Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ediva8
tag
Sziasztok!Én is egy pár napja használok egy Y510p -t.Az lenne a kérdésem,hogy 750M-hez én most a 311.27-es Lenovo által támogatott drivert használok,a legfrissebb 320-ok,sajnos nekem nem mentek fel,nem ismerte fel a videokártyát.Tudtok netán valami frissebb verziót is,amivel még esetleg működik,vagy még az Nvidia sem adott ki újabbat erre a kártyára.Érdekes,hogy ez a régebbi kiadású driver mégis felismerte.
-
Ediva8
tag
A két csati közti különbség,igen jelentős:
-
Ediva8
tag
válasz
Bozso68 #2714 üzenetére
Ezeket az infókat találtam:
Alapjában véve háromféle csatolófelület áll majd rendelkezésre. Az SSD meghajtók esetében a Socket 2-es és Socket 3-as megoldásokat használják, amelyek kettő, illetve négy PCI Express sáv alkalmazását teszik lehetővé. A Socket 1-es csatolófelület a WiFi bővítőkártyák számára lesz majd fontos.Az NGFF érkezésével a rendelkezésre álló 2, illetve 4 PCI Express sávnak köszönhetően nagyobb adatátviteli sebesség érhető el, amelyből a következő generációs NAND Flash adattárolók hatékonyan profitálhatnak. Az már biztos, hogy a Socket 3-as, négy darab PCI Express sávot kínáló csatolófelületet csak és kizárólag SSD meghajtók használják majd.[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
Cyber_Bird #2745 üzenetére
Gondolom a 320.18 drivert Y500-ra tetted fel GT 650M-re,mert nekem a GT 750M-re, az 510p-n sajnos nem engedi feltelepíteni, ezek szerint még várni kell mire erre a kártyára is megérkezik a WHQL-es kiadás,sajnos még csak bétát adtak ki eddig a 320-asból,ha jól láttam.
-
Ediva8
tag
válasz
[-HERO-] #2768 üzenetére
Én is pár napja használom csak,de van hozzá whql-es,igaz kicsit régebbi,de fel lehet tenni az Y510p-re.
311.27-es Lenovo által támogatott driver,de az NV oldalán nincs fenn ez a verzió,viszont felismeri a kártyát,és az Optimus is működik,szépen vált az integrált és a dedikált kártya között,ha szükséges.Igaz az egykártyás GT 750m-es verzióm van, fontosabb volt számomra,hogy legyen optikai meghajtó hozzá. -
Ediva8
tag
válasz
beloadjoker #2773 üzenetére
Ki kell próbálni,de szerintem ebben a felállásban működnie kell,hisz nem érzékel két kártyát.Az viszont fontos lehet,hogy először az intel GPU drivert érdemes felrakni,utána pedig az NV-t.Én így csináltam,valahol olvastam is róla,és működik.Az Nv grafikai beállításainál lehet utána kiválasztani,hogy automatikusan váltson a két vga között,de alkalmazásfüggően az adott játékoknál is be lehet állítani,hogy mindenképp a GT 750m-el számoljon.Tesztelgettem az elmúlt napokban,és mindenképp hasznos az aksi jobb kihasználása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Gpu-z - ben van egy kis tesztelési lehetőség,miközben láthatod a vga órajeleit.Kipróbáltam az NV driver beállításokban megadható 3 féle variációval ( automata,dedikált,CPU ),hogy mi az ami számolja a grafikát.Egyértelműen lehetett látni,hogy melyik vga grafikus órajelét emelte meg a rendszer.Mind a dedikált intelesnél,mind a Nv kártya boost órajelét feljebb vitte,majd a grafikus teszt kikapcsolása után visszavette alapállapotba,mivel mindkettőt dinamikusan tudja beállítani a grafikus teljesítmény függvényében.
Amikor a Cpu -t hasznáta,akkor látható volt,hogy a GT 750m órajelein semmi változás nem történt,miközben a saját beépített IGP magórajeleket szépen megemelte,és ezt fordítva is kipróbáltam.Mindkét esetben lehetett látni,hogy melyiken számol.Hozzáteszem,hogy nekem nincs SLI rendszerem,csak egy kártyával használom + az integrált Intel Igp van még / HD 4600 -as Haswel /
Igazából hogy kéne ennek működne,nem erről szól az Optimus,hogy mindenféle átkapcsolgatás nélkül a driverben megadott profilokkal automatikusan átvált.A képet mindig az integrálton keresztül fogja kiadni.[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
[-HERO-] #2785 üzenetére
Igaz én nem láttam a fényes kijelzős változatot,így nincs sajnos összehasonlítási alapom,de szerintem egyáltalán nem rossz ez a matt kijelző.Érdemes bekalibrálni a monitort,és külön az RGB csatornákat,plusz ki kell venni,hogy ne állítsa dinamikusan a fényerőt a környezeti hatások függvényében,és érdemes még a kontraszton is állítgatni,ha az ember kicsit játszik vele akkor egész jól be lehet kalibrálni,mondom ezt azért,mert én sokat szoktam fotózni,és számomra fontos a színhelyesség,és az árnyalatterjedelem.Persze kinek mi jön be,nekem nagyon szimpatikus a matt,eddig nincs semmi hátrányom ebből.
Talán az lehet a furcsa neked,hogy talán nem annyira éles és kontrasztos minden mint a fényes kijelzőn a mattosabb hatás miatt,de ez fotók nézegetésénél éppen hogy előny is lehet.Kinek a pap...[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
teguran #2790 üzenetére
A legújabb leírásokban úgy láttam,hogy csak az SLI-s verzió kapja a 4702MQ procit, az egykártyás rendszerekben marad továbbra is az erősebb,de 10W-al többet fogyasztó 4700MQ.
Érdekes egyébként a Lenovo oldala,mert az 510p-re kezdetektől fogva fényes kijelzőt írt mindenhol,és számos külföldi oldalon is mindkét fajtáról írtak ( számos leírásban újdonságként viszont a matt kijelzőt emlegették ),de amikor kibontották a dobozokat,akkor látták,hogy véglegesen matt lett.Még a laptopszalonba is csak akkor tudták véglegesre,mikor megjöttek ezek a szériák.Úgyhogy nehéz előre bármit is megjósolni. -
Ediva8
tag
Egyébként AIDA64-ben is szépen lehet látni Y510p-n a " Megjelenés" menüpontnál,hogy klasszul felismeri mind a két grafikus vezérlőt.Alapesetben automata beállításnál az inteles IGP adatait írja ki,ha átvált az NV-re akkor a 750M-est.
-
Ediva8
tag
Megtudnátok nekem mondani,hogy a hangbeállítások Realtek digital output-nál hova kell csatlakoztatni a hangszórót hogy szóljon,mert nincs ilyen kimenet,csak füles és mikrofon van.Gondolom ez nem a HDMI kimenetre értendő,vagy igen?Pedig 5.1 hangot is kitudna adni a Realtek driver beállításainál ahogy néztem.
-
Ediva8
tag
válasz
sziszi111 #2842 üzenetére
Y500-asnál technikailag nem lehetséges az Optimus,mert az integrált GPU le van tiltva ( ergó Intel driver fel sem megy rá ).Ha mindenképp szeretnéd kihasználni az ez irányú előnyöket akkor az Y510p között nézelődj,azok már tudják ezt a funkciót.
No látom meg is előztek már a válaszadásban.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
teguran #2846 üzenetére
Touchpad semmivel sem rosszabb mint az Y500-asé volt,de nem is sokkal jobb.A beállításokon utólag azért még egész elviselhető használatra lehet felhozni.Nekem konkrétan már nincsen különösebb bajom vele,multitouch is rendesen működik,de én többnyire egeret használok az Y510p-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
f.attila16 #2865 üzenetére
Nekem lassan már három hete van meg az Y510p,de még szerencsére egyszer sem dobta el wifin a netet,beállítás vagy router függő is lehet a hiba oka. Úgy tudom csak a 2,4 GHz támogatja, az 5 Ghz-et nem.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Üdv a klubban!
Felteszed az Energy Management programot,és ott állítsd az "optimalizált akkumulátor" állapotra,akkor csak 60%-nál kezd el töltődni,ha elkezded lemeríteni.Amúgy ilyen opcióról nem tudok amit te szeretnél,mivel mindig 99%- ig tölti fel az aksit.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
csoresz2 #2882 üzenetére
Ezt nem tudom hogy tudta az NV elérni hogy szinte ugyanazokkal az adatokkal és még pár százalékkal hatékonyabb teljesítmény esetén ,amig a GT 750m TDP-je 38W,addig az új GT 755m-é 16W
.Azért ez már komoly aksi megtakarítást eredményezhet,mert a két kártya SLI-be kevesebbet fogyaszt,mint eddig egy szimpla Gt 750m.
-
Ediva8
tag
Az adatok egy részét érdemes azonban egy kis fenntartással kezelni.A biztos szerintem akkor van,ha már kinyitják a dobozokat.Augusztusban már többet fogunk tudni róla.
-
Ediva8
tag
válasz
teguran #2901 üzenetére
Igazából az Nvidia nem SLI-re tervezte az Optimust,hanem egy dedikált kártya+ IGP-re, elsősorban az energiamegtakarítás miatt.Mivel az oprendszer sajnos nem egy darab "erősebb" vga kártyának ismeri fel az sli-t,ezért gondolom három grafikus gyorsító ki-be kapcsolgatása nehezebb feladat lehet már szoftveresen megoldani,de lehet hogy ez csak pillanatnyi állapot,személy szerint én nem gondolom,hogy ezt rövid távon korrigálni fogják.
-
Ediva8
tag
válasz
[-HERO-] #2942 üzenetére
Még sajnos nem tudok róla,hogy kapható lenne,de a vicc az hogy m.2 es ngff ssd lesz több méretben is,de az Y510p-be csak a 42mm-es hosszúságúak mennek majd bele.Lehet,hogy ezek majd valami más név, vagy kód alatt lesznek feltüntetve,de mindenképp figyelni kell majd erre aki ilyet vásárolna.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
[-HERO-] #2945 üzenetére
Ha ez megnyugtat úgy néz ki a frissített modellekben is ngff csati lesz az SSD-nél,de én úgy gondolom ami most esetleg "hátrány" az egy-két év múlva komoly előny lehet.Egyébként az Inteles ultrabookokban idővel teljesen át fognak térni helytakarékosság miatt az újabb csatolófelületre + az adatátviteli sebesség is jelentősen nőhet majd.Érdemes tehát egy kicsit várni még.
-
Ediva8
tag
válasz
kicirain #2961 üzenetére
Nem tudom olvastátok-e a külföldi fórumokat,de kiderült,hogy a Lenovo nem teszi rá az újabb y510p-re az NGFF csatolót az ssd-hez,hanem konkrétan csak a helye van meg,tehát semmit nem lehet odatenni.Több felháborodott külföldi fórumtárs is jelezte már a problémát.A baj csak ott van,hogy aki nem szedi szét a laptopját,az nem is tudja,hogy még a szerencsések,vagy a csalódottak közé tartozik.Mindenesetre igen nagy pofátlanság lenne a cég részéről,ha ezt meglépik.
Kérdés csak az,hogy ez egy általános, a Lenovo által elfogadott összeszerelési ütemterv,vagy csak egy hibás darab,amiről véletlenűl lefelejtették a csatlakozót a gyárban.
Sikerült egy képet is elcsípnem az ominózus "hibáról"erről lenne szó:
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
Tachion86 #3077 üzenetére
Én júniusban vettem az Y510p-t és nálam még hibátlanok a hangszórók,nem tapasztaltam még semmi recsegést +kipróbáltam optikai kábellel is Toslink átalakítóval szépen kiadja az 5.1-et a fülhallgató kimeneten,csak HDMI-n nem akarta kiadni nálam hangot,csak sztereóban.Remélem így is marad.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Itt a linkje,bocs elírtam az előbb,nem Broadcom,hanem Atheros. Atheros Lan driver Ennek mennie kell.
-
Ediva8
tag
válasz
Anubris #3149 üzenetére
Sajnálom,pedig nekem is ez van fenn,de mivel én is csak szinte a wifit használok netre,mondom kipróbálom kábelesen,pedig már másfél hónapja vettem a lapost.Egyből bejött a net amint csatlakoztattam.Lehet most kicsit meredeket írok,de nekem is először mikor becsatlakoztattam bement az RJ45 dugasz egy darabig,és azt hittem ennél már nem megy tovább,nem is jött be a net
,aztán kattanásig csatlakoztattam,és egyből beindult,tökéletesen be is jött minden.
Ha azonban ez sem jön be akkor a modem vagy a router körül célszerű keresni a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
Anubris #3153 üzenetére
Valóban ott a legmelegebb,ezt én is megerősítettem.Azon a részen található a réz hőcsöves hűtő alatta+ a CPU ventilátor.Én egy CM E1-es laptop hűtőt vettem alá,ami azért játék közben elég hatékonynak bizonyult.Ha nem játszom vele,akkor alapjáraton szinte alig melegszik,mindenhol langyos marad a fémház+billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
BlueAthlon #3192 üzenetére
Qualcomm Atheros AR8171/8175 PCI-E Gigabit Ethernet Controller ( NDIS 6.30 )
-
Ediva8
tag
válasz
Anubris #3421 üzenetére
Szia!
Korábban már sokszor le lett írva,ha visszanézel,hogy a külön SSD hely,ahova berakhatnál egy plusz ssd-t a HDD mellé,nem m-satás,hanem az újabb M.2 NGFF csatlakozós( ebből is a 22×42 mm-es változat ),amiből jelenleg még nincs forgalomba egyetlen példány sem,talán majd ősszel megjelennek az első fecskék. -
Ediva8
tag
Próbáltátok már feltenni az új hivatalos Intel drivert?Elég sok mindent javítottak benne köztük HD4600-asokhoz is.Kérdésem az lenne,hogy meg kell várni a gyártóspecifikus drivert,mig fel nem rakják a Lenovo oldalára,vagy fel lehet tenni a gyárit is?
Nekem egy kártyás y510p-m van és fontos lenne az Optimus miatt.Ha valaki már feltette írhatna róla pár sort,hogy minden OK-e.
Amúgy mehet fel egyből az új,vagy érdemes leszedni előtte a régit,mint az Nv-nél.[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Nekem sajnos nem engedi felrakni az Intel honlapjáról letöltött most megjelent legfrissebb eredeti grafikus drivert az Y510P-hez ( Jó lett volna az Optimus miatt + sok mindent javítottak benne),azt írja " nincs bevizsgálva ehhez az eszközhöz,töltse le a gyártóspecifikus drivert.A Lenovo honlapján viszont még nincs fenn,de ahogy látom nem valami gyakran frissítik a support oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
dragoners #3624 üzenetére
Egykártyás gépem van,nincs másodig NV kártya és sajnos nem engedi.A mostani verziót még a Lenovo honlapjáról töltöttem le,az fel is ment,csak az még májusi driver.Neked felment az Y510P-re?Pedig a laptop verziót töltöttem le az Intel hivatalos honlapjáról.
Lehet,hogy le kell törölni a telepítés elött az NV drivert is hozzá,majd utánna visszarakni,nem hinném.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
dragoners #3631 üzenetére
Akkor még egyszer megkérdezném,ha tudnátok segíteni,hogyha frissíteni szeretnék Intel grafikus drivert akkor le kell szednem előtte az Nvidia drivert is,hogy megfelelően működjön az Optimus,mert úgy olvastam,hogy először mindig az Intel drivert kell feltenni,és utána az NV-t.( de frissítésnél is ? )Lehet,hogy mégis csak ezért nem engedi telepíteni a gyári Intel drivert a HD 4600-hoz?
Egykártyás gépem van.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
válasz
dragoners #3639 üzenetére
De mindent be tudok állítani a vezérlőpultba,és most is megy az Optimus,csak szeretném feltenni a legfrissebb Intel grafikus drivert,mert számos hibát javítottak benne,és mivel ugye ha nem játszom nekem alapon az Intel HD4600-as megy a gépben ezért fontos lenne,de sajnos azt írja ki,hogy "ehhez a számítógéphez még nincs bevizsgálva" és kilép a telepítőből.
[ Szerkesztve ]
-
Ediva8
tag
Én is szétkaptam,mert már csak a saját szememnek hiszek,de nekem szerencsére van benne csatoló ( le is fotóztam ),igaz sima HDD van még benne,mert én még júniusban vettem.Lehet,hogy hosszútávon még is csak jó volt egyből lecsapni rá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan, eredeti - Apple USB SuperDrive - garancia
- Mint az új - iMac 21.5" 2015 Retina 4K - 4 mag i5, 8GB, 1TB - doboz, garancia
- Nagyon szép - Macbook Retina Pro 16" - 6 mag i7, 32GB, 512GB, 4GB Radeon - garancia, magyar, szürk
- Gyakorlatilag új - Macbook Pro Retina 13" - M1, 8GB, 256GB - garancia, magyar, ezüst, doboz
- pc setup
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest