Hirdetés
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
-
guriga1234
addikt
Azt kell mondanom, hogy nem csak az ismereteid hiányosak, hanem ostoba is vagy.
Én egy trükköt írtam le, hogy ha csak simán átnevezi az ember az m2ts-t, vagy az mts-t ts-re, akkor azt a tévé felismeri, és le is tudja játszani hang nélkül. Erre a büdös életben nem jöttél volna rá magadtól.
Ostobaságod további bizonyítékai: #37317, #37319: következetesen Blue-ray-nek írod a Blu-ray-t, viszont bizonygatod, hogy te jól írtad.
Továbbá: a #37320-ban azt írtam, hogy "A H264 transport stream max 40 Mbps lehet", korábban az mkv-val kapcsolatban a #37296-ban: "A hivatalos adat szerint max 25 Mbps lehet". Ez a Samsung gyári adata, akár tetszik neked, akár nem. Ennyi a max, amit a tévé lejátszója képes lejátszani. Erre te jössz a Blu-ray speckóval, de nem is értem, hogy miért, mert a tévé nem játszik le Blu-ray lemezeket. Ilyen alapon bármilyen speckót beírhattál volna még, amit szintén nem játszik le a tévé. Felfogtad már? Blu-ray-t nem is fog tudni a tévé soha lejátszani, mert akkor a samu nem tudná eladni a Blu-ray lejátszóit. Ennélfogva - mivel a Blu-ray lemezeket lejátszása külső lejátszóval történik -, a HDMI-n csak a képi és hangadatok közlekednek, amit mint egy monitor, a tévé megjelenít. Semmi egyéb dolga nincs a tévének, legyen akármekkora is a lemez és a lejátszó közötti adatfolyam.
Nem hinném, hogy szólnom kéne neked bármiért is, ami nekem sikerült. Nekem van is olyan programom, ami pillanatok alatt átrakja pl. az m2ts-t ts-sé (az mts-t is). -
nagynorbi
aktív tag
Tisztelet!
Jelen esetben sajnos összekeverted a data transfer rate és a video bit rate fogalmát, és ha jól vettem ki a beszélgetésetekből, akkor az utóbbiról folyt a diskurzus. Tény és való, hogy guriga1234 fórumtársunknak van egy (finoman fogalmazva is) nyers és személyeskedő stílusa, de az ismeretei (eddigi tapasztalataim alapján) nem igazán nevezhetőek hiányosnak.
Mielőtt guriga1234 fórumtársunk nekem ugrik, hogy nem kért fel a védelmére, ezúton borulok előtte térdre, és esedezem bocsánatáért, hogy bele mertem szólni a párbeszédbe.
Üdv.:
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
Mint már írtam, ha valamit nem tudok, majd kérdezek. De egyelőre neked lenne szükséged némi tudásra, mert amivel rendelkezel, az édeskevés és téves.
Össze-vissza beszéltél. Azt írtad, hogy van olyan állomány, amit nem tudsz jól lejátszani, mert akad a hang. Kérdeztem, hogy milyen formátumú, és mekkora az adatfolyam. Erre nem tudtál elfogadható választ adni, csak miután kaptál tőlem egy linket. Utána mellébeszéltél, és kódolásról írtál, pedig nem azt kérdeztem. A Blu-ray-t sem tudtad rendesen leírni, de osztottad rendesen az észt továbbra is. Ami adatot beírtál (50), az is helytelen volt. Később azt írtad, hogy mkv-ban megy, de nem kódoltál át semmit (ez is meglepő, de mindegy). Viszont végre megadtad annak a file-nak az adatait, ami nálad akadozott hanggal, és végül széteső képpel jelent meg a tévén a tévé lejátszóját használva. Ott látszik, hogy egy m2ts állományról van szó, amit a tévé lejátszója nem hogy akadozó hangon, hanem sehogy nem tud lejátszani, mert fel sem ismeri. Viszont továbbra is osztod az észt, és próbálod nekem magyarázni a bizonyítványt. Ne tedd, már ez is sok volt. Valótlan dolgokat állítottál, és így sajnos azt kell mondanom, hogy a továbbiakban nincs miről társalognunk. -
guriga1234
addikt
Köszi, én is tudom, hogy van különbség, nem véletlenül van eltérő kiterjesztés. Majd kérdezek, ha valamit nem tudok, oké? Az átnevezéseket egyedül azért írtam, hogy ilyen trükköt lehet csinálni (vagyis kép lesz, de hang nem).
Még mindig nem válaszoltál arra, hogy hogy a francba tudtál m2ts-t lejátszani (akadozó hanggal), ha a tévé fel sem ismeri. Ez volt ugyanis az eredeti problémád. -
guriga1234
addikt
-
guriga1234
addikt
Egy szépséghibája van csak, hogy az m2ts-nél csak kép van (de az is csak akkor, ha átnevezed TS kiterjesztésre). Vagyis nem igazán értem, hogy hogyan volt nálad akadozó hang, mikor az m2ts kiterjesztést a tévé lejátszója fel sem ismeri.
Megjegyzem: az MTS-t is le tudja játszani, ha átnevezed TS-re, de csak kép lesz, hang nem.
Egyedül a TS kiterjesztést ismeri, ha transport stream.
A Samsung demo (letölthető) TS kiterjesztésű (és formátumú), ott van kép is és hang is.[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
-
guriga1234
addikt
"Mostanában belefutottam olyan nagy bitrátás filmekbe, amikkel már nem boldogult a tv hardvere. Először csak a hang megy el, majd ha ez is kevés, akkor szétesik a kép." - Tudnál pár példát írni a bitrátát is jelöle? Nálam még ilyen nem fordult elő.
Miről játszod le?[ Szerkesztve ]
-
tuso
tag
Info az M1 HD digitális földi sugárzásról:
".....videó formátum: 1080i @ 25 fps (50 félképes váltottsoros letapogatás, teljes HD felbontás, azaz 1920x1080 pixel)
adatátviteli sebesség: műsoronként 12 MBit/sec
videó tömörítés: MPEG-4
DVB-T rendszerparaméterek:
moduláció: 64QAM
üzemmód: 8k
FEC (hibajavító kódarány): 2/3
GI (védelmi intervallum): 1/16...."Csak ,hogy mindenki tisztában legyen vele.
-
Moric
aktív tag
Igazatok van, ez egy régi írás, nem is néztem. Azóta változott rendesen.
Konkrétumokat nem igazán találok MTV oldalán, se az AH oldalán. Fórumokon 7 Mbit/sec írnak...Ettől függetlenül full Hd-ban jönnek az adások a HD csatornákon. Az infó gombra is azt mutatja, hogy 1080i. Az más kérdés, hogy milyen felbontásból dolgoznak. A képminőség ténylegesen HD adás esetén sokkal jobb, mint az SD.
-
guriga1234
addikt
Elsőre is értettem, de akkor ezek szerint te nem értesz engem. Full HD-ban még sosem adtak! Vagyis nem nagyon értem, hogy mikor és hol láttál olyat (földi). Sőt, amikor a berlini atlétikai világbajnokságot adta az m1 vagy m2 élőben, az Eurosport is adta, de az utóbbi valóban Full HD-ban. Ha az Eurosport jelét lebutítottam 720p-re, még az is jobb volt, mint a magyar adó HD-s adása (ugyanarról az élő közvetítésről beszélek). Erre mit lépsz?
-
Hegyirabló
veterán
Nekem elég gyanús, hogy ez az írás meglehetősen pontatlan, ugyanis a Pekingi Olimpinát tudomásom szerint MPEG-2-ben adták, de javítson ki valaki, ha tévedek.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
zhagyma
őstag
A magyar földi sugárzás 1440x1080 képpontot használ HD tartalom esetén.Ez a csekély ~7 Mbit/sec sávszélesség miatt van. A HD logó esetén nem csak felkonvertált tartalom van, hanem 1440x1080 képpontos kamerával felvett konvertálatlan anyag, illetve 1920x1080-s full HD tartalom lekonvertálva.
Aktív témák
Hirdetés
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest