- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazon Kindle
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HdRew
őstag
válasz
ad4m1337 #23805 üzenetére
Amúgy teljesen ezt érzem én is. Pedig nem mondható el rólam és a feleségemről, hogy magyarországi viszonyok között rosszul keresnénk. Neki 2 diplomája van, bsc-msc, tájépítész mérnöki, nekem pedig 1 bsc, pénzügy és számvitel a pszf-en.
A gyönyörű támogatások miatt (CSOK+Babaváró, kutyagumi na meg persze a sokáig alacsonyan tartott alapkamat) az egekben a ház és lakásárak, az volt a szerencsénk, hogy jött a zöld hitel, és így mondhatni nagyon jól jártunk. De már mi is a csúcson vettünk lakást egy sorházas felépítésből Vácott, 65M, hőszivattyú, 50m2 kerttel, 84m2-es lakás. (Mondjuk most még ugyanezt ha jól láttam 75M-ért árulják, de szvsz annyiért már tuti nem megy el.)
Ha nincs a zöld hitel, úgy is tudtunk volna hitelt felvenni, csak már ugye sokkal húzósabb lett volna, és már szívtuk volna a fogunkat a törlesztő miatt.
Akik most vannak családalapítás előtt, azok tényleg csak azt remélhetik, hogy irgalmatlanul beszakad a piac, de hát ez nem valószínű, hogy meg fog történni, mint korábban.
Itt még akinek lesz esélye, az a diplomások köréből fog kialakulni, illetve azok tudnak még feljebb lépni, akik fognak örökölni bármit is, vagy esetleg a szülei tudnak segíteni, bár ez utóbbi Magyarországon egyre inkább sci-fi, mint valóság.
-
j0k3r!
őstag
válasz
ad4m1337 #23805 üzenetére
Helyes meglátás, maximum az utolsó mondatba tudnék belekötni. Itthon az alapkamat kezdi elveszteni a jelentését, mert rengeteg szereplő ez alatt kap "akciós" hitelt. A gazdag generáció most még mozizik, de majd amikor nem kap idősen normális orvosi ellátást, akkor el lehet gondolkodni rajta, hogy megérte-e 600 millió forintra felpumpálni a 2 szobás panel árát.
#23806 Qtya123 - Bármi lehet. Én egyelőre elég biztos vagyok abban, hogy reál értéken csökkenés jön a következő 2-3 évben. Talán az újépítésűeknél nem, de abból nem sok van, és nem is az átlag ember veszi ezeket, szóval nem fogja tudni magával húzni a használtak árát ugyanolyan mértékben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Windows 7
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- BMW topik
- Autós topik
- Premier dátumot kapott az Anno 117: Pax Romana
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M4 Pro 12CPU/16GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad L590 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged