Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen házat vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Itt találsz pár infót: Potméter méretezése hűtéshez
a cikk alapján nagyjából be tudod lőni mekkora kell, aztán vehetsz pár megközelítőleg jó ellenállást, aztán próbálgatással kitalálod melyik a jó. 1 ellenállás kb 5 Ft szóval nem vészes
-
szab.tam
nagyúr
nem fölfelé gondoltam a helyet. a pci sínek irányába....
Karesz85
pedig akad még:
szanaszét, kiterítve
és gyanaz rendben, bedobozolva.... -
szab.tam
nagyúr
óóó..
csómó helyed van. + rátákolt, bontott bordákat beletuszkolni a fekete bordába. még a sb-be is mehet. nb-t nem látom... rácsot a tetejére, kis házventi nem kell akkor.
az egyik linken lesz egy ferdén berakott 9 centis venit. 400rpm-en megy. hűt mindent: cpu, igp + nb, gpu...
és a meleg felül a rácson ki...szerk:
ja, ez a jaja féle szép kis házikó. kis, (sok), + zsé-ért ráccsal kellett volna kérni....
most legalább látom belakva! -
szab.tam
nagyúr
pár kép a htpc-m hűtésmoddjairól a hsz-okban, hátha találsz ötletet.
(fekvő ház...)[link]
[link] - itt a lényeg: rácsos tető...
[link]
[link](a képeken a pirosas mályva akármi a passzív gt210 vga gyári hűtője. a többi a tákolás...)
a gpu bordát tudod növelni, cseerélni. az ok.
de meg ekll nézni, hogya tápellátó részleg nem melegszi-e nagyon. szeritnem a gpu hűtőre jutó aktív légmozgás hiánya miatt azok is melegszenek, és előbb megadhatják magukat, mint akár a gpu 100-120 fokon. a gpu legfejebb belassul, újraindul. de az apró kis vrm bizbaszok előbb kinyúlnak... -
Lehet, hogy majd viccesnek fogod találni amit mondok, de én első körben megpróbálnám úgy, hogy ráteszek egy 9 centis ventit a karira alulról (Merlin-nél 350 huf asszem egy revoltec). Passzív cumókon általában egy plusz venti hatalmasat dob lefelé hőfokokban+emellett persze újrakenném mx2-vel a gyári hűtőzsír helyett. Ha ez sem hoz kielégítő eredményt, akkor pár ezer ft-ért kapsz az apróban egy s1 rev 2.-t, ami passzívan el fogja vinni a gyári hőfokok alatt 15 fokkal tuti, ventivel meg álom lesz!
(még 1 dolog, de ez nagyon kétséges, nem ismerem a karid. De! Megpróbálhatnád az mx2, venti kombó mellé még alul is feszelni a karit. Azzal kb. isten lenne 2 fillérből) -
easy...rider
őstag
Inkább maradjunk abban hogy nem az igazság, hanem magánvélemény.
Az hogy kit, melyik venti hangja, mennyire zavar, eléggé egyénfüggő tud lenni. Lehet valakinek az a jobb ha brummog, valakinek a szélzaj nem gond, van akit a csapágy zaj nem zavar viszont a brummogás megőrjít, ...kinek a pap, kinek a papné
-
Danex
addikt
speedfan ventilátor vezérléshez jó
de nézz szét az alaplapodhoz tartozó programok között itt, ha a nagyobbik gépedhez tartozik a kérdés(adatlapod szerint). Lehet valamelyik programnál van ilyen lehetőség (azt hiszem az amd overdrive-ban van profilos megoldás de nem vagyok benne biztos)
most nézem az OC tunerrel tudsz feszültséget, szorzót állitani de manuálisan csak (youtube)
-
Danex
addikt
Nekem gigabájt MA770-US3 as lapom van (biosban voltage módra van állitva a vezérlés), a case fan foglalatokat bioszban 2 féle megoldás van 100%, vagy 60% (utóbbi elég halk már nekem). De régebben szerettem a haverokat azzal basztatni, hogy harmad annyiért hűvösebb a gépem és ha úgy van még a ventik se forognak(csak a táp).
Irtam a gigabyte-nak, hogy a CPU venti foglalatra mennyit terhelhetek max írták hogy 12W tehát 1A-t max. számolgattam, a CPU 0.14, 2 házventi 0.22 (összesen akkor eddig 0.58A rákötöttem a vga-t is mert az se volt sok. szóval a cpu fan csatlakozó elbirta a házban lévő összes ventilátort úgy hogy kb a 75-80%-át használtam ki a maximum engedélyezettnek.
Csináltam ilyen elosztót és már csak összekellet dugdosnom a ventiket. (a csatlakozókat egy nagyon régi alaplapról forrasztottam le, bontókban biztos találni 100ft-ért van rajta 3db is
Speedfan-t telepítettem, vagy fél napot szenvedtem mire sikerült beállitani, hogy tudja vezérelni a CPU foglalatot, és úgy állitottam be, hogy ha bármelyik hardver a gépben elér egy általam már magas hőfokot akkor felpörögnek a ventik... addig meg a minimális fordulatig vannak leszabályozva amin még épp, hogy forognak.
Most, hogy a halkság a fontosabb, meghallgatva 50%-os fordulaton van 1szinten a táp ventilátor által keltett zajjal, illetve nyár van, nem baj ha kicsit forognak
-
Valahogy úgy próbáld megcsinálni, hogy a gumis tartóbak "nyílhegyét" nyomd össze és úgy próbáld meg leszedni. Nekem a ramhűtője van AC-nak, annak is ez a felfogatása, ott bejött amikor összenyomtam (ha nagyon nincs mivel, akkor ott a fogad...)
Ha csak erőből húzod elszakad a gumi bak és akkor b*szhatod.
Jajj így még1 a végére, ennek örülnének a gány topikban: ragasztópisztollyal ragaszd fel az új ventit, a régit egyben leszedheted, nem kell gumi felfogatással babrálni, de szép az nem lesz viszont a venti szerkezete miatt rezgés úgysem jutna át, csak ügyelni kell, hogy légmentes és egyenes legyen a felfogatás.
Írj, hogy mire jutottál.
Üdv, D. -
oz82
senior tag
Kutakodtam:
Van ilyen: Arctic Cooling Arctic F9 Pro PWM [link]
Van belőle 4 tűs PWM szabályozós
Ez elvileg rábarkácsolható lenne a AC 64 freezer pro-ra. Csak nem szedtem még szét ilyen hűtőt. Nem tom hogy az egész keret et kellene e leszedni, vagy a gumin résznél kiszedni a pöcköket?
Valaki cserélt már ilyenen ventit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest