Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
V60
aktív tag
UPPP, hogy visszataláljak
-
magyare
újonc
Sziasztok ! Segítség kellene , lcd monitor összekötve hdmi csatival t-home settop box, kép van hang nincs ! Hogy tudok hangot varázsolni?
-
hunbi
tag
Épp ma próbáltam öreganyámnak ideiglenes tvt okosítani mert bedöglött a tevéje.
A boxon volt hdmi, ezen felbuzdulva túrtam elő egy hdmi-dvi kábelt és a régi használtan vett eizo lcd monitoromat áthurcoltam hozzá... (legalább 10 kiló 19"es lcd létére)Ami ebből nektek lényeges:
Annak ellenére hogy sikerült a cuccokat összedugni, a monitor nem volt hajlandó képet adni, mondván a kapott jel csak 50 Hz frissítésű!Hát ez van, túl sznob monitornál ilyen is előfordulhat...
Szal, vagy a box tudjon 60 Hz frissítést, vagy a monitor szeresse az 50 et. Lövésem sincs igazából, hogy a box tud e 60 hercen muzsikálni, képernyő híján mondjuk fura lenne beállítani... -
Iroil
tag
Sziasztok!Azon gondolkozok most,hogy vennék egy új tv-t,de akkor kidobnám a monitoromat,Miért?
Mert a tv-n szeretnék gépezni is,Tudom ez nem pont a témába vág,de valamennyi köze van hozzá.Hogy tudnám azt megoldani?Még nem választottam complett TV-t de van pár alap követelményem:
-16:9 abból is 1920×1080
-Kicsi legyen a válaszideje.(Mert lövöldözős játékra kell)
-És 144 Hz-n fusson,mert az is kellene nekem.
És aki tud ilyen tv-t és lehetőleg olcsót akkor az letudná írni?
2.:
Hogy tudom ezt az egészet megoldani?Mert hogy mint mondtam a tv-n akarok egyben tv-t nézni meg játszani.Ezt hogy tudom megoldani?Nekem egy UPC-s dobozom van,Arról megy a vezeték.Valaki aki ért hozzá azt írna,megköszönném.
Sziasztok! -
dandy91
tag
Üdv
Van egy Dell u2312hm monitorom szeretném a thomos beltérivel összekötni hogy tudjak rajta tvzni is ezt hogy tudnám megoldani ? valaki tudna benne segiteni ? Sejtem hogy tv tuner kell de milyen meg hogy kellene beüzemelni ? -
Seat18
tag
válasz
ügyetlenke #41 üzenetére
Nem robbanhat fel...
Ha csak nem focizol vele...
-
ügyetlenke
újonc
Jó estét! Szeretném megkérdezni,hogy ha egy monitort tvnek használok az felrobbanhat?? LG L1710B
Beltéri egység + hdmi-dvi kábellel -
ügyetlenke
újonc
Jó estét! Szeretném megkérdezni,hogy ha egy monitort tvnek használok az felrobbanhat?? LG L1710B
Beltéri egység + hdmi-dvi kábellel -
Freelander66
csendes tag
Teljesen kezdő vagyok a témában. Kamionozok és a TV már nagy csomagnak számít a téli időben. LCD tv-re nem szeretnék 60-70 ezret kiadni. Van itthon egy Samsung SyncMaster 943-NW monitorom, amit nem használok. A UPC set box-om van amin van egy RS-232 kimenet. Arra gondoltam, hogy egy RS232 - VGA átalakítóval megoldom a 20 ft-os kérdést. Megoldható szerintetek?
-
McTuja
tag
nekem is vcan smasung lcd hd tv monitorom van ithonn kábel tv isde ha bedugom a coxot falba meg a monito hátujjáb keresést nyomok de nem fog be semmit :/
-
d3ac
csendes tag
Udv!
Az lenne a kerdesem, hogy adott egy sima lcd monitor es egy upc-s septup box hdmi, scart, rca es koax kabellel es ossze szeretnem valamilyen modon osszekotni. Szerintetek ez hogy lehetseges? Probaltam laptoppal osszekotni vga kabellel, de rajottem hogy az csak vga kimenet, nem bemenet. Szoval otleteket varok, hogy mivel lenne megoldhato. Bamit meghallgatok! Koszonom -
lacafy
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem halt ki a topic még.
Feladat:
Adott egy laptop LCD monitor. Minden keret nélkül, csak a monitor alaplapra csatlakozó kábeleivel.
Adott egy földfelszíni beltéri egység.Kérdés. Tudok-e a kettő között kapcsolatot létesíteni valamilyen módon, hogy a monitort képmegjelenítőnek használhassam. Valami eszköz kell, vagy érdemi képet nem tudok megjeleníteni monitorvezérlő nélkül?
Ötlet?
Köszönet
-
vecchio
csendes tag
Az alább leírt eszközök összekapcsolása után alkalmas-e? tv nézésre?
Van egy lcd monitorom vga csatlakozású,van egy vga-scart átalakitó csatlakozóm,van egy set-op box-om amely alkalmas földfelszini digitális tv vételre..Ha ezeket a megfelelő csatlakozási pontokon összekötöm,tudok-e tv-ét nézni?Vagy kell még más is hozzá? -
-
iamhungarian
csendes tag
válasz
iamhungarian #32 üzenetére
up
-
iamhungarian
csendes tag
up
-
iamhungarian
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, van -e valaki aki tudna nekem segíteni
Amim lenne, egy régi asus laptop, alaplap hibás, 5 másodpercig működik, miután bekapcsolom a gépet.
Mivel a 15 colos LCD kijelzőjével nincs probléma, ezért arra gondoltam, hogy a mai technológia segítségével...
a kérdésem: kivitelezhető lenne-e, hogy a meglévő LCD laptop kijelzőt a jövőben ÖNÁLLÓAN TV-ként használjam. Ha igen, mi kell ehhez? mit tudnátok ajánlani?
Gondoltam még arra, hogy törött kijelzős 15 colos LCD monitort vennék és a törött alkatrész helyére tenném be a monitor kijelzőjét. Ez mennyiben járható út, egyébként?
Ha enélkül is meg lehet csinálni, akkor természetesen forrasztok, ezt aztszerkesztek amit tudok
csak ötletem még nincs...
köszönöm,
előre is!! -
dmob85
csendes tag
Sziasztok!
Engem őszintén szólva csakis egy dolog miatt érdekel az LCD monitorból TV eljárás, hogy szép minőségű TV-m legyen azon a 61centiméternyi helyen, ahol a TV elfér. Most egy kb. 4 éves LG TV-m lakik ezen a helyen, de szeretnék váltani, hiszen olcsóbb egy LCD monitor, mint egy sima síkképcsöves, ORION TV. Na most nekem ugye nem férne el egy LCD TV, mert 70 valahány centinél kezdődnek... ami meg ez alatt van, az meg vagy ilyen noname, vagy van olyan drága, mint egy nála sokkal nagyobb. Tehát én a monitort választanám.
A lényeg
Kinéztem egy monitort, ami FULL HD LCD, MPEG4 tunerrel rendelkezik, és 22"-os. Kiszámoltam, hogy ez olyan 55-56cm közé esik. Na már most nekem kábel TV előfizetésem van, de nem tudom, hogy megoldható ez egy ilyen átalakítóval, hogy mondjuk a jelet, ami ugye a hagyományos csatlakozóson jön, azt HDMI-be, vagy valami hasonlóba átalakítsam. Ez engem nagyon érdekelne, és köszi a választ akármikor is kapok kérdésemre!
És még valami
Ha ez a dolog így megoldható volna, ahogy szeretném, akkor távirányítót kapok a monitorhoz egyébként???
Jól van na, csak még új vagyok ebben a témában
-
draws80
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy Samsung SyncMaster t200 lcd monitorom. Van rajta egy vga és egy dvi csatlakozó. Rá szeretnék kötni egy hdmi csatlakozóval rendelkező beltéri egységet. Hogyan lehetne ezt megoldani. Üdv!
-
Üdv!
Sok külső tuner tudja ezt a funkciót. Vásárlás előtt viszont mindenképp járj utána, mert msá más bemenetek lehetnek egyes modelleknél(dsub, dvi, composit, s-video...), és esetenként elég rendesen le tudják rontani a PC-ről érkező jelet.
Manapság nem nagyon követtem, milyen modellek vannak piacon,úgyhogy pontos típussal nem tudok neked szolgálni.
A válasz viszont igen, van erre lehetőség. -
psg5
veterán
Üdv!
Na úgy látom megtaláltam a nekem kellő fórumot.
Idáig a samsung monitorok fórumába írtam, de itt lesz a tuti.
Igaz látom rég mozgott a fórum, de hátha valaki...
Samsung 2243NW monitorra rákötni egy t-home-os set-top boxot szeretnék, de ha lehetőség van rá, kábelek állandó cserélgetése nélkűl azért a számítógépet is lehessen használni rajta.
Ha jól látom, mivel ezen a monitoron csak egy d-sub bemenet van, ezért egy külső tv-tuner kell.
Az valós, hogy van olyan tv-tuner amire rákötöm a számítógép vga menetét és ráköthetem a set-top box mondjuk dvi menetét és magát a tunert pedig a monitor d-sub menetére, így váltogathatom, hogy tv vagy számítógép?
Ha tényleg ez létezik, mi ennek a tunernek a neve? -
Elviekben működnie kellene, csak azt nem tudom, mennyit vesztene a minőségből a gépből érkező jel. Lehet nem lenne már túl jó. Egy biztos, ebben az esetben a TV box határozná meg a gép megjelenő felbontását, és nem a vga beállítása, amiből szintén adódhatnak gondok. Szvsz nem biztos, hogy jobb megoldás ez, mint az, hogy cserélgeted a monitoron a kábelt. Kényelmesebb, de nembiztos, hogy megérné a dolog a képminőség és egyéb más szempontjából. Sőt, arra sem esküdnék meg, hogy az svideo átviszi a monitor felbontását(1680x1050)..
Ugyhogy ha nincs a tuneron bemeneti csatlakozó a vga-nak, szerintem felejtős a dolog..
Legjobb megoldás egy D-Sub közösítő lenne, de nemtudom létezik-e egyáltalán olyan.. -
fjord
csendes tag
hali
ujrafogalmazom mert kozben latom hogy amit talaltam az nem egeszen az, igy nez ki:
szoval, a jel utja ez lenne:
videokatya - dvi to vga atalakito - vga to s-video atalakito - s-video kabel - tvbox svideo in - tvbos vga out - monitor
ebben az esetben szerinted mukodeni a PC/TV valtogomb?
thanks!
-
fjord
csendes tag
válasz
Barthezz2 #22 üzenetére
hali
koszi a visszajelzest! az enyemen csak d-sub out van, viszont teny hogy van PC/TV valtogomb a taviranyiton, de epp emiatt (a d-sub in hianya miatt) ezt sosem ertettem hogy hogy gondolja a gyarto... s-video in-em van, meg composit. esetleg egy s-videot d-subba alakito cuccal (olyat mar lattam) megoldhato lenne? hogy az atalitobol egy vga kabellal viszem tovabb a videokartyamig a jelet (a tvbox in jelet) es a tvbox atengedne a jelet a d-sub outon a monitorba?
-
válasz
DanteDream #16 üzenetére
Huhh, nagyon rég jártam így, ugyhogy lehet már azóta megoldódott a gondod, de azért válaszolok..
Elviekben így simán mennie kellene. A hangot meg úgy tudod megoldani,hogy a beltérin van külön hangkimenet, és arra kötöd rá az erősítőt. Ha csak sima hangfalaid vannak, akkor meg veszel egy kábelt, aminek egyik fele 2db RCA, ez megy a beltéribe, a másik fele meg egy stereo jack aljzat, arra meg bekötöd a hangszórókat.
fjord:
Ezt a konkrét tunert nem ismerem, de a legtöbb olyan, hogy van rajta d-sub bemenet is, ami pedig arra jó, hogy a tunerba kötöd bele a vga-ból érkező jelet, és akkor a tuneron tudsz váltani hogy a TV menjen, avagy a vga jeleit továbbítsa a monitor fele. Amit leírtál módszert, nemtudom mennyire lenne életképes, pont amiatt, amit te is mondasz, hogy összekeverednek a jelek.. Esetleg ha lenne olyan közösítő, amin tudsz kapcsolni a bemeneti jelek között, akkor úgy oké a dolog. -
fjord
csendes tag
Sziasztok! (elobb rossz topicba irtam, rajottem hogy ez az en helyem!)
SBLab LCD Tv Box II
es
LG L222WSkoltsegkimelo kombinacioban hoztam ossze az LCD Tv-em, mindket cucc hozza szerintem a piacon a legjobb ar/ertek aranyt amugy szoval elegedett vagyok.
A problemam az hogy egy ideje nincs masik monitorm igy az LG-et kell a PC-hez is hasznaljam. Azaz ha TV-ezni akarok akkor a VGA kabelt PCbol ki, TV Box-ba be. Ezt szeretnem kikuszobolni. A videokartya is (DVI atalakitas utan) VGA ANYA, az TV Box is VGA ANYA, es az LCD hatulja is VGA ANYA.
Arra gondoltam hogy veszek:
-1 VGA eloszot (1 apabol 2 anya)
-2 VGA kabel (apa - apa vegu)
Az elosztot bedubom a monitorba, a ket kabelbol az egyik a vidokartyaba megy a masik a PCTV-be. Igy kb 3000ft-bol megoldahto a problema, viszont igazan kivancsi vagyok mit fog szolni az LG ha egyszerre ket jelet kuldok ra, szerintetek?Van valami program amivel le tudom tiltani a videokartyam kimeno jelet arra az idore amig az TV Box bekapcsolva van hogy ne legyen jelkonfilktus?
Elore is koszonom a meglatasokat!
Thanks -
megema
őstag
válasz
DanteDream #16 üzenetére
Üdv!
HDMI-n a hang is átmegy tudtommal
-
Progép
csendes tag
Szaisztok.
Tudnátok nekem mondani valami FullHD-s monitor-tv-t egyben az ára mind1 csak ajánljatok valami nagyon-nagyon jót.!
Köszi: Progép.
-
profilum
tag
nekem hdmis samsung 225mw van , tv tuneres
nagyon jó képe van és nagyon szép maga a káva is -
bozont
veterán
Remélem azért még nem teljesen kihalt a topic. Szóval egy ilyen kérdésem lenne.
-
-
A Samsung 2333HD az ugyan az mint az enyém, csak van benne tuner, de szerintem nem érnek meg annyit, amennyivel drágábbak. Akkor már jobban jársz, ha megveszed a 2333SW-t, és egy külön tunert hozzá.
Oldmobil: akkor iptv-d van nem? A kézikönyvében biztos benne van, hogy miként lehet állítani a kimeneti jelet, nézd át alaposan.
-
DeV-O-6
csendes tag
Sziasztok!
Engem LCD be beépített TV tuner -es monitorok érdekelnek... mert szerintem hasonló megoldás lenne!
Találtam néhány ilyet, pl:
Samsung SyncMaster 2333HD 23" LCD vagy Acer V233HBD...
Valaki használt már ilyet? -
Elméletileg igen. De van direkt HDMI-DVI kábel is, az is megoldás lehet. Nemtudom melyik t-home beltérit kaptad, de ha ADB-t, akkor arra figyelj, hogy miután átváltottad a kimeneti jelet 1080i-re, utána még DVI-re is átkell, azt meg úgy tudod, hogy hosszan nyomva tartod a disp gombot.
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Hasonlóban gondolkozom én is. Tehát elvileg ha egy szimpla DVI csatlakozós LCD monitorra rádugok egy DVI-HDMI átalakítót, aztán összedugom ezt egy HDMI kábellel mondjuk a T-Home dobozommal akkor működni fog a dolog rendesen?
-
törölt tag
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlag LCD monitort mekkora biztonsággal lehet TV-ként használni?
A melegedés nem károsítja? Vagy egyéb problémák merülhetnek fel?
Jelenlegi monitorom egy LG Flatron L192WS. És gondolkozok egy külső TV boxon. -
Zpepe
tag
Köszi, király vagy!
Egyébként érdekes mert a második lehetősig is elég vonzó volt mivel,hogy itthon nekünk AntennaDigital van és a műsorában lehet kérni HD felbontásu adást, ennek ellenére nincs egy nyamvatt HDMI csatlakozó sem rajta. Érdekes.
De köszi mert az első megoldás nem is tűnik rossznak, még csak nem is megfizethetetlen.
Szóva, a jó istön áldon meg tígödet az infóért.
-
Nem tegnap írtad a hsz-t, de hátha még idenézel..
Nem tudom kizárható-e az a lehetőség, hogy PC-re rá legyen kötve, mert ez lenne a lényeg. Az okés, hogy vannak Online lehetőségeink, de ha internet sincs? A Lényeg, hogy van-e erre megoldás?
Ezt nem teljesen értem, de azt veszem ki belőle hogy úgy néznél tv-t hogy a pc ne kelljen hozzá?
Többféleképpen is lehet elméletileg(azért mondom hogy elméletileg, mert ki még nem próbáltam, de én is tv-ként tervezek egy 22" lcd-t). Vagy fogod magad, és veszel mondjuk egy ilyet és akkor ezzel a pc használata nélkül tudsz tv-t nézni, ugyanakkor ha kell monitornak is használni tudod, vagy ha olyan tv-tek van(műhold, kábel..) amihez van box, és van hdmi csati rajt, akkor az álltalad keresett BenQ E2200HD monitorra be tudod kötni(és másra is ha van rajt hdmi, vagy dvi), és tudomásom szerint azon egy gombbal válthatsz a bemenetek közt, így szintén jó monitornak is, illetve tv-nek is(elvileg ha olyan monitorod van amin nincs hdmi de van dvi, akkor egy dvi-hdmi átalakítóval is megoldható így)Namost harmadik lehetőségként vehetsz egy sima tv-tunert a géphez, aztán akkor azon keresztül nézhetsz tv-t, de akko itt már nem megoldható a pc nélküliség. Jelenleg nekem igy van bár még nincs meg a kiszemelt tft(mért is ne e2200hd-t akarok én is
)
ha a műsorokat nézni alatt filmeket is nézel, akkor természetesen az előbb leírtak segítségével akár egy dvd lejátszó is hozzáköthető..
-
Zpepe
tag
Kerestem, ehhez hasonló témát de nem találtam így gondoltam nyitok egy újat, mert sok embert érdekelhet szerintem rajtam kívül is.
Az első kérdés, hogy ez egyáltalán megoldható-e és ha igen, hogyan. Tehát ha én otthon kizárólag egy monitorral rendelkezem, nincs TV-m de szeretnék rajta műsorokat nézni, ez hogy lehetséges.
Nem tudom kizárható-e az a lehetőség, hogy PC-re rá legyen kötve, mert ez lenne a lényeg. Az okés, hogy vannak Online lehetőségeink, de ha internet sincs? A Lényeg, hogy van-e erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest