üzenetére
Nekem is 7850-em van, de sajna a Tridef nélkül nem megy normálisan egyik 3D játék sem, a natív 3D támogatás ugyan beindult a Windows 8-al, de még nem tökéletes.. A nagy 3D TV-kkel az a baj, hogy nem adják hozzá ajándékba a Tridef-et, de pl. a kisebb LG 3D Personal monitor TV-khez igen. Itt van egy Topic ebben a témában, de igazából az a véleményem, hogy nem ér annyit a 3D játék hogy megvedd a Tridef-et, majd ha már rendesen megy natívan akkor kipróbálod és ugyis megunod, én se játszottam pár alkalomnál többször 3D-ben. (bár a Dirt3 elég jó, de lusta vagyok mindig kapcsolgatni, inkább játszom 2d-ben szemüveg nélkül)
-
Rob700
senior tag
Sziasztok. Van egy LG full Hd Lcd tv és a napokban vettem észre, hogy a bal oldalán "normális" a kép egy kb 15-20centis részen. A maradék nagy részén viszont szürkébb, mintha más képbeállítás vonatkozna a képernyő 80%-ra... Mi lehet a baj? Már nem garanciás...
-
gidue
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom rövidke együttélés után tapasztalataim egy 42LA620S típusú Tv-ről.
Sokáig kerestem a megfelelő TV-t. Hónapokig olvastam a fórumot és a teszteket. Szűkült a kör, mert az anyagi keret is adott volt. Maradt két típus a végére, ez és egy Samsung 6340. Eldöntöttem hogy megveszem a Samsungot. Elmentem a boltba és megláttam a két TV-t egymás mellett ugyanarról a jelforrásról. Még egyszer leírom a Samuért mentem. A megjelenített kép a Samsungon a mobiltelefonjaitól megszokott módon rajzfilmszerűen színes, szembántó módon a vörös irányába eltolva. Biztosan beállítható szebbre, de az Lg ezzel szemben teljesen természetes színekkel bírt. Már el is bizonytalanodtam a vásárlást illetően. Ezután megláttam azt az iszonyú bazárian ezüstre fújt "X" lábat a Samsung alatt. A hideg is kirázott tőle. Ezután megpróbáltam megbillegtetni a TV-t. Szerintem egy erősebb huzat pofára billentené, de ez csak magánvélemény. Ehhez képest az LG talpa olyan stabil, hogy kis túlzással a 6 éves fiam felkapaszkodhatna a TV tetejére és az el is bírná.
Ezek után nyert az LG. Megvettük.
Három napig finomítottam a kép beállításait, míg a szájam ízének megfelelt. A bőr színének megjelenítése kiváló és mivel nyomdaiparban dolgozom, nálam ez az etalon, mert ezt a legnehezebb életszerűen megjeleníteni. Ami tény a kontraszt látványosan romlik ahogy az ideális nézési szögtől távolodunk, ne nézzük oldalról, mert fakulnak a színek is, olyanná válik mintha ködfátyol ereszkedett volna rá. Megfelelő jelforrásról szépnek mondható a kép élessége, de még analóg forrásról is nézhető megfelelő kompromisszumokkal. A fekete az IPS-hez hűen sötétszürke, ez van...
Felhősödés minimális és elhanyagolható. Teljesen fekete(sötétszürke) képernyőnél az mi készülékünkön jobb alsó sarkon enyhe bevilágítás tapasztalható. A panel vagy 50Hz, vagy 100Hz, pont nem érdekel mert utánhúzásnak sportesemények során sem láttam nyomát.
A hangzás olyan amilyen, nem jó nem rossz, olyan középsz@r. TV-zéshez elmegy mozizáshoz meg venni kell valami hanrenszert. A TV hangszórói magas- és középtartományban szólnak mély csak nyomokban, de ez minden TV-nél így van, Aki mást állít erősen ferdít, vagy nem hallott még normális hangfalszettet.
A SMART rész nálunk jól működik, a wifi azonnal jelet fog és azt stabilan tartja. A böngésző megfelelő arra amire szánták. A beépített lejátszó akadás mentesen vitt mindent amit eddig próbáltam rajta.
A 3D nekünk megfelel, a Demo anyagon a tárgyak és szereplők kinyúlnak, kilépnek a képernyő síkjából. 6 éves gyerek nem hazudik, Ő is látta nem is kérdeztem rá. Nevetve kiáltott fel, hogy "kijött a kép a TV-ből".Bocs, hogy ilyen hosszú lett.
Utoljára még azért leírom: én Samsungot akartam venni.Üdv: tamás
-
forras2
őstag
válasz
shteer #29370 üzenetére
Szia!
Ezt a Plex media servert szedtem le. Sikerült megcsinálni, működik is.
Megosztottam a filmek könyvtáramat, meg az otikai meghajtómat is, hogy lemezről is tudjak filmeket nézni.
Az miért van, hogy 1 műsoros lemezt beteszek, szépen le is játssza, de viszont nem tudok nyelvet választani?
Angolul megy a hang, és közben valami japán vagy kínai felirat megy közben.
Ha simán gépen, lejátszó programban indítom el, ott van menü, és be tudok állítani mindent, itt a menü viszont inaktív, nem enged semmit állítani.Illetve másik "gondom".
Az teljesen normális, hogy ez a program folyamatosan tölt le valamiket?
Felraktam a programot, és a C meghajtómon a 4,5 GBből alig van már csak 2 GB helyem, és folyamatosan csökken a szabad hely.
Illetve magát a gépet is lefogja, pl a firefox belassult, de iszonyatosan. Ez a program miatt van, vagy az miatt, hogy a gépről játssza le hálózaton keresztül a filmet?Illetve a 3. "gondom".
Full HD illetve 3D filmek szaggatnak, be-be állnak. Ez mi miatt van? Lassú lenne a routerem?
1 ideig szaggatoznak a filmek, azt utána automatikusan átvált a következő filmre.
Sima avi film az megy, nem szaggat, és végig is tudom nézni őket. -
balbekk12
tag
LG 47LA690S (2 hónapja vettem Euronicsban 239.990Ft-ért (akcióban))
Eddigi tapasztalatok:
FELSZERELVE: Falon, min. döntéssel és kb.:2,7 méteres nézési táv.-bólKÉP: Tévézésnél nekem a képminőségre nincs panasz, TÖKÉLETES! UPC-nél vagyok és nem beltérit, hanem kártyát használok (HD csatornákkal). Így a HD csatornáknál(!) gyönyörű a kép.
3D: Eddig nem sok filmet néztem meg 3D-ben! De azért a teszteltem videókkal (LG és egyéb) és egy animációs filmmel is (PC-ről Hdmi-n: *.mkv Halfout)! Nekem és a családnak is nagyon tetszett! Nekem, mint laikus embernek jobban tetszik ez a passzív, nagyon élvezhető. Úgyhogy szépen gyűjtöm majd be a filmeket és nézzük őket tovább.
HANG: A TV hangszóróit használom (egyelőre), a célnak tökéletesen megfelel. Jó cucc.
SMART TV:
- internetböngésző: UPC 60/6 Mb-os netem van wifi-s modemmel. Így a TV wifi vevőjén keresztül nekem normális sebességgel működik a net a TV-n.
- Youtube: Szintén wifi-n keresztül teljesen normális sebességgel tölti be a videókat!
- Távirányítás okostelefonnal: Én NFC-s megoldással kipróbáltam, tökéletesen működik (Sony Xperia L telefonommal) app.: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.tv.remoteappsSMART SHARE:
- LG Cloud: 50Gb tárhely van hozzá.
app.: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.lgcloud.nscreen
Telefonról és PC-ről is töltöttem fel és le is cuccokat. a TV-ről elértem őket, szóval ez is tökéletesen működik.
- Wi-Fi: Több funkcióban is használtam. Jó!
- NFC: Sony Xperia L telefonnal összehangolva a TV. Tökéletesen működik.
app.: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.tv.nfcappsUSB: 16Gb pendrive-val próbáltam eddig. Hiba nélkül ment.
PC: HDMI-vel van összekötve a TV-vel! (TV,mint másodlagos kijelző). Power DVD 13 lejátszóval eddig mindent hiba nélkül lejátszott.
-
toxy86
újonc
Sziasztok!
Nekem 42LA660s LG-m van kábeles 10Mbit-es netre van kötve, laptopon telefonon tableten... mindenen hasít de a TV-n katasztrófa olyan szinten akad mintha 1mbit-es netem lenne.
Valamint lenne még egy gondom ha külső HDD-ről nézek filmet valamikor akad és le is fagy alig tudok visszalépni a menübe, ha nagy nehezen sikerül is visszalépni utána az egész TV szaggat és akad még az egérmutató is.(általában nagy filmeknél 10GB feletti 3D-sek és FullHD-seknél)
Ha tud valaki segíteni vagy okosat írni azt megköszönöm.
Visszaküldjem szerintetek vagy ez normális? -
tblack
csendes tag
Múltkor még egy érdekes funkcióra jöttem rá. Ha van egy normális okos telefonod (jelen esetben androidos) amin valami friss rendszer van, a youtube appon megjelent egy fül, hogy lejátszás TV-n. Két érintésből kapcsolódik a tv-hez és után a telefonon kikeresett videókat a tv-n játsza le. Nagyon jó feature.
-
Eszkimo
csendes tag
válasz
OldMike #29018 üzenetére
Már LAN-al összekötöttem a T-Home routerrel, semmi javulás nincs, nem a wifiben van a hiba az biztos. Már az IPTV-t is kihúztam a routerből, azt hittem az fogja, de nem...ezen kívül a SMART rész olyan szinten lassú néha, hogy gyakorlatilag használhatatlan. Amikor megy (újraindítás, minden kikapcsol, majd vissza) akkor is pl a Youtube "felkapott videók" (ez is micsoda fordítás!) rész eleinte iszonyúan szaggat, sokszor be sem jön a kép csak 20-30 másodperc múlva. Nem akarom elhinni, hogy ez normális! Vagy ha igen, akkor az LG számítástechnikában a 90-es évek elején tart!
-
Madwe
nagyúr
válasz
eddienhl999 #28342 üzenetére
Sziasztok, lm660 és la660 között mi a különbség? azt tudom hogy la a frissebb, de ez mivel jár? ha az őrület smart appok frissültek az pl nem érdekel, de ha a panel jobb vagy ilyesmi az már lehet igen... valaki röviden össze tudná foglalni? sehol nem találtam egy normális cikket róla... köszi!
-
Ravenloft
tag
válasz
csuzmoj. #27841 üzenetére
Ha már ilyen korrekt kis posztot dobtál össze (le a kalappal érte, biztos sok "kezdő" Tv vásárlónak adtál ezzel tippet) volna egy két kérdésem a Tv-t illetően, mivel jómagam is ilyet használok azzal a különbséggel, hogy az enyém "csak" 42'-es.
1) Mivel ahogy olvasom játékra is szoktad használni a Tv-t, ebből adódóan érdekelne egy két dolog. Egész pontosan a Dual Play mint olyan érdekelne, hogy nálad, hogy megy (már ha egyáltalán próbáltad már)? Nekem egy gondom van ezze a splitscreen móddal, mégpedig az, hogy sokszor tapasztalok "áthallást" DP alatt. Ami (sokak szerint) nem lehetne. Azaz ez így ebben a formában nem normális. Persze az is igaz, hogy DP módban nem kell "csodát" várni -mondják sokan- de szerintem nem rossz feature. Főleg ha még a gémek direktbe támogatnák is! Szóval ha van tapasztalatod e téren, akkor pls ne rejtsd véka alá.
2) Imput lag! Na ez itt az amolyan "mumus" faktor. Lehet hülye kérdés, de komoly az a 28ms? Csak azért kérdem, mert ez az értéket igen csak jónak mondanám (Tv-hez képest)! Mondhatnám azt, hogy ez a szám, már több mint kielégítő! Mondjuk jómagam igen sokat használom PS3-al, és eddig nem igazán vettem észre (igaz mérni nem mértem meg) hogy gondot jelentene az imput lag jelenség.
És most akkor egy két saját vélemény.
Internet böngésző: ezt azért nagy jó indulattal sem mondanám "kielégítőnek". Bár az is igaz, hogy kényelmesnek kényelmes (és még olvasható is) de pl flash tartalommal nagyon nem tud megbirkózni. Pl a minap próbálkoztam (nem tudom hanyadszorra) a Totalcar legújabb epizódját megnézni, de aztán nagyon hamar fel kellett, hogy adjam a próbálkozást, mert simán beletört a bicskája. Igaz nem kell azért csodát várni (hisz ez valóban "csak" egyTv nem Pc) de azért ehhez minek a dual core?
Smart "okosságok": szerintem ezek pont semmire sem valók (leszámítva a youtube appot) és valóban csak parasztvakításnak vannak benne. Viszont! Egy dolgot épp a minap vettem észre, ami igen csak felvillanyozott. Ez pedig az LG Remote (iPhone) app! Komolyan, azt hittem rosszul látok!
Miért van az, hogy ezen alkalmazás használata mellett minden sokkal gyorsabb és gördülékenyebb?! Gondolok itt pl a youtube appra. A remote alkalmazáson belül rámegyek a youtube appra, majd ott beírok egy keresendő videót és pikk-pakk be is tölti a Tv-n! Mg ezt a "hagyományos" Magic Remote kütyüvel csinálnám, "órákig" tartana csak magát a youtube alkalmazást megnyitni. És akkor még a keresésről nem is beszéltem!? És ez igaz nem csak a youtube-ra, hanem bármilyen alkalmazásra amit az LG Remote-al indítok el. De legyen csak szó simán csatorna váltásról, böngészésről bármiről. Szóval mindenkinek csak melegen ajánlani tudom ezt az appot (iPhone vs Android).
"Furcsaságok": nálam néha elő szokott fordulni, hogy a HDMi1-en lévő PS3-at egyszerűen nem látja. Bekapcsolom a Tv-t, majd kis idővel utána a PS3-at is, átkapcsolom a HDMi1-re és erre azt mondja, hogy nincs csatlakoztatott eszköz ezen a kimeneten. WTF?! Várok egy kicsit, kikapcsolom a PS3-at, majd újból vissza és ugyan az fogad. Ekkor TV off várok egy kicsit, majd TV on PS3 on és láss csodát most meg látja. Mikor legelőször ezt csinálta, akkor kicsit be is paráztam, hogy nem ment e tönkre a PS3 mikor is kiderült, hogy éppen vmit frissített a drága és addig nem volt hajlandó semmilyen külső imput eszközt "fogadni". De mivel már nincs frissítés magától (auto off) ezért nem tudom mire vélni ezt. Mondjuk idáig kb 2-3x csinált ilyet. Másnál hasonló jelenség?
Továbbá eddig 2x csinált olyat, hogy kikapcsolás után (kb 20-30mp múlva) egyszerűen fogta magát és újból -minden előzetes kérés nélkül- visszakapcsolt?! Nem volt beállítva semmilyen időzítő vagy ébresztő funkció. Néztem is nagyot, hogy most mi van?
Illetve néhányszor olyan is előfordult, hogy egyszerűen nem tudtam bekapcsolni a TV-t. Nyomkodtam jópárszor a bekapcsoló gombot a távirányítón, de b@szott bekapcsolódni.
Olyan volt, mintha lemerült volna a remote, és emiatt nem kapott volna jelet tőle a TV. De, hogy ezt "tetézzem" olyan is volt már, hogy bekapcsolás után semmire sem reagált a remote és kénytelen voltam hátul kikapcsolni a TV-t mert nem tudtam semmit sem csinálni vele.
Viszont ezen anomáliáktól eltekintve, én is maximálisan megvagyok elégedve ezzel a TV-vel (főleg, hogy mióta tudom, van új a nap alatt /LG remote app
/ és ha tehetném, akkor nagyon valószínű, hogy újból ilyet vennék, csak ott már a belépő szint a 47" (vagy 50") lenne!
-
Morris
veterán
Üdv!
Lehet, hogy eddig nem tűnt fel, de a minap észrevettem, hogy az LG M2732D-PZ tipusú tévén bekapcsolást követően a stand by led 3-at villog.
Ez mitől van? Utána persze kialszik.
Normális jelenség? -
sbalu1
senior tag
válasz
HoReSz1975 #27295 üzenetére
Rendben is volna, ha ez a frissítés normális, elvárható módon működne.Értem ez alatt, hogy lenne egy leírás róla, hogy mit takar a frissítés, valamint lenne lehetőség arra, hogy egy régebbi firmware-et visszarakjon az ember, ha valami mégse lenne jó az újban.Ilyenről már többször lehetett hallani.
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, lehet kicsit off, de senki nem tudta nekem megmondani mitől van ez.
Tehát:Most cseréltem le a tv-met egy LGLN5400 ra.
Rádugtam a sima tetőantennát, 7 csatornát gond nélkül befogta, ebből ugye 3 fullhd, gyönyörű a kép.
Namost, jön a probléma:
Rádugtam a T-home-os S50CX dekódert SCART-tal, bejöttek a cstornák, nagy elképedésemre a következő történt:
Tv2, Rtl Klub, meg vagy 3 csatorna alul felül kb 3 centis feketes sáv, a többi oké 16:9-ben.
NÉzem , mindegyiknél azt írja hogy 576i, egy sincs fullhd-ben!!!! (létezik hogy a t-homenál nmincs egyetlen FHD csatorna sem??) Namost ha a rtl,tv2-t normális méretben akarom nézni, kinagyítom akkor oké, viszont ugye a többi ami "normális" volt, a nagyítás miatt alul-felül nem látok 5 centit a képből?
Mindent próbáltam, mi lehet a gond??
Nagyon köszi,ha valaki tud segíteni.
-
sch_a
addikt
válasz
huncutka1029 #26976 üzenetére
Maga a megosztás megy, csak éppen a full HD videókat nem játssza le normálisan, akadozik. 720p-vel nincs gond (illetve csak annyi, hogy nem tudok hangsávot váltani). Egyébként a router tűzfalának kikapcsolását miért írjátok?
Ha helyi hálózaton folyik a forgalom, akkor nem szűri meg. Nekem sem kellett kikapcsolnom, csak azon laptopon kellett kikapcsolnom a tűzfalat, amiről a megosztás ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest