- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Kényelmesen ingzsebbe rakható, fürge hordozható SSD az addlink műhelyéből
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- UHD filmek lejátszása
- VGA-kat károsító ASUS alaplapok: a vállalat hivatalosan is reagált
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- USB4-es dokkolót kapnak az új Surface gépek
Aktív témák
-
törölt tag
válasz nightshadow #15397 üzenetére
Nem, én is 90-ről tudtam. A geeks tesztben szerintem nem mérték, hanem hagyatkoztak valamire, valakire.
Itt elvileg mérték, és 114ms
input lag is one problem for which there doesn't seem to be a solution. Our tests revealed an average delay of 114ms (varying between 100ms and a maximum of around 150ms), which proves particularly detrimental to gaming. Time-sensitive games such as Guitar Hero or Call of Duty (online) clearly suffer, producing a frustrating and unrewarding experience. Given how much else the 42LW550T does right, and its potential to be a fun way for friends to indulge in some 3D gaming, this input lag flaw (that exists even within the screen's own Gaming mode) is a real shame.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15394 üzenetére
Mostmár végképp nem tudom hogy mit vegyek.....
Szerintem próbáld megnézni élőben az EX720-at:
KDL-37EX723 16-32 ms (avforums.com)
KDL-40EX723 21 ms (hdtvtest.co.uk) -
nightshadow
veterán
válasz #75912448 #15396 üzenetére
CRT helyett egy ismeretlen input laggel rendelkező laptopot használtak mérőnek, ezért ez nem mond semmit:
"Since input lag is measured against another lcd monitor, this picture does not say anything about actual input lag (you would need to compare to a CRT for that, wouldn't you?). The only thing you could conclude is that the laptop lcd is faster than the TV and that there is approx. 30 msek difference between normal and game mode. Actual values could still be 120 and 90 msek respectively since we have no info about the lag of the laptop LCD."
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15394 üzenetére
Látom, a 2 oldalon az akkori fw-rel még jobb volt. Ki érti ezt...
-
törölt tag
válasz nightshadow #15393 üzenetére
Fórum hozzászólások 2. oldalának közepén ott van a mérés: LINK
Game módban frissítés után normal/50ms, game/20ms, de majd elolvasom miket irkálnak.
-
nightshadow
veterán
válasz #75912448 #15392 üzenetére
Biztos ismered az újságíró szakmából azt a követelményt, hogy amíg egy adott információt nem erősítenek meg két különálló forrásból, addig nem lehet tényként kezelni. A 90ms ilyen, a 31ms eddig tudtommal csak a geeks-en szerepel. Mindenesetre remélem, hogy nektek van igazatok, mert nagyon kevés idei tévének van 30ms alatt az input lagje, s ez jól jönne az olyan usereknek, akik játszani is szeretnének a tévéjükön.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nightshadow #15391 üzenetére
Az ott van a geeks tesztben
Input lag: 31 ms játék módban, kikapcsolt képjavítókkal LINK
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz #75912448 #15390 üzenetére
"25ms in Game mode. These are much better numbers and if accurate make the 47LW550 an ideal display for 3D gaming - we will confirm these measurements in a future review of an LG LCD display."
Én a confirmation-t nem találtam meg, ezért írtam, hogy: "ha igaz".
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nightshadow #15389 üzenetére
A forrás szerint igaz : AVForums 47lw5500
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15388 üzenetére
Ha igaz, akkor az jó hír.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #15387 üzenetére
Azóta jött ki frissítés ami redukálja az input lagot!
AVForums tesztből:
"Since posting this review LG have released a firmware upgrade that appears to reduce the input lag to 50ms in Normal mode and 25ms in Game mode. These are much better numbers and if accurate make the 47LW550 an ideal display for 3D gaming - we will confirm these measurements in a future review of an LG LCD display."
Ezért lehet az, hogy a geeks egy hónappal később már 31ms-ot mért Game módban.
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15385 üzenetére
Én olyan tesztet találtam, ami szerint 99ms, azaz teljesen alkalmatlan játékra.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #88471552 #15383 üzenetére
Hát igen a kontraszt, de hát valamit valamiért, hiába jó a fekete ha foltosodik
Még annyi kérdésem lenne tőled hogy a dinamikus kontrasztot teljesen ki lehet-e lőni ennél a TV-nél? Tehát nem fog látványosan változni a fényerő a megjelenített tartalom függvényében? Mert sajnos a D550 ilyen volt, és iszonyatosan zavart.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #15384 üzenetére
30 ms körül.
-
nightshadow
veterán
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15382 üzenetére
Sztem nem rossz kis tv az árához mérten.Engem csak a kontrasztja zavar egy kicsit.Egyébként én is féltem mindentől ami lg.Előtte egy samu c650-es volt.Meg van egy kis samu is a gyerekszobába.Nekem bejöttek a samsungok, de sztem az idei modellekben a középkategoriában az lg jobb.(Saját vélemény Bbéci persze nem fogja osztani a véleményemet).
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah nagyon úgy néz ki, hogy eldőlt a dolog, végülis a felhősödés és a magas input lag miatt lemondtam a D6500-ról és az LG 42LW5500 lesz belőle a PC Dream KFT-től. Bár a feketéje nem az igazi (bár sokkal jobb mint az E30-nak volt) a jó 2D-3D képminőség, az alacsony input lag és a +2 col végülis eldöntötte a dolgot.
Plusz a külföldi és magyar tesztekben is rendre jókat írnak róla. Mindenesetre fura, mert eddig ódzkodtam az LG-től mint márkától, nem gondoltam volna hogy ilyet fogok venni.
Szerintetek érdemes egy picit várni hátha lemegy az ára?
-
eddhunter
tag
Sziasztok,
következő problémám van:
faterom szeretne venni egy tvt. 90% százalékban analóg tv adás menne rajta, néha dvd és még ritkábban mkv(720p) egyenlőre. méret igény 37-40" max 170000HUF-ig.
Na most eddig a philips 46-, 56- és 6606os szériái között vacilálunk.
Mit tudtok ajánlani a fenti szükségletekre? Net nem kell, jó lenne, ha normális hangszórója lenne.
A fenti típusok közt mi a számottevő különbség.
Köszi!
B -
GeneraL_XTX
veterán
Én nem vettem észre, viszont a világosabb kép jobban áll a játékoknak az pedig nem a plazma erőssége.
És LCD-n legalább nem kell kikapcsolgatni a HUD-okat vagy nem kell az órát nézni állandóan hogy mikor tarts szünetet hogy be ne égjen valami. Én plazmán mindig picit félve játszottam, és pl a Skyrimet azért se boxra vettem mert a TV-n nem mertem vele játszani
-
Ren Hoek
veterán
válasz nightshadow #15376 üzenetére
"hogy csökkenti a 3:2-es pulldown okozta judder, azaz a kép rángatózásának mértékét is."
Akkor ezért figyelhető meg az akadozás néha? Eddig majdnem minden filmnél előjött...Azt hittem, hogy a PC lejátszójával van gond. A True-motion beállításoknál De-Judder így-úgy csökkenti, de teljesen elcseszi a filmet sajnos, szóval az használhatatlan. A De-Blur pedig semmit sem ér. 0-án és 10-esen sem látok semmi változást.
Ezt a juddert nem lehet megszüntetni valahogy PC oldalon?
Amúgy az összes közül VLC playernél volt a legkisebb ez.
-
RpPRO
őstag
válasz nightshadow #15376 üzenetére
Az sem tiszta, h a userek 95%-a LCD-t hasznal mara jatekhoz is, ott miert nem zavaro a kepelmosodas?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
RpPRO
őstag
Óévi noob kérdés: egy lcd-nél mit jelent az 50 Hz vagy 100Hz? Mit számít? Ez miben más, mint pl. az 5 ms-os válaszidő?
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
laszlo168
senior tag
Miért akarsz belépni? Ha csak az üzem időt akarod megnézni, az lehet, de máshoz nem nyúlnék a helyedben.
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
Innentől a távirányítón:
3. E közben 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!!!!!!!!!!!!!!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.
Kilépés: az "Exit" gombot hooooossssszan nyomni.[ Szerkesztve ]
-
Bagan
aktív tag
Udv!
Pana tvknel hogy erheto el a szerviz menu, mar ha elerheto? -
kerekfej
őstag
Érdemes elolvasni ezt a cikket:
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz nightshadow #15367 üzenetére
Jah, nekünk is olyan van. Nem is cloudingol Másik meg, hogy nyáron vettem egy Dell IPS monitort, a híres u2311h-t, Old Artist-ék boltjából. Ő véleményére nagyon hallgatok, mert profi szakmabeli grafikus és "monitorguru". Ő is mondta, hogy a CCFL bár kihaló, kevésbé műanyagosak a színei mint akármelyik LED-esnek. De ugye gazdasági érdekek miatt már nem gyártják ezeket és nyomatják a LED-et, ami szerintem még nem elég kiforrott.
-
nightshadow
veterán
válasz Ren Hoek #15366 üzenetére
A clouding az az edge-Led velejárója, de ez se jelenti azt, hogy mindegyik ilyen. A CCFL pedig egy kihaló technológia, ezek a közép és felső kategóriából gyakorlatilag eltűntek, talán az LG LK530 az egyetlen kivétel. Tehát aki nem egy belépő színtű tévét keress, az kénytelen ilyet venni, vagy plazmát.
-
Ren Hoek
veterán
válasz nightshadow #15365 üzenetére
Felhősödés is elég negatívum, nem?... elég erősen jelentkezik. CCFL-es IPS-es TV-nknél ennek nyoma sincsen. Kíváncsi lennék, ha ilyen jó a feketéje ez mennyire érvényesül.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #15363 üzenetére
-
Ren Hoek
veterán
válasz GeneraL_XTX #15363 üzenetére
IPS-nél felejtsd el a feketét. Plazma után nagy csalódás lesz, főleg sötétben, kis világítással. Világos szobában sokkal jobban szerepel pl.
Ez a foszfor lag ez mi is pontosan? A képernyő vibrálása mennyire jelentkezett? Mert amilyen plazmákat én láttam, mindnél olyan érzésem volt, mintha CRT-t néznék, és nem volt éles se a kép. (Borzasztó színek már tudom, hogy a neonok miatt voltak)
Szóval én lehet most már a színhelyességet áldoznám be a feketéért, mind az IPS-es monitoromnál és a TV-nél is. Persze igazából nem tudom mit jelent a nem színhelyes kép. NEkem a TN panel is megfelelt, csak annak iszonyat gány a betekintési szöge. A másik technológiánál lehet jobb a helyzet. Színhelyességet nem lehet korrigálni beállításokkal?
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15309 üzenetére
Pont ma tesztelte a geeks a visszavitt Pana 42E30-as tévéd. Érdekes, hogy mennyire nem lehet mit kezdeni a színeivel, többek között ezt írják:
Mivel a TX-L42E30-ban IPS panel dolgozik, csak átlagos feketére és átlagos kontrasztarányra számítottunk. A 0,15 cd/m²-es fekete valójában egy ilyen technológiájú paneltől nem is rossz, az LG például nem tud ennyire jó feketét elérni vele – ugyanakkor az LG esetében a gyenge kontraszt szinte tökéletes színhelyességgel párosul, ami sajnos tesztünk alanyára már nem mondható el.
Végül ugyanazt írják amiről beszéltünk.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15357 üzenetére
Rendeld meg mindkettőt! Azaz dumáld meg velük, hogy hozzanak ki mindkettőből egyet, majd otthoni körülmények között szemrevételezed, és döntesz közülük a számodra jobban tetsző javára.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #88471552 #15358 üzenetére
Az LW5500-asod is onnan van? Hivatalos, kitöltött LG garanciapapírt adnak?
Nagyon hajlok az LG felé, mert az oké h roszabb a kontraszt de még mindig jobb mint a Pana E30-nak. A 42colost kb 1,8-2méterről nézném 3D-ben (is) megfelelő az a távolság hozzá? Mert úgy halottam hogy ezeket messzebbről tanácsos nézni.
Be lehet állítani úgy a TrueMotiont hogy ez a gyorsított mozgás effekt ne jelentkezzen?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen...én is olvastam olyanról, hogy az idei 6os samuk nem igazán állnak a 100 hertz megjelenítésében élen, de tapasztalatom nincs róla.
Mindkét tv-met a kalocsai cégtől vettem.Korrektek voltak, viszont náluk mondjuk nem is volt 5 év gari, mert nem hivatalos viszonteladók.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15352 üzenetére
A 3-ból gondolkodás nélkül az említett LG-t venném, de tényleg nincs olyan kontraszt aránya, mint a Samunak. Szerintem a Samu feketéje is jobb. Ellenben sokkalta színhűbb, természetesebb képe van az LG-nek, a nagyságrendekkel jobb 3D-ről nem is beszélve. Nálam elsődleges a természetes színhatás, utálom a mesterkélt, tolakodó színeket, ezért (is) választanám az LG-t, nem mellesleg a 100Hz is jobban megy neki, bár nekem egyik sem tetszik. Neked kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb, ne ránk hallgass Egy dologra nagyon figyelj, minkét típusból brutálisan bevilágítósakkal találkozni, valahogy teszteld le vásárlás előtt. (tudom, hogy nehéz)
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #88471552 #15354 üzenetére
Tehát akkor azt mondod h Samu?
Azzal az a probléma h 40D6500 kb már sehol nincsen, most jártam körbe Budapest legnagyobb boltjait és neten is csak rendelésre van. Az LW5500 meg kalocsai cégnél van is raktáron......egyébként az LW5500 és az LW4500 között képminőségbeli eltérés is van vagy csak a Smart funkciók?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15352 üzenetére
Mint írtam én megvagyok elégedve az 5500assal, de a c650-es után látható a kontrasztkülönbség.Egyébként tényleg nem rossz a feketéje, meg minimális felhősödésem van.A geeks tesztje érdekes mert az 5500-at 0,08 as feketére és 1500-as kontrsztra hozta ki míg a 980-ast ami elvileg felsőkategória 0.16 feketére és 661-es kontrasztra, úgyhogy sztem óvatosan kell kezelni ezeket a teszteket.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #88471552 #15350 üzenetére
Az egyik magyar tesztben az LW5500-nak 0,08-as feketeszintet és 1500:1-es kontrasztot írtak ami már egész jó lehet, mert a D550-es plazmának is 0,06 körül volt a feketéje.
Viszont pár napig volt már nálam egy IPS paneles Pana 42E30 (amit aztán pixelhibával visszavittem) de annak kiábrándítóan rossz volt a feketéje, sőt talán nem is nagyon volt neki, szóval félek kicsit az IPS-től bár a tesztek szerint az LG jobb panelt tett bele (a pana kontrasztaránya kalibrálva még az 1000:1-et se érte el a tesztek szerint)
Viszont színhelyességben és input lagban illetve a 3D minőségében is szimpatikusabb az LG, a +2colról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15349 üzenetére
Örülök hogy ezt elmondtad, mert eddig akinek 50"-os plazmája van, mind azt mondta, hogy nem fogyaszt csak 120-130 w-ot. De nem a fogyasztás miatt választanám a Philipset, hanem mert én annak láttam eddig a legszebb képét.
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #15347 üzenetére
Én szigoruan csak a Te helyedbe a samut választanám.Nekem lg 5500-as van.Semmi gondom, meg vagyok elégedve vele, de neked plazma után nagyon kevés lesz a kontrasztja.A samué kb duplája.Ami nekem a samu c650 után az lg-n megfogott a kevésbé szappanopera hatás és a természetesebb színek.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz laszlo168 #15348 üzenetére
A fogyasztás nem igazán szempont, az 51-es plazma megevett vagy 250-280w-ot is akár (3Dben persze) szóval a fogyasztás eddig se zavart és bármely típussal sokkal jobban járok ebben a tekintetben.
Elsődleges fontosságú a képminőség, ezért is vettem anno plazmát
[ Szerkesztve ]
-
laszlo168
senior tag
válasz GeneraL_XTX #15347 üzenetére
Ha én most vennék, akkor a Philips lenne, azt irja , átlagos fogyasztás 59 w, egy plazma átlagfogyasztása, ugyan ebben a méretben 140w.42"
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv, vásárlási tanácsot kérnék:
Váltanék közel 1 év plazmázás után LCD-re, sajnos túlzottan érzékeny a szemem a foszfor lagra így muszáj volt megválnom szeretett készülékemtől., annyira zavart már ez a dolog.
Sok nézelődés, tesztolvasás és utánajárás következtében tudtam leszűkíteni erre a 3 modellre a lehetőségeket.
LG 42LW5500+7 szemüveg 205.000HUF
Samsung 40D6500 + 2szemüveg 205.000HUF
Philips 7656 2db szemüveg 199.000HUFFontos a minél jobb 2D képminőség, 90%ban ilyen tartalom menne rajta (HD filmek és játékok, SD csak minimális mértékben) és jó lenne a minél jobb fekete, hogy ugye a plazma után ne legyen hiányérzetem. 3D annyira nem lényeg, eddig is volt a TV-mben de nem igazán használtam ki.
Melyik készüléket ajánlanátok nekem a 3 közül?
[ Szerkesztve ]
-
csikes77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Philips 42pfl 5405H típusú tévém eddig a filmeket pcről néztem vele és a képaránnyal nem volt gond,mert úgy volt beállítva, hogy a kép nem méretezett. Vettem egy usb memoriát jó nagyot, amire ráfér HD film és gondoltam kipróbálom kezeli e az mkw formátumot a tévé. Teljesen frankó indítja az összes filmet. De viszont a probléma ott van, hogy a cinema scope képarányt is kinyújtja a 16:9 re és így tojás a kép. Hiába állítom bárhova a képarányt. Mit lehetne ezzel kezdeni, vagy lehet e egyáltalán vele valamit csinálni, hogy ez jó legyen?
-
rumkola
nagyúr
Üdv!
Képernyő méret miatt vennénk egy LG 42'-es LCD-t, persze használtan. Mire kell figyelni ezeknél a cuccoknál?
előre is köszi az okosítást -
BBéci
legenda
válasz atirag #15341 üzenetére
46 colos, 3D-s LCD 200e alatti áron?
Még nem láttam olyat,
Abban egyetértünk, hogy kicsi a 42-es. Nekem az 55-ös vált be legjobban, ha az kicsi, vetítőt és vásznat kell venni, ami a TV elé ereszkedik le.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
atirag
őstag
Melyik lehet most a legjobb ár érték arányú lcd tv manapság. Olyan 170 és 200k között?
Ha lehet nagyobb mint 42". Kicsit kicsinek találom. Ha lehetne 3d-s mert lehet fejlődik míg használnám
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
őstag
válasz oliver7777 #15336 üzenetére
Én azt az üzletet semmiképp se ajánlom, még ha olcsó akkor se. "MédiaMárk, mert hülye vagyok"
-
kerekfej
őstag
Sziasztok!
Innen melyik TV lehet a legjobb választás 420 fontért?
-
BBéci
legenda
válasz GLOCK34 #15334 üzenetére
Csak a 8000-ről tudok mesélni, az volt nálam. Annyit nem adnék a 7000-esért, inkább 50 colos VT30-at, plusz egy jobbfajta médialejátszót vennék belőle.
Vagy vetítőt és vásznat. Az aprón 350-ért kínálnak egy Optoma 8200-ast.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
oliver7777
tag
Van valakinek tapasztalat MediaMarkt árgaranciával kapcsolatosan? Elméletileg az a feltétel, hogy másik üzletláncnál (A vásárlási helyszín 40 km-es körzetében található, magyarországi, műszaki terméket árusító kiskereskedelmi üzletlánc.) olcsóbban lehet megkapni (Kérjük, igazolja a termék árát (hirdetés, hivatalos árajánlat vagy igazolás)) az adott terméket..
Ez alapján, ha kérek extrém digitál-tól egy árajánlatot ami kedvezőbb, akkor kifizetik a különbözetet?
-
Ery
tag
sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Keret 100-130e Ft körül mozog. LCD vagy LED mindegy, plasmakat nem nagyon ismerem. Lényeg, hogy szép, éles képe legyen, FullHD, 100cm felett, usb lejátszó.
Nem kötöm se PC-re, se konzolra, simán csak filmezni, TV adást nézni használnám.
Ti milyen TV-t vennétek ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm! -
GLOCK34
aktív tag
(#15327) BBéci
A samsung ue55d7000-ről tudnál véleményt mondani? A műszaki paramétereket látom,csak átlag felhasználóként nekem nem sokat mondanak.
Ár-érték arányban megfelelő lehet? 482-ért tudnám megvenni sam. márkaboltból.
Filmnézés,pc játékok néha. Erre használnám. -
BBéci
legenda
Az LCD panelek előállítása olcsóbb, nagyobb rajta a nyereség.
Amikor a Sony kiszállt a plazmagyártásból, sokkal fejletlenebbek voltak a tévék, rengeteget kellett volna költeni a fejlesztésre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
Üdv. Lenne egy gyors kérdésem:
A Sony tévék (2011-es modellek) közül melyik tud hozzá USB-n csatlakoztatott merevlemezre felvenni tv műsort?
Jól tudom, hogy a Samsungok közül csak a 6500-as és a feletti típusok tudják ezt?
Van valami lényeges dolog, amt erről tudni kell még? Pl. minőségi korlátok a felvételnél, hosszúságbeli korlát stb...
Egy ismerősömnek kell, sajnos nincs időm megfelelően utánaolvasni, a sony honlapja meg eléggé félrevezető néha (többet mond, mint amit tényleg tud a tévé).
Előre is köszi!
-
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #15322 üzenetére
Nem hinném, hogy átlagnál élesebb a látásom, de engem nagyon zavar az LG felezett felbontása. Optimális nézési távolságból egyenként látom a sorokat, a recés vonalakról nem is beszélve.
100 hertzes LCD-ből nehezen hoznak ki 900 soros mozgóképfelbontást, jó ha a 600 összejön.
Ahhoz bizony 200 Hz kell.(#15325) psg5
Az áramfelvételt kivéve mindenben. Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jag
senior tag
Hello!
Minimálba gondolkodva egy Orion T32-D -t merjen a kollégám venni 65-ért?
Köszi,
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Mi az az árkategória lcd-ben, ahol ez a technológia behozza az elmaradását a plazmával szemben a gyors mozgások (pl.focimeccse) megjelenítésében? Egyáltalán van már ilyen?
F.K.T.
-
GLOCK34
aktív tag
Lehet én éltem eddig sötétben,de most tudtam meg,hogy a d6500-nál 3d-ben nincs full hd.
Gondoltam megírom,hátha más sem tudja. -
petymeg
addikt
válasz diegho #15311 üzenetére
elmentem a mm-ba tegnap és kipróbáltam egy sony tv-t amin volt wifi és lehetett böngészni, youtube-ot nézni stb., egészen használható volt csak 150k lett volna az ára. így lemondtam róla és vettem egy sony bx42-t 100k-ért.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
törölt tag
Sziasztok,
az örök nagy kérdést feltenném, és remélem nem rossz helyre:
- LCD-t néztem eddig.. de plazma is érdekes lehet, sőt, mozizni talán jobb.. mi a hátránya ? Fogyasztás ? Nagy méretben (50-60" között) már nem durva a fogy. különbség ezek között. Melyik lenne alkalmasabb mozira ? Film főleg + Discovery és Spektrum néha nagy ritkán, tehát a VV jel nem égne bele
- teljes, totál confusion-ben vagyok: milyen gyártót ajánlotok ? Külföldiek mondják, hogy Samsung és Panasonic megy az év legjobb plazma díjáért (vagy már meg is nyerte egyik?) .. de eddig LG-m volt (42LG6000) és hát .. elment egynek, elájulva nem voltam a képétől..
Pár tanácsot így szabad szóban megköszönnék. Hosszú távra kellene, már amennyire egyáltalán lehet hosszú távról beszélni ilyen gyorsan fejlődő kütyüknél..
-
Bagan
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #15309 üzenetére
Lenyegeben akkor megerte IPS LCD-t vasarolnom? Nem lattam olyan hu de nagy kulonbseget egy led tvhez kepest. Itt kepesek "kikopni" a szinek?
-
Atlantis
veterán
Pár hete volt itt kérdésem: nos, végül is senkire nem hallgatva egy LG32LV3400-est vett az após és egészen jó a cucc. Jobb felső sarokban van némi bevilágítás, ezt leszámítva kiváló képe van, hangja is jó, bőven meg fog felelni nekik. Még nekem is elég lenne, nincs olyan szolgáltatás, amit nem tud és szükség lenne rá...szóval én tudom ajánlani mindenkinek, aki egyszerű, de minőségi (egyelőre) TV-t szeretne.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
petymeg
addikt
sziasztok!
tervezek vásárolni egy samsung lcd led tv-t, ilyet: [link]
láttam egy mm katalógusban 100.000 huf az ára, remélem még tart az akció és van miskolcon.
azt szeretném megtudni, hogy ha veszek hozzá wifi adatptert, akkor hogy tudok majd rajta netezni? kell hozzá billentyűzetet is venni? mennyire használható rajta a net?
mivel a hsz-emből is látható, nem nagyon értek a témához pár jótanácsiot szívesen fogadok, pl. hogy jó e ez a tv vagy van e jobb ajánlat a piacon?Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
GeneraL_XTX
veterán
"a fekete tényleg fekete"
Ezzel nemigen tudok egyetérteni, Te valószínüleg nemigen láttál még jó feketét TV-n. Én is most vettem egy Pana 42E30-at, és pont az a legnagyobb problémám vele, hogy ugyan gyönyörű képe van, de feketéje az pont nincs. Inkább ilyen erős grafitszürke. Mondjuk én pont plazmáról váltottam, szóval van összehasonlítási alapom.
És ez pont az IPS panel miatt van. Nagyon jó a színhűsége, a válaszideje és felhősödés is minimális, viszont a kis kontraszt a legnagyobb hátránya. IPS leginkább a Panasonic és LG tv-kben van. Hogy előny-e, az attól függ hogy Te mit tartasz fontosnak. Az élethű színeket és az elmosódásmentes képet, vagy a feketét
-
Bagan
aktív tag
Sziasztok!
Napokban vásároltam egy Panasonic TX-L42U3 LCD TV-t]. Elég jó áron jutottam hozzá, így nem hagyhattam ki.
Gyönyörű szép képe van, a fekete tényleg fekete, a fehér gyönyörű hófehér. mondom ezt úgy, hogy a boltban egy Samsung LED tv volt mellette.
5 év teljeskörű garancia van rá, ami szintúgy elég csábító.
Kérdésem pedig az lenne, hogy ezek a TV-k mehetnek 10 órán át folyamatosan?
2-3 év használat után, a színek is ugyan ilyen gyönyörűek maradnak?
Minden LCD tv IPS panelú? IPS előny?köszönöm a buta kérdésekre a választ!
-
Rubelly
csendes tag
válasz digo00 #15303 üzenetére
Sajnos itt megáll a tudományom. Debian Linuxot használok és a windowst nem igazán ismerem.
Mindenesetre a hibakód szerint is jogosultsági problémák vannak. Jó lenne tudni a TV-hez az USERNAME-t és azzal bejelentkezni FTP-vel.
Valahogy így: username@192.168.x.x (TV IP címe)Igen az ntfs3g is Linuxhoz való...
Bizonyára vannak itt a listán windows guruk akik tudnak neked további segítséget adni.
-
MoP_FX 57
őstag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a nagyérdemű véleményét az alábbi tévével kapcsolatban:
[link]A specifikáció alapján nekem tökéletesen megfelelne, de a Sony kapcsán valahogy nem mindig hall jókat az ember. Ez nem az én véleményem, ezért szeretném, ha valaki megírni a tapasztalatát.
Köszönöm előre is a segítséget!ui.: Közben kaptam egy olyan infót, hogy csak 50 Hz-es. Ez milyen felhasználási területen okozhat kézzelfogható hátrányt?
-
digo00
tag
válasz Rubelly #15298 üzenetére
Bocs,hogy nem írtam le milyen eszközökkel próbálkozok!
Windows 7 oprendszer és Total kommanderrel.
Samsung UE32D6500 a TV , Samsung G3Station vinyó ami USB-n csatlakozik a TV-hez.
És nem kér jelszót az FTP kapcsolat csak felhasználóinevet kapcsolódáskor.De ha üressen hagyom ha beírok valamit mindegy úgy sem enged másolni rá. És ezt a hibát írja 553Error.Utánnanéztem az ntfs3g-nek az linuxra való.[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
érdeklődöm, hogy milyen nagyker foglalkozik TV-kel is számtech mellett.
* Brahms: 4. szimfónia *
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Sosem nyitottak még ilyen jól a Samsung csúcsmobilok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- LG 65B29LA 165CM 4K SMART PRÉMIUM LED TV ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest