Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Csak azért kérdeztem, mert kínlódok az erősítővel, amikor átkapcsolok egy másik forrásra az avr-en, majd vissza akkor nincs kép, de szerintem az erősítőnek lesz baja. Viszont nem mindig csinálja, már próbálkoztam mindenfélével (edid infók, mediaplayer config, stb), de ezt még speciel nem próbáltam, bár nem hinném, hogy ez a gond.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
junior19
senior tag
A 43-as IPS paneles.
Korábban írtak itt egy összefoglalót az 55uk6950-ről. Képmegjelenítésben nagy különbség nincs, csak felhasznált anyag, magic remote. Szinte az elmúlt napokban erről a típusról irogattak, csak nagyobb méretben.
Nekem az 50-essel van tapasztalatom, de az VA paneles, így az számodra nem lenne mérvadó.codec project
-
törölt tag
Igen, néztem mekkora egy 42 colos készülék. Nekem a 32 colos kicsinek tűnt, bár egy nagy tágas áruházban más, mint a kis hálószobámban. A múltkor pont azt tanácsolták nekem itt a fórumon, hogy kicsi lesz a 32 colos, szerinted nem. Most kinek higgyek? Az ajánlatodnak utánanézek, köszi.
-
törölt tag
Tudnak több 100 Hz-et, de a valós az más. Meg kell nézned személyesen, vagy olvass vissza, többen használnak nem valós 100Hz-nek deklarált tévéket, és nem panaszkodnak rá. Vagy mégis?
[CS]Blade2 Szerintem az alsó ársávban lévőket kimondottan tévézésre gyártották, nem pedigszórakoztatóipari központnak.
Van annyiból egy nagy kijelzővel ellátott készülék, de legalább megbízható és van szervizháttér is, nem mint a 22-es dzsunka tévének. Az most viszi, de kérdés, hogy majd meddig működik? De ha csak 5 évre tervezve elosztod a smart felárát, akkor kiderül rögtön, hogy megérte a több csatlakozással, meg egyéb mással együtt. -
huncutka1029
addikt
2014.júliusától, már nem él ez a megkötés az LG tv-k esetében.
Közvetlenül fordulhatsz a szervízhez, a számlával, nem kell gari papír.
arról nem kell nekik szólni, hogy "csak egy év bolti" garanciát adtak.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
figyu, az LG minden tv-re legalább 2 azaz kettő év garit ad.
kizárt, hogy az LA6130-at 2013.01.30-előtt vetted, mert meg sem jelent. azaz tuti van még rá pár hét, hónap a gariból.
Ráadásul, ahogy előttem is írták, fődarab cserénél, a gari a javítás befejezésének dátumától 1 évig érvényes.
azaz, ha a tv már nem is garis, de a tápot fél évvel gari lejárat előtt cserélték, még fél évig él rá a jótállás.
mindenképpen hívd fel a boltot, nézd meg a számládat, és egyeztess velük.
Az LG szervízt is hívhatod, csak a számlát kérik, a tv mellé. és ha két éven belül vagy javítják.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
embe
nagyúr
Régen---egy messzi messzi galaxisban.... volt egy olyan garanciával kapcsolatos jogszabály, hogy fődarab cserénél a gari hosszabbodott. Ez nem él?
Vagy esetleg próbáld meg az LG ügyfélszolgálattal felvenni a a kapcsolatot, megpendítve hogy lehet ez típus vagy konstrukciós hiba.... Hátha méltányosságból megoldják a problémát!Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
huncutka1029
addikt
-
OldMike
őstag
Ahhoz képest, hogy az LG tévékre az OU az optimálisabb, az összes eddigi demó (amivel találkoztam, még a saját honlapjukról letölthető kisfilm is) SBS-ben van.
vt500mike
Itt elég jól leírják, de célszerű ennek alapján frissebb eszközökre és információkra rákeresni:
[link][ Szerkesztve ]
42LM660S
-
djhighdraw
csendes tag
Én készítettem az újraindulgatásról videófelvételt, körbefényképeztem a tv-t (szériaszám, stb.), felmásoltam pen-drive-ra és a tv-vel együtt visszaküldtem a webáruháznak. A garanciajegyet és a számlát beszkenneltem, nem az eredetit nem küldtem vissza a tv-vel, e-mailben küldtem át. Plusz bármilyen telefonos beszélgetésem volt a forgalamzóval, egyből e-mailben is megerősitettem nekik, hogy miben egyeztünk meg... Lehet, hogy paranoia, de jobb az elővigyázatosság Így van a kezemben valami... Nekem egyébként cserélték egy héten belül teljesen új készülékre. Igaz, nem 42LA660S-t, hanem 42LA6608-at kaptam vissza, ami speckót tekintve ugyanaz. Az utóbbi a nyugati piacra készült Lengyelországban. Megfigyeltem a 660S-nél, hogy üzem közben elég erős, szinte égett nyáklap szagot árasztott. A 6608-nak semmi szaga nincs! Gondolom ez is összefüggött a problémával.
-
OldMike
őstag
Szia!
Megnéztem még egyszer a képet. Azon a ferde felirat LGE, a hivatalos magyaron pedig az LG Electronics Magyar Kft. van így írva.
gycs02
Sajnos a honlapon regisztrálás nem sokat mond. Biztos nem vagyok benne, de úgy tudom hogy minden az LG által gyártott készüléket bevesz, függetlenül a régiótól és forgalmazótól. Én legalábbis így jártam egy szürke-importos készülékkel, amit aztán szélsebesen visszavetettem.
Ez nem jelenti azt, hogy nincs rá garancia, csak annyit hogy a magyar LG szerviz nem javítja.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
Szia!
Nem hologramos a garanciapapír, hanem csak UV fény alatt látható feliratok is vannak rajta. Nekem legalábbis minden 2012-es LG készülékhez ilyet adtak. Van egy lézerfényes golyóstollam, ami UV fényt is tud, azzal néztem meg. Normál fényben ezek a plusz feliratok nem látszanak.
Azt nem tudom, hogy a 2013-as garanciajegyek is ilyenek-e.
42LM660S
-
Zirowe
nagyúr
DVB-S (sat/műhold)
DVB-T (ter/földi)Vanos: még jó pár évig sehol, mert kb itthon örülnek, hogy egyáltalán a switch off megtörtént.
Azt hiszem UKben tesztelik már.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
djhighdraw
csendes tag
A szerviz is szívesen kijön, de a tv hátulján található egy címke, hogy a garanciális ügyeket az Elektronika-Klíma Kft., azaz az elektroshop.unas.hu intézi... Uh. először náluk érdeklődöm, bár nincs kedvem és időm sem ez miatt Győrből Budára autózni. Kedves e-mailt már kapott tőlem az Elektroshop A gyári beállítások visszaállításával már én is próbálkoztam, ugyanúgy a szoftver frissítéssel, és a minden kábel kihúz, csak táp marad témával is... Ugyanúgy randomszerűen újraindulgat... Megjelenik az LG logó, majd újraindul. Van, hogy 1,5 óra üzem után, de néha rögtön bekapcsoláskor.
-
djhighdraw
csendes tag
Kiváncsi leszek, hogy neked mi lesz a probléma vele... Vagy sikerült már megoldani valahogy? Én innen vásároltam karácsony előtt: http://elektroshop.unas.hu/spd/150399/LG-42LA660S, nem ment túl sokat hiba nélkül...
-
Müszi
senior tag
Persze. Az is hálózat és produkálhat ilyen hibát. Ősszeakadtak a fogaskerekek Későbbi használatnál kiderül, de én csinálnék egy szoft. frissítést. Nem nagy ügy. Itt megtalálod a legújabbat hozzá. 04.04.05. ha jól látom. A kicsomagolt fájlt beteszed egy mappába, aminek LG_DTV nevet adsz, rámásolod egy pendrive-ra, bedugod és rá is kérdez a TV-d, hogy akarsz e frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Ki kéne belőle húzni mindent, majd pár perc után áram alá helyezni, és ha elindulna, gyorsan a menüben az opció fülnél csinálni kéne egy gyári beállítás visszaállítást és utána esetleg egy szoft. frissítést pendrive-ról.
Ha ez nem jön be, és gyári LG hologramos a garipapírja, akkor hívhatod őket és eljönnek érte.
Bocsi, látom megelőztek.[ Szerkesztve ]
-
demonlaci
tag
Kapcsold le az internetről, minden csatlakoztatott készülék kábelét húzd ki a tv-ből, utána factory reset, esetleg firmware frissítés. Nekem is csinálta, a net miatt volt.
LG 42LA620s, LG 32LG2100, Amiko Alien2, Amiko 8800, LG BD370, Sony BD380, Sony STR-DH500, Panasonic 92cm plazma
-
OldMike
őstag
Az LG a 2012-es tévékhez (nekem olyan van, illetve más LG-s eszközeim is 2012-ből valók) egy magyar nyelvű, kis fekvő füzet formájú garanciajegyet adott (azt hiszem 4 oldal az egész), amin szerepel az LG Magyar Kft. felirat. Ezt töltötték ki és pecsételték az üzletben.
A füzetedben lévő jegyet kitöltötték?42LM660S
-
huncutka1029
addikt
a router tűzfala, bizony néha akadást okoz,ezért azt kell kikapcsolni, nem a pc/laptop tűzfalát.(tapasztalat, közel 2 éves az LG DLNA-val)
a laptopon mehet tűzfal, mert a media servert kell a kivételekhez adni, illetve a fájlmegosztási kapcsolatoknál a 40-56 bites bites titkosítás támogatása is jobb mint a s128bites, ne kérdezd miért, nekem így folyamatosabb a lejátszás, és a továbbítás.A DLNA-n keresztül a hang és feliratváltás nem műxik ezzel együtt kell élnünk.
-
huncutka1029
addikt
akkor nézzük át a dolgot
Ha jól értem, nem megy a megosztás
Van a tv, van a pc / laptop és közte van egy routerA két végpontnak egy azon hálózathoz kell csatlakoznia.
ehhez célszerű a router tűzfalát kikapcsolni
a pc-n meg a hálózat típusát nyilvánosra állítani, és be kell kapcsolni a nyomtató és fájlmegosztás opciót a meghajtókon.érdemes teljes hozzáférést adni, akkor tuti látja majd a media server progi.
Win 7 re a plex, nero home media4 javallt, ezekkel jó szokott lenni.
wn8 alá jó az universal mediaserverHa van még kérdés majd priviben segítek, ne offoljuk szét a topicot.
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
Lehet, hogy nem figyeltem. Írtad a tévéd típusát? Nekem 42LM660S van, ezek a tapasztalatok azzal vannak. Én gyakran készítek videókat a tükörreflexes gépemmel 1920x1080/25 fps módban, mov formátumban. Ezeknek a bitrátája 18-19 Mbps között van. Ezek gond nélkül átmennek a DLNA-n. Próbaképpen csináltam 50 fps videót is, de az már csak folytonos töltögetéssel ment, ezért azt nem használom.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Lehet, hogy az én esetem egyedi de azért leírom. Mielőtt IPTV-m lett 15 Mbps netem volt, a routerből UTP kábel ment a tévébe. Ugyanazon a hálózaton van a PC, szintén kábellel. Ebben a felállásban a Nero Mediahome4-gyel (DLNA) simán ment az Avatar 3D-ben. Az IPTV miatt a kábelt ahhoz kellett felhasználni, még egy kábelt nem tudtam átvinni, ezért most az IPTV HGW adja a wifit a tévének, de a net már 30 Mbps lett. A DLNA a fenti módon a 3D-t már nem viszi át akadozás nélkül, de minden FHD anyagot (például 19 Mbps rátával is) minden gond nélkül átvisz.
A tévén időnként meg szoktam nézni a net sebességét a Speedtest.Datanet.hu-val (nekem csak ez működik rajta), általában 25-30 Mbps letöltést mér, bár van amikor csak 15 körül. Nem tudom, hogy mennyire megbízható, a PC-n stabilan 30 Mbps szokott lenni ugyanezzel, meg a Speedtest.net-tel is.42LM660S
-
huncutka1029
addikt
Szia
Leírás szerint a te tv-d nem DVR képes
Pen drive-ra egyik sem rögzít CSAK min 40GB HDD-re!
elvben ezek ellenére képes lehet a tv DVR-re, ha a service menüben bekapcsolható.
Ha visszakeresel a fórumon, az IR hack kulcsszóra, megtalálsz mindent hozzá, és megtudhatod, mire is jó.
A DVR megkötése még, hogy semmilyen más eszközön nem tudod lejátszani a felvételt, csak azon a tv-n amivel felvetted.A DLNA: otthoni hálózat, jól gondolod, a pc vagy okosteló, által megosztott megosztott fájlok elérésére jó.
Win 7 alá a plex, serviio, nero home dlna kliensek javasoltak, váltak be.
win 8 alá az universal mediaserver nevű progi javasolt.
ezt telepíted, ebben osztod meg a kívánt tartalmakat, és ezen keresztül látja a tv is.
Fontos, hogy a hálózat létrehozásánál minden eszközt egy azonos hálózatra "fűzz fel"
És általában célszerű a router tűzfalát is kikapcsolni.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
Szia,
Mivel ez a tipus nem "okos tv" csak a DLNA hálózatot tudod elérni.
ezen keresztül tudsz tartalmakat lejátszani a számítógépről, vagy telefonról.
kép, zene, video
mindenképpen UTP kábel kell, mert úgy láttam nincs wifi támogatás.
ettől, még az LG saját wifi stickjével működhet, de az sok pénz...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
Azért ha játszani szeretnél, megy egyébként is a nagyobb kijelző jobb!
Próbálj 42' ban keresgélni.
ez is jó alternatíva lehet, bár kicsit drágábba női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program