- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Milyen processzort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 3D nyomtatás
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Joltee
aktív tag
Én is szeretném tudni mi az oka a qrva lassú másolásnak. 2800+@2240, fél giga RAM. Két vinyó: 120GB Seagate Barracuda 7200.7 és egy 40GB IBM Desktar 7200RPM. Elindul a másolás, jobb esetben úgy 20MB/s, aztán elég hamar belassul akár 5 MB/s-re is. Ja, és nem sok kis fájl másolásánál, hanem mondjuk egy 2GB-osnál is! :((( :F Szerintem is az XP lehet az oka, csak tudnám mit kéne állítani... :O
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Akkor minek mondják, hogy ATA 100, tehát 100MB/s ha felét sem tudja?''
Nem a vinyók sebességét adják meg ezzel az adattal, hanem a csatolófelületükét. (Vagyis az IDE-busz sebességét.)
Viszont a vinyó ennél lassabb, sok minden határozza meg a sebességét, pl. a lemez külső területeiről gyorsabb, a belső sávokról lassabb, ha sok apró fájlt kell összekaparásznia, vagy a lemez töredezett, az szintén rontja a sebességét, de ha minden tökéletesen összejön, akkor sem közelítik meg az IDE átvitelét. -
c41r0^
őstag
Mert ez elméleti sávszélesség, a chipset tudná is ezt a sebességet, és a kábelek is. Azonban a vinyók fizikailag léptelenek erre (egyrészt a fej és a lemezek gyorsasága miatt, másrészt a cache mérete miatt).
Egyébként gyorsabb a sebesség, ha egyazon IDE csatornán vannak az eszközök. Nálam 80 GB SamsungATA100(Pri Master)+40 GB MaxtorATA133(Pri Slave), nagy fájloknál hozzák a stabil 42-38 MB/sec-et, KT400 chipkészleten.
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
Akkor minek mondják, hogy ATA 100, tehát 100MB/s ha felét sem tudja?
-
Hefti
csendes tag
abit nf7-s
sea barr 120 és 80giga s-ata és maxtor 40giga ata (rackben)
maxtorra 40-50MB
sea-sea 5-60MB
?
na most mivan? -
Travelos
őstag
Van két vinyó a gépemben:
Samsung 120GB SATA és IBM 80GB ATA100
Egymásra másolok, de a sebesség soha nem megy 35-40 MB/s fölé, hogyan lehet ez? Ez nagyon lassú így!
A gépemben ABIT NF7-S lap van!
Help!! -
iC
tag
Tipp:
CTRL+ALT+DEL -->folyamatok
jobbgomb és leveszed a prioritást! -
HEBI
senior tag
Van egy zsák topic ami azzal foglalkozik, hogy mitől olyan lassú a másolás. Szinte mindenki a hardverben keresi a hibát, de szerintem nem feltétlenül van így.
Nekem eddig, kb. fél évig Win2000 Prof-om volt a laptopomon Intel845D- chipkészlettel, IBM HDD-vel(UDMA5). A hardverek helyes beállítása itt nem okoz gondot, a Windows szerint is minden a megfelelő UDMA módban ment. 512 MB ram van a gépemben. Másolás közeben 7-25 GB adat mozgatásáról van szó, Win2000 esetén rendesen lehetett használni a gépet, ment mindkét HDD szépen egyenletesen a háttérben másolt az opre olyan 12-15 Mbyte/s sebességgel. Amióta ezt a szutyok WinXP-t használom a másolás sebessége változik 1.5-25 Mbyte/s között és másolás közben semmit nem lehet csinálni annyira belassul a gép. Ezt a belassulási dolgot a WinXP műveli, felzabálja az összes fizikai memóriát, miután ezt megtette a szerencsétlen HDD-n egy másik műveletet is kezd a másolás mellett, amiről fogalmam sincs mi lehet, de ez fogja meg a gépet.
Nem akarok Win2000-et visszatenni! Mi lehet a gond!
A másolás közben belassul dolgot láttam már 3 Ghzes P4-en is, szörnyű...
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
szerintem régi a vinyo egy kicsit nem?
-
TudorVigyor
aktív tag
Myki18:
''A kábel csere mindenképp szükséges''
Ha vinyó és/vagy a rack fiók és/vagy a rack keret csak ATA33-as, akkor a kébelcsere felesleges.
Tényleg 40MB/sec nálad? Annyit én is elfogadnék.
Koovyy: majd írd meg please, hogy #12 alapján változott-e valami. Az a 10-15MB/s össze kellene, hogy jöjjön.
[Szerkesztve] -
Myki19
aktív tag
A kábel csere mindenképp szükséges,mert mindegyik vinyót tudja a minimum ata66-ot aztán nézd meg a rackod milyen 33-as e! aztán ha 98 ad van akkor kapcsold be a DMA-t! ha ezek után sem éred a 15Mg akkor gáz van! Nekem egy kábelen van a két vinyó és 40Mg vel jön az adat két maxtor 7200 es el!Bár nekem sem tartja ez stabilan!
-
TudorVigyor
aktív tag
Total Commander ügyben: ha van időd, akkor a Configuration/Options paranccsal Copy/Delete alatt állits ''Also use big file copy mode''-ot, allits buffer size-t, es mérj, hátha történik valami.
Mivel TC-vel mérsz, a töredezettség sokat számít. Azt mondtad, hogy a másolás kezdetén 10K fölötti eredményt kapsz, ami SZVSZ nem olyan rossz, ezért lehet, hogy ez lesz a megoldás.
Az a procihasználat sok UDMA módhoz, szerintem legalább az egyik vinyó MWDMA-ban vagy PIO-ban megy. Nem tudok segíteni a beállítással, de mivel i845-ös lapot használsz, az Intel Application Accelerator amúgy is szinte kötelező, az meg majd beállítja az átviteli módot is.
[L]http://support.intel.com/support/chipsets/iaa/index.htm?iid=ipp_845chpst+body_iaa&[/L] -
koovyy
tag
Kerdezonek:
Ok mostmár a kérdés:
- Az új 6.0-s Total Commander kiírja a másolási sebességet.
A proci használat pedig 16-21% között ingadozik.
Jah a fejlemény:
- most a rack-es vinyó secondary slave és most már gyorsabb a másolás a rack-esről a másikra. Viszont ami a gépben van és ha arról másolok, akkor k***a lassú. Lehet, hogy töredezettség mentesíteni kellene? -
TudorVigyor
aktív tag
ATA33-as vinyónak tényleg mindegy lenne, hogy mit tud a rack, meg hogy milyen a kábel. 66-os vinyóknál van sebességbeli különbség, akkor is, ha a 66MB/s-et még a media transfer speed sem éri el. Ha másért nem, akkor azért, mert a buffer-be/ből gyorsabban írunk/olvasunk.
BIOS beállítás: a PIO meg az UDMA egyszerre nem lehet, gondolom. Szóval legyen UDMA.
A BIOS beállítást az oprendszer alatti driver megváltoztathatja. Ezért kérdeztem az oprendszert. Win 98 alatt állítgatták is kézzel szorgalmasan az UDMA-t, XP alatt meg eddig senkitől sem hallottam, hogy kellene. Sajnos nem tudom ellenőrizni.
Nem azt kérdeztem, hogy hogy mész koovyy, hanem hogy hogy mérsz. Tehát honnan tudod, hogy 4MB/s, és milyen körülmények között. Mert ha mondjuk egy kismanót kérsz meg, hogy indukciós hurokra biggyesztett szkóppal olvassa le az adatokat az vinyóról, kézzel forgatva a diszket, majd egy kis mágnessel írja fel a másikra, akkor nem is olyan rossz az az eredmény.
Amúgy a tizenegynéhány MB/s nekem normálisnak tűnne, a 4 viszont nem.
Szerk: Processzorhasználat mennyi másolás közben?
[Szerkesztve] -
koovyy
tag
Ilaxnak:
Köszi a Biost majd megnézem, mert a gépem Győrben van, és ma este megyek vissza. Neked is köszi szépen!!! -
koovyy
tag
Kerdezonek:
Win Xp Prof op. rendszer van a gépen.
Azt a kérdést viszont nem értem, hogy hogyan mész.
Azért köszi -
llax
senior tag
válasz
TudorVigyor #5 üzenetére
Sem a kábel, sem a mobil rack nem okozhatja a lassulást mert:
ha csak ATA33-mas módban is működne, elvileg 33 MB-ot akkor is képes a
vezérlő átvinni...
Érdemes a BIOS-ban megnézni, hogy mire van állítva a vezérlő sebessége.
PIO mode: 4 (mindenképpen)
UDMA mode : vagy auto, vagy 3-6 érték közöttire
[Szerkesztve] -
koovyy
tag
Hello!
Intel 845i chip van a lapon. Azt a gyorsító valamit amit írtál nem raktam fel, nem tudtam mire jó, de akkor majd megnézem azzal is.
Köszi -
Domike
tag
40 eres kábelen csak UDMA33-ban megy a vinyo.
Másik kérdés, a busmaster driver telepítve van?
4in1 VIA chipset esetén, Intel Application Accelerator Intel 81x-84x esetén. -
koovyy
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adva van 2 db Quantum Fireball winchester. Az egyik egy 10 Gb-s és 5400 rpm-es, a másik pedig egy 40 Gb-s 7200 rpm-es.
A 10 Gb-s van mobil rackben és a rackhez pedig 40 eres ide kábel van csatlakoztatva. Még a másik az bent van a gépben és ahhoz pedig 80 eres ide van csatlakoztatva. A 10Gb-s secondary slave-n, a 40-es pedig primary master.
A kérdés az lenne, hogy miért van az, hogy pl. a 40-sről a 10-sre csak átlag 4MB/sec-el tudok másolni (fordítva is így van), pedig kb. 13MB/sec-ről indul.
Esetleg az a baj, hogy a rack-nek is masteren kéne lenni, vagy annak az ide kábelnek is 80 eresnek kellene lennie.
Előre is köszi!
Aktív témák
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest