- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
válasz
Satan-Claus #470 üzenetére
displaytech, a gyárto.
Jah, infos, akkor keress valami hozzáértőt inkább
Ha 100ohmos poti van bekötve valahova, akkor az a háttérvilágítás erősségét fogja szabályozni elvileg. Valahány kiloomos meg a kontrasztot.
Fényerő-> egyik szélső láb a hm, nézd meg az adatlapját, de szerintem a +5V-ra, a középső lába a háttérvilágítás lábhoz. Vagyis csökkented a háttérre jutó feszültséget.(illetve az áramot korlátozod, de mind1 végülis.) Eddig volt valami ellenállat a háttérvilágítással sorbakapcsolva? Mert ha nem, akkor akár el is égethetted a ledeket.
Kontraszt-> A poti középső lába van az lcd felé, az egyik szélső a földre, a másik szélső a +5V-ra kötve? (vagyis 1 feszültségosztót csinálsz)
Most van háttérvilágításod, vagy nincs? Nyah, van az LCD nyákja, nekem a szélén van elvileg a háttér tápja, az a két vezeték láthatóan vastagabb, mint a többi jel drót, mivel azon nagyobb teljesítménynek kell átmennie. és más irányba is megy.
Egyébként mi a gyárto/tipus/adatlap? -
Szsolt
tag
válasz
Satan-Claus #464 üzenetére
Hi! Bocs, hogy ilyen későn reagálok a dolgokra..
A mellékelést úgy értem, hogy a 10k-s poti földelését (3. lábat) nem kötöm sehova.
Nálam (2*16-os) így is működik, és evvel a potival ki be kapcsolom a háttérvilágítást.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
Satan-Claus #465 üzenetére
most elő nem szedem, de a displaytech-en eleg jol lathatoan ment el mas iranyba a hatter ket vezeteke. Meg 1 masik helyen is ki voltak vezetve A(nod) és K(atod) betukkel.
-
Szsolt
tag
válasz
Satan-Claus #461 üzenetére
Hi! A 100-as poti helyett nekem 2.2-es van.
Ahogy elnézem a rajzot, a 100-as poti középső lábához nem a 16-os kell kötni?
Ja és nálam a 10k-s potinál a földelést mellékeltem és így frankón megy... -
LukE
veterán
válasz
Satan-Claus #456 üzenetére
csak 1 picivel kellett volna hamarabb irnod
Hibajelenség az volt, hogy rohatt meleg lett a közepén a vezértlő kütyü, és azóta se kép, se hang. Pedig jol kapta a tápot, asszem. Ez volt kb. régen, akkor benyomtam 1 zacskóba, és ma délutánig ott is volt. fél óra forrszatás, semmi életjel, vissza zacsibaTápfesz eljut a nyákig, de a kijelzőn nem látszik semmi. Pedig ha egy lcd áram alatt van, akkor azért látszani szokott valami rajta...
(displaytech 162B, adatlapja szerint pedig ott kell kapnia a kakaot...)
[Szerkesztve] -
sirály12
őstag
válasz
Satan-Claus #447 üzenetére
igen.
Innen a port95nt-t kell felrakni é kész.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sirály12
őstag
válasz
Satan-Claus #445 üzenetére
Este talán took majd képet küldeni, mert most suliban vagyok.
A smartie-t nem ismerem annyira, mert nekem nem működött valamiért. Én a jaLCDs-t használom.
Egy pár kép azért van a lapomon. Bővebben: link a képek menüpont alatt. -
sirály12
őstag
válasz
Satan-Claus #443 üzenetére
szerintem valameik kábellal lessz gond. Ne csak a forrasztást nézd, hanem hogy a kébel jó-e. Velem is történt már olyan, hogy a kábel meg volt szakadva és nem vettem észre.
-
sirály12
őstag
válasz
Satan-Claus #441 üzenetére
Csákó.
Az első kapcsolási rajz jó. Nekem is ez van megcsinálva. -
deepwell
aktív tag
válasz
Satan-Claus #194 üzenetére
alltalaban lehet hozzajuk venni soros csatlakozot ! 3 - 4000 Ft es akkor siman a soros portra csatlakoztatod !
-
sirály12
őstag
válasz
Satan-Claus #123 üzenetére
Sajna nincs digitális fotómasina ezért nincsenek képek sem.
A legjobban az tetszk, hogy amikor beindítok egy számot a winampon akkor egyből átvált a kijelző és a szám címét hosszát kezdi el írni, nameg a spektrumanalizátor megy az alsó két sorban (ez a legállatabb).
Ahogy tudok szerezni egy gépet lesznek képek is. -
Szalma
őstag
válasz
Satan-Claus #101 üzenetére
(Igen a szállítás volt $24.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
válasz
Satan-Claus #101 üzenetére
(Codix-nál van letölthető pdf a modulokról (lsd. Luke). Egyébként nem túl problémás. Keress egy PIC programozásban és égetésben jártas egyedet és csináltass vele egy soros intefészt hozzá. Vagy printerportról kis trükkökkel lehet nyomni rá a grafikát. (Ez utóbbi a windows oldalon lesz munkásabb.))
Szeretettel:
Szalma -
_George
senior tag
válasz
Satan-Claus #94 üzenetére
ilyet amúgy néztél már?
http://endre.dunaweb.hu/deepwell/lcd/pa050409_std.jpg
ez nem tetszik? -
_George
senior tag
válasz
Satan-Claus #94 üzenetére
ilyen nekem is lehet kellene egy...
persze ha nincs 7000 HUF felett, de gondolom ez tutira felette van... -
Szalma
őstag
válasz
Satan-Claus #79 üzenetére
(http://www.seetron.com/bpp420_2.htm Jó és megbízható típusok. Itthoni elérhetőséget még nem tudok (hétfőn utánanézek, ha ráér addig), nem szokott zavarni, ha külföldről kell a cucc. Néha még olcsóbb is, ha mintadarabot kér az ember a gyártótól...
)
Szeretettel:
Szalma -
_George
senior tag
válasz
Satan-Claus #79 üzenetére
Satan! konkértan milyen színváltós lcdre gondolsz?
aminek ha gondolod átkapcsolod a kapcsolót és onnantó kék helyett pisrosan világít? -
Szalma
őstag
válasz
Satan-Claus #74 üzenetére
(Hmmm... Kicsit tömörebbek a kijelzők, nehéz színt váltani rajtuk ezen a módon. Ki kell választani egy szép, könnyen szerelhető típust, ahol hozzáférhetők a LED-ek. Drasztikus színváltáshoz mást is módosítani kell: jellemzően más nyitófeszültségűek a különböző színű LED-ek ezért ha nem áramgenerátoros a táplálása a cserélni kívántnak, hanem ellenállásos, akkor lehet hogy világítani sem fog... Hajrá! (Egy tipp: nem túl drágák a változtatható háttérszínű kijelzők. Azok tudnak pirosat is.))
Szeretettel:
Szalma -
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Satan-Claus #74 üzenetére
Sime egyszerű SMD Led cserével, csak szét szeded és csere, bár ez kijelkző függő asszem mert van aminek kicsit más az elve, rákell kérdezni vagy egy leírást nézel arról pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged