Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Idézet:
Sikerült szétszednem a monitort, köszi xxxx!!
Nos, úgy néz ki megcsinálni is sikerült, legalább is eddig semmi jele a hibának.
Amit csináltam:
Kiszereltem a logikai panelt és az inverter panelt. Jól megtisztítottam a szalagkábeleket, majd próba.
Bekapcsolás után újra rossz volt a kép. Később észrevettem, hogy van még egy harmadik panel is, ami magát a tft panelt vezérli. Ez a panel gyári (Philips-LG) része. Ez úgy néz ki hogy ezen a panelen van egy aljzat amibe az a szalagábel csatlakozik ami a logic board-al van összekötve. Ezt is átmozgattam aminek az eredménye az volt hogy még az OSD menü is eltünt! Újabb erősebb mozgatásra pedig visszajött a kép mindenféle hiba nélkül tű élesen! Azóta a monitor szétszedve hibátlanul üzemel.
A gyanúm:A hibát valószínűleg kontakt hiba okozta. A kontakt hibát pedig a tft panel által termelt hőmérséklet eredményezhette.
Ha valakit érdekel akkor (amíg szét van szedve a monitor) lefényképezhetem azt a bizonyos csatlakozót!Köszi Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- SAMSUNG LC49G94TSSPXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest