Új hozzászólás Aktív témák
-
tb83
tag
A billentyűzet világítást, hogy lehet előcsalni?
-
tb83
tag
Köszi!
-
Pocak89
senior tag
Épp már eldöntöttem hogy veszek egy i5 650sli verziót erre látom hogy van 750-es, most nagyon csábít még úgy is hogy +4gb ram kell bele.
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Sadol89
csendes tag
Az egy darab 750-es az erosebb, mint a 650 SLI?
-
Dark Soul
csendes tag
Kicsit nézegettem én is a gépeket....
Ez alapján nem hiszem , hogy kérdéses a választás...
-
f.attila16
csendes tag
Azt valaki véletlen nem tudja, hogy például a 8gb rammal felszerelt darabok dual channelbe 2x4gb vagy csak 1x8gb, mert nem mind1 memória sávszélesség miatt, vagy ez egy tévhit lenne, hogy a dual channel jobb a single-nél?
-
Cyber_Bird
senior tag
2 modulallal adják őket.
-
Pales27
csendes tag
Miért kell sokaknak a 8gb? Mire nem elég a 4?
-
Rotez
csendes tag
Sziasztok,
Olvasgattam már a hozzászólásokat, nem volt időm mindet elolvasni úgyhogy bocsi , ha olyan kérdést teszek fel ami már volt előtte.
Régóta nézegetem laptopokat, y500 mellett döntöttem, de még lenne néhány kérdésem mielőtt megveszem:- szériaszámok közül melyik az ajánlott? melyik az újabb, javított kiadás?
59-367183 - (ha jól emlékszem erre azt írtátok hogy már az újból van)
vagy
59-360493
http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=LENOVO+IdeaPad+Y500+%2859-360493%29+Fekete&mid=1&lkod=110&skod=18009-250 GB-os SSD és 120GB mSATA+1 TB HDD között van lényegesen különbség sebességben? Ti melyiket ajánlanátok?
Toshiba THNSNH128GMCT mSata SSD-ről mi a véleményetek? mennyire számít jónak?
http://skinflint.co.uk/eu/toshiba-hg5d-series-128gb-thnsnh128gmct-a915064.html -
godfella69
tag
Csináltam egy újabb kis Lenovo Y500 gameplay videot fogyasszátok sok szeretettel
PSN ID: godfella1990; Batte.net: arabsejk90#2613
-
Bozso68
őstag
Itt sokaknak, mint nekem is, a 367183-as van, ez ssd nélkül jön ki, ja, és új széruiás. A másik linkeltben, ha jól látom, 16GB ssd van, amit felesleges pénzkidobásnak tartok rendszergyorsítónak.
Én egy ADATA sx300-as 128GB-ost raktak bele utólag. Ez mSATA-s 6GB/sec-os. Ezen van a rendszer, a terrás vinyón az adatok, meg a torrent is oda tölt. Ezzel a második kérdésedet is megválaszoltam, a 250GB-os ssd-t gondolom a terrás vinyó helyére raknád. Szerintem felesleges. A rendszer fusson gyorsan, meg a gyakran használt játékok, alkalmazások. És ha netán az ssd kihalna, ahogy én már jártam, jól jött, hogy csak a rendszert kellett újra raknom, a HDD-n minden más megmaradt. A 250GB és 128GB ssd-k között van némi sebességbeli különbség, de ezt észre nem veszed. Az mSATA, és a SATA között már érdemben nincs difi.
A Toshiba ssd jónak tűnik, csak a leírásában benne van, hogy nincs rá szavatosság Európában.
Amiket én mSATA-ban 6GB/s-mal ajánlok, és nálunk is kapható: Crucial m4, Plextor m5m, ADATA sx300.[ Szerkesztve ]
-
Rotez
csendes tag
válasz Bozso68 #2368 üzenetére
köszi a gyors választ Bozso68
én is az msatás verzióra gondoltam hogy az jobb lenne, konkrétan erre:
http://www.computerimperium.hu/images/Lenovo_IdeaPad_Y500_16G_RAM_120G_SSD.jpg
megkérdeztem a boltot és ők mondták hogy a készülék cikkszáma: 59-367183 és Toshiba THNSNH128GMCT mSata SSD van a készülékben, azért érdeklődtem hogy mi a vélemény róla.Cumputerimperiumtól am vett már valaki laptopot, mi a vélemény a boltról, mennyire ment rendben a vásárlás?
-
Bozso68
őstag
Az Y500 jó szériája ez. Magát a boltot nem ismerem, de az sarkalatos kérdés, hogy az ssd-re milyen garanciát adnak, mert az teljesen külön tészta. Ez a Toshiba nekem új még. Ha 3 év a gari, akkor rendben.
Illetve a Lenovo garanciához nem kell a bolt, közvetlen kapcsolat a gyártóval. Viszont az SSD garija gondolom bolti, mivel utólag rakták bele. Ha bedöglik, akkor annak a menete hogy működik? Garanciafutár, személyes, esetleg a bolt környékén laksz? Vagy rendeled a masinát?
Én személy szerint az SSD-t inkább egy közeli boltban venném külön, ahol járulékos költség nélkül személyesen reklamálhatok, persze az SSD nélküli gépet meg a neked szimpatikus helyről.
Mivel freedosos a gép, a rendszert úgyis neked kell felrakni.[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz godfella69 #2367 üzenetére
Najs!
Egyre jobban érlelődik a gondolat bennem, hogy nekem ez a battlefield KELL... ..úgyhogy meg is várom a 4et
Az meg durva, hogy a Metroról is tudtál értékelhető videót csinálni.
-
beloadjoker
őstag
válasz godfella69 #2367 üzenetére
Jó lett a videód, és jó alatta az ff6-os zene is, köszönjük
Gondolom ez süket fülekre talál de valaki nem mondana nekem pár értéket ?
aircrack-ng hogy pörög i7-en (key/sec) hashcat, Pyrit, cuda (ugye ezek vga-t vgakat használják csak nmetom hogy sli-t ki tudják e használni)Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Bomc
aktív tag
Én nem tudom milyen kijelző van ebbe (vagy csak a FHD 15,6"-on miatt) de a fekete az tényleg fekete...én még ilyet nem láttam
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2377 üzenetére
Én nem gondoltam semmire. Y500 kijelzője brutál szép.
-
kacsip
tag
Ha nincs meg a töltője a laptopnak, szerintetek hasznáálhatom egy másikkal ami nem lenovos? Fontos lenne most nagyon a gép, arról tanulnék vizsgára.
[ Szerkesztve ]
-
kacsip
tag
Olyat tapasztalt már valaki, hogy pl játszok egy játékkal, és a bal vga rendesen felpörög a ventije, fújja a meleget, a jobb viszont oylan mintha csak kicsit menne?
-
M.T.
senior tag
Nem lehet hogy ott nem megy az SLI?
Vagy mert a bal oldalinak együtt van a hűtése a procival és a játék a procit terheli és az miatt fúj néha, hogy lehűtse.
Szerintem monitorozd a hőfokokat és rögtön kiderül én pl aida64 et használok win8 alatt osd panelen folyamatosan mutatja az értékeket.
De létezik olyan addon a win8 hoz ahol a gadget-eket lehet használni úgy mint pl Vistán hogy egy sávban jelennek meg az asztalon.[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz beloadjoker #2374 üzenetére
backtrack 5 alatt kicsit macerás a supportja a laptopnak, vga drivert fel kell tenni alá külön, de nem játszottam még vele, alapból a lan és wlan kártyákat sem támogatja, bár abból gondolom úgyis van külön számodra bevállt verzió amit rádugsz majd a gépre. Egyéb teszteket ezek miatt nem csináltam még.
-
holozis_HUN2
tag
Akkor jó ha szép Am szerintem az lehet a hűtéssel hogy a játék lehet nem használja ki az sli-t. És igen azért pörög jobban a bal oldali mert az az egyik gpu-t + a procit is hűti. Szerintem megveszem az i7-es és sli-st mert abban 16 gb ram is van ami már bőségesen elég. Ha addigra nem lessz meg a pénz akkor kölcsönkérek a haveromtól
-
beloadjoker
őstag
válasz Cyber_Bird #2387 üzenetére
Ezer köszi az infókért !
Hát van egy alfa awus036nh-m 2wattos
Rendben, azért majd egy JTR-t lenyomnál ? vagy egy aircracket ? Ha tudnál segíteni benne esetleg, emailon küldenék egy cap filet ha benne vagyOneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
holozis_HUN2
tag
Mit találtam!!!! Sli-s 750m igaz core i5-tel ollé oooollé
-
beloadjoker
őstag
válasz holozis_HUN2 #2390 üzenetére
Ilyen eddig is volt nem ?
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz holozis_HUN2 #2395 üzenetére
6 gb ram ? hát ha csak játszol akkor arra talán elég. igen most jó nagyon, szerintem lehetne de laptopban inkább ne tedd ..
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
holozis_HUN2
tag
Hát a mai világban már nem nagyon elég a 2 mag... Szeptemberben kijövő játékoknak már 4 magos proci kell mi lessz 3 év múlva. Keresni kellebbe a laposba egy i7-et azt már látom. A grid2-nek is i7/ amd bulldozer kell. Vagy ez a 2 mag + 4 szál az jó? Igazából mire jó a szál a prociban? Úgy hallotam processzormagoknak számít...
-
holozis_HUN2
tag
válasz beloadjoker #2396 üzenetére
Talán elég? A mostani gépemben 3 van és megvagyok vele... Vagy több rammal gyorsabb lenne?
-
M.T.
senior tag
válasz holozis_HUN2 #2397 üzenetére
Hát már párszor írtam ilyen témával kapcsolatban nem akarom ismételni magam a mag az mag a HT szál pedig nem fizikai mag de tud vele kezelni egy másik folyamatot a mostani procikban már elég jól de mégsem 100%ban tud úgy futtatni egy programot mint 1 fizikai mag.
Még az is kell hogy az adott program kihasználja.....BF3nál észrevenni de csak multiban max, crysis3 is szereti a plussz magot igazából ez azért van mert a fizikát a procival számoltatják ha jól tudom.
Nem értem az NVIDIÁT miért nem engedi a physx et bár már az opencl úgy fejlődik hiába tenné ingyenessé lehet nem foglalkoznának vele a cégek már. -
Danex
addikt
válasz holozis_HUN2 #2397 üzenetére
grid2-nek elég az i5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest