Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fenergie84
addikt
Sorba kötni az AC ventiket lehet a PST technológiának köszönhetően
nekem 5 megy egy darab alaplapi venti csatlakozóról PWM-re állítva... -
masterful87
senior tag
első fülön látok minden fontos adatot, a CPU és a ház venti fordulatát is, alatta százalékokat, de hiába állítom feljebb a ház ventit 38%-ról a fordulat nem változik
keresem az apply gombot, vagy valami save, de semmi ilyen nincs...az automatikus szabályozásnál kivettem a pipát is!
lehet, hogy nem kezeli a H61-es chipkészletet? ASUS P8H61-M Pro lapon vannak a ventik
-
Chaser
legenda
Az csak egy dolog, az meg egy másik hogy így venti nélkül az NB süüüüt..na mindjárt ráeresztek egy kis krájziszt
Hány V-ról kéne az xtreme ventijének indulnia, nem tudja valaki? Az F64pro helyére bekötve teker egyet majd megáll, 5V-ról megy szépen..csak én a F64 fesz-ét 7V-ra tippeltem, mert a swif1200 onnan gyorsabban ment mint 5V-ról , de az xtreme ventije csak nyikkan egyet. Na nem mintha vissza akarnám rakni, jobb lenne full passzívan a gép, max a táp ventije..de úgy látom nehézkes a dolog
-
The.Bali
aktív tag
Köszi!
Ezt nézegettem én is, de gondoltam megkérdezem.
A ház CPU cooling leírása alapján: CPU cooler height: 6.10-inch (154mm)
A hűtő pedig: 158.5 mm.
Tehát elvileg nem fér bele szerintem :\
Jól gondolom?@matthew@: Ez viszont elég nagy baj, hogy rossz a szellőzése, mert i5-2500K procit szeretnék beletenni, és 1-1,5 évig maradna a gyári hűtője.
Pont ettől féltem nagyon, hogy nem lesz jó a szellőzés mert tényleg elég zárt ház.
Amit még kinéztem az a Fractal Define R3, viszont árban ez több lenne. 4 winyó + SSD menne majd bele a házba. Ezért mindenképpen oylan házat keresek, ahol van 2 venti a HDD-knél.Silencio 550 nagyon tetszik pedig, mert van HDD dockoló is benne.
Más alternatívát, ami viszonylag hangszigetelt, de ugyanakkor jó a szellőzése, nem találtam
Tök jó lenne ez a Silencio, ha lenne a ház tetején még +1 szellőzőnyílás/venti hely.Meg tudnád keresni melyik topicban, hol/kik beszélgettek erről, hogy ennyire magas a CPU hőmérséklete?
-
oz82
senior tag
"A sötétségben az út a lényeg"
Szakmámból eredendően álltam hozzá a kérdéshez, de nem zárkózom el a hétköznapi megoldásoktól sem. A vonalzós flakondarabos-megoldással álltam volna én is elő,de nekem az olyan "panelos" megoldás, bár kétségkívül célravezető. Már bocsánat
Az a szégyen, hogy más ezt nem tudja szó nélkül tolerálni!
-
superecneB
őstag
Köszönöm végül találtam itthon benzint, szépen lehozta sokkal jobb mint az alkohol. Viszont találtam a paszta alatt egy ilyen kis rézlapocskát is a hűtőn ez a pasztával volt "ráragasztva" simán kis pasztát rárakva rátudom cuppantani vagy ehhez ilyen speckó paszta kell?
Egyébként ez egy Dell D630 hűtője, a jelenlegi nem fekszik fel a cpu-ra rendesen így csak 1.2Ghzn tudom használni, remélem ez megoldja gondolom a kis réz lapocska is azért van hogy a felfekvést segítse.
Melyik a legjobb paszta ami most kapható?
-
superecneB
őstag
Vonalzó vagy ásványvizes flakon van itthon, esetleg a mosóbenzint helyettesítheti tiszta alkohol (mert az van itthon, benzin nincs :/)
Pontosan, nem polírozni szeretném, csak leszedni a rászáradt gyári dzsuvát. Csiszolni necces mert a réz rész lejebb van mint az alu/acél, és nem tudnám szépen síkra csiszolni/nem tudom hogy lehetne szóval inkább valami műanyag darabbal lekaparom a nagyját aztán benzinnel vagy ha jó rá tiszta szesszel ledolgozom róla
-
The.Bali
aktív tag
Köszi! Nem rossz
Viszont ha beleszámítjuk az árba ezt a +7.000Ft-ot, akkor már nem is oylan sok a 20k-s CM Silencio 550 ház
Olyan házat szerettem volna, ahol elől 2 venti van a winyóknál.
Ezeket nézegettem:
Fractal Design define R3
Bitfenix Shinobi (ez túl kínainak tűnik, ahogy videókat nézegettem róla, ezért nem merem ezt választani :S)A CoolerMaster Silencio 550 nagyon tetszik, viszont a ház tetejére vagy oldalára (a winyók közelébe) tehettek volna még +1 venti helyet. Ezt az egyet hiányolom róla, egyébként mind kinézetben, mind elrendezésben tökéletes lenne számomra. De ha azt mondjátok, hogy nem gáz a szellőzése, akkor ennél maradok azt hiszem
-
patyia
csendes tag
Mindenkinek köszi a helpet!
Megoldódott!
Kiderült, hogy mindent jól csinálok, csak a venti hiába 4 pines és 4 drótos, a szállító (egyben gyártó) szerint sajna nem képes csak minimálisan változtatni az rpm-et.
Cserébe küld egy másikat, mivel nem jót adott.
Ezen példa is mutatja, h vannak még csodák!
Esetleg tudok javasolni valamit alacsony fordulatú csendes, csavaros rögzítésű hűtést a fentebb említett procára (amire ez megjön hetek telnek el)?
pl. ilyet: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1417&ID=1912#Tab1
Valaki látott már itthon ilyet?Köszönöm
-
Nordic
Közösségépítő
Néztem az általad linkelt sheet-et. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen vinyók amik ilyen hőmérsékleten üzemelnek, de én a saját gyakorlati tapasztalatomat előbbre valónak tartom. Nem egyszer járt már nálam olyan vinyó, ami a magas hőmérséklet miatt "megfőtt". Némelyikről még az adatokat is alig tudtam lementeni. Innen kiindulva én a vinyók alacsony hőmérsékleten tartását javasolom.
-
-
AXisBOLD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Jogász topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- The First Berserker: Khazan
- One mobilszolgáltatások
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest