Aktív témák
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Magamnak komolyabbat vennék, de átlag felhasználónak ez megfelelő, vagy nagyon gagyi, és felejtős ezálltal? (lehet költői a kérdésem)
Aldi Medion LCD TV 26" -
oliver7777
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Elektrooutlet-tel kapcsolatban? Ugyanis itt még hozzá lehet jutni C630 C650 modellekhez. Jár hozzájuk 2 év garancia és általában max. a peremen vannak kisebb hajszál karcolások. Engem ami a legjobban zavar, hogy valamennyi tv-jük ki van állítva az üzletben és többé-kevésbbé be is vannak kapcsolva, tehát van bennük üzemóra.
Van tapasztalata valakinek-e téren? Mennyire kockázatos lehet egy ilyen vétel?Köszi!
-
nightshadow
veterán
válasz oliver7777 #13204 üzenetére
Engem ami a legjobban zavar, hogy valamennyi tv-jük ki van állítva az üzletben és többé-kevésbbé be is vannak kapcsolva, tehát van bennük üzemóra.
Mennyire kockázatos lehet egy ilyen vétel?Akkor gyakorlatilag egy használt tévét veszel. Én a magam részéről biztos, hogy csak origináltat vennék.
-
törölt tag
válasz nightshadow #13205 üzenetére
Az originál eredetit jelent és nincs T a végén (illetve lehet, de akkor az már tárgyas ragozás). A használt TV is eredeti, nem hamisítvány. Bocs nem tudtam kihagyni
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
válasz nightshadow #13203 üzenetére
Nagyon köszönöm! Olvasgatok itt még, aztán ha nálam is aktuálissá válik a CRT cseréje, és van kérdésem tudom hova kell fordulni.
-
pivi.l
tag
válasz oliver7777 #13204 üzenetére
Az outletekben általában használt, garancia időn belül visszavitt tévéket árulnak.
(nem tetszett, nem működött, boltban megsérült, STB. )
A csak kereskedői garancia van rá. -
Dany007
veterán
Még egy gyors kérdésem lenne hozzátok.
Egy olyan tévével, amit itt korábban ajánlottatok -> Lg 42lv5500 -as meg lehet oldani gond nélkül, hogy egy PC-ről diszkrét VGA-ról üzemeljen? A vga egy 9800GTX+ lenne.
Szoftverben látom, hogy van HDTV felbontás támogatása 1080p meg i-is.
És a frekvencia sem lehet gond? Mert a mostani monitorom max 75hz-et tud, az a vásárolandó LG pedig elvileg 120Hz-et. Gond nélkül mehet így ezzel a VGA-val? Természetesen HDMI-n keresztül.(mert valaki itt írta korábban, hogy ezt az LG-s Turemotion 120hz-es képfrissítést lehet ki-be kapcsolni a TV-n. Fogalmam sincs mi értelme ennek, miért nem lehet alapértelmezett a 120hz eleve, de ha tényleg a TV-n is lehet külön kapcsolni, meg a VGA-n driverből is lehet frekit állítani, akkor nem akadhat össze a kettő véletlenül? )
-
domesz
aktív tag
Haiho !
Meg tudja mondani valaki melyik itt az átvezető fólia /ami ugye a LCD-nek adja a képet/?
köszi
üdv.: Domeszdomesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
bencze
senior tag
Hello,
Olvasgatom egy ideje a hozzászólásokat, pár hónapja vettem médialejátszót és azóta erősen döfköd az ördög, hogy a crt tv-t le kéne cserélni.
Akadt egy pár problémám:
- plazma vs lcd: itt elég nagy vitát látok, egyesek szerint a beégés nem gond manapság, mások szerint azért kell vigyázni. Nem akarom, hogy véletlenül úgyfelejtett tv-t reggelre elrontsam, ezért inkább az lcd fele hajlottam.
- lcd vs led: itt ha jól értem egyesek szerint az ilyen edge led-es tv elég problémás dolog, ebben a kategóriában talán inkább a "hagyományos" lcd fele hajlik az ember. Ezt jól értem?
- a "valódi" led-es lcd (backlit, vagy hogy hívtátok?) lenne jobb, viszont nem egyértelmű nekem melyik ilyen és melyik nem. A választékért az árgépet nézegetem, ahol azt írják "LED háttérvilágítás" ez ezt jelenti, vagy nem feltétlenül és mindenféle led-re rámondják?
- modellek: A samsung-ra találtam neten egy jó guide-ot, de csomó más márkára nem. Pl lg-t nézegettem, van csomó modelljük mindenfléle betűvel jelölve és nem jöttem rá ezek mit jelentenekItt a legtöbb hozzászólásban Samsung vs. LG megy. Ennyire egyszerű a képlet, vagy ezek egyszerűen népszerűbbek de azért más márkákat is érdemes nézegetni?
Végezetül, én a 40 vagy 46 colosokat nézegetem, az utóbbitól eléggé félek (hisz az óriási, biztos ilyen kell nekem?), viszont ahogy a szobát elnézem a minimum távolság amire be tudom lőni az 2.2 - 2.3m a fejemtől (nincs nagyon hova tologassam tovább a kanapét, van kávézóasztalka meg még egy hifi állvány is a tv előtt, sajna csak így sikerült berendezni). Az ár amúgy persze a legfontosabb szempont, én már 150-et is úgy adnék ki mintha a fogam húznák (az is sok tv-re de azért mégis jó lenne egy rendes tv ), az a baj az ember nézegeti a tv-ket és a 150-től a 200-ig egy szempillantás a távolság de azt nem tudom, a valódi különbségek indokolják-e, hogy akár 150 felett nézegessek - elméletileg lehet menni kicsit...
Főleg filmezek, de sokszor sorozatokat nézek amit nem mindig kapok meg hd-ban, a 180mb/epizód filmek gondolom nem mutatnak túl jól hd-ban. Médiaplayerről (wd tv live), de néhanapján talán a pc-t is rákötném, igaz egyelőre csak d-sub és dvi van.
Tv nézés olyan 20%-ban előfordul, nem tudom, hogy aggódnék-e ezért az aspektusért... iptv-m van, ami gondolom még a pal-tól is messze áll a mai spórlós világban.Szívesen fogadok választ, magyarázatot, tanácsot a problémáimra, ha valaki ráér.
szerk: a 3D vicces lenne néha, de sok pluszt semmiképp nem fizetnék érte. Látatlanban a passzív sokkal szimpatikusabb, ha esetleg minimális szempontnak ezt is figyelembe vesszük.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Boogie33
senior tag
Hali. Segítsetek légyszi hogyan lehet rábírni egy Samu LE40C530-at hogy az usb-ről kezelje a srt felíratott?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Zsolt121
csendes tag
Hali!
Sharp LC-40LE830E TV-vel van valakinek tapasztalata? 250k körüli áron mit volna érdemes vásárolni ?
-
törölt tag
-
Jégtörő
aktív tag
válasz bencze #13213 üzenetére
Samu meg lg talán mert olcsóbbak egy sonynál, én ledre szavazok tartósabb a hidegkatódnál, 40 és 46 ot néztél, de van élet a 2 méret között is. Nem rég láttam egy hidegkatódos lcd-t samut 40 eset 100 ezerért. Lehet 1-2 éves modelleket találni olcsóbban, ami nem jelenti, h roszab az ideinél csak máshogy néz ki stb. Mindenképpen lcd-t vennék, az saját döntésed, h hidegkatódos vagy led, és full hd mindenképp.
-
BBéci
legenda
válasz bencze #13213 üzenetére
"Nem akarom, hogy véletlenül úgyfelejtett tv-t reggelre elrontsam, ezért inkább az lcd fele hajlottam."
Egyszer beállítod, hogy 2 óra elteltével kapcsoljon ki, aztán többé nem kell félned. Ez csak akkor aktiválódik, ha ezalatt nem nyomsz egy gombot sem a távirányítón. Természetesen felteszi a kérdést, hogy kikapcsolhat-e, amit letilthatsz, ha éppen ott vagy és nem alszol.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
junior11
veterán
válasz Jégtörő #13198 üzenetére
Nekem az NX710 mellett kislámpa van bekapcsolva este, de egyáltalán nem zavaró, s napközben sem. Szerintem mind2 panellel szerelt jó, de ne felejtsük el a panel mögötti elektronikát sem (ami már nem Samsung, Sharp), az pedig már SONY.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
d0d3$z
csendes tag
46-55" közötti LED/Plazma tv alternatívákat szeretnék kérni tőletek.
Egy HTPC,NAS vagy MediaBox-on kersztüli videózás (napi több óra), ill. normál TV-zés (szintén napi több óra) használatára, ~3,5m táv, világos szoba, USB, CI, DVB-T/C, scart és kompzit is legyen,természetesen fullHD-s, 3D nem kell.
Pana s30/g20as plazmákat néztem, ill. Samu 6xxx-es szériát. Tehát az ár max.~250k.
Ajánlatokat ill. véleményeket szeretnék kérni a feltételekre illeszkedő tv-kre.Üdv.:dodesz
-
Boogie33
senior tag
Hali. Az lcd tv-nél más garancia vonatkozik a pixel hibákra mint a monitoroknál vagy ugyan az ?
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Shorine
csendes tag
válasz Mityu_76 #12658 üzenetére
Nos, írtam korábban hogy megírom az észrevételeimet, hátha tudok valakinek segíteni vele:
Azt először ki is jelentem, hogy az ég világon nincs semmi közöm hozzájuk, és semmi érdekeltségem nincs az említett bolttal kapcsolatosan.
A Tv-t ami egy 46-s Philips8605H típus kb 2 héttel ezelőtt fedeztem fel, és rögtön el is kezdtem érdeklődni utána, mert elégé szimpatikusnak tűnt az ára ami cca 252 000 Ft, teljes garival együtt, házhoz szállítással. Gondolatban felkészültem az alábbi lehetséges változatokra amikor ilyen "kedvező" az árú:
1. Kiállított darab volt pl a Tacskó-ban és minden ember azt próbálgatta,
2. Javított darab volt amit szervizben javítottak már
3. További lehetséges változatok: Szállítási sérült, lopott, kutya megrágta ect és ezek n+1 variációiHosszas levelezés után, melyben felhívtam a figyelmet a honlapon szereplő vásárlási feltételekben lévő ellentmondásokra (kifizetéskor aláírom, hogy nem sérült az árú, de még ki se bonthatom, hogy megbizonyosodjak erről amíg ki nem fizetem pl) végül is megrendeltem. A feltett kérdéseimre mindig megkaptam 2-3 órán belül a válaszokat, vagy még korábban. Ez jó pont.
Mivel szlovák cégről van szó, úgy gondoltam ez némi nyelvi akadályokat jelenthet a későbbiekben, de kellemesen csalódtam, amikor magyarul kaptam meg a válaszokat. Utóbb kiderült egy alkalmazott magyar gyökerekkel rendelkezik, így ez a probléma is elhárult.
Végül is múlt hétfőn leadtam a rendelést, ( nem kellett előre utalni semmit se ) és a TV szerdán meg is érkezett a telephelyre, Pozsonyba. Mivel csak pénteken tudtunk elmenni érte ( ugyebár nem akarok zsákbamacskát ) így ezt beszéltük meg. A srác aki a magyar ügyekért "felelős" hívott is, hogy mikor érkezünk - ez is szimpatikus volt.
A bolt kívülről egy raktárnak látszik, de bent korrekt kis ügyfélszolgálati pult várt 3 eladóval, és már ott volt a bontatlan (megnéztük) Tv.
Amíg ment a papírozás intézése (hozzáteszem, ha van közösségi adószám és a magyar fél el is tudja számolni a "költséget" akkor az ottani 20% Áfát levonják a vételárból - OFF megjegyzem ebből a szempontból szar országban élünk - OFF vége - így már csak 211e lett az ára), miután előttünk bontották fel, az ismerősöm szépen el kezdte tesztelni a Tv-t a javasolt zöld, piros stb. jpg fájlokkal, majd jöttek a teszt videók is. Közben türelmesen fogták kétoldalt a tv-t
Majd jött a szemrevételezés korábbi használat nyomait kutatva (csatlakozók, gombok, stb)
Természetesen minden rendben volt.
Nos úgy gondolom, hogy ezért az árért megérte kimenni érte, csak azt nem értem, ha ott ezt ennyiért meg lehet venni, és van hasznuk rajta, akkor itthon mekkora lehet a boltoknak az árrése, és miért ennyi? Elgondolkoztató.Elnézést ha kicsit hosszadalmas lett és átment volna "élménybeszámolóvá" a történet, de ezzel azt akarom mondani, hogy nem kell mindenhol az átverést keresni, ha valami jó üzletnek tűnik...
Gigabyte UD4P I7 920 D0 6GB Corsair XMS 1600 Mhz
-
Gabor076
csendes tag
Sziasztok!
1 hete vettem egy sony KDL32EX720-at. Ma végre frissítettem a mádialejátszóm firmware-ét, hogy 3D-s tartalmat is át tudjak rá vinni, és kipróbálni a szeüveget. (a szimulált 3D igazából semmilyen). Szóval találtam is egy rajzfilmet, ahol egymés melletti képeket kell majd összeszinkronizálni. A TV-nek van is ilyen 3D opciója (kép egymás alatt, kép egymás mellett).
Namármost nálam ez eltűnt a menüből (este még megvolt), és igazából semmit sem csináltam, semmit nem változtattam, csak most nincs ott.
Tud valaki valamit erről a jelenségről? (természetesen hajlok rá, hogy valami mégis caak csináltam, de nme tudom, hogy mi is lenne az)
Kérlek segítsetek, ha tudtok! (azóta próbálgattam a beállításokon állítgatni mindenfelé, sőt még a gyári állapotot is visszaállítottam, de semmi)Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
Létezik bizony, egy szörny.
Akkor én most irigyellek, kíváncsi leszek a képminőségére. -
Zufo
tag
Sziasztok!
Az Xbox 360 -omhoz szeretnék venni egy ár érték arányban elég erős TV-t venni, egész délután kutattam a neten és a tesztek alapján játékra ezt a TV-t néztem ki Sony kdl32cx523 típusú típusút. Azután körbe néztem a neten hogy mennyibe is kerülhet itthon mert ahol néztem ott fontba adtak egy megközelítő árat de sajnos egy magyar oldalt sem találtam ahol árúlnak ilyet Szóval az lenne a kérdésem hogy az lehet hogy itthon más típus szám alatt fut a készülék? Viszont ha már kifutott termék tudnátok ajánlani más hasonló kategóriájú tv-t?
Keret 150k lenne, jah igen találtam még néhányat ezek mennyire jók játékra: samu d6100, d5520, lg lv550t.Válaszokat köszi előre!
-
dh66e
veterán
Az LE835 az amerikai változat.Na az hogy kerül hozzád?
Már akartam kérdezni tőled-mivel említetted a bécsi sajtótájékoztatót-erről a típusról én láttam élőben mikor behozták az országba,de alaposan nem tudtam tesztelni bár amit láttam az nekem már maga a mennyország volt.
Amennyiben rendesen leteszteled kíváncsian várom a szőrős véleményed a készülékről. -
bencze
senior tag
Ahha, hát ez pofonegyszerű volt, eszembe juthatott volna.
Jelenleg ha azért próbálok a nagy méretnél maradni akkor max a következők rúghatnak labdába ahogy elnézem az árgépet (és ezek 200k körüliek szóval ennyit a 150ről ):
Samsung UE46D5000/5500
LG 47LV4500
vagy Panasonic TX-P46S20E amit félve írok be mert plazma és itt off topic.
Néztem pl UE46D6500-at, 47LW4500 / 47LX4500-at is (nemtom az X mit jelent, más év?) de ezeknek már nagyon húzós áruk van.Ezekből melyiket érdemesebb, mik a problémák, ill melyiket próbáljam élőben megnézni és mire figyeljek?
Vagy maradok a valamivel alacsonyabb árnál és akkor a kicsikből több a választék 150-170 környékén. Belegondoltam kicsit és a 40-42 az nem túl nagy, ha normálisan mozizni akarok akkor kell a 46 és kemény kanapétologatással ki lehet hozni valamit.
Ha a 40-42 környékén maradok akkor lehet megnézem még a hd ready plazmákat vagy sima lcd-ket is, fene tudja.[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
raulicio
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy TV-t és ezügyben kérném a tanácsotokat!
Kb 100-110k
minimum 81 cm
főleg digitális tvzésre, számítógépes játékra és filmezésre
lcd vagy ha ennyiért lehet akkor ledMit javasoltok?
-
Zufo
tag
Válaszoljatok kérlek
-
Sanyabá
senior tag
Ma volt szerencsém megnézni LG 47LW4500 3D-s tvt .Nekem nagyon bejött, pláne hogy passzív szemüveg kell hozzá, és tudja a 2D-ről a 3D-re való felkonvertálást.
Ezért 250 ezret kérnek, és jár hozzá 4db szeműveg, és 5 év garancia.
Ettől jobb ajánlat,ilyen tudás mellett?A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
BBéci
legenda
-
dh66e
veterán
A pihent formádat.
Az LE 635 meg szintén az amerikai változat.Nálunk -nem nehéz kitalálni az előbbiek függvényében-LE630 néven fut,de nagyon elrontották a Philips menüvel,EPG-vel azt a sorozatot.HD-ra azért jó az is.PH-s teszt is van róla ott is megkapta a magáét ezért ha nem akarod tiszta szívből lef.kázni a sharpot ne erőltesd nagyon vagy küld át hozzám mert én tudok objektív lenni egy sharpal szemben hisz alig 3 éve nyüstölök egyet.[ Szerkesztve ]
-
adeptus
csendes tag
Üdv!
Tanácsot kérek a tapasztalt szakiktól!
A szitu a következő:
Kistévé kell a konyhába (Anyámnak), mert a CRT az utolsókat rúgja és lassan megszűnik az analóg adás.
Az őseim nem akarnak sokat költeni, ezért ajánlanám nekik a Te.co-s Technika 16L-914 -es TV-t, mert az most éppen 35000Ft.
Olcsóbbat úgy sem találnak, de (!) érdemes-e egyáltalán ilyen török gyártmányú (mást nem sikerült megtudnom róla) TV-t megvenni?
(Nem szeretném félévente szervizbe vinni a világvégére. )„hiába van okostelefonod, úgyis ugyanazok a hülyék hívnak rajta” Bödöcs Tibor
-
törölt tag
-
dh66e
veterán
válasz adeptus #13241 üzenetére
A technika a TESCO saját márkája.Törökben gyártják mint megannyi más cégnek készült modellt amiben főleg VESTEL elektronika lapul többnyire LG ill.Samsung kifutott panelekkel.(Saba,Waltham,Telefunken stb.stb)
Ezért az árért (garanciával) nem esnék kétségbe hogy a konyhába mi kerüljön.Az persze kérdéses hogy a "gőzfürdőben" mennyire szeret leledzeni egy lcd tv.Persze ha nagy a légtér akkor nem szóltam. -
dh66e
veterán
válasz #75912448 #13243 üzenetére
Béci azt írta hogy választhat,én meg gyorsan meggyőztem hogy melyiket válassza. LE 830(5)Bár szerintem magától is ezt választotta volna.A 40-hez képest a 60-as?Sokkal jobb!!!!
Mondjuk analóg adást nem néznék rajta igaz az most sem teszem.
Közben rájöttél.[ Szerkesztve ]
-
Zufo
tag
válasz nightshadow #13247 üzenetére
köszönöm
-
-
Zufo
tag
válasz nightshadow #13247 üzenetére
Szerinted ez megfeellő v lenne egy konzol mellé mert olvastam néhány tesztben hogy az input lagja ennek a tv nek nem sok de viszont hogy csak 5hz a képfrissítés az nem túl kevés?
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest