Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grabovsky2

tag

válasz Sraff #4242 üzenetére

Keressetek vissza, mivel megosztottam a tapasztalataimat. Igaz a képeket már le szettem a linkekről..

De, zanzásítva: (power led alapokon indultam el mivel a fémhalogének fogyasztása meghökkentett illetve a hőleadás is igen tekintélyes. Illetve sokalltam a lumen számokat is, mivel az ember, már aki dolgozik nem nappal akar filmeket nézni. (gondolom rémlik a 20w os ledes mini projektor).
    Alkatrészek (amik részben eladóak):
    -12V os kis lcd tv 10'' méretben. (TV, antenna,illetve AV bemenet ag eltávolítva..)
    -írásvetítő fresnelek ketté szedve méretre vágva (fresnel/lcd/fresnel)
    -50W os powerled (5800K 8000lumen)
    - egy amd-s proci termetes hűtője(szükség volt a halkságára)
    -szabályzó elektronika(saját gyártmány, mely a stabil 12V ot, illetve a led és a ventilátorok szabályzását látja el)
    - a már említett optika.
    - alu szelvényekből és műanyag házzal
    - erősítő (szintén házi) 2*20W

Így kaptam egy olcsó, sokáig élvezhető, hordozható méretű projektort, ami nem zabálta az áramot. Ha karom Tv-t nézek, de filmet is akár.
    A méretezést és a lencsék elhelyezését nem számolgattam, mivel inkább próbálgattam, és mindent állíthatóra szerkesztettem meg, köszönhető az alu profiloknak.

Tapasztalatok:
    -már a próbavetítések igazolták a megközelítésem helyes vólt, élvezhető képet értem el egy gyűjtő lencse és egy 20Wos halogén izzóval is(120 lumen), igaz játszanom kellet a szín kitöltéssel és a kontraszttal.. a leddel, meg tökélj lett. Ha akartam tv-t, Comedy centralt néztem 2.5m*1.2m, de akár filmeket is. De a fiam is behalt az 1m-es micimackón... :C

Megérte no....

Új hozzászólás Aktív témák