- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sheld
senior tag
válasz domiromm #8301 üzenetére
y50
y510p, ultrabay-es videókártya, GT750m-es a gép 755-nek látja, eleinte elég volt 100al visszavennem a memória órajelét, mostmár 500-nál tartok, a core órajelnél meg 100-nál. Játékok még mindig crashelnek, egy VGA-val nincs baj, csak SLI-vel. Legújabb WHQL driver mókolás nélkül van fennt a gépen. Ötletek? Ha visszakülöm a szervízve, nincs kedvem 2hónapig nélkülöznöm a gépet, révén, hogy nem tudnám mivel pótolni... 1-2 hét még elmenne, de már az egy hónapos kiesés is nagy lenne.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
magyar895
csendes tag
kis tanácsra lenne szükségem:
Jövőhéten tervezek beszerezni egy y 510p-t. A legegyszerűbb kivitelt core i5 -ös proci hd kijelző.
Szeretnék bele ssd-t mindenképpen és a hdd-t is bent tartani. Találtam ph-n optibayt-t hozzá, szerintetek ez jó (illetve ennél a modelnél is meg van ez a bővítési lehetőség?)
http://hardverapro.hu/apro/95mm_sata_optibay_hdd_ssd_laptop_caddy_keret_1
ssd-t milyet használtok bele?
Én két félét néztem melyik a jobb választás:
- SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO
- HyperX 120GB FURY SATA3 2,5"Továbbá a memóriát is szeretném benne bővíteni,ha jól emlékszem akkor írtátok régebben hogy 1,35 v-os ddr 3L-s memória van benne. Boltokban milyen memóriával bővítik, vagy aki otthon csinálta már magának az milyet javasol?
Bolt szempontjából imperium mennyire megbízható (én iponról vásárolok azt ismerem) ?
Nagy hirtelen ennyi lenne -
gygalilei
tag
válasz domiromm #8301 üzenetére
Én is az y50-et javaslom inkább, úgy néz ki ezzel hőmérsékleti gondok nincsenek, akár még húzható is.
Y510p-nél sokaknál, mint ahogy nekem is extrém magasak voltak a videokártyák hőmérsékletei.
Tudásban túl sok különbséget nem tapasztalok y50-70 -nél az y510p sli vezióhoz képest, hozza kb. ugyanazt a szintet játékoknál. A proci elméletileg egy picit jobb is, mint az y510p-nek.
Ami egy picit zavar az y50-nél, hogy csak 3 usb port van, de ez tényleg apróság, bár nem tudom miért kell csökkenteni.
Tehát az y50-70 gép szinte ugyanaz, mint az y510p, de az egy videokártya nagy előny.és még nem is melegszik annyira, ami nekem fő gond volt az y510p-nél. -
Ediva8
tag
Nekem a 16.11.0 van fenn amit innen tudsz letölteni a megfelelő op.rendszeredhez. Intel wifi driver 2230
Érdekes módon mikor feltelepül és leellenőrzöm az eszközkezelőben akkor 15.12.0.6 -nak írja ki. 2014.02 a megjelenése.Nekem mindenesetre bevált.Egyébként windows 8-at használok a laptopon.[ Szerkesztve ]
-
voyi
aktív tag
Nekem 8.1-es windows van,így aztán lenovo oldaláról a 16.5.1.6 verziójút szedtem le,ami ehhez tartozik. Így viszont nem kockáztatok, örülök,hogy most nincs semmi kékhalálom.
Nemrégiben ugyanis feltelepítettem egy frissítésekkel integrált win 8.1-et, 0xc000021a hibakóddal volt fagyás kb 10-15másodperccel a bootolás után. Aztán előtte meg windows 7-em volt, ott meg random kékhalálozás volt 0x000009f hibakóddal,amit az nvidia videokártya driver okozott,a legfrisebb is. Mindezek után úgy döntöttem, nem kockáztatok, feltelepítem a frissítés nélküli 8.1-et,és hagytam,hogy leszedje fokozatosan a frissítéseket,és ezzel az oprendszerrel úgy néz ki stabil minden. Aztán ezekután már 5 rendszervisszaállítási pontom van,nem bízok semmit sem a véletlenreAláírás
-
marilllyo
veterán
Hogyan vannak a típusok? Y50 ,y50-70? Mi a különbség?
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
sanis77
csendes tag
Driver-eket honnan érdemes telepíteni?
Cd-ről vagy a Lenovo oldaláról?
Melyikkel kell vigyázni?
1 vga kártyás változatom van. -
gygalilei
tag
5 óra bf4 teljesen max ultra beállításokkal fhd-ben, 72 fok megállította, a proci 75.
De van egy talán aggasztó érték is: Még sohasem figyeltem, a PCH dióda felment 95 fokra.Vki tudja, hogy ez pontosan micsoda ? Olvasgattam róla, hogy ez alaplapi dióda.Ellentmondásos , hogy meddig normális még.Van aki azt írja, hogy 108 fokig is jó, van aki azt, hogy 80-tól már izgulhatunk.Valaki hozzáértő esetleg leírná, hogy ez pontosan hogy van .Köszönöm ! -
marilllyo
veterán
-
HeZzZ
senior tag
még mindig a melegedés mizzéria, egyáltalán nem kell aggódni, gamer laptopokról beszélünk, ráadásul sikeres szériáról, elismert gyártótól uraim.
powered by Tiger Lake & GA10x
-
Sheld
senior tag
Ha visszaküldöm a laptopomat a következő hibákkal:
1: USB csatlakozók lazák (ki-be kapcsolnak az USB eszközök)
2: Bal oldali hangszóró bizonyos hangerőn recseg
3: A mikrofon nagyon zajos, ha külső mikrofont kötök rá is megmarad a zaj. (Szigetelés/földelés beli probléma lehet)
4: Az ultrabay-es videókártya meghal játékok alatt, mert nem bírja a gyárilag megadott órajeleket.Kb mennyi ideig tartana a szervízelése? Igazából a legjobban a videókártyától félek, mert ha nem játszanak, nem jön elő a hiba... Mert benchmark programokkal nem tudtam kiakasztani, de amint indítok egy Crysis-t, kb 10 perc játék után crash-el is. És minden játéknál ezt csinálja.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
gygalilei
tag
Írtam már neked, ha szervizbe adod a gépet, akkor nem csinálják meg pikk-pakk.
Csak az került 10 napba, hogy elszállítsák a laptopot !
Ha mégis beküldöd, akkor írd meg nekik, hogy melyik játékoknál crashel a gép, hagyd fenn, indítsák el.
Ezt simán meg lehet mondani nekik.
De én nem vagyok optimista, ez simán lesz 1 hónap vagy több is. Persze lehet, hogy neked szerencséd lesz és visszakapod javítva a géped 2 hét alatt. De erre nem tenném az összes pénzem. -
Sheld
senior tag
válasz gygalilei #8325 üzenetére
Komolyan azon gondolkozom, hogy szervízes úton cseréltetnem kéne nekem is valahogy a laptopomat, vagyis visszakérem az árát, ráfizetek még egy 10-est, és akkor lenne egy új y50-em...
-
Sheld
senior tag
Ágyban sose (átkozom azt aki ott használja), mindig hűtőpadon, ha szállítom akkor azt csakis a laptoptáskában. Holnap szétszedem, meglesem mennyi koszt szedett össze, bár nem hinném, hogy fél év alatt olyan sokat, hogy ennyire fűtse magát.
szerk: Még rajta van a porszűrő is, sokan mondták, hogy vegyem le, mert jobban levegőzik, de rajta hagytam.
[ Szerkesztve ]
-
metalbambi
tag
Ha esetleg valakinél lenne lehetőség személyesen megtapogatni 1 Lenovo Y50-et, akkor kérem jelezze
természetesen el akarom lopni ^^Szóval ha van lehetőség Debrecenben, vagy Veszprém megyében rá lehetőség, akkor szeretném megtapizni, és kézbe fogni!
Ha valaki tudja Debrecenben melyik üzletben van kiállítva 1db esetleg, azt is szívesen fogadom
Szerk: Y510et fogdoztam, tapiztam, kipróbáltam már, most szeretném a tesóját is megnézni, nagyban segítene választani
[ Szerkesztve ]
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
gygalilei
tag
Akinek y50-70 gépe van megnézné , hogy mennyi a PCH dióda hőmérséklete ? Aida 64 extreme progi mutatja.
Nekem alapból 60 fok körüli, pedig semmit nem csinálok, csak a böngésző megy. Játékoknál 90 fok feletti. Köszönöm. -
Mukih
tag
Hali.
Valaki (y50 tulaj) jövőhétig meg tudná nézni, hogy meddig bírja az akksi energiatakarékos módba, wifi nélkül, minimális fényerővel? (csak office menne)Köszi.
Xbox One Gamertag: Daltos96 , PSN: Daltos_96, Battletag: Daltos#2323
-
domiromm
tag
Üdv.
Lehet olyat csinálni y510 nel hogy a második vgát csak physx számításra használni? -
sanis77
csendes tag
Még csak 2 napja van meg az y510p-m, de máris problémám adódott vele.
Feltettem minden drivert, megpróbáltam futtatni egy játékot vele.(Grid Autosport). HD felbontáson high beállításokkal próbáltam, de kb 30 mp múlva lefagy a képernyő.
Nem tudom miért lehet, 2* próbáltam, de lefagy.Nvidival futtatom, háttérben nem csinálok semmit, csak ez megy.
Vajon mi lehet ez:
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Az Y50 jóval vonzóbbnak tűnik mint az 510p, viszont nagy probléma számomra, hogy nem fér bele hdd+ssd. Filmeket is vágnék vele, szóval kéne a gyors és viszonylag nagy tárhely. Milyen megoldást javasolnátok?
(Eddig arra jutottam, hogy ssd bele, és egy usb3-as külső winyó. De a külső hdd így nem lesz túl gyors, másrészt elég kényelmetlen mindig cipelni laptop mellett.) -
metalbambi
tag
válasz telefonfulke #8342 üzenetére
Ez nekem is az 1etlen gondom vele, de szerintem kárpótolni fog maga a gép...
Furcsa, hogy az emberek meglepődnek rajta, ha ugyanolyan stílusban válaszolok, mint ahogy ők írnak :U
-
marilllyo
veterán
Én USB 3-ra kötöttem rá USB 3mas rack-kel a benne lévő SSHD-t. Szépen működik de más nagyobb energiaigényű dolgot ne köss a maradék USB 3-mas portokra.
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
hjanos1
senior tag
Én is így voltam. Végül a 256GB-os SSD-vel vettem meg és egy 2TB-os külső HDD-t használok hozzá. Szerintem ezek sebességben már közel azt hozzák amit a beépített 2.5"-os notebook vinyók.
Külső HDD meg elfér a notebook táskában. Egyedül akkor nem jó mikor nem asztalon használnád pl netezésre, de akkor úgysem fogsz rajta videót vágni.[ Szerkesztve ]
The Factory Must Grow
-
sanis77
csendes tag
Pár perc játék után elkezd elég erősen melegedni a gép. Fel voltam rá készülve, de nem gondoltam volna, hogy egy i5-ös 1vga-s gép is ilyeneket produkál.
Csináltam egy stressztestet és kapásból felugrott a hőmérséklet.
Félek, hogy elfüstöl a gép, normál helyzetben természetesen szinte hideg az egész.
-
dragoners
tag
Ha ezt megcsinálod, légyszi szólj, hogy sikerült, milyen eredménye lett, mert én is egy ideje agyalok ezen. Én azt a verziót kaptam, amibe nincs NGFF, tehát az SSD hiányát meg se érezném, az új verzióban pedig ugyanúgy SSHD van, ami számomra megfelel.
+ Ti hogyan szoktátok a laptopot takarítani kívülről? Nekem van a billentyűzet alatt egy zsírfolt, 1 napig otthagytam, nem foglalkoztam vele, és kész, ha savval indulnék neki se tudnám már leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
action294
csendes tag
Heads up: kint van TechInfernon a legfrissebb 3.05-ös BIOS MOD!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest