- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz Dißnäëß #16278 üzenetére
Szia, vettél végül wi-fi kártyát? Felraktam az Ubuntut, mert elkezdtem egy programozó tanfolyamot, ahol ezen mennek a dolgok, de folyamatosan szakadozik a wifi olyan helyen, ahol windows-on nem. Audio driver-t sem tudom, hogy kéne felraknom, borzalmasan szól linuxon a hangszóró.
Már azon is gondolkoztam, hogy eladom és nem játszom többé annyira felhúzott.Most, hogy átlógattam a lakáson a 10 méteres netkábelt, fogtam fel, hogy amúgy nem is annyira lassú ez az Ubuntu, mint gondoltam, csak a wifivel van baja.
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
válasz Dißnäëß #16945 üzenetére
Toshiba laptopom van és gyárilag nincs már win10es driver hozzá, de a CPU és a VGA-hoz még van a chipgyártónál, de a telepités sikertelen, mert nem engedi felrakni, mert nincs meg a gyártói hitelesités hozzá.
Ezért kénytelen vagyok a 2015ös win7es AMD drivert használni még mindig ÉS nem tudom lefirssiteni sehogy és emiatt 2 perc mire feláll a rendszer .Az atheros driverrel is szivtam mert instant kékhalált dobott.
Ugyhogy nekem rossztapasztalatom van a gyártóhoz kötött driverek használatával ha több ideig akarom használni a terméket mint a gyári támogatási ciklus.2012-es kiadásu a thosiba laptopom, de még böngészni tökéletes és ugyan igy legalább 5 évig szeretném az ujat is használni anélkül ,hogy a szoftveres környezet megakasztana az amugy hardveres jó teljesitmény mellett.
-
simo9555
tag
válasz Dißnäëß #16843 üzenetére
Ha úgy jött le az írásomból, hogy én nem az i7-et választanám, azzal a minimális felárral, akkor sajnálom, de nyílván én is azt választanám, ha megtehetném, pont emiatt írtam az XTU-s részt is. Egyébként nekem is 1050Ti van az i5 mellett, és hozzá is kell tennem, hogy éppen elég ez a kártya mellé a cpu. (Nem értem a 1060-al szerelt gépek mellett mit keres i5, mivel bőven kevés az a kártya mellé.) Mivel én nem tudok nyilatkozni, hogy milyen az i7-el szerelt konfig, így hiszek neked, ha azt mondod nincs komolyabb throttling. Alap lenne szerintem egy "gamer" gépnél, hogy ez a kérdés fel se merüljön. Csak amiatt írtam, az előző hozzászólásom, mert leírtad, hogy az alapórajel alá esik 110Mhz-val, és ez számodra tűrhető, viszont ez azért már érezhető visszaesés "throttling". Ha játékok alatt is hasonlóan beesne a cpu clock, akkor az bizony már komoly throttling lenne, de ahogy a videódban is láttam, közel sincs ekkora, sőt normálisan megy a boost clockon, bár én inkább MSI afterburnert használtam volna, sokkal jobban látszik az eredmény. Mégegyszer leírom, hogy érthető legyek, én is az i7-es konfigot venném. Az pedig egyértelmű, hogy a 1050 és 1050Ti között nincs értelme vacilálni, mert sokkal érdemesebb 1050Ti-s gépet vásárolni. Egyébként az újrapasztázásról is írnék egy keveset, az én gépem már újra van pasztázva MX-4-el, és lényegesen jobb mint a gyári paszta, kb -8 fokot hozott nekem a gyári pasztázáshoz képest. Conductonaut-os pasztázással szerintem lazán meg lesz a -10 fok neked.
-
simo9555
tag
válasz Dißnäëß #16835 üzenetére
Szerintem elég durván throttlingol az az i7-es cpu. Elvileg a 2,69 helyett, 3,4-en kellene mennie a 4mag/8szálnak, ami komoly különbség. Emiatt közel sincs kihasználva a valós ereje a cpu-nak. Egy i5 viszont, ezt tapasztalatból írom, egyáltalán nem throttlingol, mivel a névleges 3,1-es boost clockot tartja 4 magon, 70 C fok körüli értéken. Ettől függetlenül néha jól jöhet a több szál, csak ilyeneket ne írjunk, hogy nem throttlingol az i7 benne, mert egyáltalán nem igaz. Bár szerintem megoldható lenne, hogy ne throttlingoljon, mivel XTE-vel én biztosan csökkenteném a feszültséget, és ettől egyből hűvösebb lenne a cpu, ami akár elég is lehet ahhoz, hogy bírja a boost clockot is.
-
-
Dhampir
félisten
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #16805 üzenetére
A specifications rész alatt érdemes csekkolni, mit tud az M.2 foglalat melyik modellnél. Y520 esetén:
Hard disk drive
• 2.5 inch, 7mm, SATA G3
• SSD, PCIE (M.2), 128 GB / 256 GB / 512 GBTehát SATA-t nem ír M.2-re, így nem tudja.
Az Y720 sem tudja e leírás szerint a SATA SSD-t M.2-n, viszont az Intel Optane-t igen.
Hard disk drive
• 2.5 inch, 7mm, SATA 3
• SSD, PCIE, 128 GB / 256 GB / 512 GB / 1 TB /
Optane memory 16 GB / 32 GBKígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
maximilian4
addikt
válasz Dißnäëß #16789 üzenetére
Ha játszani akarsz sokkal jobban jársz az előző kombóval. Tényleg! Én összehasonlítottam a 2 kombót és még bf1 alatt is jobban teljesített az 1050ti-os gép i5-tel, pedig elvileg a bf1 proci igényes játék (legalábbis a multi része biztos). Egyes játékoknál a ti 25-30%-as is gyorsabb a "simánál". I5-sem gyenge egyáltalán. Ez a 7300hq már valódi négy magos, mint az i7, csak nem tud 8 szálon futni. Azaz 4 mag 4 szál. Ráadásul véleményem szerint sokkal ideálisabb lap az y520-ba, mert ezzel még meg tud birkózni a hűtése, az i7 már eléggé ki fog sajnos rajta. Sztem ez a gép egy i5+1050ti kombóval kifejezetten ideális, jó választás lehet. Negatívum a garancia (sajnos a TMX-el szerződtek le) és esetleg a szériahiba, ha még nem orvosolták. Sokan felhozzák hogy műanyag...istenem, 300k alatt ne akarjon már mindent az ember. Nálam még az asus G1S is kibírt 7-8 évet mielőtt szétesett.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dißnäëß #16789 üzenetére
Teljesen játékfüggő, nem szeretnék otffolni és parttalan vitát lefolytatni itt erről, a játékok többségében egyébként pont forditva lesz (nyilván lesz nem kevés ahol nem ) , de mint mondtam, nem akarok senkit oldalakon át győzködni arról hogy 5+5 szerintem miért 10, miközben szerintük 9, ha nekik annyi, akkor legyen annyi.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dißnäëß #16780 üzenetére
Na jó, de nem mindenki vásárol online. És ha személyesen veszed, akkor csak 3 napod van, és simán járhatsz igy ahogy pl én is ( illetve sehogy nem jártam mert nem volt semmi baj a géppel de lehetett volna ) hogy kicsúszol belőle, ugyanis képtelenség volt rá pendirveról feltenni a win 10 et, pedig értek hozzá, de hiába állitottam át a biost ahogy kell, semmi, ráadásul akkoriban a sok utazás és meló miatt 2 nap volt mire el tudtam vinni egy boltba másik városban, ahonnan szintén 1 nap mire elhoztam, és még 1 nap lett volna, ha vissza kell vigyem abba az Euronicsba ahonnan vettem, szóval pont lejárt volna a 3 nap.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Dißnäëß #16778 üzenetére
Ejj ha nem lenne meg a mostani notim, alap vétel lenne. De nem panaszkodom, hasonló akcióban sikerült megcsipnem az Y520 at 1050 TI vel 299 helyett 249 ért.
És ami a durva, hogy ugye nemrég még kb 2X annyiba került összetenni egy asztalihoz hasonló erejű laptopot, mára alig 15-20% ra csökkent a különbség. -
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16778 üzenetére
Erre gondoltam, csak direkt nem írtam ki.
Kérdés, hogy nem felbontott, szétszerelt gép-e. Egy fórumtársunk Asus G752-vel járt úgy, hogy akcióban rendelte onnan és egy visszaküldött, megpiszkált gépet kapott.
Ilyen esetben illene feltüntetni az üzletnek, hogy mit árul akciósan.
A fenti gépről viszont addig nem derül ki mibenléte, amíg "áldozatra" nem talál.
-
maximilian4
addikt
válasz Dißnäëß #16753 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mivel pár hete épp én ajánlottam a megoldást.
Viszont "natívan", kókányolás és adapter nélkül nem tudja a gép.
Ez nem is a lenovo érdeme, hanem a type-c csatlakozónak egy "fícsöre", de ahhoz is kell bizony az adapter. Azon meg mit reklámozzanak hogy ha type-c csatlakozóhoz veszel egy adaptert akkor tudni fogja a 4k 60 fps-t? Úgy lenne értelme ha alapból tudná a gép mindenféle alakítgatás nélkül, azaz lenne benne egy hdmi 2.0 aljzat vagy mini display port, de egyik sincs.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
rontoma
csendes tag
-
voyi
aktív tag
válasz Dißnäëß #16592 üzenetére
Siman csak flashelni kellett a korabbi verzios (3.05) gyari biost, amit valaki volt oly kedves es feltoltott a netre.
Onanntol meg ezt a tutorialt kovettem:
https://wheresmykeyboard.com/2016/02/lenovo-y410p-y510p-unlocked-bios-wlan-whitelist-mod-vbios-mod/
Holnap varhatolag megis erkezik az uj kartya.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Dißnäëß #16532 üzenetére
Hwinfo szerint nem drasztikus a hofok, nem pirosodott ki meg sose, mondjuk egy ket naponta megy fel ra meg le rola egy egy HD film meg erre raktam a pubg-t
A 2,5 esbe van egy 850 pro azon van az osszes gamma, azt masra nem hasznalom.
A ket ssd kozt masolni viszont orom es boldogsag
Van egy 850 evom is azt megcsinaltam "pendrive"-nak, igy nem nagyon gond a 20-30-40 gigak masolasa, bezzeg regen, jajj istenem...### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #16525 üzenetére
A Thunderboltnak amúgy valami vékony 7700HQ laptopnál látnám értelmét, ahol a soványabb hűtésbe nem kell a gyártónak GPU-t számolnia, így a valódi négymagos i7 mehetne egy csinos, extravékony gépházba. Úton menne az Intel GPU, otthon pedig ha game igény van, egy eGPU-val elszalad bármi, míg a CPU még púpon is befér könnyedén a kisebb, összenyomottabb hűtésbe is, hiszen egyedül van.
A következő laptopom ilyen lenne, pár év múlva. Szerintem hülyék lennének a gyártók, ha kihagynák ezt a fajta felállást.. tuti be fogja vki hozni. Legalábbis nagyon remélem, klassz dobás lenne.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16510 üzenetére
59% fényerőtől kezdődően már nem PWM-es.
Egyébiránt mindegyik Y700 PWM-es, az Inteles verzió is, kivéve a 17 inches konfigot; lásd itt.
Hasznos PWM frekvencia táblázat pár gyártó néhány gépéről:
Top Laptop PWM RankingA trottlinghoz egy fórumtárs hozzászólása
A Lost Alphát végigjátszottam vele, nem tapasztaltam játszhatatlanságot, pedig a Stalker játékok igazi "gépgyilkosok" tudnak lenni, még a friss, modern konfigurációknál is.
A ReLive sok újdonságot hozott:
Szintet lépett az AMD Radeon Software
Nem csak teljesítményt javít az új Radeon meghajtó
ReLive: új driverrel támad az AMD
Az Y700-15ACZ kispénzűeknek még mindig egy választási lehetőséget jelent a teljesen gagyi műanyag és drága notebookok helyett, ha kisebb teljesítménnyel is beérik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #16491 üzenetére
félre olvastad i3 as proci volt benne. de mielőtt kiderült hogy sokat kell majd utazgatnom tervben volt egy i5 ös proci bele.
de ez már nem jött össze..tehát i3 gtx 1050 2gb ,8gb ram
a ram meg a kártya volt 70 körül együtt, sajnos a gépet is ennyiért bírtam eladni..
Amúgy nagyon cseszhetem ezt az egész laptop vásárlást nagyon sok komprumisszumot kell kötnöm.
Pont a rászánt összeg miatt.
Egyébként ha y520 nál nem hallanám minden egyes tulajtól a széria hibát és hogy szervízben van a gépük
már rég megvettem volna és nem rinyálnék..Most találtam egy asus gl553VD ugyan azok a paraméterek mint y520 nál..
De arról nem találtam sok infót viszont tuti megőrülnék ettől a színes bill világítástól nem biztos hogy bevinném a tárgyalóbaD -
törölt tag
válasz Dißnäëß #16489 üzenetére
ezek nagy igénynek számítanak a 2013 as játékok?azért írtam hogy havonta egyszer leülök a gép elé unaloműzésből játszani ergo nem a legfontosabb a játék mert akkor nyilván nem havi 1 szer ülnék le elé
ennek ellenére ha ezekkel az öreg játékokkal játszok illetve ritkán ülök le eleve játszani.
És hozzá teszem ha csak annyi az igényem, amit le is írtam hogy tudjon, annyit mint a szaros 70 ezres asztalim
akkor is 350 ezerért kell laptopot vennem? a 70 ezres gépemet egy 350 ezres laptop fedi le?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Dißnäëß #16485 üzenetére
Hát sajnos igen.Különben nem vennék notebookot.
Azért adtam el az asztali gépemet mert sokat kell utaznom és hordoznom kell a gépet.
Egyébként az asztali gépem egy nagyon régi felújítás alatt lévő gép volt.
Már az is elég nekem ha azt tudja az uj laptopom mint a régi Asztalim.KÖvetkező konfig volt: i3 3.1 ghz 8gb ddr3 hyperx ram meg egy 2gb gigabyte gtx1050 gddr5 1TB merevlemez.
Még procit akartam cserélni vmi i5 re de már nem fért bele az időbe mert közbe jött az utazgatás..Szóval elég nekem az a laptop ami azt tudja mint a régi gépem.
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16441 üzenetére
Műanyag. Naés. Ahhoz képest egész jó. Szarabbra számítottam, annyira ijesztgetett mindenki.
Hát ez az, például a Dell Inspiron 7559 is gagyi műanyag, mégis istenítik az elfogultak.
A "Milyen notebookot vegyek" topikban is ezerrel megy az elijesztés (persze a Lenovo szerviz miatt is), közben azon mosolygok, hogy az egyik topikgazda is ilyet vett a haverjának, ugye ár-érték arányról van szó.
-
félisten
válasz Dißnäëß #16327 üzenetére
Akármennyire háborogsz, ez van, a gyártó leszarja. A Yoga 2 13" mellé sem adtak HDD keretet, se HDD kábelt, ha SSD-vel vetted, pedig ott a hely benne. Lehet ám venni a gyártó hivatalos beszállítójától jó pénzért: [link]
23 dodó plusz shipping: [link]Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16300 üzenetére
A zárt driverek feltelepítésekor, mielőtt újraindítanád, nézd meg a Grub-ot és szerkeszd át szükség esetén így:
Elindítod a konzolt, például a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációval.
Beírod:
gksu gedit /etc/default/grub
Keresd meg az alábbi sort és ha "nomodeset" van benne, írd át így:
GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi_backlight=native acpi_osi="
Utána:
sudo update-grub
sudo reboot
Ha netán a fényerőállítás nem működne, akkor a Grubban még az alábbi sort szerkeszd át a fenti lépések sorrendjében:
Ha így néz ki, akkor erről:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"erre írd át:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor"A változtatások után mindig update kell a Grubnak, a fentiekben leírtak szerint!
[ Szerkesztve ]
-
huszkab
csendes tag
válasz Dißnäëß #16296 üzenetére
Ezt megfogadom mert pont csgozni szeretnék, ahol ugye nem kicsit számít az fps 😋, Kicsit furcsa lesz végre úgy játszani, hogy nem azon aggódsz, hogy megint miért droppoltál 40-50fpsre😅, mondjuk erre az nvidias dologra nem gondoltam volna köszi az infót 😁
[ Szerkesztve ]
"Ravaszabb csak akkor leszel ha ravaszabb ellenféllel játszol"
-
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16280 üzenetére
Bumblebee-vel lehetne a sima VGA váltást elérni (én még nem mertem elrontani a működő rendszert).
Alapesetben régebbi Nvidia-val például egy Grub sor beírásának kihagyása miatt vesződtem (Ubuntu 16.04), mire rájöttem, hogy miért borul jótékony setétség a kijelzőre a zárt driver felrakása után, ugye ez esetben ismét rá kellett szokni a jó öreg Linuxos problémamegoldásra.
A desktop Linuxokon vagy elsőre működik minden (egyszerűbb és régebbi konfigok esetében), vagy pedig vérmérséklettől függően "szexuális felhangú" indulatszavak hangoztatására késztetik az user-t.
Egyes Realtek chipek egyáltalán nem rosszak (főleg külső adapterek között), van amelyik penetratio-ra is alkalmas lehet, szigorúan hálózati biztonság ellenőrzésére. Például régebbi HP ProBookok integrált Realtek antennái Linux alatt is is tökéletesen támogatottak voltak, ez típusfüggő.
Esetleg nézz be ide, hátha tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dißnäëß #16278 üzenetére
Szépen kiemelted a Linuxos támogatás hiányosságát, de vélhetően rajtam és rajtad kívül keveseket fog érdekelni a speckó nyűg.
Általában a "gamer" notikat Windows operációs rendszerrel használják a teljes értékű kihasználás végett, hiszen tudjuk, hogy a Linux desktop minden jósága ellenére, korántsem tökéletes.
Ettől függetlenül néhányunk valóban széllel szemben dobja a sárgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
- Dell Latitude E5470 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest