Hirdetés

Aktív témák

• tomej

aktív tag

válasz gelbelex #42 üzenetére

Term. először én is a CD-n kapott cuccokat tettem fel egy olyan gépre, amin 2 éve nem volt format, még kisördög is volt rajta:). Megfelelően működött. Aztán letöltöttem a frissebb cuccokat (csak azért, mert vmelyik topikban ezt ajánlották vkinek), és ezek telepítésekor volt nálam is valami pár perc alatt megoldható gebasz, már nem tudom, hogy mi. Most cseréltem procit és alaplapot, gyalulás. Telepítéskor a letöltött cuccokkal raktam fel a kártyát, ha jól emlékszem nem volt automatikus a dolog, de zökkenőmentesen zajlott. Azóta is működik rendesen. Azt nem hinném, hogy a kóder chip az alapparamétereken túl olvasna ki bármit is a kódolásra nézve, de ha igen, talán valaki majd megcáfol. Elméletben a minőségnek nem lenne szabad különböznie szoftveres és hardveres között, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Én kizárólag azért vettem hardveres kártyát, mert csak egy gépem van otthon, amit rendesen nyúzok, eközben tudok felvenni is, másrészt szoftveres kártyák sokkal macerásabbak. Nézz végig egy topikot szoftos kártyáknál! Sokan panaszkodnak frame-dobásokra, szinkroncsúszásra. Nálam is ez volt a helyzet egy szoftos hauppaugéval régebben. A hardos kartyáknál ilyen nem fordul elő.

Üdv.

Aktív témák