Szintet lépett az AMD Radeon Software

A Crimson Edition kiegészült egy ReLive jelzővel, amely az egyik újítás neve is, de a Chill lesz az igazi sztár.

Hirdetés

Radeon ReLive

A hosszú bevezetés után végre jöhet ténylegesen a meghajtó, ami két nagy extrát kínál. Kezdésnek vegyük a névadót, vagyis a ReLive funkciót, amely szimplán egy felvevő és streamelő segédprogram. Az AMD korábban kínált hivatalosan ilyen alkalmazást még a Gaming Evolved applikáción belül, illetve számos nem hivatalos megoldás is elérhető, de mindegyikkel az volt a baj, hogy a működés mögötti platformot nem az AMD biztosította.


[+]

A vállalat észrevette, hogy a felhasználók nem ezekre vágynak. Szimplán egy hivatalos támogatású, lehetőség szerint magába a meghajtóba épített csomagra lenne szükség, és ez lett lényegében a ReLive. Az új funkció egy külön fület kap a Radeon Software vezérlőpulton belül, ahol megadhatók a szükséges beállítások, többek között hogy felvegye-e a munkaasztalt, hova mentse a videókat, milyen időtartamúak legyenek a gyorsmentések, milyen minőségűek legyenek a videók vagy éppen a közvetítések, és ehhez hasonló dolgok, ahogy az egy ilyen szolgáltatásnál szokás.


[+]

A rendszer alapból hat elterjedt streaming platformot támogat, jellemzően az egyes régiók elsődlegesen használt megoldását vagy megoldásait. Ami viszont a közvetítéssel foglalkozó játékosoknak érdekes lehet, az a testreszabhatóság, ugyanis teljesen egyedi lehet az overlay felület, mindemellett akárhova elhelyezhető a webkamera képe, illetve ennek mérete is kiválasztható.


[+]

A Radeon Pro Software, azaz a professzionális VGA-khoz szánt meghajtó is megkapja a ReLive modult. Ez önmagában nem lenne meglepetés, mert hasonló alkalmazásfelvevők már léteznek a piacon, de mindezért komolyan zsebbe kell nyúlni. Az AMD azonban úgy döntött, hogy ennek ma már alapvető szolgáltatásnak kell lennie, így a ReLive a professzionális felhasználóknak is ingyenes.


[+]

Az AMD kiemelte, hogy a ReLive működéséhez nem szükséges regisztrálni, így magát az újítást mindenféle személyes adat megadása nélkül lehet használni. Mindemellett a szolgáltatás a meghajtó szerves része, vagyis extra élményprogram telepítését sem igényli.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés