Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Volna egy kisebb problémám az LG oled TV-mmel.
Eddig ki volt kapcsolva a softver frissítés de valaki a családból bekapcsolta és le is frissítette. Persze nincs gazdája és különösebb változást nem is tapasztaltunk attól eltekintve, hogy bekapcsolás után nem lép alapból a TV -nézés alkalmazásba, hanem egy menüablakba, ahol egy plussz gombnyomásra van szükség a távirányítón, hogy induljon a TV funkció.
Volna valamilyen megoldás arra, hogy alapértelmezetten újra a TV funkcióval induljon és ne kelljen a távot pluszban nyomkorászni hozzá, vagy ez már így marad örökre? -
Müszi
senior tag
válasz Ļantos #88591 üzenetére
A hangbeállításnál- LG Sound Sync/Bluetooth- eszköz kiválasztása menüpontnál kell, hogy legyenek a látható BT eszközöknek. Van amelyik alapból látható és van amelyiket láthatóra, csatlakozásra készre kell állítani. Igazából ennyi. Itt kiválasztva párosítva lesz és működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Müszi
senior tag
válasz bkiky01 #88126 üzenetére
A 63-al kezdődőek közt csak külsőleg van különbség. 6307 (pálcika lábú) pl. falra szerelve a legjobb szerintem, de van akinek az ilyen láb tetszik jobban. 620 a legbutább, felejtős. Összehasonlításnak a teljesség igénye nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz bkiky01 #88123 üzenetére
Ennél az árszintnél inkább csak a 43UJ UHD TV-k közt válogatnék. Ezek képminőségben megegyeznek, egyéb szolgáltatás terén viszont én még mindig az UJ701V-t ajánlanám, bár kicsit több az ára.
Ha kellene mindenképp a nagyobb méret akkor esetleg ezek jöhetnek szóba elhanyagolható kompromisszummal. Ők csak külsőben különböznek.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz z0lt3n #88113 üzenetére
Üdv!
Igen kikapcsolható. A két készülék csak külsőben tér el egymástól.
Ha elfogadható sebességgel működő Smart funkciókat szeretnél maradj az UHD-nál mert csak velük kapsz négymagos processzort sajnos.
Itt megnézheted miben térnek el egymástól az idei LG tipusok. A lista nem teljes mert pl. később kiadtak LJ62.-es FHD típust is, de abban is csak kétmagos processzor dolgozik. -
Müszi
senior tag
válasz Sicilian #88105 üzenetére
A 670V-ben ugyanaz a kijelző panel van 55"-tól edge ledekkel mint a 701V-ben. Utóbbiban H.K. hangszórók vannak és alapból adnak MRT hozzá ill. jobban néz ki szerintem. A 634-635 kicsit gyengébb eresztés. Design eltérés van csak köztük és direkt ledesek 55"-ban is. Ha van rá keret válaszd a 701V-t egyébként jó választás lehet a 634V is. Azért nézz rájuk múködés közben mondjuk MM-ben, nézd meg a külcsinyt is és utána válassz.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz fenergie84 #88101 üzenetére
Azért ez egy nagyon jó ár. Ha most venném a TV-t tuti elgondolkodnék és megpróbálnék összekaparni még egy kis pénzt mert a 2.2-es 40W-os Harman Kardon, a Dolby Vision, a 3.0-ás USB és a nano cellás kijelző nyomós érv erre az árra. Mondom ezt úgy, hogy én is egy 55UJ701V-t vettem egy hónapja és megelégedéssel használom.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Örülök, ha legalább itt néhányan megfogadják a jó tanácsot és hosszabb életet, jobb képet varázsolnak a TV-jükre.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan úgy használják a készüléket ahogyan megvették akár élénk beállításon, mert frankón bevilágítja a szobát de nem igazán foglalkoznak azzal, hogy optimális beállítással mennyivel jobb élmény a TV-zés. Aztán jön a jajgatás, mert 3-4 évesen beadta a kulcsot a drága masina.
A régi LA660-asom megkezdte a hatodik évét és ugyanolyan jól működik és szép a képe mint mikor megvettem, pedig az első három évében nagyon sokat ment igaz 70-nél fentebb nem járt a háttérfény. Most hogy átadtam a fiamnak levettem a hátulját de csak egy kis port kellett eltávolítani. Minden rendben látszik szerencsére(kopp-kopp) és remélem még így is marad egy darabig mert nagyon jó TV.
Egyéb korai meghibásodásnak úgy látom mostanában kisebb lett az esélye, főleg mert ezek a ledesek már jóval kevesebb hőt termelnek, így nem fűtenek úgy alá az elektronikának. -
Müszi
senior tag
válasz senki66 #88019 üzenetére
Azt nem lehet megjósolni, mennyit fog kibírni. Ha huzamosan magas fényerőn üzemel mindenesetre nagyobb az esély az idő előtti pusztulására. Elég ha egy-két hűtőlapra rosszul felragasztott, vagy gyengébb példány került bele. Mi van ha öt és fél évet bír ki?
Mindenképp jobb neki, ha nincs "túllőve" mert teljesen feltekerve néhány típusnál a megengedett max fesz-nél is többet kapnak sajnos a ledek.
Manapság nem cél a túl hosszú élettartam még akkor sem, ha egyébként ez simán megoldható lenne.
Persze a TV van értünk és nem fordítva de okosan és jól beállítva kitolható az élettartam úgy, hogy a képminőség is tökéletes marad.
Ez vonatkozik természetesen edge és full ledesekre egyaránt. Főleg utóbbinál a 70-es beállítás néha kevés lehet. Egyébként meg sok múlik a TV típusán és a felhasználói igényeken is.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz V8engines #88010 üzenetére
Szia!
Működik nálam is egy ilyen, pontosabban 32LF630-as, ami csak a keret és a talp színében tér el. Jó kis készülék, szép a képe és sokat tud, de a háttérfény alapból picit gyenge szerintem így sokan feltekerve használják. Mindössze 3X6db led van benne ami ha nincs túl jól ráragasztva a hátlapra, túlmelegszik és ennél is idő előtt meghalhat sajnos. Járt már nálam nemrég ilyen javításon, épp hogy lejárt garanciával. A ledsor kittben 14-18k ft hozzá és kompletten érdemes csak cserélni.
Próbéld mindenképp 80-as beállítás alatt használni a háttérfényt. Így is belőhető szépre a képe ás talán hosszabb lesz az élete.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv neked!
Ultra luminance. Gondolom 55"-os edge ledes a tiéd is. Az enyém is ilyen, de ez egyáltalán nem gond. Még mindig jobb mintha kevés lenne a háttérfény. Így jobban kímélhetőek a manapság sarkalatos hibaforrásként működő háttér ledek mivel nálam pl. bőven elég 70-es beállításon használni.
Sajna még én sem jutottam odáig, hogy jól belőjem a képet pedig lassan egy hónapos lesz a készülék. Egyenlőre csak néhány fontosabb dolgot állítottam be rajta, de tervezem mindenképp a normálisabb beállítását.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
-
Müszi
senior tag
Mivel nem sima tranzisztor, hanem N-FET így akár ő is okozhatja a hibát. SMD STN4F20L 200V 1A. Sajnos a ledek is esélyesek. Új biztosan nincs és ami van bontható táp -inverterem abban hirtelen nem látok hasonlót de nem is szerencsés bontani ilyesmit. Marad az elkatrész bolt. Még nézelődök azért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Müszi
senior tag
válasz fenergie84 #87972 üzenetére
Szia!
Nekem is ez van hasonlóan jó áron az MM-ből. Nem találtam jobbat az árkategóriában és nekem tetszik is eddig.
Igaz néhány vélemény szerint a Samukon jobb a kép bár ott meg a 7-es sorozattól felfelé érdemes nézelődni, az meg drágább jóval. LG-n természetesebbek a színek. Nincs annyira "túllőve" alapból. -
Müszi
senior tag
Üdv neked!
A háttér ledek előszeretettel pusztulnak el idő előtt. Nálad is ez lehet elsősorban, illetve a tápban az el. kondikat kellene átvizsgálni és esetleg néhányat cserélni.
A képen lévő alkatrész nem biztos, hogy rossz.
A háttér ledek ellenőrzéséhez és cseréjéhez bontani kell a kijelzőt. Ezt inkább bízd szerelőre, min ahogyan a tápegység javítást is, ha még nem csináltál ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Karima #87954 üzenetére
Eszközön múlik, de bluetooth-on mindig jelen van kisebb-nagyobb késés a hangátvitelnél. Nálam optikain megy át a hang (átalakító nélkül) a kb 8 éves Samu házimozira és rendben szól mindenféle tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Amit még elfelejtettem írni, hogy 43"-ban a 701V direkt, mig a 7507 edge ledes. Mindkettőnek van hátránya és előnye is. Nekem volt, van ilyen és olyan is, de nem volt gondom velük. Hallottam viszont panaszokat bevilágítás terén edge, direkt lednél meg felhősödés terén.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Watto1991 #87944 üzenetére
Szia!
Én anno nézegettem mindkét TV-t igaz nagyobb méretben, de nem igazán láttam különbséget képminőségben. Szerintem max. talán anyi lehet, hogy válogatott kijelzők kerülhetnek a 7507-be és a háttér ledek újabb fejlesztésűek mert némileg kisebb fogyasztású a készülék. Még szoftveresen van eltérés, mert "Dolbi Vision" képes. Nekem nem jött le az a különbség ami az ártöbbletet megmagyarázná. 43"-nál is több mint 20k.
Felhősödést én nem tapasztalok az 55UJ701-nél bár ez már edge ledes. Bevilágítás is elhanyagolható az utóbb leírt tulajdonságra tekintettel.
Játákra egyaránt alkalmasak az eladó szakik szerint (MM) így ez nem indokolja a drágább típus választását.Neked kell eldöntened, megéri a többlet költséget a Dolbi V. és a picit kisebb fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Szállító76 #87932 üzenetére
Az UJ6517-től Jobb minőségű az LCD panel és 55"-tól edge ledesek. A UJ701V-hez már tartozék az MR távirányító (alatta csak simát kapsz), minőségibb a design és Harman Kardon hangszórók vannak benne amik valamelyest szebben szólnak, mint a sima gyári LG.
Itt megnézheted miben különböznek egymástól. 6307, 634, 635 ugyanaz (630) csak a külsőben van eltérés.
Ha nagyon nem jönne be a 6517(651)-es lába akkor a 670V-n is érdemes elgondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Szállító76 #87930 üzenetére
-
Müszi
senior tag
válasz Kispotter #87928 üzenetére
Az szuper!! Én sem tudnék átszokni már a simára. A régi LA660-hoz is az volt és most az UJ701V-hez is szerencsére. A napokban lemerült az akku benne és a másikat meg elfelejtettem töltőre tenni ezért előkotortam a régen vésztartaléknak beszerzett sima távot. Nagyon kényelmetlen volt aznap este tévézni.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv neked!
Nálam simán kapcsolódik az UJ701V az Arctic füleshez.
-
Müszi
senior tag
válasz Fisherhun #87916 üzenetére
Ok. Ebben az esetben ez lehet a jó választás, bár így nem értem miért kell a SMART. Igaz ma már minden UHD-ben benne van. Talán elegendő lehetne egy 49UJ6307 is. Az is nagyobb és alig drágább a 43UJ670V-től. Gondolom a talpát is szemügyre vetted és megfelel a számodra, mert sokaknak nem jön be az ilyen. Ez sajna nálam is kizáró tényező volt.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz sapics #87914 üzenetére
Nem véletlen nem tesznek túl jó hangrendszert a TV-k be. Így több különálló szettet tudnak eladni.Persze a felső kategóriában előfordul egész jó beépített rendszer, de aki olyan TV-t vesz az ettől függetlenül ahhoz is megveszi majd a projektort.
Nekem is kezdettől fogva (2013 nov.)lóg egy külső 2,5"-os rack egy 500-as WD HDD-vel az LA660-ason és semmi baja. Szerintem nincs ott túl nagy igénybe vétel és még melegedni sem tud túlzottan. Nem régen néztem HD sentinellel és 100/100-as.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz sapics #87912 üzenetére
Egy 2.1-es külön mélynyomós hangrendszerrel természetesen nem veszi fel a versenyt ez a sima sztereó Harman Kardon. Nekem is Jobban szól a régi LA660-asom mivel abban is van külön mélynyomó.
Mint írtam ugyanaz a hardver és a szoftver is (6517-670V és 701V utóbbinál kivéve hangszórók). Ezt biztos helyről, szervizes ismerőstől tudom. Amennyiben valamit valahogyan nem csinál a 701V, akkor azt úgy a 670V sem fogja. -
Müszi
senior tag
válasz sapics #87910 üzenetére
A Harman Kardon tényleg nem tesz csodát, de határozottan szebben és jobban szól a sima gyári hangszóróktól. Persze, ha valaki ilyen téren még jobbra vágyik akkor egy külső különálló hangrendszer, hangprojektor lesz így is úgy is a megoldás.
Amit tud a 670v azt tudja a 6517 és a 701V is és fordítva, ugyanis tök ugyanaz a szoftver és hardver dolgozik bennük a hangszórókat kivéve. Ez az adás rögzítésre is érvényes természetesen. Ha valahol mást olvastál akkor pontatlanul írták -
Müszi
senior tag
válasz Fisherhun #87903 üzenetére
Szia!
Én rábeszélnélek az UJ701V-re. A két fő különbség az igényesebb kinézeten kívül a Harman Kardon hangrendszer ami nagyon jól szól és az alapból járó MR távirányító.
Szerintem MR nélkül az okos funkciókat sokkal körülményesebb kiaknázni még akkor is, ha mobilra letöltött app-al próbálod. Kényelmetlenebb és nem pótolja az sem igazából főleg a magyarul tudó hangkeresését. Előbb utóbb borsos áron megvennéd hozzá utólag.
Mondom ezt úgy, hogy nálam is az UJ670V volt a kiszemelt csak nagyobb méretben és megvoltak a pénzügyi korlátok is. A vásárláskor jött egy hasonló akció szerencsére és nem volt kérdés egy percig sem a csekély ártöbblet. Nem bántam meg egyáltalán a választást és hidd el te sem fogod, ha rászánod azt a pár ezer plusz forintot.
Itt megnézheted mi a különbség az egyes típusok között.Dönts bölcsen, hogy ne legyen sopánkodás utólag!
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Kispotter #87847 üzenetére
Nyugi MR kompatibilis a TV-d. Még egyszer: MR650 kell hozzá. Ez tuti. Csak arról írnak a gyári oldalon, hogy alapból nem jár hozzá. Egyébként olvasd el az UH661 hozzászólásokat az Ák-n, mert ugyan az a TV csak a keret színe más.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz ma.ci23 #87857 üzenetére
Smart-ban gyorsabb az UHD-s. Azokban már négymagos proci dolgozik és ahogyan írták van bennük Bluetooth, és Mr kompatibilisek, ami sajnos csak az UJ701V -től felfelé gyári tartozék. Ha megbékélsz az ilyen lábbal én ezt ajánlom, mert minden másban ugyanaz, mint az UJ 634. Full HD-ban ez olcsóbb az LJ624-től amennyiben elég az 1db USB és 2db HDMI csati, másban nem különböznek egymástól. Utóbbinál lehet jobb választás hosszabb távra az UJ634. Én mindenesetre az UHD palettából választanék és nem a felbontás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz ma.ci23 #87857 üzenetére
Smart-ban gyorsabb az UHD-s. Azokban már négymagos proci dolgozik és ahogyan írták van bennük Bluetooth, és Mr kompatibilisek, ami sajnos csak az UJ 701V és felette gyári tartozék. Ha megbékélsz az ilyen lábbal én ezt ajánlom, mert minden másban ugyanaz, mint az UJ 634. Full HD-ban ez viszont jóval olcsóbb az LJ624-től amennyiben elég az 1db USB és 2db HDMI csati, másban nem különböznek egymástól.
-
Müszi
senior tag
válasz Kispotter #87851 üzenetére
Tuti . Egy évjáratú széria csak egyféle MR-t fogad el függetlenül attól, hogy milyen extra funkciókat nem tud esetleg mivel évjáratonként csak egyfélét gyártanak. Az előző és következő széria MR-je nem kompatibilis sajnos. Persze az más kérdés, hogy a belépő TV típusok nem támogatják az MR-t. Az enyémen már nincs 3D gomb mert kivették ezt a funkciót mindegyik TV-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Stean20 #87815 üzenetére
Üdv neked!
Még ne ess teljesen kétségbe . Pár éve egy bekapcsolás után hasonló problémát produkált az LG42LA660-asom, csak az még durvább volt. A színes sávok alatt csak árnyakban látszott a kép. Szitkozódtam is nagyon mert pont lejárt a gari. Másnap megnézve jobb volt a helyzet határozottan és pár nap múlva teljesen magához tért. Azóta sem produkált hasonlót. Fogalmam nincs mi okozta a gondot, de szoftveres problémára tippelek. Remélem az új UJ701-esem nem csinál majd ilyet. Egyenlőre tuti.
Nálad egyszerűbb a képlet, mert ha nem akar javulni jöhet a garanciás szerviz. -
Müszi
senior tag
válasz #27441408 #87763 üzenetére
Annyit tehetsz, hogy leszabályzol optimálisan dolgokat így kímélve a kijelzőt, a meghajtását, tápegységet. És még mindig ott van egy esetleges rossz tervezésből, vagy gyártási hibából eredő rövidebb élettartam lehetősége, vagy a hálózatból érkező túlfeszültség.
Előbbinél nincs lehetőséged a ráhatásra viszont egy túlfesz védős csatlakozó jó szolgálatot tehet.
Néhány helyen vásárolható 3-4 év plusz garancia. Ha sokat használod a TV-t ezen is érdemes elgondolkodni. Ez általában bizonyos ideig a vásárlás után is megváltható. Én is most vettem egy új TV-t MM-ban. Fel is ajánlották hogy még 6-hónapig megvehetem. Nem kértem. Nálam különben is viszonylag keveset működik a készülék. Átlag napi 2-3 órát.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz #27441408 #87758 üzenetére
A háttérvilágítás gyenge pontja ezeknek sajnos. Hiába írnak akár 25-35k órát is az élettartamukra, ezek a ledek még leszabályozva sem bírnak annyit, ha meg általában magas értékre állított háttérfényt használunk jóval rövidebb lesz az élettartamuk, mivel ilyenkor még a névleges működési feszültségüknél is többet kapnak pár %-kal.
Érdemes a lehető legjobban visszavenni a háttérfény beállításából (nem a fényerőből) persze épp csak addig ameddig jónak látod a képminőséget és ez nem csak az élettartamára, hanem a szemre is jó hatással lesz. Sajnos ettől még más tönkre mehet bennük idő előtt. Ezen talán a jól szellőző hűvösebb hely segíthetne valamennyit de gondolom nálad is a TV van érted és nem fordítva. -
Müszi
senior tag
válasz ftamas0201 #87750 üzenetére
Ismered az autószerelős poént, amikor a kuncsaft rákérdez, hogy mi került ezen az egy kalapácsütésen 5100ft-ba? Válasz: 100ft az ütés, 5000 meg, hogy tudtam hová kell ütni. Egyábként az elektronikai alkatrészek 95%-át kínában gyártják, és lassacskán mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Pityusz75 #87746 üzenetére
Táv hiba. Az Mr hangerő és csat. váltó gombjai is infrán adnak jelet. Ha azzal jó, a sima táv a problémás. Mobil kamerájával nézz rá az infrájára mert valószínűleg gombnyomás után is adja a fényjelet. Próbáld óvatosan szétbontani és alkohollal átpucolni.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz OCTAMD #87743 üzenetére
Annyinak biztosan nem kell lennie. Max 400V-ra kalibrált kondi (ritkábban 450-es) általában és mint írtam 340 voltnál nemigen van ott több. Teszteld még és, ha ok. rakd össze. Ha nincs meg mi okozta a hibát rendeld le a tápot, bár hálózati túlfesz is lehetett mert alapból nincs benne ilyen védelem.
-
Müszi
senior tag
válasz ftamas0201 #87740 üzenetére
Az az igazság, hogy sajnos ritkán fordul elő ilyen egyszerűen és olcsón javítható hiba manapság. Az esetek többségében komplett egységet kell cserélni és akkor van egy tetemes beszerzési költség.
A tápegység és háttérvilágítás hibáknál fordulhat elő egyszerűbb javíthatóság, utóbbinál viszont a szétbontás macerás nagyon. -
Müszi
senior tag
válasz OCTAMD #87736 üzenetére
Üdv neked!
Ha a graetz egyenirányítón lévő puffer elkóra gondolsz, akkor ott mindenkor a bejövő váltó kapocsfeszültség gyök kettő szeresét kell mérned természetesen egyenben. Azaz pl. 240V-nál kb. 340V-ot. Két utas egyenirányításnál persze a fele van egy kondin, de akkor kettő is van belőle.
Szerencséd, hogy csak ennyi alkatrész pusztult. Azért nézd át rendesen a forrasztás oldalról is. Hajlamos perforálódni a nagyobb hőtágulásnak kitett részeken és a fáradtnak látszó elkókat is cseréld mindenképpen.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz nesh_019 #87719 üzenetére
Az első kettő már kifutott, legalább három éves konstrukció. Igazából szerintem a FHD paneleket már sokat nem fejlesztették, max a Web os rendszert kalapálták, viszont itt még az újabb LJ szériában is kétmagos processzor dolgozik, így eléggé lusta a SMART. Ha igazából jól használhatót akarsz ilyen téren akkor érdemes elgondolkodni az UH vagy főleg az UJ sorozaton, mert itt már 4 maggal kellőképp gyors a rendszer igaz ezek UHD (4K) felbontásúak és nagyobb panellel gyártják őket, de nem kell tőlük félni. Persze picit drágábbak, de ha elfér nem fogod megbánni.
Ha mindenképp a FHD kell és 32", én a 32LJ610-re voksolok mert legalább 3.5-ös WEB OS fut rajta.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Bocsi, hogy beleszólok. Pont ez tűnt fel nekem is. Az emberi bőr színe nem olyan mint kellene. Olyan barnásabb mű-szerű. Gondolom a narancs szín hiánya okozza.
Egy 42LA660-ast váltott az 55UJ701. 55UJ6307 volt elsőre kinézve 185k-ért akcióban, de mindenképp kellett volna külön vennem egy MR-t hozzá így tovább nézelődve jött a képbe a szintén akciós 701-es alapból MR-el. Ez már edge led-es de az LA is az volt és nekem nem volt vele gondom. Ráadásul a fogyasztásuk is kisebb mint a direkt ledeseknek. Nincs felhősödés és bevilágítást sem fedeztem fel igazából . Szépen szolgált évekig az LA de kellett a fiam szobájába egy jobb TV így megkapta. Igazából nincs ezzel sem gondom de még nem találtam meg az igazán jó képbeállítást. Remélem lehet még rajta gyúrni.
Összességében tetszik a tudománya és főleg a mérete. A Harman Cardon hangszóróktól nem vagyok elájulva.
Az LA 2.1-es hangja azért ütősebb.Még próbálkozok a képbeállítással.
[ Szerkesztve ]
-
-
Müszi
senior tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy egy új UJ701V készüléken hogyan tudom használni a Smart Share alkalmazást? Nem igazán találom sehol. DLNA fájlmegosztást mivel használhatnám a legegyszerűbben ezen kívül?
-
Müszi
senior tag
Tegnap átvettem a megrendelt akciós 55UJ701V készüléket. Az aggodalmam alaptalan volt szerencsére. Makulátlan origi példányt kaptam. Nagyjából be is állítottam és az első tapasztalataim összességében pozitívak.
Viszonyítási alapom egy saját 6 éves LA660-as és egy a családban szépen üzemelő LF632-es készülék. Ezek csak FHD felbontásúak, de az új készülék azért a néhány értékelésben olvasottól eltérően mindenben veri őket.
Ugyan a gyári képbeállítások egyike sem használható szerintem de pár perc alatt azért egész jól be sikerült állítani, amit persze még tovább fogok kalibrálni.Ha volna valakinek bevált beállítása hozzá, azt azért szívesen venném.
Semmilyen felhősödést nem tapasztalok és a helyi sötétítést kikapcsolva nekem egyenlőre nagyon tetszik. Pixelhibát sem fedeztem fel, bár lehet ezeket a problémákat az újabb technológiákkal kiküszöbölték végre. Majd még biztosan írok ide a későbbi tapasztalataimmal, esetleges kérdésekkel kapcsolatban.
Ja még egy dolog. Hirtelen nem találtam Smart Share alkalmazást rajta. Ezt eddig sűrűn használtam és azt hittem alapból lesz. Külön kell telepíteni, vagy valami mást kell keresnem a DLNA használatához?
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz DeFranco #87553 üzenetére
Köszi, erre voltam kíváncsi.! A széles ragasztó ha át van vágva esetleg lehúzták (alatta papíron meglátszik) és újraragasztották akkor láthatóan ki volt bontva. Bocsi, hogy szkeptikus vagyok, de több helyen simán újra el próbálják adni azt is amiben más apróbb hibát talált, esetleg már használt és visszavitt.
-
Müszi
senior tag
válasz ftamas0201 #87545 üzenetére
Szia!
Köszönöm . Valójában én arra gondoltam, hogy mivel van most lezárva gyárilag a doboz. Egy régi Samunál emlékeim szerint kapcsozva is volt, de három éve vett LG-nél átlátszó széles cellux volt a doboz hosszabbik szélén középen. Papírok meg kívül ráragasztva. Ezt nem hiszem hogy úgy fel lehetett bontani majd visszazárni, hogy ne látszódjon. Akkor gondolom most is így van.
-
Müszi
senior tag
Erre esetleg valaki ?
-
Müszi
senior tag
válasz z0lt3n #87536 üzenetére
Szia!
Én is egy LF szériásat használok megelégedéssel de nagyobb kellene és első körben a FHD paneles LJ594-et néztem ki. Picit többért már szép nagy méretben megkapod. Én végül átpártoltam az UHD-ra és egy kis pénzmagot hozzátéve egy UJ701-est rendeltem meg tegnap. Gondoltam haladni kell a korral és már nem épp új a technológia, tehát kiforrhatott. A négymagos procinak köszönhetően egész gyors és egy áruházban nézegetve meggyőztem magam. Hangjuk nem nagy durranás de még mindig sokkal jobb, mint az olcsó kategóriában. Remélem a választott tipusnak még jobb lesz a Harman Cardon hangszórók által.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Holnap veszek át áruházban egy online megrendelt UJ701V készüléket. Mire kell figyelnem, hogy ne egy visszacsomagolt példányt sózzanak rám? Hogyan vannak ezek a dobozok gyárilag lezárva mostanság?
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Rég jártam erre. Úgy adódott hogy lecserélnék egy régebbi TV-t és egy LG 49UJ634 vagy 635-öst néztem ki. Azt kérdezném a tapasztaltabbaktól, hogy milyen alternatíva van még ebben a max 170k ársávban hasonló vagy jobb paraméterrel, és esetleg hol érdemes megvenni jó áron?
Másik kérdésem, hogy melyik MR távirányító kompatibilis vele és azt esetleg hol lehet fellelni? Egy jó állapotú MR600-ast tudnék szerezni. Működne vele?Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Szállító76 #79252 üzenetére
Csak nem értetted. A jelek szerint a 4GB-osod gyorsabban tud írni mint a 64-es. Ennyi a lényeg. Olvasási sebesség általában jóval magasabb mindnél mint az írási, így a 64-esről gond nélkül olvas. A bitrátáról meg már ne is beszéljünk.
-
Müszi
senior tag
válasz Szállító76 #79239 üzenetére
A pendrive-nak legalább olyan fontos paramétere a sebessége, mint a mérete. Ha nem tud írni megfelelő gyorsasággal akkor a készülék alkalmatlannak titulálja. A 4GB viszont nagyon kevéske erre a célra. Legjobb megoldás egy külső HDD. Ott lesz hely és a sebességgel sincs gond.
-
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Sajna mostanáig nem sikerült megoldást találnom erre a problémára. Esetleg valaki nem tudna segíteni?
Már arra is gondoltam, hogy kimaradt valahogyan a készülékemből a törlés opció, ha egyáltalán ez lehetséges. Persze, rádugva PC-re a HDD-t tudom törölni, ha megtalálom nehezen a fájl-t, de az úgy nagyon macerás. -
Müszi
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy WebOS 2-es TV-m. Eddig ezt nem használtam műsor felvételre, de most rákötöttem egy külső merevlemezt amire sikeresen fel is vettem pár műsort, de sehol sem találom hogyan kell törölni. NetCast-nál egyszerű volt mert csak kijelöltem amiket törölni szerettem volna, de itt nincs ilyen opció vagy rossz helyen keresem?
Előre is köszi a segítséget. -
Müszi
senior tag
válasz Szoke1982 #65161 üzenetére
Dehogyisnem! Van az, csak nincs vele senkinek problémája és ide ínkább a problémások írnak ill. az éppen boltokban látható tipusok után érdeklődők , bár épp pár hozzászólással előrébb pont volt egy érdekesség valakinek vele.
Frissítést én csak akkor javasolnék ha bármilyen gondod van amit megoldhat. Én például teljesen elégedett vagyok vele és bár eleinte 2-3 alkalommal frissítettem, már kb 1 éve nem tettem és nem is tervezem, mert nem látom értelmét.
Van most egy új LF630 is a lakásban, ami 2015-ös webos 2.0-s de szerintem túl nagy előrelépést nem hozott semmilyen téren az eltelt két év ebben a kategóriában.
-
Müszi
senior tag
Ezer köszönet . Pedig van itthon egy 8 és egy 16GB-os pen is, de valamiért eszembe sem jutott, hogy megpróbáljam. Túl kicsiknek gondoltam őket hozzá.
Most megpróbáltam, és a 16-os PQI-ra azt írta a teszt után, hogy nem alkalmas felvételre , viszont a 8GB-os Sandisk [link] régi, de annál jobb pen-emmel tökéletesen működik a felvétel. Úgy számolom, hogy még erre is kb. 100percnyi HD adást tudnék felvenni, de azért megrendelem a linkelt 64GB-os flash-t, mert akkor azzal is működnie kell szerintem.
Medical: neked is köszi!És huncutka 1029-nek is a félretájékoztatást.
-
Müszi
senior tag
válasz huncutka1029 #65058 üzenetére
Ez szomorú Pedig régebben (1-2 éve) valaki azt írta itt, hogy neki működött valamilyen pen-re a rögzítés. Mindegy, akkor ez most kimarad, mert a flash meg mindenképp kell.
Azért Köszi![ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek.
Meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek egy ilyen 64 GB-os pen-re tudnék-e egy LF630-as tv-vel műsort rögzíteni?
A megállít-visszateker funkció nem érdekel és nem is lenne rádugva csak ha fel szeretnénk rá venni 1-2 órányi műsort. Ha ez nem ok. érre a célra, akkor esetleg másik típus? Tudom winyó lenne a legjobb, de most pen. kellene.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz z123456789 #64339 üzenetére
-
Müszi
senior tag
válasz Beni2360 #63086 üzenetére
Ez már nekem is feltűnt tavaj, mikor egyik új 32"-os modelljük adatlapján az áruház polcán 32W felvett teljesítményt írtak.
Mondjuk az én 32LF630-as LG-m is csak akkor tudja a megadott 38W-ot konnektornál mérve, ha a beállításokban a háttérfény és kontraszt 50 alatt van, hangerő alacsony és nem fut semmilyen okos alkalmazás. Így meg nagyjából használhatatlan lenne számomra. Optimálisra állítva a beállításokat, már a 46W-ot karcolja.
Ezekután el tudom képzelni, hogy az a Samu minimál háttérfény és kontraszt mellett tudhatta a 32W-ot.
Sajna van olyan vásárló, aki ezekre a kiírt értékekre bukik pedig a forgalomban lévő azonos méretű készülékek közt kategóriába sorolástól függetlenül már minimális (2-4W) az eltérés normális beállításon.
Ennek a kategorizálásnak így nem sok értelmét látom.[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz Edgar2621 #63050 üzenetére
Szia!
Nekem van egy ilyen pár hete. Itt vettem egy hasonló akcióban. Tudom nem ajánlott hely de én bevállaltam, mert akkor egy tizessel olcsóbb volt mint bárhol és ingyen ki is hozzák. Eddig kopp-kopp minden renben vele. Szerintem teljesen korrekt készülék, mindent tud ami csak lehet 3D meg főleg ebben a méretben nekünk nem kell.
Én ajánlom mindenesetre, de célszerű hozzá beszerezni egy MR600 távot ha ki akarod használni a tudományát ami sajnos még 10K.[ Szerkesztve ]
-
-
Müszi
senior tag
válasz Balázs1986 #61970 üzenetére
Én régebben próbálgattam az android appot az LA660-nal, de nem jött be. Ezért sem próbáltam megint az LF630-al és vettem másnap egy MR-t hozzá.
Viszont jópofa hogy a telómon nézhetem tovább a műsort, ha pl. WC-re kell mennem. Ezt az MR nem tudja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.