Aktív témák
-
Sziasztok! Nekem egy Compaq Notebook 100 gépem van egy 10.8V, 3.8 AH akkuval...
A következő a helyzet: az akksi cellái valszeg jók, mivel az izzóval merítés során asszem 2 óráig merítette egy haver, és még akkor sem merült le teljesen...
Mi arra gyanakszunk, hogy az akku töltésvezérlő kapcsolása/vagy IC-je hibásodott meg, mert a noti max. 10 percig engedi tölteni az akksit, utána azt jelzi, h kész van... Ha kiveszem, és megint berakom, újra tölti 10 percig, viszont harmadszorra ugyanezt már nem engedi eljátszani, és mind1, h 1x vagy 2x töltöm 10 percig, az akksi 7 percig bírja!
Tudna nekem vki Pesten (ha lehet, viszonylag közel a Nyugatihoz) olyan boltot vagy magánszemélyt, aki foglalkozik ilyen ''chipupdate''-tel, vagy IC-flashhel (nemtom a hiv. nevét)??? Vagy esetleg van még vmi más módszer is, amit ki kéne próbálnom?
Előre is köszi a választ!
Ja, az akksi NI-MH!
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
egyszerse kell 16órát tölteni, használni kell aztán kész, nem kell medzsikelni
-
AMD Power
titán
Lenne egy láma kérdésem! Csak 1X 16 órát tölteni a Li-on-s aksit vagy 3X kell 16 órát? Az első 16 óránál nem használtam a gépet a többinél már lehet?
-
-SeveN-
aktív tag
Telleg melyik jobb az aksinak ha 220rol hasznalom?
Az ha folyamatosan benne van, vagy ha kiveszem mikor halozatrol megy a gep? -
Blackmate
őstag
Az AMI biosokban van egy Automatic Battery Calibration menüpont. Az mit csinal?
-
mic
csendes tag
2x eljatszottam mar a teljes lemeritest-feltoltest, de nem sok minden tortent.
-
Notes
senior tag
Mi folyton úgy használjuk a notit, hogy 220-ról megy. Ez nem rossz az akksinak? Befolyásolja ez a teljesítményét, élettartamát?
-
Zóti
csendes tag
Nekem ASUS notebook-om van és a setup-ban van aksi kalibrálás feltölti majd lemeríti és ujra feltölti sok idő de hátha segít
-
mic
csendes tag
ez meg mindig porog, pedig egy szinte teljesen halott akksirol van szo, lehet, hogy tapventit kene ratenni?
-
mic
csendes tag
na kiszedtem a t21-bol az akksit en is, rakotottem egy chipset ventit, had porogjon rajta reggelig, megnezem en is mi lesz vele.
-
Derlie
tag
válasz
NB-Szerviz #36 üzenetére
Ohh, kár. Azért köszönöm a választ.
-
Derlie
tag
válasz
NB-Szerviz #34 üzenetére
A22m
-
NB-Szerviz
csendes tag
válasz
NB-Szerviz #33 üzenetére
''Pontosan''
-
Derlie
tag
Hol vannak ilyen helyek, melyik céghez érdemes menni?
-
Derlie
tag
Találtam még izzókat, így kb 25W-al tudom meríteni. Bekötöttem őket párhuzamosba...pontosan nem tudom mennyi lehet az érték mert az egyik égő 24v-os. Már alig várom hogy lemerüljön aztán tölthessem
-
Derlie
tag
Lesz ami lesz, elkezdtem sütni
Csak egy 10Wattos izzót találtam itthon, de szerintem ez is jó lesz a célra.
Folyt. köv. -
Derlie
tag
Nekem is van egy IBm akksim, csak az a baj vele hogy 40 percig bírja. Oli te használtál valami egyéb speciális cuccot az akksihoz? Csak ez a körte aztán hadd szóljon?
Nem merem kipróbálni -
xedos
addikt
Nálam is így ment...
Pár full lemerítés és feltöltés után 2.5óra lett az üzemideje ! -
OliApa
aktív tag
41 percet bírt. És már csak 23%-tól esett le 4%-ra. Most reggelig merítem.
folyt.köv. -
Godfather
aktív tag
Nekem egy asus notebookom van, aminek a biosában lehet kalibrálni az aksit. Tehát teljesen feltölti, majd lemeríti csontra. Ez elég időigényes. 5-6 óra kék képernyő, de utána elvileg tovább bírja.
-
xedos
addikt
Kikapcsolt állapotban általában 2-3óra, bekapcsolt gép mellett kb 3-5óra a max...
Én rajta hagytam egy éjszakára... úgyis lekapcsol ha teli van -
OliApa
aktív tag
Már több mint 2 órája tölti az akksit. Mennyi lehet a normális töltési idő egy lemerült akku esetében? Adatok fent.
-
xedos
addikt
Hajrá!
-
OliApa
aktív tag
válasz
Sir Riccio #3 üzenetére
Nofene! A feltöltés már 1 óra lett 15 p helyett és 35 percet ment elsőre 5 p helyett a Battery Eater-rel! Naddon jó! Akkor mégsem adom fel, újra merítem az izzós módszerrel. Tönkre csak nem megy, egész komoly elektronikája van...
-
OliApa
aktív tag
Valószínű, hogy az enyém is így néz ki: Bővebben: link Feladom. Tegnap délutántól még most is (percenként) ki-ki gyullad a lámpa rövid időre (10 mp). Szegény elektronika gondban lehet...
5-10 percet kibír, szünetmentesnek és hibernálónak jó lesz.
-
OliApa
aktív tag
válasz
Sir Riccio #3 üzenetére
Elkezdtem meríteni egy 35 W-os diavetítő izzóval a 10,8 V-os, 3,2 AH-s Li-Ion akksit. De nagyon rafinált! Kb 10 perc múlva lekapcsolt egy mp-re 5 mp-ként. Utána egyre nőtt a kikapcs és egyre csökkent a bekapcs idő. Utána újra kiszedtem az izzót, majd vissza és újra kezdődött elölről a játék de már komótosabban. A fényerő alig észrevehetően csökkent csak. (1x majd csak feladja, mivel nem töltöm ugyebár...
Az akksi a gyártási dátum szerint egy éves, egy karcmentes IBM 600E ThinkPad a mamája, németországból jött. Az akkun sincs semmi karc, sérülés, puffadás, szaga sincs. Mégis, 100%-ról 5 perc alatt 90-re, onnan 1 perc alatt 4%-ra csökken és leáll a gép. Ezért próbálkozom. Bár nekem az akksi csak arra kell, ha elmegy az áram, védje a gépet amíg kikapcsolom, vagy lekapcsol az áldás visszatéréséig, de ha már van, nem árt ha jó kisfiú és felettébb szorgalmas. . .
folyt. köv. -
Myki19
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segitséget,akkor talán a Kocsis megoldás lesz a legérdemesebb!köszke
-
xedos
addikt
Vettem használt notebookot 15perces akksival...
Párszor csontra lemeritve és feltöltve egyre nőtt az üzemideje!
Egy -másfél -végül 2.5óra lett belőle!!!!
Az akksi lion volt!!!!! -
HEBI
senior tag
Egy kis olvasmány igaz angol nyelven.
Bővebben: link -
Den
veterán
ha litium aksi akkor sehogy nem kell formázni, sőtt tilos, bár valszeg smart litium, és az elektronika nem is engedné. ha keveset bír akkor vége, csere. ha nimh, akkor esetleg érdemes próbálkozni teljes merítéssel mig ki nem kapcsol a gép, deannál tovább azt sem tanácsos mert ha túlsütöd teljesen tönkremrgy
-
HEBI
senior tag
Nekem a Hp gépemhez adtak egy papírt, amin az aksi helyes használatát ecsetelik. Szerintük érdemes lemeríteni az aksit havonta egyszer teljesen, aztán teljesen feltölteni. De nem írtak semmilyen különleges módszert, azt írják kapcsoljak ki minden energiatakarékossági dolgot és merítsem le gépet, amíg az magától ki nem kapcsol, majd töltsem fel. (Töltés közben mindegy, hogy használom vagy sem.)
-
csontika
tag
válasz
Sir Riccio #3 üzenetére
Szerintem a belső védelem (ahogy a telefonokban) is megakadályozza, hogy teljesen kimerült akksit fel tudjon tölteni a noti. Tehát nem szabad teljesen kimeríteni. LI-ION akksiknak meg nem is tesz jót ha a 5% alá merítik, de ott nem is lép fel memóriaeffektus.
-
Sir Riccio
addikt
Ha könnyem kitudod venni az akku-t azt próbáld kideriteni, hogy találsz e rajta egy + és egy - pólust, ugyanis nem minden tipuson van kivezetve, illetve meg van szakitva, melyet a laptop kapcsol össze. /a lényeget irtam a dolog azért nem ilyen egyszerü/ Ha egy 6 V-os izzóval próbálkozol /1-2 W/ nagy problémát nem okozhatsz vele. Ha ki van vezetve a fenti két pólus megszakitás nélkül, akkor a kis izzó ki fog gyulladni, és akkor szerencséd van. Nézd meg az akku teljesitményét, vagy mA/ó-ban vagy A/ó -ban találod meg rajta. /Pl: 4000 mA/ó/ valamint találsz egy feszültség adatot V-ban. /Pl: 9,6 V/ A kettő szorzata adja Wattban azt a teljesitményt amekkora izzóval kb egy óra alatt teljesen lemeritheted, a fenti példa szerint ez kb 40 W. Ezután keresel egy ilyen teljesitményü /közelitőleg/ autó izzót, és azzal lemerited, majd feltöltöd, és ezt kétszer háromszor megismétled. Tudom ez kicsit macerásnak tünik, de eltörpül az uj aksi ára mellett. Nekem már jónéhány aksi életét sikerült igy meghosszabitani. Természetesen az eredeti teljesitmény max 80-85 % százalékára számithatsz a legjobb esetben. A laptopban sajnos semmit sem tudsz vele kezdeni, mivel a belső védelem ezt megakadályozza./ ismét leegyszerüsitve/ Remélem tudtam segiteni.
-
Myki19
aktív tag
up!
-
Myki19
aktív tag
Tudod hogy nem teljessen ide illik a téma!De segitesek plz,nagyon sokat lett úgy használva a gép hogy hálózatról ment és az aksi benne volt!És igencsak hamar lemerül!Nem lehet valahogy valami programal megformázni,vagy segiteni rajta?Köszi
Aktív témák
- OLED monitor topik
- Macska topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1 humoros
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpársportok
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest