Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
Miután leszedtük az alját, bővítés előtt nem árt az akkut lecsatlakoztatni, nehogy később meglepetések érjenek minket.
-
válasz
MasterDeeJay #3 üzenetére
Felkeményedet pasztánál meg az egyszerű user elkezdi feszegetni a hűtőt a hőcsőnél fogva. Nem egyszer cseréltem emiat anno komplett hűtörendszert.
Volt akinek nem volt otthon "szilikon zsír" ezért megkente sziloplasztal.
Volt aki kifújás címszó alatt befújta a port és megszorult a venti.
Láttam sok izgalmat... -
Tegnap takarítottam ki egy notit, teljesen el volt tömődve minden irányból. Átlag embernek nem ajánlok ilyet mert notikból nem kevés van ami nehezen szerelhető, sőt inkább többsége szándékosan szivatós. Gondolok itt a rengeteg csavarra, némelyiknél többféle méretűre. De arra is hogy néha szét is kell pattintani a műanyag fedlapokat és öreg notinál bizony repül is pár műanyag rögzítés szanaszét vagy a gépbe, vagy kitörnek perselyek...Sok sok buktató van. Na meg padok, néha azokat is kellene cserélni, mostani ROG notimon gyári padok vannak és bizony throtlingol a GPU-nál.
Illetve ekkor már a pasztázást is megejtem ugyanis pár év után simán lehet betonkemény a gyári paszta. 5-10 éves notin meg már kötelező cserélni annyira rosszak.
Ma meg már szándékosan szemetet gyártanak laptop néven. Pl volt olyan HP gépem amelynél a billentyűzetet csak a komplett felső résszel lehetett cserélni mivel a barmok nem csavarozták hanem műanyag szegecsel volt szerelve. De olyan is előfordul hogy kompletten a lapot ki kell szedni egy normális karbantartáshoz vagy hdd/ssd cseréhez is.
Ritka az amikor ideálisan szerelhető notit hoznak hozzám, azaz olyat amelynek az alja simán pár csavarral levehető és hozzá lehet férni mindenhez.
Kompresszorral is szoktam gépet takarítani (inkább asztaliakat) de csak úgy hogy a ventiket lefogom, illetve nem közvetlen közelről hogy ne legyen baja semminek. -
DonToni
aktív tag
Ha már idáig eljutottunk, akkor én le is szedtem volna a hűtést, mivel az is csak pár csavar általában (meg 1-2 csatlakozó a ventik miatt) és máris egy hosszú szőrű, puha ecsettel jobban hozzáférek a bármihez is... Illetve egy újrapasztázás sem szokott ártani, persze használattól függően.
Még egy tipp: Ha lejött a hűtés, akkor a borda lamellái közül egy vékony csipesszel a nagyobb "porcicákat" is egyben ki lehet venni. Utána elég egy tüdővel kifújni.
(átlag "felhasználóknál" a sűrített levegőt inkább hanyagoljuk... vagy legalább említsük meg, hogy a flakont próbálják meg vízszintesen tartani, mert ha megdöntik, vagy ne adj' isten fejjel lefelé használják, akkor erősen fagyasztani fog (nem túl szerencsés), ha meg gépi a kompresszor, azoknak nem mindig szabályozható a nyomása és szintén nem jó ötlet 6-8 bárral megküldeni a lamellákat, mert elgörbülhetnek, lapátok eltörnek, stb, stb...!)
btw.: A videó teljes időtartama alatt (5:35), kereken 20x hangzott el a "nóuthbúk" szó.
-
Mi lett volna, ha nem egy gyári állapotú laptopon mutatjátok be a takarítást, hanem egy (akár üzemképtelen) használt, igazán dzsuvás példányon?
Nálam a nulladik lépés egy puha alátét: polifoam, de legalább egy törölköző, hogy az asztal ne karistolja össze a laptop fedlapját (sem az az asztalt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Porosodik a laptopod? Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg a laptopodat hatékonyan anélkül, hogy kárt tennél benne.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest