- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... honnan tudnék leszedni hozzá korábbi vagy újabb Firmwaret ami talán megoldaná a dolgot ... "
Nekem van egy régebbi, amire mindig visszaállok (a root miatt), de - szvsz. - ez rajtad nem segítene. Az ilyen "beakadások2 vagy bootloop-ok pont abból adódnak, hogy valamilyen felhasználói beállítás v. 3rd party program miatt nem tud elindulni a rendszer. Ha, ugyanis a flash-elés okán a rendszer csesződött volna el, akkor a factory reset sem segítene.
Szóval szerintem (!) nincs más hátra, mint nagy levegő, és fr. -
garferi
csendes tag
Sziasztok!
A legújabb S035_180326_Q1241 verziójú 30 megás frissítés után nálam is "Az Android indítása... A(z) Google előkészítése." üzenet homokórázik és sehogyan sem jut túl rajta.
Sokaknál előjött a probléma és mindenki Factory Resettel oldotta meg Recovery Menüből.
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Android-based-Tablets-and/Tab3-P8-plus-TB-8703F-Play-Store-problems/td-p/3994562/page/2Tényleg nincsen rá semmi más megoldás, hogy kiszedjem ebből az állapotból?
A recovery menüben ugye van lehetőség frissíteni SD kártyáról és ADB-ből, csak kérdés, hogy honnan tudnék leszedni hozzá korábbi vagy újabb Firmwaret ami talán megoldaná a dolgot vagy inkább ne kísérletezzek vele és nyomjak neki egy gyári visszaállítást?
Nektek azóta gond nélkül működik? -
Dr.NX
addikt
https://prohardver.hu/tema/gearbest/hsz_29096-29096.html
Az áfa és a vám is kisbetűkkel írandó, az áfamentes meg egy szó. -
BullZeye
veterán
A 8" változatról, MTK procival.
Feloldás mint ami 6.0 androidnál bejött, hogy megnyomod a power gombot, és bármit állítasz be, ha nincs ujjlenyomatolvasó, akkor az első dolog, hogy felhúzod a képernyőt, és felold (itt vagy pin, vagy rögtön rendszerbe).
Kifizettem az eszközt, aztán majd meglátom milyen lesz.
-
sangean
csendes tag
Tobb helyen irjak, hogy bongeszeskor akadozik a tablet.
Mi a tapasztalatotok a bongeszessel es ugy altalaban milyen a teljesitmenye?
"Browsing the web and scrolling on any social media feels extremely sluggish and slow. This is something to keep in mind if you considered using this device in a professional environment."
https://www.techadvisor.co.uk/review/android-tablets/lenovo-tab3-8-plus-review-3663640/
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Van egy lenovo tab3 8 tablet. A gond az, hogy ki lett kapcsolva majd vissza. Be jön a lenovo felirat, utána egy ilyen "android rendszer indítása" és ennyi. Nem megy tovább. Mit lehetne tenni? Factoryba full kínai minden. eMMC-s resetet elkerülném, ha lehet.
-
Dr.NX
addikt
Erről a Tab 2-ről beszélsz?
https://www.gsmarena.com/lenovo_tab_2_a7_30-6956.php
1 GB RAM-mal, 600 x 1024 felbontással és 1.3 GHz procival?
Olyan lesz ahhoz képest, mintha Trabantból ülnél egy modernebb Audiba.A Tab 4 Plus-nak valóban üveg a hátlapja, biztos ahhoz is lehet tokot venni. Viszont a hardware meg ugyanaz, annyi a különbség, hogy jön rá 7-es Android. Nekem nem érné meg a felárat.
Feloldható gombnyomásra? Vagy fel kell húzni a kezdő képernyőt is?
Ez alatt mit értesz?Mint minden Androidon, attól függ hogy mit állítasz be a képernyőfeloldáshoz...
-
<Adamsky>
nagyúr
2) Nem tudok főzött ROM-ról, de root megoldható (ugyan nem éppen bootloader nyitással). A root-ért viszont meg kell "szenvedni". Amikor jön OTA (mondjuk nem jön olyan gyakran, de azért jövöget) akkor újra kell flash-elni a tablet-et, mert a TWRP-t nem komálja a frissítés. Legközelebb megpróbálom lementeni a bootloader-t és a recovery-t, aztán OTA előtt vissza .... hátha. No, a lényeg, hogy van előnye és hátránya a root-nak ...
3) Igen, és létezik hozzá való "okos" tok is.
A többi passz
-
BullZeye
veterán
Gearbesten vettem most 129 ért, még nem fizettem ki, így van időm viszakozni. Tab 2 van most, de lassú, nem túl responsive a touch.
1) Volt valakinél tab 2 a tab 3 plus előtt? Jobb annyival, hogy cseréljem rá? Ahogy nézem tab 4 plus ugyan ezzel a vassal van szerelve,és buta módon üveg a háta, ami gyerek mellett nem túl jó ötlet. Így az kiesik.
2) Nougat vagy oreo felrakható rá? Bootloader nyitható? Mintha láttam volna lineage romot valahol.
3) Feloldható gombnyomásra? Vagy fel kell húzni a kezdő képernyőt is?
4) létezik rá wireless charger tok?
Köszi!
-
-
Breki
veterán
válasz
Donki Hóte #84 üzenetére
Sajnos nem csak az üveg repedt meg. Most szervízben van.
-
-
Breki
veterán
válasz
Donki Hóte #82 üzenetére
-
-
Breki
veterán
Sziasztok, megrepedt a kijelzőm kicsit, bal oldán 1-2 cm nem látszik. Egyébként működik.
Nagyon szeretem ezt a tab-ot érdemes, lehet-e javíttatni, cseréltetni a kijelzőt, display-t,ha igen hol kb. mennyiért?
Ha magam szerzem be az alkatrészt úgy olcsóbb? -
Hogyan lehet a funkciógombok sorrendjét felcserélni? Jó lenne, ha a "vissza" gomb a jobb oldalon lenne, ahol a többi eszközünkön is van.
-
Gabesz87
veterán
Még szerencse hogy jött ez a frissítés, mert ma én meg olyat tapasztaltam, mint még soha. Nem reagált a power button egyáltalán. Azt hittem elromlott. Még jó, hogy mágneses tokban van a tablet, így legalább fel tudtam ébreszteni. A frissítés általi újraindítás után hála a jó égnek minden rendben van. Nem tudom mi okozhatta ezt, de délelőtt még semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
-
válasz
AndrewBlase #75 üzenetére
Factory reset lett belőle...
Elindul, csak most meg nem tudok bejelentkezni az accountommal, mert eddig a feleségem accountja volt a "tulajdonos", vagy mi. Gondolom valami biztonsági izé. -
Dr.NX
addikt
Nocsak, jött egy frissítésre a tabletre!
Igaz, hogy csak biztonsági frissítés lehet (Android security patch level 1 Feb 2018), csak 30MB, mondjuk így is hosszú percekig települt.
build number TB-8703F_S000035_180326_ROW -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csipesz_70 #70 üzenetére
"Az elején nem használtam bt fülest. Egyetlen fülesem volt amivel néha ment ... "
Akkor lehetséges, hogy ez a hiba a kezdetek óta fennáll? Akkor itt szoftveresen nincs mit tenni
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csipesz_70 #68 üzenetére
Azóta, hogy nem jó - vagy vacakol - a bt, volt QFIL-es "gyalu" és re-flash? Illetve rögtön az újratelepítés (még nincs fenn semmilyen 3rd party program) után is már sz@r? Különös. És egyik napról a másikra romlott el, vagy először csak be-be recsegett, aztán egyre gyakrabban csinálta, most pedig hallgathatatlan?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
csipesz_70 #66 üzenetére
"Valaki találkozott már ilyennel?" - szerencsére nem.
Akkor, ha jól értem perpillanat nincs olyan bt-s eszköz, amivel jól működne? Root-olva volt? Frissítések, jöttek rá?
-
csipesz_70
csendes tag
A féléves tabomnak szerintem elromlott a bluetooth a . Ha bt fülest vagy zenedobozt kötök rá recseg mint állat. Van amin nem is szól vagy nem is párosítható. Minden bt eszközöm máshol tökéletesen működik. Factory reset már meg volt. Valaki találkozott már ilyennel?
-
hedgehog86
csendes tag
válasz
csipesz_70 #63 üzenetére
Köszi, és tényleg működik
-
<Adamsky>
nagyúr
Én a következőket csinálnám:
- Google account törlése
- Play Store és Play services update-ek törlése (ehhez előbb lehet a "disable"-re kell mindkettőnél nyomni)
A lényeg, hogy a Play! álljon vissza alapállapotra (ahogy a ROM-ban volt)
- Google acc. felvétele
- Megvárnám, hogy a Play újra befrissítse magát (esetleg megpróbálnám manuálisan frissíteni - ld. korábbi hozzászólásom)
Ha, végképp nem megy, akkor factory reset vagy még inkább QFIL-es re-flash. Utána viszont hagynám a TWRP-t és a root-olást. Utóbbit egyébként mivel ill. hogyan csináltad?
Szóval meg kellene próbálni root, valamint mindenféle módosítás nélkül használni egy-két hétig. Most mennyi idő után csesződött le megint a Play? -
csipesz_70
csendes tag
válasz
hedgehog86 #54 üzenetére
Hali! Én úgy csinálom ha szürke a telepítés gomb:
-Az alkalmazás váltó gomb megnyomása (a kör mellett jobbra lévő négyzet)
- vissza tappintok a csomagtelepítőre
- mostmár nem szürke a telepítés gomb -
TripleB
senior tag
Ismételten meghalt a Play. Már nagyon unom...
Nem tudok rájönni, hogy mi a baja. -
<Adamsky>
nagyúr
"Ami tegnap történt, áramszünet volt nálunk és lemerülőben volt, rádugtam egy kisebb blitzwolf-os powerbankra, de elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsoltam és lemerült kikapcsolt újra bekapcsoltam újra kikapcsolt nem tudtam rendesen tölteni, hogy ne kapcsoljon ki."
Azért arra vigyázz, hogy nem mindent lehet mindennel tölteni. Nem tudom, hogy mit tud a Blitzwolf-os powerbank-od, de nem kizárt, hogy kevés a tablet-nek. Abból, ahogy viselkedett (állandóan kikapcsolt) én legalábbis erre következtetek. Az pedig megint alap, hogy tablet-et, telefont, ha egyszer magától kikapcsolt, nem kapcsolunk vissza. Az ilyen visszakapcsolgatásokkal simán le tudjuk annyira meríteni az akksit, ahonnan már "nem jön vissza".
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Csatlakoznék én is a klubhoz.
Nekem is nagyon bejön a készülék, de három nagy gondom volt már vele.
1. Egyszer csak nem működött a felugró alap billenyűzet, ha másikat telepítettem vagy elindítottam, utána jó lett a következő használatig. Ezt egy alapértékekre való visszaállítás megoldotta.
2. Az itt is korábban írt google play-os nem telepítés jelentkezett, ezt sikerült megoldanom, de olyan elő szokott jönni, hogy van több frissítés egyet letölti és csak áll egy ideig. Megfigyeltem azt, hogy ilyenkor újraindítva a tabletet rögtön telepíti és indul a következő telepítése.
3. Ami tegnap történt, áramszünet volt nálunk és lemerülőben volt, rádugtam egy kisebb blitzwolf-os powerbankra, de elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsoltam és lemerült kikapcsolt újra bekapcsoltam újra kikapcsolt nem tudtam rendesen tölteni, hogy ne kapcsoljon ki.
Azután mikor visszajött az áram töltőre raktam és később akarom használni, de nem csinált semmit a bekapcsológombra, se rezgés se indulás, se töltéskijelzés, annyi, hogyha töltőre dugtam a kis led villogott a sarokban. Már a szétszedésen gondolkodtam illetve olvastam olyanról, hogy egy kis gombnak kell lennie a kártyahely mellett. Behoztam a munkahelyre van egy elég komoly elosztóm amin USB-s töltési lehetőségek is vannak arra rádugva majd lehúzva végre megjelent a töltést jelző ábra. Érdekes módon 16%-on volt. De ha benyomtam a bekapcsoló gombot megjelent a Lenovo felirat, de aztán semmi, megint a töltést jelző felirat. Lehúztam elindítottam és most jó visszadugtam a töltőre és most töltöm. Remélem jó lesz, igazából nem tudom mi okozhatta.
Azért írtam, hogyha esetleg valakinek hasonló gondja lesz megtalálhassa a megoldást. Próbáltam a 20 másodperces szabályt is öt másodperces szünetekkel, de arra nem reagált semmit.
-
hedgehog86
csendes tag
válasz
<Adamsky> #53 üzenetére
Igen, az összes frissítés fent van.
Közben sikerült úgy kiküszöbölni a problémát, hogy PC-re kötve a saját Mobile Assistant programján keresztül fel engedi tenni a külső appokat, igaz, hogy csatlakozásonként csak 1-et. Nem tudom mi okozhatja ezt a hibát, de ezzel a módszerrel együtt tudok vele élni.
Közben megérkezett hozzá a tok és az üveg is a kijelzőre (január 18 óta), uh. már tudom hurcolászni magammal.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hedgehog86 #52 üzenetére
Hi! OTA frissítések fenn vannak? Az elején nekem volt kompatibilitási problémám, amit csak úgy tudtam megoldani, hogy a hiányzó library-t bemásoltam a system alá (vagyis root is kellett hozzá). Akkor mintha találkoztam volna hasonlóval ahhoz, mint amit írsz. Viszont akkor az adott alkalmazás (OTP Smartbank) Play!-ből sem volt hajlandó települni (ott ki is írta, hogy nem kompatibilis eszköz).
-
hedgehog86
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Valamiért nem tudok appokat telepíteni, ami nem az áruházból való.
Valamit enged, valamit meg nem, és nem értem, hogy miért? Engedélyezve van az ismeretlen forrásból való telepítés, mégsem megy. Ha elindítom a telepítést fájlkezelőből előjön a szokásos üzenet, hogy a következőkhöz fog hozzáférést kapni... és a tovább gomb szürke, nem lehet rányomni.
Ez mitől lehet?
Valakinek esetleg valami megoldás rá?Köszi.
Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 14.6", Wi-Fi, Graphite, 128 GB - garanciális
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest