Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevan87
tag
válasz
tupacamaru #2328 üzenetére
Mint hozzá nem értő,úgy írok
de próbálkozok...
HDMI kábellel van.
1DVI-be bekötve tv-n, másik pedig a VGA-ra (Radeon R9)
A gépen képernyő beállításánál így tudtam 1-es monitor képét a 2-esre,tehát Tv-re átmásolni. Így megjelent szépen a tv-n a kép.
Viszont a hang nem. Már próbáltam a gépből kihúzni,áttenni a hang kábelt, vagy a hangkeverőn váltogatni,de semmi... Annyi van,hogy ha erre teszem (1 Samsung-AMD-High Def. Audio Device), akkor a rendszer hangot átviszi,de mást nem.
Vagy a tv-n még van olyan,hogy HDM3,erre is csatlakoztattam,de a gond változatlan -
szaszpeti
csendes tag
válasz
tupacamaru #2291 üzenetére
Igen,neten keresztűl is megy,mert képet mp4-et simán átlököm oda ! Sajnos a másik kábelem nem ér el a gépig,de veszek ma-holnap,remélem megoldódik,csak azért fura mert az előző tv mielött behalt,eezel a kábellel ment
a hdmi portok jók,mert az iptv-t bármelyiken veszi a beltéri kábelével ( de az nem ér el a pc-ig )
-
mckangi
senior tag
válasz
tupacamaru #2074 üzenetére
Mit kapcsolják még ki ?
Dig. Tiszta megj. / mpeg zajsz. ?
Film mód és az auto motion plusz-t kikapcsoltam .
Mit nézzek , vagy keressek ?Jelenleg 2 méterről néztem a tv-t .
-
sanros
csendes tag
válasz
tupacamaru #1969 üzenetére
a kábel jó mert rádugom laptopra és azonnal felismeri és müxik is minden rendesen..win7 64bit van az asztal pc-n és a laptopon is
-
Pöttön
őstag
válasz
tupacamaru #1808 üzenetére
Nem is tudom hol irták már azt hogy ha egy tv-nek szép feketéje van akkor az TN Film paneles, viszont kicsi a látószöge, ha nagyon sötét szürke a fekete és jó látószög akkor IPS, ha meg minden szép, de felhősödik, beég akkor meg plazma.
Ebből ki indulva van tn film paneles tv is.
A mi régi LG-nk az tuti tn-film mert baromi szar a látó szöge csak szemből van jó képe, egy kicsit ha már oldalról nézed akkor már torzulnak a színek.De így legalább esténként összebúj a család...
-
ada19
senior tag
válasz
tupacamaru #1804 üzenetére
Egy része biztosan, viszont ha megnézed a review-okat valamint input lag értékeket, egyértelműen látszik hogy valamiért (lehet 3D?) a 6-os sorozat 38ms-ről indul minden esetben. Legtöbb TV-él marad is ennyi, van ahol (1-2 UHD pl.) ahol duplázódik az érték. Az 5-ösnél ez 16ms körül van.
-
ada19
senior tag
válasz
tupacamaru #1802 üzenetére
Nem a mérettől függ az input lag a Samsungnál, hanem a típustól. 5-ös széria (5000, 5300, 5500, 5700, stb.) szinte minden évjáratban 16ms körül tudnak, a 6-os szériánál ez rögtön 38ms, feltehetően főleg a képjavító eljárások különbsége miatt.
-
Pöttön
őstag
válasz
tupacamaru #1800 üzenetére
Aha, leírnád a típust, hogy milyen tv-t használsz?
Továbbá mit érdemes nézni ebben az esetben?
Az Input lag-ot? A panel típusa mennyire mérvadó? (Ips, TNfilm)
HDMI-vel, vagy VGA kábellel használod pc-ről?Kipróbáltam a tesóm újabb fajta HD Ready Samsung 32"-os LCD tv-jét HDMI-vel.
Hát ami egyből lejött, hogy ezen a méreten a HD ready felbontás nagyon kevés.... -
Tituszazeb
tag
válasz
tupacamaru #1778 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Két HDMI port van a TV-n, sajnos egyik sem dedikáltan PC-s használatra, gondolom ebből fakad az is, hogy ugyanolyan rossz a kép mindkettő használatával.
Olvastam a korábbi hozzászólások közt, hogy ha jól értelmeztem, akkor HDMI-be dugva, de PC-re váltva a forrásnál, sokaknál (Samsung tulajoknál) megjavult a kép, nálam is van PC-port (VGA csatlakozó), volt, hogy azt állítottam be, de úgy egyáltalán nem volt kép sajnos.
Egyéb ötleted van esetleg, vagy valaki másnak?
Köszönöm előre is!
-
nyenyemc
újonc
válasz
tupacamaru #1668 üzenetére
nincs olyan, két darab SPDIF van meg ugye a külső alap hangszóró
-
Starboard
csendes tag
válasz
tupacamaru #1651 üzenetére
Köszi siker kicsit eldugva. tools gombot megnyomni,....
-
viktorsuzuki
csendes tag
válasz
tupacamaru #1625 üzenetére
Hali. Azt megtettem de továbbra sem működött. Sajna végül a sok nyüstölés kapcsolgatás ide-oda dugdosás azt eredményezte hogy elszállt az alaplapom. Így okafogyottá vált a dolog.
Azért köszi a választ. -
Badcraft
csendes tag
válasz
tupacamaru #1597 üzenetére
Hello!
Olvastam egy hozzászólásodat ahol azt említetted hogy ha gépet (pc) összekötsz egy 200-400 Hz es tv-vel, akkor is csak 60 Hz-en fog a gépről menni az anyag (film játék stb)?
Nem tudod ez miért van így? Vagy biztos h így van e?
Köszi.
Üdv. Tamás -
oxide83
aktív tag
válasz
tupacamaru #1597 üzenetére
Köszi a választ. És mi a helyzet a HD filmekkel? Ott a 60 Hz nem lenne kevés gyorsabb mozgásoknál? Most egy 26"-os monitort használok ami ugye csak 60Hz, nincs is semmi bajom vele, de a működési elve is más mint egy LED TV-nek...
-
97bandy
tag
válasz
tupacamaru #1571 üzenetére
Én két hónapja cseréltem le egy 22" lenovo l220x-re mert nagy volt a fizikai mérete, a felbontása meg kicsi (1360x768)
-
97bandy
tag
válasz
tupacamaru #1567 üzenetére
Nem tudom a kérdező hogy használná a tv-t/monitort, nekem rendes számítógép asztalon volt, monitor közelségben a nagy tv. Nekem úgy nem volt jó, de pl. ha már 2m-re ültem tőle legalább akkor jó volt.
-
stbtamas
aktív tag
válasz
tupacamaru #1567 üzenetére
És ezt mi alapján tudtad hogy kis input laggos? Mert én nem nagyon találok erre utalást.. sok tv esetéden még azt se tüntetik fel hány Hz-n dolgozik..
-
Csongii
csendes tag
válasz
tupacamaru #1525 üzenetére
Meg oldottam, nem neveztem át a tv-n a pc-t. Köszönöm szépen
-
Csongii
csendes tag
válasz
tupacamaru #1525 üzenetére
Igen azt húztam le teljesen és úgy nagyobb a kép mint a monitor ha viszont akkorára állítom hogy pont akkora legyen a kép mint a monitor akkor meg ugye össze zsugorodik és olvashatatlan, egyébként hdmi vel a színek is ocsmányak lesznek. Én csak azt nem értem hogy ez a VGA kábel miért nem enged 1600x1200 nál nagyobbat mikor a másik kábel engedte csak nem volt árnyékolva.
-
törölt tag
válasz
tupacamaru #1494 üzenetére
Kicsit hanyattvágós kérdés következik, nem vagyok a géppel egy városban, szal kipróbálni nem tudom most...
Egy MX4000 kártya esetében is találhatok olyan drivert, vagy Control panelt, amivel ezt a beállítást el tudom végezni? -
sonicman89
csendes tag
válasz
tupacamaru #1480 üzenetére
Üdv
Lehet hogy a Catalyst-ban kellene állítani, de nekem nem működik a catalyst. Feltettem és elindítottam, de kifagyasztotta a gépet annyira, hogy már csak a Reset gomb segített rajta.
Szerencsére találtam más megoldást. Mivel a windows-on belül nem volt csík, csak a játékon belül, a rendszerleíróban a játék beállításaihoz hozzáadtam egy DWorld értéket, így a csíkozás a menüben és játék módban megszűnt, csak a film módban csíkozott. De így tökéletes, mert többet van játék módban és 5-10 perc csíkozástól nem fog beégni a plazma tv. -
wolfman
veterán
válasz
tupacamaru #1476 üzenetére
Hangom és képem is volt, csak HDMI/HDMI kábellel sima csatiba dugva bár sokkal szebbek lettek a színek, valamiért homályosodott az ikonok, betűk karimája. Igen, hallottam hogy az élességet le kell venni 0-ra, de azután se tökéletes.
Leginkább úgy tudnám jellemezni, mint CRT monitorokon, mikor életlen volt és ha jobb monitorod volt, akkor ezt egy beállításban egy csúszkával be lehetett állítani (Erre az én Panasonic monitoromon manuálisan lehetett a fedél leszedése után egy tekerővel). -
nicu71
addikt
válasz
tupacamaru #1476 üzenetére
így van,mivel /mint a linkelt írásban is szerepel/ minden azon múlik hogy hány Hz lesz a képfrissités.
60 Hz nél/mint a PC csatlakozásnál/ a tv automatikusan letilt mindenféle képjavító funkciót.
50 Hz-re átállítva a VGA menüben a jelet pedig ismét lesz képjavítási menü TV-n,de a BETŰK a windowsban ocsmányak lesznek -
Aszem
aktív tag
válasz
tupacamaru #1394 üzenetére
A régebbiek sajnos nem tökéletesen kezelik csak 1 hdmi porton .
-
Gonzo.
tag
válasz
tupacamaru #1312 üzenetére
Hát nekem így is sok minden le van tiltva.
-
Gonzo.
tag
válasz
tupacamaru #1310 üzenetére
Hogy érted, hogy több mindent lehet állítani? Azokra a funkciókra gondolsz amit hozzá lehet rendelni(blu-ray, kamera, video...stb)?
-
joey04
titán
válasz
tupacamaru #1116 üzenetére
Én is elérem.
Mindegy, megrendeltem, aztán van rá 8 napom, hogy eldöntsem, túl nagy-e. -
Aszem
aktív tag
válasz
tupacamaru #1108 üzenetére
Szia megtennéd hogy megnézed a beállítás pontos nevét köszönöm szépen.
-
Aszem
aktív tag
válasz
tupacamaru #1108 üzenetére
Szia neked melyik modell van konkrétan?
-
fishme
tag
válasz
tupacamaru #1093 üzenetére
-
fishme
tag
válasz
tupacamaru #1093 üzenetére
kb 70 cm
-
fishme
tag
válasz
tupacamaru #1091 üzenetére
nekem is be van kapcsolva, 1920x1080-as felbontást használok nem is a böngészővel van gondom hanem pl a sajátgépben lévő fájlok nevei elég olvashatatlanok az egyéni szövegméretet pedig 115%-ra állítottam
nem tudnál esetleg egy képet küldeni a sajátodról mert lehet hogy csak nekem furcsa bár nem hiszem mert az enyém elég zavaró -
fishme
tag
válasz
tupacamaru #1089 üzenetére
Köszönöm a gyors választ esetleg az élsimítással kapcsolatban tudsz valamit mondani ?
-
rbriddick77
csendes tag
válasz
tupacamaru #1062 üzenetére
Igen, nálam is ezek vannak csak. A digital vibrance-en állítottam +10-et, így a színek valamivel teltebbek. Viszont a kép még mindig olyan, mintha túl lenne élesítve. Tv menüjében sem tudom állítani a képélességet. Amiket enged: (háttérfény, fényerő, kontraszt, fekete szint, gamma, színhőmérséklet)
zone: nincs 100Hz. 24, 25, 50, 60Hz van csak. Képarány 16:9. "PC" módban csak 16:9, vagy 4:3 van.
-
rbriddick77
csendes tag
válasz
tupacamaru #1060 üzenetére
Nálad lehet állítani az NV control panelen a képélességet (sharpness)?
-
Scrym
tag
válasz
tupacamaru #1052 üzenetére
Jelenleg nem, de majd próbálok szerezni. Érdekes, mert nem valami gagyi elvileg, aranyozott csatlakozókkal.
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
tupacamaru #1047 üzenetére
egy monitor van mellette dvi-on.
asztal kiterjesztve, 1920*1080@60hz van ráküldve a tv-re...
59hz-en sem megy... -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
tupacamaru #1045 üzenetére
az megvan de nem látja a pc-t ill a bemeneti jelet...
-
Dany007
veterán
válasz
tupacamaru #1042 üzenetére
Ja, így már értem =/
Akkor marad a 60hz...
Ezek szerint akkor 3D tévét se tudnék nézni számítógépen keresztül? Oda mindenképpen kell a 120hz vagy több... -
Dany007
veterán
válasz
tupacamaru #1040 üzenetére
Na pont ezt akartam kérdezni, mért lenne csak 60hz? :S
Ha a TV tud 120-at a VGA is.... -
BiP
nagyúr
válasz
tupacamaru #1035 üzenetére
A lényeg, hogy a 2011-es modell a vékony kávájú, a 2010-esek még a hagyományos méretűek. Így meg a típusszám eléggé lekorlátozódik, 1-1 darab van mindkét sorozatban, ami a legkisebb 40"-es méretben van.UE40D8000YS ill. UE40D7000LS.
De már a 7ezres is baromi drága -
Blom
aktív tag
válasz
tupacamaru #1035 üzenetére
nem csak kívül, belül is szinte teljesen egyformák.
lehet, hogy ez rejtély marad örökre számomra.nem annyira drága: UE40D7000LS 266740Ft, UE40D8000YS 301000Ft
-
Blom
aktív tag
válasz
tupacamaru #1033 üzenetére
köszi ezt már sikerült kiderítenem csak a pontos verzió számát nem.
ma bemegyek egy szaküzletbe hátha ott tudják melyik az pontosan. -
Gulyopapa
addikt
válasz
tupacamaru #1025 üzenetére
Igen, ilyen van ...
-
nemec79
csendes tag
válasz
tupacamaru #1003 üzenetére
Akkor újra be kéne fektetnem kábelbe és átalakítóba is.
Ezt szeretném megúszni. -
nemec79
csendes tag
válasz
tupacamaru #1001 üzenetére
Az ötlet nem rossz ,de próbálok olyan megoldást találni amivel
nem kell cserélgetnem a kábeleket attól függően mit akarok használni. -
nemec79
csendes tag
válasz
tupacamaru #998 üzenetére
Létezik driver az LCD tv-hez ,ami alapján a számítógép felismeri?
-
nemec79
csendes tag
válasz
tupacamaru #998 üzenetére
Tudja a full hd-t és a Benq monitor is VGA-val van kötve és az is full hd-n megy......
Nem értem....
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #997 üzenetére
Most néztem a manual-t és elvileg mennie kellene FullHD módban VGA kábellal is.
-
pederi
csendes tag
válasz
tupacamaru #971 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
pederi
csendes tag
válasz
tupacamaru #969 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Még utánanézek pár tesztnek, de szerintem én is beruházok egy Samsung-ra. Egyébként mi a külömbség a C5000 és a C5100 között?
-
fishme
tag
válasz
tupacamaru #965 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget !
Valami ilyesmire gondoltam http://www.digitalplaza.hu/main1.php?mit=9223
szerinted a célnak megfelel ? -
Gazs
tag
válasz
tupacamaru #961 üzenetére
enyémen is van HDMI kimenet.
-
Gazs
tag
válasz
tupacamaru #959 üzenetére
ok köszi ezt megpróbálom : D de amúgy ja most vga kábellel van összekötve úgy h van egy dvi átalakitó de ha pl simán hdmivel kötöm össze és közben rajta van a másik monitorom akkor fog menni 2 monitorként rendesen ugye? gtx 570-esem van rajta 2 dvi meg 1 hdmi xd
-
simron
tag
válasz
tupacamaru #954 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
tupacamaru #421 üzenetére
Persze, hogy nem titok. LE-32A550-et az ElectroWorld-ből. De nehogy elvigyétek előlem, mert akkor pipa leszek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest