Hirdetés
Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
Folytatás a Leadtek belső tévétunerek topicban.
-
{Zodiac}
senior tag
valami buherált driver nincs pvr2000-hez vista 64 alá?
-
törölt tag
-
eFZé
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem:
Videókazettáról kellene mpeg-et kreálnom, ezért a videómagnót pvr2000 kártya a koax bementére csatlakoztattam.
Úgy gondoltam, hogy a kártyának mindegy, hogy kábeles jelet kap vagy a videóból érkezőt, innen meg majd ugyanúgy felveszem az "adást", mintha tv műsor lenne, de nem tudom behangolni a kártyán a videóból érkező jelet.
Ha az antennát a videóba dugom (vagyis a videón keresztül megy a jel) simán behangolja az összes adást, csak magát a videót nem.
Üdv, eFZé
-
Mercutio_
félisten
Aki esetleg hasonló problémába ütközik: A hiba a zalmann cpu coolerben volt, valamiért - bzoley szerint talán a lamellák gerjesztik - az okozta az interferenciákat
-
Mercutio_
félisten
Kivettem a PVR2000-t és beraktam a Hauppage-t, hááát lehet, hogy mégsem a kártyával van a gond
A Hauppage-n ugyan kevésbé dúrva a helyzet (minden adó színes, nem ff, mint a PVR-nél 1-2) de ilyen (és ilyen, meg ilyen) képekat ad, és a rögzített videón is ugyanaz a zajsáv látszik
Az egész gép ugyanaz, csak az alaplap és a procihűtő változott a korábbi konfighoz képest, amiben éles, zajmentes képet adott
-
Mercutio_
félisten
Ez sima XP.
Ha átdugom a TV-ből direktben a kártyára a koax-kábelt, akkor normális képet kellene adnia a kártyának jól gondolom?
Csatornát így is talál, elvileg a freki is azonos a upc-által megadottal (és a TV-n is az a freki van beállítva az adott csatornákhoz) csak a kép olyan amilyet felraktam -
bzoley
veterán
válasz
Mercutio_ #1334 üzenetére
Azért mert nem találsz csatornát, még nem viheted vissza. Majd ha biztos vagy benne, van normális jel, akár kábelről, akár antennáról. Az nem magyaráz semmit, hogy a tévén jó a kép, ha nem ugyanazt a kábelt használod fel.
Ugynazt tudja mégsem lehet mindenhol használni. 64bites rendszeren ne is erőltesd. Nincs, és nem is lesz hozzá teljes körű driver.
-
Mercutio_
félisten
-
bzoley
veterán
válasz
Mercutio_ #1332 üzenetére
Ilyen szoftver gond nem létezik. Először töröld a Hungary.ini-t, csinálj egy új keresést(Hungary-vel), majd ellenőrizd a kábelezést. A képek kábelezés hibát mutatnak. Próba szobaantennával, majd vissza a feladónak.
Egyéltalán, honnan jött az ötlet, hogy 2008-ban PVR2000-et vegyél? -
Mercutio_
félisten
Help!
Került hozzám egy PVR2000, leszedtem Leadtek oldaláról az XP drivert, felraktam, aztán a bzoley-tól letöltött PVR2-t (2.0.3.7) is és bemásoltam a hungary.ini-t.
Ilyen és ilyen képek fogadnak a csatornákon, a viszonylag jobb adók képe is ilyen
forrás UPC SD, hagyományos TV-n normális a kép, és néhány napja egy Hauppage kártyával se volt semmi gond
Próbálkoztam germany-ra állítani az országot, illetve Hungary-nál ráküldtem egy automatikus finomhangolást, de nem javult semmi
SW gond, vagy hívjam akitől a kártyát vettem?
A PVR beállításai ezek: 1, 2, 3
Hang csak a felvételben van (minősége, mint a képeken
) de ennek az az oka, hogy nincs az alaplapomon olyan csatlakozó ahová a kártya belső hangátkötő kábelét köthetném, ha jól tudom a PCI-on keresztüli kábel nélküli hangküldést pedig nem tudja
-
bzoley
veterán
A legnagyobb gond, hogy amit leírtál, annak az ég világon semmi értelme.
Az eszközkezelő honnan látja, hogy fut a "progi"? Megkérdezte a feladatkezelőtől?
Tegyük fel, PVR2000 a kártya neve, és WinFast PVR-t használsz(a telepítő lemezről mást nem nagyon telepíthettél, és az Aero kikapcsolása is erre utal).
A gond itt van.A WinFast PVR nem Vista kompatibilis, ezért vagy megy, vagy nem. Tegyél fel helyette PVR2-t.
Már azon is csodálkozok, hogy a tunerrel nincs gondod, ugyanis 64bites rendszeren az sem támogatott, vagyis a lehető legrosszabb párosítás mellett ne csodálkozz, ha valami nem működik. -
sze-ky
csendes tag
Ha valaki tud segítsen.
Vista 64 bites rendszert használok. A Winfast PVR 2 tökéletesen működött a gépen annyi volt, hogy az aerot kikapcsolta a vista amikor futott a progi.
Feltelepítettem az SP1 frissítést az felrakta a directx 10et, na innentől kezdve nem indul a winfast. Az eszközkezelő látja, hogy fut a progi, de nem történik semmi. A hardverek fel vannak instalálva a rendszer látja őket csa szoftver szarakodik vagyis nem csinál semmit.
Próbálkoztam ismételt winfast összetevők telepítésével a gyári telepítő lemezről de a helyzet ua.
Mi lehet a gond?????
-
szabzolee
tag
Sziasztok! Kene egy kis segitseg. Van a gepemben egy Winfast pvr2000 meg egy tv2000 xp expert. Amig xp volt a gepen, minden jol mukodott a pvr2000 ment hardveres előnézetben, mindkettő működött és volt hang is. Most felraktam a vistát, és azóta a pvr2000 a hardveres előnézettől egyszerűen meghal. Befagy, így most az experten van kép és hang is, a pvren csak kép. Mit rontok el? A drivereket a hivatalos honalpról szedtem! Előre is köszönöm a segítséget!
Z. -
Csorbi
addikt
Még amit észrevettem, hogy ha a felvétel közben nyitva van a Vista rögzítőeszközök ablak, ott az Analog Mix mellett van egy ilyen kis grafikon, amin ugrálnia kéne a jelszintnek felvétel közben (ha jól gondolom). De nem ugrál semmi. A hangfalból mégis szól. A hangkártya AUX bemenetére belül pedig rá van kötve a tv tuner a belső kis kábellel.
-
plaja
csendes tag
Vista probléma. Keresgélj a Vista hangbeállításai között. Ha az AUX bemenetre van kötve a hang, akkor a Vista felvételi eszközei között látod az AUX bemenetet? Szerintem nem...
-
Csorbi
addikt
Igen
Csak Fibernet van rajta, a videó (egy Panasonic NV-HV61-es) a CVBS bemenetre kötve, a hang a tuner bemenetére kötve jack dugóval, és Vista Business 32 bit az oprendszer.
Ugyanígy összedugva XP Prof. alatt kifogástalanul működött, igaz ott még a PVR1-est használtam. (Szóval nem húztam szét amióta Vista van.)
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
PVR2000-es kártyával, Audigy 4-es hangkártyával, hogy kell beállítani a PVR2-t (2.0.3.10 beta), hogy hardveres digitalizálásnál legyen hang Vista alatt? Próbáltam a korábbi PVR2-es változatokat is, driverek minden téren a legújabbak. Vagy még mindig nem csinálták meg működésképesre a bitangok?
Jelenleg így van beállítva, lehet hogy én csinálok rosszul valamit? Felvétel közben hallom a hangot, visszajátszásnál nem.
-
PodMAN
senior tag
Sziasztok,
Pénteken vettem egy Leadtek Winfast DTV Dongle-t, és a laptopomba beüzemelve az alábbi problémával küzdök.
TSReader-el belőttem az antennámat jó pozicióba, jön is szépen PVR2-vel az összes (HD is) csatorna, de m2HD nézés közben a CPU (Core2Duo T5750 2x2GHz) terhelésem elég magas ~60%. Vélhetően a CPU csinál minden dekódolást, és a VGA kártyát nem használja. A laptopban egy ATI HD3750 VGA kártya van, és ha jól tudom ennek kéne tudnia hardveresen a dekódolást. Mivel gondoltam, hogy a PVR2 codec-je nem tudja a DXVA-t kezelni, így felraktam a legújabb PowerDVD8 30 napos demóját, hogy hátha az abban lévő Cyberlink-es H264 codec majd magához ragadja. Sajnos nem jártam sikerrel, mert a PVR2-ben a Cyberlink codecet kiválaszttva (hardveres dekódolást akár ki-, akár bekapcsolom) nem ad képet a PVR2. Több helyen olvasom, hogy 10-15%-os CPU használattal megy emberkéknél az m2HD, tehát gondolom én nem csinálok jól valamit.Várom hathatós ötleteiteket, köszönettel:
PodMAN -
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Közben rájöttem mi a gond a PVR -nél: a video szabványt nem jegyzi meg kilépéskor. Mindig SECAM -mal indul, ezért zagyva a kép és a hang. Ha betöltöm az új csatornakiosztást, azzal ez is átmegy PAL -ba, de csak kilépésig.
De mostmár én is áttértem a PVR2 -re. Itt már csak nüansznyi dolgokat nem tudok. Pl. hogy kilépésnél hogyan lehetne megjegyeztetni vele, ha az audio -t átállítottam sztereo -ba.
Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest