- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajdouczy
tag
szia. Régen úgy csináltam, hogy a ház falára felfogattam egy hangfalat, meghosszabbítottam a hangfal vezetékét, igy hallgattam lemezjátszót vagy a Hi-Fit. A számitógépre kötött hangfalat vidd ki az udvarra, vagy keres kültéri időjárás álló hangsugárzót. (Ez a legegyszerűbb módja, és méretben teljesítményben van választék bőven. keress rá a google-ban,)
-
zsozsa19
csendes tag
Még annyit kérdeznék hogy egy pc billentyűzetnek és egy egérnek ad annyi áramot a tab usb hubon keresztül hogy meg tudjam vele oldani ezt a telepítést?
Az usb hubot és az otg kábelt most fogom rendelni így nem tudom kipróbálni még mindegy milyet rendelek majd?
-
hajdouczy
tag
válasz
zsozsa19 #5188 üzenetére
Szívesen.
Kérlek olvasd át alaposan a témát. A helyzetre itt a fórumon találsz megoldást. A telepítés egyszerű, (most már) , de lehetnek gubancok, mert nem készöltél fel teljesen a telepitésre. Minden esetre a telepítő pendrive-ra másold át a silead touch érintésvezérló drivert, mert az az egyet sehogy sem sikerül normálisan integrálni a Windowsba, csak úgy működik rendesen, ha később fel telepítjük. -
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Valószínű nem ide tartozik,de nem tudom hol tegyem fel kérdésemet.
Zenét szeretnék hallgatni a you tube-ról az udvarban,nem a telefonnal szeretnék bármilyen hangszórót összekapcsolni.
Milyen lehetőségek lehetnek?
+ telefon vagy tablet,valamilyen bluetooth hangszóróval vagy egy egyszerű rádióval amin van 3.5 mm jack?Vagy van valamilyen más mód is erre?
Üdv: feri 1
-
zsozsa19
csendes tag
Sziasztok!
Egy 7i winem van én marha csináltam egy helyreállítást és egy windows újratelepítést na persze azt hittem hogy ez olyan mint az android hogy nullázza az os-t és alap minden de itt az egész windows ami rajta volt most nincs.Elindul majd írja egy idő után lengyelül hogy nem folytatja a telepítést mert nincs miről kb. Olvasom hogy ezeket a tabokat úgy kell újratenni mint egy pc-t? Ha veszek egy otg kábelt és egy usb elosztót ahhoz billentyűt egeret és pendriveot csatlakoztatok arról menne a win telepítés? Ha letöltök egy virágbolti windowst az jó erre is vagy erre valami speckó windows kell? Köszi ha valaki válaszol
-
outdoor
aktív tag
7i és az adatkapcsolattal, USB eszköz használattal egyidejű töltés:
A 7i körülbelül 3 óráig működik akkumulátorral, az egyetlen USB portra csatlakoztatott USB eszközzel.
Már régebben írtam, hogy annyi töltést sikerült összehozni adatkapcsolattal egyidejűleg, hogy kb. 6 óráig működjön külső USB eszköz használatával egyidejűleg. Ez azt jelentette, hogy valamennyit töltött rá, de ezt a fogyasztás meghaladta.
Most sikerült kb. 10 órára kitolni az adatkapcsolattal, USB eszközzel történő használatot. Egy bő munkanap. A fogyasztás alig haladja meg a töltést.
Tovább tesztelem.
-
jkristof94
csendes tag
Ahogy ígértem, elkészült a program. Egy apró pici kis érdekessége, hogy nem a Lark, hanem a Linx tablet BIOS-a van mellékelve hozzá, mert a BIOS amit kolléga felrakott sajnos nem a legjobb. Flashelés után nem találta a tab a drivereket, és még csak azokat sem ette meg amikkel azelőtt ment. Lehet van hozzá másik pack, nemtudom. Ja és nem mellékesen utánna nem lehet többet a BIOSt felülírni programmal.
Mi változik az általam mellékelt BIOSnál: A logó betöltéskor és elérhető lesz vagy + 20-30 opció. Tesztelgetem egy ideje, de nem találtam problémát eddig benne. Ettől függetlenül természetesen mindenki csakis kizárólag SAJÁT FELELŐSSÉGRE használja. Nem vállalok felelősséget a halott eszközökért, de ha véletlen mégis lehalna, akkor fizikai hozzáférést biztosítva tudom őket javítani.
A csomagolt állományban lévő fileok közül a flash.bat-ot kell futtatni RENDSZERGAZDAI HOZZÁFÉRÉSSEL. A mévelet végén a tablet újraindul. Ha csak kikapcsol akkor el kell indítani. Az első bootolás során még párszor újraindul, de amint befejezte a beállítások véglegesítését már indul is.
FONTOS dolog:
Egy dolog nem ment csak, az a touch. De azért mert 5 modell közül lehet BIOSban választani, és nem tudtam melyik kell. A tabom eMMC-je pedig halott és egy Live Windows installal szenvedek...Mivel a BIOS cserélődik, ezért a régi beégetett (már ha volt) Windows kulcs veszik. A csomagot innen lehet letölteni -> [link]
!!!Mindenki saját felelősségére használja!!!
Ha észrevételetek van, tudom frissíteni a BIOS filet adott beállításokkal, ezért írjátok meg kérlek. Mint például azt, hogy melyik a jó touch fajta
-
jkristof94
csendes tag
Sikerült visszahozni a tabletet az élők sorába és engedélyezni az USB-t! Sőtt, úgy néz ki mindenkinek tudok adni programot hogy a sajátját visszahozza, egy apró bökkenő van csak, sikerült legyilkolnom az eMMC-t (az USBs dologtól függetlenül) ezért még várni kell a progira. Kitartás
-
Jetter
csendes újonc
Köszönöm a válaszokat , meg fogom próbálni valamelyik módszert, már csak kíváncsiságból is.
-
jkristof94
csendes tag
Megérkeztek a Flash chippek, UEFI recovery update hamarosan
-
hajdouczy
tag
válasz
hajdouczy #5180 üzenetére
Ja és a tárhely sem lényegtelen. a Wimbootal készített ISO telepítésekkor, majd' 10 giga szabad helyed van, ha csökkented a lapozó fájl méretét, és kikapcsolod a híbernálást.
Tegnap újra telepítettem a wiwndows 10-t, elfelejtettem kivenni a microkártyát, kimentem egy kv-ra, mire visszajöttem, már a Windows fájlok előkészítése volt folyamatban. Tehát a feledékenységem megmutatta, hogy a startcmd-s install.cmd használata (amit Togatem, és SZAx2 készitett - nagy hála nekik
) azt az anomáliát is kiküszöböli, hogy a korábbi verzióknál leáll a telepítés, ha benne van a microkártya.
-
hajdouczy
tag
Sziasztok, a linkelt Windows 10 is wimboot módszerrel készült, tehát telepítésnél létre jön a Recovery partició.
Windows 10-re jó a Win8-as Driver csomag. Fel tudod tenni bármelyik 32 bites Windows 10-t, de a Home változat bőven elég a tabletre, és ingyenes. (Elvileg) Ha recovery nélkül, tiszta telepítéssel akarod feltelepíteni, akkor a legegyszerűbb a Microsoft oldaláról letölteni ISO fájlba, (Eszköz letöltése) (MediaCreationTools.exe segítségével tudod letölteni az ISO fájlt) Pendrive-ra Rufussal kiírni, telepíteni, csak ne feledd ez után a pendrive-ra másolni a drivereket, hogy kéznél legyen. Touch screent külön kell telepíteni. Ha a kamera zöld árnyalatú, akkor itt a megoldás.
A 7i tablet felbontása csak 1024x600-as. Nekem 8i tabletnél 1280x800-as. A Windows nem is enged nagyobb felbontást, mint ami a valós képméret.
-
Jetter
csendes újonc
Köszönöm a válaszokat , igen a 8.1-et telepítettem újra mert a gyári rendszer nem működött (sérült ) aztán fel raktam rá a fórumban található link alapján a gyári 8.1-et de abba alig maradt tárhely , ezért inkább egy tiszta telepítést csináltam és eleve recovery partíció nélkül raktam fel a rendszert . A winows 10-et is fel tudnám így tisztán telepíteni ? Ha igen melyik verziót kellene felrakjam , és vajon a driverekkel nem lesz probléma ? Nekem a fórumban található win 8.1 es driver csomag van meg.
-
togateam
senior tag
Pontosítok,a win 8 az áruházban lévő programokat nem futtatja 1024*768 felbontás alatt, a win 10 korszakra már elterjedtek a kisebb (1024*600) felbontású tablettek így a win 10 már kijavította ezt a "hibát" . Ugye aki nem használna ingyen játékot és egyéb alkalmazást annak jó a win 8.1 is.De egy tablet (mint az androidnál is ) nem csak böngészésre való.Az áruházban nagyon sok jó játék/alkalmazás található. Ez igaz az asztali gépekre is. Csak ugye amíg az ios meg az android arra szoktatta az embereket,addig a windowsnál ezt újra kell tanulni hogy lehet online is fizetni a programokért.
A gyengébbek kedvéért. -
Jetter
csendes újonc
Sziasztok , nemrég tulajdonosa lettem egy lark 7i win tabletnek , amin sikeresen újra telepítettem a windowst (win 8.1 bing ) a fórumban található driver csomagot fel is raktam , minden szépen működik , kivéve az appok , ugyanis a felbontás 1024x600 és feljebb nem lehet állítani , próbáltam a registry-ben átírni display1_downscalingsupported értékét 1-re , utána restart , de csak annyi változott, hogy a kijelző neve megváltozik "szabványos nem pnp képernyőre" de nem tudok magasabb felbontást beállítani, van valakinek valami ötlete hogyan lehetne megoldani , hogy működjenek az appok ? előre is köszi
-
bayliner195
csendes tag
Hosszú ideje belassulással küzdök.
Feltelepitettem proci hőmérséklet és freki mérő progit a tálcára, az üresjárat környékén a freki 1.3, 1.6 Ghz, 100% terhelésre leesik 500Mhz-re.A proci hőfok 58-60 , teljes terhelésen 65-68 fok.
Milyen progival lehet beállitani a proci freki menedzselést?Bios frissítés?
Lark Ultimate 10 Win -
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Egy WimBoot-al telepített tabletnél, hogyan kell használni a Recovery partíciót? Vagy megoldható ugyan úgy a gép alaphelyzetbe állítása ilyenkor? -
sankaferi
csendes újonc
Szia!
Van valami fejlemény?
-
popoiu
csendes tag
válasz
outdoor #5167 üzenetére
Köszönöm a pontosítás, igen 7i.
A Windows 10 nekem kiválóan üzemel minden kütyümön. Soha semmi bajom nem volt vele.
A touch mostmár működik miután letiltottam a secure bootot a biosban. Érdekes, hogy a driver tanúsítvánnyal volt baja ezért nem ment. Viszont így is eladom. Mint írtam tv-re kötve billentyűzet egér kombóval használtam nagy megelégedésemre, de már nincs szükségem rá mivel kiváltottam egy xiaomi mi box-al. -
outdoor
aktív tag
Mármint 7i?
A Windows 10 nem az a rendszer, amit oly sokan nem szeretnek?
Szerintem kérd meg togateamet, ők esküsznek a Win10 frissítésre, buherálnak és garantálják is, hogy minden tutin működni fog. Nem sufni, minőség, amit nyújtanak.
Mondjuk nem próbáltam, csak olvastam a sok panaszt lejjebb. Ez teszi ki a fórum 90%-át, ez a felesleges Win10 buhera egy egyébként keresett és jó gépen hdmi-vel. -
popoiu
csendes tag
Sziasztok!
Eladó egy i7-es Lark. Eddig tv-re kötve használtam. Régen frissítve lett Windows 10-re azóta a touch nem működik.
Akit érdekelne privátban keressen.
Üdv -
Megyo_SH
újonc
válasz
togateam #5164 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, de sajnos nem megy se saját se külső billentyűzettel.
Azt gondolom, hogy nekem is BIOS bajom van, de vélhetőleg valami más jellegű (Boot tiltás vagy ilyesmi)
Szerintem megpróbálom kicserélni a BIOS tartalmát a pár napja feltöltött tartalommal, hátha azzal megoldódik a dolog. -
Megyo_SH
újonc
válasz
jkristof94 #5160 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor viszont biztosan nincs letiltva az USB, mert az USB hub gyönyörűen világít kéken.
Ez esetben viszont abban kérnék segítséget, hogy erről a hibaüzenetről hova tovább, mit tudok csinálni?
A BIOS-t sehogy nem tudtam előcsalogatni...Folyamatosan nyomva tartott power+esc,
folyamatosan nyomva tartott power+nyomogatott esc,
megnyomott power+esc
valamint megnyomott power+nyomogatott esc és sehogy sem jött össze.Remélem van valakinek valamilyen gyógyír erre az állapotra.
A Willem leírását most nem találom, de meg fogom keresni és ha van leírom ehhez a chiphez (SPI támogatás van) akkor összerakok egy 1,8V-os adapter (később még jó lehet)
-
jkristof94
csendes tag
válasz
Megyo_SH #5159 üzenetére
Ha le van tiltva az USB akkor tápot sem ad. Egy optikai egérrel könnyen lecsekkolhatod hogy van-e táp az USB lábakon vagy nincs. Programozónak én egy BusPirate-ot használok, LUbuntu alatt és csináltam hozzá egy 5V -> 1.8V átalakítót LM317-el és két kondival, a programozót pedig Open-Drain módban használom, de volt mikor nem azt használtam és a programozó 3.3V os kimenetével is jó volt, de azért nem feszegetném a határokat
A te programozód lehet hogy jó. Első körben azt kéne tudni hogy támogatja-e az SPI protokollos csippeket, valamint hogy van-e hozzá megfelelő leíró file a Winbond csipphez ami a tabletben van.
-
Megyo_SH
újonc
Sziasztok!
Ma gazdagabb lettem egy Lark Ultimate 10i Win-el aminek a képen látható baja van.
Próbáltam a leírások alapján egy Win10 frissítést csinálni, de nem sikerül belépni a BIOS-ba hiába kötöttem rá USB hubot és vezetékes billentyűzetet.
Az utolsó pár fórumoldalon végigkövettem a letiltott USB-s kanosszát, de nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy nekem is ilyen problémám van.
Abban az esetben ha le van tiltva az USB akkor is van táp a kimeneten?Ha BIOS-t kell frissítsek akkor milyen eprom programozót vegyek?
Van egy WillemPro-m és rendelkezek képességekkel amivel elviekben meg tudom oldani a feladatot, de nincs 1,8V-os adapterem és nem is biztos, hogy ezzel a régi szerkezettel kellene ilyet próbálgatni.Előre is köszönöm a segítségeteket!
üdv Megyó
-
sankaferi
csendes újonc
válasz
jkristof94 #5148 üzenetére
Ez nagyon remek lenne!!!
-
coll
csendes tag
válasz
jkristof94 #5151 üzenetére
A windows kulcs elméletileg benne van, a régiből elméletileg ki lehet olvasni és lehet vele aktiválni. A teclastban amik nálam voltak ugyanaz a kulcs volt a bios-ban. A bios ic-t érdemesebb ki szedni és úgy írni mert ez a teljes tartalom és egyszerűbb.
-
jkristof94
csendes tag
Hát akkor bizony ezer hála! Mostmár csak egy dolog maradt hátra! Találtam olyan progit ami elméletileg Windows alól biost ír. Amint van csippen eljátszogatok vele, és felteszem majd ide az eredményket, hátha valakinek jó lesz, csak azt nem tudom hogy mindenkinek lehetne-e ugyan azt a BIOS írni, vagy vannak kulcsok benne ami egyediek és nem volna szabad őket felülírni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest