- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen processzort vegyek?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- Novemberi hardverkavalkád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
5oultrain
aktív tag
válasz napata2 #37708 üzenetére
Gratula hozzá!
Remélem örömöd leled majd az új Tv-ben.1. Az USB ről a filmet se láttad, vagy elindítottad és "sokáig" fekete kép volt?
Mert olyan nekem is szokott lenni, de türelem filmet teremt
Azonban ha egyáltalán nem látod, vagy el se indítja akkor valószínűleg nem támogatja.HDD-ről is csak azokat játssza le amit támogat. Bár én még nem próbáltam de így hangzik logikusnak.
2. Első bekapcsoláskor bejön a kép személyre szabása.
Én ezt végig csináltam majd még állítgattam rajta. Általában mindig a saját beállításom használom. Hogy milyen beállítást használj, azt neked kell eldöntened.3. Lehet, a legalsó jobb gomb, ha jól rémlik.
4. Csatorna keresésnél talált digitálisat?
PSN ID: legalkriminalz
-
eax1650
aktív tag
válasz napata2 #37708 üzenetére
Ezt olvastam:
NTFS fájlrendszert is használhatunk az USB-eszközön, azonban annak kivételekor minden esetben szabályosan el kell távolítanunk a rendszerből, különben az USB-memória tartalma megsérülhet. Windows Vista esetében ki- és bekapcsolt írási gyorsítótár esetén is lehetőségünk van NTFS-re formázni a meghajtót.Miért nem ajánlott az USB-memóriák NTFS használatával történő formázása?
Mivel a flash-memóriák élettartama, pontosabban az írási műveletek száma korlátozott, az NTFS pedig naplózó (journaling) fájlrendszer, a kettő nem a legszerencsésebb párosítás. NTFS fájlrendszer használatakor minden egyes írási műveletről napló készül a tartalomjegyzékbe (MFT), ráadásul az NTFS-fájlok több olyan információt is hordoznak, amik FAT fájlrendszeren nem léteznek, például hozzáférési engedély-listák (ACL), vagy az utolsó hozzáférés dátuma. Ezen adatok rögzítése szintén plusz írásokat jelent, így NTFS használatával kvázi megrövidítjük a memóriaegység élettartamát.
Hasonló elgondolásból nem ajánlott ezen háttértárolók töredezettségmentesítése sem. Figyelembe véve, hogy a flash-memóriák véletlenszerű olvasási sebessége sokkal gyorsabb, mint a merevlemezeké (a töredezettség lényegében nem válik a teljesítmény kárára), a töredezettségmentesítésnek ezesetben még csak előnyét sem látnánk.
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
-
guriga1234
addikt
válasz napata2 #37720 üzenetére
Már hogyne tudnád elvinni FAT32-n! Ketté kell vágni a file-t. A TC simán megcsinálja neked. De használhatsz akár RAR-t is, és nem kell tömöríteni, csak tárolni, úgy gyors is lesz.
A másik megoldás: ne az ISO-t vidd, hanem a tartalmát (Video_TS könyvtár tartalmát, a max fileméret 1 GB lesz) -
5oultrain
aktív tag
válasz napata2 #37716 üzenetére
Nem hiszem, hogy az NTFS el lenne probléma. Az én pendrive-om is NTFS -es, de eddig minden film elindult róla amit támogat a tv.
Igen, az elején a te saját beállításodat végzed. Ezután tudsz rajta változtatni. Én úgy lőttem be a sajátot, hogy a legjobb képet produkálja NEKEM.
De ezt nem tudom helyetted eldönteni, hogy neked mi a jó. Próbálgatni kell. Tudom sok lehetőség van, de légy vele türelmes.Nem tudom az UPC hány csatornát sugároz digitálisan a te lokációdban, a set box-ot sem ismerem Viszont szerintem érdemes lenne egy új keresést végre hajtanod ezek szerint:
"Finn o.-on kell hangolni, és ki kell választani a kábel opciót. majd fog vezetni. logikus less az opciók választása ahogy vezet de mindenféle képen KÁBEL legyen mert különbem csak az sd fog bejönni. ja és teljes keresés. kb fél óráig mintha nem történne semmi de türelem. nagyjából egy óráig fog tartani
menü-beállítás-installálás-csatorna beállítás-automatikus beállítás ok-indítás ok-csatornák újratelepítése ok-Finnország ok-kábel ok-beállítások ok-jelsebességi ü.-automatikus-frekvenciakeresés-teljes keresés-analóg csatornák-be-kész-ok-indítás-ok."
PSN ID: legalkriminalz
-
Tyca
senior tag
válasz napata2 #37731 üzenetére
Nem engem kérdeztél de azért belekotyogok.
Igen a tv-be dugd.
Mivel a tv-ben benne van a digitális tuner (DVB-T/C) ezért a tv tudja fogni a földi és a kábelen sugárzott kódolatlan digitális adásokat. Ami kódolva jön, ahhoz kártya kell, amit vagy a box-ba rakod, de jobban jársz, ha CA-modult használsz, ami belemegy a tv oldalába, abba meg a kártya, mert akkor a tv tunerje dolgozik, nem a box-é, ergo nem kell két távirányítóval bohóckodni...
-
guriga1234
addikt
válasz napata2 #37786 üzenetére
Azt nem ismerem, hogy a Philipsnél hogyan van, de
- VOB-ot a Video_TS könyvtár tartalmaz
- a struktúra leírását az IFO (és a másolata, a BUP) tartalmazza. Ha azt nem olvassa a lejátszó progi, akkor nem sok esélyed van hangsávot választani.
- DVD-t DVD lejátszóval kell lejátszani. -
guriga1234
addikt
válasz napata2 #37793 üzenetére
Az azért lehet, mert a VOB-ok max 1 GB-os szeletekben vannak fent. Vagyis az csak a véletlenen múlik, hogy éppen melyik hangsávot találja az egyes VOB-oknál elsőnek meg. Egy sok hangsávot tartalmazó filmnél akár az is előfordulhat, hogy mindegyik VOB más nyelven szól.
A VOB-ok szerkezetét az IFO írja le. Egy DVD lejátszó ezt kiolvasva tudja nyelvhelyesen lejátszani a filmet. -
Tyca
senior tag
válasz napata2 #37797 üzenetére
Ez valószínű tvszolgáltatótól függ, a Szegeden a Tvnetwork ad ilyet is - olyat is. Lehet hogy az UPC csak box-ban utazik, mert az minden tv-vel kompatibilis...
Elvileg a 4 földi sugárzásút (m1, duna, tv2, rtl klub) amit a DVB-T dekódol vissza, kódolatlanul kéne nyomniuk. A DVB-C viszont országfüggő, ilyenkor jön az a trükk, hogy pl. Finnországot állítasz be a csatornakeresés előtt. legalábbis Philips-nél.
-
dabadab
titán
válasz napata2 #37797 üzenetére
"Szerintetek a UPC-sek - kérésre - adnak ilyen foglalatot (CAM modul) vagy mindenképpen nekem kellene azt megvenni kb. 20.000-ért?"
Szerintem hivd fel oket es kerdezd meg. Sot, ha ezt megtetted, oszd meg velunk is az infokat, mert szerintem sokakat erdekelne.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz napata2 #37827 üzenetére
Talan a DVB topikban vannak errol pontosabb adatok, de azert azt sem szabad elfelejteni, hogy a Digi joval alacsonyabb bitrate-eket hasznal, mint a T vagy az UPC.
(Persze az is igaz, hogy ha az UPC a kodolgatos moka miatt nem hasznalhato, a Digi meg igen, akkor onnantol kezdve a bitrate sokat nem szamit )[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
tothl
addikt
válasz napata2 #37827 üzenetére
A UPC egy köcsög lehúzós banda. Ezer éve van előfizum náluk, kb. 17 rugót fizetek nekik havonta, és mindíg azt látom, hogy szart sem érek, nem tudok semmilyen akcióban részt venni, csak az új ügyfelek számítanak. Még külön le is van írva, hogy ha lemondom, ugyanarra a lakcímre nem kérhetek akciósat még a feleségem nevén sem. Nem normális dolog, hogy ugyanazt amit most fizetek jelentősen tudnám olcsósítani ha akciósra fizethetnék elő még a mostani hűségnyilatkozatossal is, vagy ugyanennyiért kaphatnék jobbat, HDsat, digitálisat. De nem ez nem megy. A régi ügyfelek kizárólag drágábban juthatnak hozzá ugyanahhoz, amihez az utcárol éppen betért friss nevenincs joe jóval olcsóbban.
Megpróbáltam tárgyalni velük, de simán lepattintottak, én meg nem vagyok az az alkudozós fajta. Szerintem jövő héten bemegyek a frissen nyílott csepeli irodájukba és lemondom az egész hóbelevancot, kenjék a hajukra, ha ez nekik így jobb. -
dabadab
titán
-
hcs57
őstag
válasz napata2 #42221 üzenetére
A hangok és audio eszközök tulajdoságai-nál az audio fülön legalul a Csak az alapértelmezés szerinti eszközök használata kipipál, és örül...
Ezt a jobb alsó sarokban a hangszóra jobbegérgombbal kattintva a Hangtulajdonságok beállítása menüvel éred el.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
napata2
tag
válasz napata2 #42246 üzenetére
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy hol és mit kell ahhoz beállítani, hogy ha HDMI-HDMI kábellel van összekötve a számítógép a Philips LCD TV-vel, akkor ne csak a kép jelenjen meg a TV-n, hanem a hang is a TV hangszórójából jöjjön, ne pedig a számítógéphez csatlakoztatott hangszórókból?!?
-
anrab
addikt
válasz napata2 #42324 üzenetére
"ha telepítve van az "NVidia High Definition Audio", akkor azt ki is kell tudni választani a "
meg is válaszoltad!
még senkitől nem hallottam hogy a bioszban kellett volna turkálnia!
szerintem Te nem jó helyen próbálkozol.
nálam a hangszóró ikon-jobb klikk és így tovább /ATI/.
most a hugom fiának a gépén vagyok, megnézem ha már az n-vidiások nem segítenek!!! csak az a baj hogy erre nincs kötve tv. -
napata2
tag
válasz napata2 #42331 üzenetére
Sziasztok!
Nem csoda, hogy senki nem tudott segíteni, hogyan az ASRock ION NetTop-ot TV-vel HDMI-vel összekötve, miért csak kép van, hang pedig nincs.
A megoldás az volt, hogy van 3 driver (All_in_1, NVidia HDMI HD Audio, VIA HD Audio) és a drivereket nem mindegy, hogy milyen sorrendben rakja fel az ember. Először VIA, aztán NVidia HD Audio végül All_in_1, s így már működik , mivel így már a hangeszközöknél megjelenik az NVidia HD Audio is.
Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Premier előzetesen a LEGO Horizon Adventures
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Milyen processzort vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Napelem
- Androidos tablet topic