- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fearan
csendes tag
Szia.
Nekem is tök ugyanez a problémám. Sikerült esetleg valami azóta?
A Kx hivatalos fórumán is találtam valakit akinek ez volt a problémája, de senki nem válaszolt a kérdésére.Egyébként amikor elösször pakoltam fel a kX drivert úgy emlékszem sikerült belőnöm a rendszert valódi sztereoba, de most az istennek se megy és nagyon bosszantó.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék...
Adott egy SB CT4670-es kártya. Win7
KX cucc feltéve... viszont csak imitálja a sztereót. Fizikailag szól jobb és bal oldal, de bármilyen programmal állítanám a jobb-bal oldal arányát nem igazán nyerő. Ha balra húzom szól tovább minden, de ha jobbra akkor elnémul minden.
Annyira nincs kihegyezve a fülem hogy fájjon ha 0,000000001%-ot torzít, de azért a sztereó és mono közt érzem a különbséget.Zöld csatlakozóra csatlakoztam (mindegyiket kipróbáltam már)... körbe kattintottam már mindent, de semmi nem változott.
Valakinek van ötlete mit kellene keresztül tekernem hogy normálisan szóljon?
Előre is köszönöm.
Üdv.
CB -
Márton
nagyúr
üdv
Audigy-t használok a kxproject-tel win7 alatt, de
a 10 Band EQ-ra nemigen reagál.
XP alatt ment.
Tipp? -
Sziasztok.
Feltámasztom kicsit a fórumot, ha sikerül
32 bites Win7-et használok, és kX drivert egy SB Live-hoz.
Viszont bizonyos játékoknál nem minden hang hallható. CNC3-ban pl. a menü kattintások, épület lerakások igen, de háttérzaj, vagy a kis pityogások mikor egy menü fölé viszem az egeret, nem.
Van erre megoldás?
Próbálkoztam a kX DSP-n átvariálni a dolgokat, de legtöbbször csak azt értem el, hogy nem lett hang. -
drakefly
csendes tag
Úgy tűnik megvan a megoldás. A hangkártya puffereit kellett kicsit megnövelni. A tank memóriát megnöveltem 1MB-ra, a Play puffert pedig 10ms-ra (ez a minimum volt, talán ajánlott a 17ms). Van még az alaplapomon (ASUS A8N-E) egy ATK0110 ACPI vezérlő, aminek a driver frissítése után szintén javult a helyzet, azon most az 1043.4.0.0 (2009.05.05) verzió van.
Még egy adalék: aki Reasonben szereti használni, annak érdemes variálni az "ASIO kX ASIO" driver ASIO control panelén a késleltetéssel. 20ms-nál már lehet, hogy nem lesz akadozás, de 50ms-nál már teljesen stabil. Ilyenkor viszont a midi billentyűzetnek lehet hallható késleltetése. Ki kell tapasztalni... -
drakefly
csendes tag
Nemrég én is kipróbáltam Win7 alatt a kx drivert (Audigy 4). Nekem sajnos negatív tapasztalatom volt vele, pedig XP alatt nagyon király volt. Win7 alatt is hozta a top hang minőséget, de már közepes hangerőnél furcsa pattogás hallatszik belőle (mint a régi bakeliteknél; old school!
) A "gyári" Creative drivernél ilyen nincs.
Az SPDIF nálam csak akkor szólalt meg, amikor a kx mixeren benyomtam Digital Output Only-t. Ekkor még szól a sima hangkimenet is. Viszont az SPDIF-en nem sikerült áterőszakolni az 5.1-es AC3-at (pass-through). Csak 2.0.t hajlandó átadni. A Creative drivernél volt egy opció (a Creative Audio Console-on), ahol be lehetett kapcsolni a pass-through-t (hosszas próbálkozás után ez volt a kizárólagos megoldás), de itt nincs ilyen. Alternatív megoldás lehet az alaplapi hangkártya SDPIF-OUT portja, azon tökéletesen átmegy minden. De a pattogás akkor is ott van...
Egyelőre kénytelen voltam visszatérni a Creative driverhez, így végülis szépen szól, hibátlanul, de a kx után a minőség közel sem olyan.
Nem tud esetleg valaki más alternatív drivert Soundblaster kártyákhoz? -
Romvr
őstag
Mivel 2007-ben volt itt utoljára aktivitás ezért nem várok csodát!
Azonban most történt valami ami kivágta nálam a biztosítékot:
- Windows 7 32bit és a Sound Blaster Live! 5.1 (SB0100) párosítás
- KX Project felmegy és felismeri a kártyát, szól(na) a hang. Csakhogy minden kimenetet külön lát. Tehát tudom választani hogy most melyik kimenet szóljon.
- Ez 2.1-nél nem probléma, de 5.1-nél nem lenne ártalmas ha mindegyik kimenet szólna egyszerre.Hogy tudnám elérni hogy minden kimenetből egyszerre jöjjön a hang? KX Mixer nem működik mert ha megy akkor egyáltalán nincs hang. Esetleg létezik olyan program amivel kezelni tudom ezt a hangkártyát? Vagy valami más megoldás hogyan bírjam működésre az összes hangkimenetet?
Minden segítségnek örülnék, mert kifogytam az ötletekből.
-
-v-
addikt
Hello.
Az a kérdésem, audigy 4 oem-el műxik ez a kX driver? -
Peter789
senior tag
sziasztok kx mágusok!
van olyan DSP vagy egyéb plugin, amivel frekvencia vágást lehet csinálni a csatornára? (nem a sima eq-ra gondolok)
a következőt szeretném megvalósítani: az AUD_EXT-en kimegy 3 sztereó SPDIF. ezekre teszek 3 DA konvertert: egyik a magas, másik a mélyközép, harmadik a mélyé lesz. ezekhez kéne belőni, hogy milyen frekvencia tartomány mehessen ki digit jelként...
erre van lehetőség? sima sztereó wave forrás lenne az alap, nem kell 5.1 meg ilyesmi... -
Vamp
senior tag
Up!!
-
Vamp
senior tag
Up
-
Vamp
senior tag
Up!
-
Vamp
senior tag
Üdv!
Valakitől kellene kis help. Feltettem KX-et. Namost, felvenni hogyan, s milyen beállításokkal lehet vele? A felvevőprogik (Sound F., Wavelab, Cubase) sehogy sem látják a bejövő jelet. Ha leszedem a drivert, természeteresen megy, csak anélkül nem tudom megoldani, hogy Live 5.1-es kártyámon kétfelé küldje a jelet, azaz szóljon erősítőn, valamint a fejemen fejhallgatón is.
Valakinek vmi ötlete? -
Gaskin
aktív tag
Üdv!
Én is kipróbáltam a szoftvert. A problémám vele az volt, hogy akárhányszor be akartam lépni a vezérlőpultba, egy figyelmeztetés fogadott, hogy az audio panelen állítsam be a hardveres gyorsítást maximumra. Természetesen azon volt. Nem tudtam sehogyan sem elérni, hogy ne fogadjon állandóan ez az üzenet. Mondom jólvan, elegem volt, felrakom az eredeti drivert, a kx project-et meg lezúzom. Persze csak szerettem volna, mert KX audio driver/kx mixert nem tudom le instatláni. Az uninstall listában nem szerepel, és a menűben sincs uninstal. Szóval ha valaki a fent említett 2 problem valamelyikére tud valami segítséget adni, az ne tartsa vissza magát. Thx. -
Protezis
őstag
Egy délutánt rászánva megismerkedtem a kX DSP-vel.
A történethez hozzátartozik, hogy a 2.1-es rendszeremet kiegészítve egy olcsó, gagyi Genius hangfalpárt kívántam beállítani surround sugárzóknak. Ez a kis hangszórópár nem igazán tud mély hangot kiadni, ezért az volt a célom, hogy olyankor a front kimenetre kötött 2.1-ből szóljon CSAK a basszus.
És sikerült megoldanom. Mindössze egy lowpass-szűrőt és egy sztereo mixet kellett bevetnem.
Akit érdekel, hogyan, annak dobok egy screenshotot.
Gyári driverrel mikor érhettem volna el ezt? -
kezu
tag
mikrofonra rajottem kozben:
recording menuben az osszeset huzd fel az also sorban, az ac97ben mikrofon legyen es ne legyen elnemitva (ertelem szeruen a recordingban sem)
nekem igy muxik -
fasyrt
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogyan lehet beállítani a drivert, hogy 1xe 2 különböző hangsávot tudjak lejátszani 2 különbőző kimeneti csatin az Audigy 2 ZS-n? -
plömplöm
őstag
valaki próbálta már sb0400 kártyával? állítólag ''support is under way''...
-
Balli
őstag
Felrakom itt is hatha csak beallitasokkal van gond:
audigy2-es kartya
kx-es driver fent van, most telepitettem frissen ujonnan
Meghallgatok egy DIVX-es filmet szol mindegyik hangszorobel+melybol is (nyilvan nem 5.1-ben)
-Berakom az egyik koncert dvd-t (dolby-s) inditom a powerdvd6-ot:
Beállitottam 6 speaker-re
alpbol no effect van az output mod- ekkor csak a ként front szol
átrakom az output-ot dolby-ba a mely nem szol a tobbi igen s jol (centerbol jon a hang stb...)
ha átrakom ha CLMWI-2-re akkor szól a mély is, de akkor nem dolby-ba szol a rendszer hisz a kent frontbol is jon a beszed s nem csak a centerbol ahogy
Vki tudna segiteni mit kellene alltanom a driverrel, hogy jo legyen s dolby-ba szoljon?
(Kicsit varok meg hatha aztan ha lesz egy kis idom/erom leszedem a gyari drivert, kx uninstall, aztan az elobbivel majdcsak jo lesz) -
Lord Myn
senior tag
Hali!
1. Audigy 2 ZS-t használok most, szerintetek, ha veszek mellé 1 SB Live! 5.1-est, akkor van esélyem arra, hogy az Audigy-n menjen a Creative driver, a Live!-on meg a KX? (1szóval, nem akad össze a kettő?) Anno, még így használtam a dual-Live!-os régi gépemet, csak ott még LiveWare 3+APSLive! kombóval ment, sajnos az APSLive!-ból csak Win98/ME driverek voltak...
2. Van rá vmilyen lehetőség, hogy 2 db hangkarit összekössél 1 db 5.1-es hangrendszerrel?
3. Tudom, hogy inkább, az Audigy totyikba tartozna, de ha már erre járok, megkérdezem: Soundfont Bank Managerbe miért nem tudok betölteni régi EMU10k1-s nagy soundfontokat? Akármennyire állítom a cache-t, sosem engedi betölteni... (pl. Fluid II, Fluid III GS ~ 120-150 MB) -
Illidan
tag
Hi!
Használja valaki a kX drivert SB Live 7.1-hez ?
Nekem a 3538-at nem sikerült felrakni és Balázs24 hozzászólása alapján már sejtem,hogy miért:
* there will be NO Audigy LS / USB / Live24-bit support
Ha valakinek mégis sikerült működésre bírnia, akkor az megoszthatná, hogy hogyan. -
Balázs24
csendes tag
Hát találtam róla adatot. Bár ha ez is full driver. Driverhavenen azt irják h full. No mind1.
Ezt irják. Audigy2zs és EAX elvileg még mioindig nincsen..Amugy ennek miért szebbb a hangja mint a Creative drivereknek??? Ők miért nembirják megcsinálni a zenei rész ilyen frankón?? Tudom hülye kérdés de az mp3 a KX el szinte csilingel a Creativehoz képest. Pedig nekem is fasza hangkarim van.. sztem
3538i is out:
http://download.kxproject.lugosoft....v3538i-full.exe
--
changelog (compared to 3537, not 3538a,b,c,...h):
Re-arranged kX Distributions<br>
Removed Win98 support<br>
kX Manager code completely re-written<br>
Added initial support for 6.1 and 7.1 speaker-sets<br>
Fixed bug with 'kxctrl -shw 19' option<br>
Added an option for AC97.2 input (<b>on the AC97 mixer page</b>)<br>
Added '24/96 Router' for P16V hardware mixer (Audigy2 only)<br>
Added 'kX Console' menu item<br>
Added support for multiple ASIO drivers<br>
Improved SoundFont attack issue<br>
Improved kX DSP connect/disconnect features (hold 'Alt' button for legacy behaviour)<br>
Plugin window position is now saved and restored automatically with the settings<br>
Fixed bug with HpSp plugin (invalid channel assignment)<br>
Improved Speaker Test applet<br>
Changed the default routing for ASIO recording (kX In0/1 is now equal to WinMM Rec path)<br>
Improved support for hidden kX DSP effects<br>
Improved Power Management / Hibernation support<br>
German, Spanish, Chinese and Danish translations updated<br>
Turkish translation added<br>
Fixed bug with MX6 mixer automation support<br>
Changed default recording level for Wave/Synth sources (<b>'what you hear' is now OFF by default</b>)<br>
kX ASIO driver re-written to support 24/96 and other formats (Audigy2 only) (EXPERIMENTAL, not yet functional)<br>
Added buttons to copy Hardware Configuration / IO Status to clipboard<br>
Improved 24-bit and 32-bit format support (Audigy2)<br>
Added custom SoundFont manager (<b>sfman32.dll</b>)<br>
Added custom VSTi-based SoundFont manager<br>
Added hack to fix Cubase SX patch names issue<br>
Fixed minor bug in Dane disassembler<br>
Added support for WinRar3-archived skins<br>
Added option to minimize / restore kX DSP objects<br>
Added option to disable content redraw while dragging kX Manager windows<br>
Fixed some CLReverb4-related bugs<br>
Crossover, BoobleGum, Vibrato effects added<br>
Removed RemoteIR acceleration<br>
Fixed several SB22x-related issues<br>
Improved SRC DSP effect<br>
Initial support for Audigy2 Value added<br>
Fixed incorrect translation (8-point surround)<br>
kX Tray icon should be visible after Explorer crashes<br>
ASIO Control panel improved<br>
Added CD-SPDIF AC-3 decoding support<br>
Improved DSP-P16v resampling quality (i2s output, analog, audigy1/2)<br>
New DSP Effects added (newer Dynamica, ADC, Mixy etc.)<br>
Initial GSIF2 support (without recording and/or MIDI-In/Out)<br>
Fixed issue with invalid icons in Speaker Test applet<br>
Fixed issue with Audigy2 AC-3 passthru for certain decoder models<br>
Added additinal ASIO performance tweaks for SMP/HT machines (up to 1ms latency!)<br>
Fixed issues with ASIO control panel not saving changes<br>
ASIO sync code moved to kernel level<br>
Improved 'Driver Compatibility' window<br>
Changed default peak meter mode<br>
Fixed issue when renaming plugins (spaces)<br>
Fixed issue with kX Mixer handling multiple Surrounder instances incorrectly<br>
Improved SoundFont support for looped samples<br>
Fixed bug with invalid AllNoteOff/AllSoundsOff message handling<br>
Added sync method selection for kX ASIO control panel<br>
Added 'default' button for ASIO control panel<br>
Fixed brightness MIDI controller<br>
Added option to disable UART routing to kX Control device ('driver compatibility')<br>
Added support for dynamic drum channel assignment (<i>kxctrl -shw 21 value</i>)<br>
Several translations updated (Chinese, Polish etc.)<br>
<b>kX API/kX SDK:</b><br>
Added support for constant registers (Dane)<br>
Added support for kX Plugin Manager and kX Manager Add-ons<br>
Added support for p16v per-channel volumes<br>
Added access for kernel-level ASIO timers<br>
Added support for 'RAW' midi events in kX Automation<br>
kX SDK License Agreement has been updated to Revision 4<br>
kX API revised -- legacy plugins are no longer supported<br>
note to kX API Developers: include 'kxcompat.h' file for your legacy code<br>
---
known issues:
* sb22x support not fully tested -- please report any issues ('bug reports' forum!)
* sb400 (A2 Value) not fully tested and not all outputs are supported -- please report any issues ('bug reports' forum!)
* 'show window content while dragging' feature is 'experimental' and might cause certain issues
* pre-3538i DSP effects won't work -- you will need to get newer versions compiled with the newer SDK
* some DSP effects and tools are not up-to-date to the versions available on the forum
please report any unlisted bugs in THIS thread or '3538i bug reports' thread unless asked to start a new one. thanks!
please note:
* there's no EAX true support
* newer E-mu cards are NOT supported (although recognized)
* there will be NO Audigy LS / USB / Live24-bit support
--
a note for DSP Effect writers, plugin writers, translators etc:
* please verify if the code included with 3538i is up-to-date with your development. please drop me an e-mail (www.kxproject.com/contact.php) with your updates, if necessary (this is mainly related to DSP effects, DSP Instruments, SoundFont managers, kX add-ons)
* if there were any 3rd party DSP effects posted on the forum which were not included with 3538i, I would like to ask their authors to drop me an e-mail with the corresponding source code, if possible -- since I don't have enough time to browse the whole forum
* please check the translations if they are correct and if there are no visual artifacts and issues
--
future plans:
* as always, 24/96 support (no, there is NO true 24/96 support in 3538i!)
* support for a2 zs notebook (since I now have one)
--
to avoid converting this topic into a flame, please avoid any replies such as 'where's EAX', 'what about X-Fi', 'how's E-mu 0404 going' and so on thanks!
anyway, enjoy 3538 -
Balázs24
csendes tag
A KX oldalán valaki nemtudná megkérdezni a KX olalán hogy olyan drivert ami kompatibilisebb valamivel és tudja az EAXot mikor dobnak végre ki?? Ha kidobnák tuti megcsappanna a creative tábora. Sajna nemtudok annyira inglisül hogy megkérdezzek ilyenekt.Volt AUDIGY 1 em próbára otthon. A Cod akkor még nagyon számitott. Eaxal meg stb vel naon bugos volt. Aztán visszavittem és megvettem a 2ZS-t.. Ezzel is stereoban kell codoznom mert EAXon bugos No csak azt irtam le h mekkora lúzer vagyok De egy tuti h KX driverrel olyan hangefektek is kijöttek a codban amit a Creative driverrel nem is lehetett hallani.. KX el gyönyörüen lehtett.. Háttérzajok, távoli bombázás(ez is házttérzaj) AMi sokkal élvezetesebbé tette a gamét...
-
ALI_G
veterán
up
-
ALI_G
veterán
Miért ilyen halott ez a topic? Senki sem használja? Akkor mit használtok SB live-hoz??? Az gyári drivert?
Amúgy most az a problémám, hogy a mikrofonom nem tudom beállítani. Be van dugva, ha vissza-pipálom a némítást az AC97 fülnél, akkor hallom a saját hangom. De hangot felvenni nemtok, nincs hangja. A boost be van kapcsolva, de kikapcsolt állapotban sem ad hangot. Van egy másik helyen is mikrofon izé, de azt állítgatva sem volt változás. Mit és hol állítsak, hogy legyen rendesen mikrofonom? -
ALI_G
veterán
Sikerült megoldanom, a probléma forrása az volt, hogy a front kimenetre egy elosztó volt dugva (mert van fejhallgatóm, és a live-nak a kimenetei között kicsik a helyek és a mellette lévő hátsó kimenet jack-jét elnyomta, épp annyira hogy mindent felbojgasson. Kihúztam az elosztót és minden jó lett.
-
ALI_G
veterán
Mostmár csak a jobb hátsó nem szól. A többit sikeresen kicserélgettem (lehet nem ez az egyetlen járható/legjobb megoldás).
-
ALI_G
veterán
nincs átfedés, tehát a jobb első csatornából csak a center szól, stb...
szerk.: + a jobb hátsó néha, olyan 5 percenként kattan egyet. miért???
2. szerk.: találtam a progijában olyat hogy kx router, és itt sikeresen kicseréltem a jobb eslőt a centerrel, talán a többi is fog menni, de a jobb hátsóról még nemtok semmit. Valaki vágja ezt a kx routing dolgot, mert sok a paraméter.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
ja és a jobb hátsó sehogy sem szól, +amikor tesztelem olyan mintha átmenetek lennének, vagyis pl ha center-re klikkelek akkor még a bal első is szól, de ezt még megnézem.
-
ALI_G
veterán
Most vettem egy live 5.1-et (SB0102), felraktam a kx drivert. Bedugdostam az 5.1-emet (NEO SW-X51BK) és a csatornáim össze-vissza vannak. Na jó, annyira nem. Van benne a teszt, amikoris külön-külön megnézem hogy jó helyen jó hangfal szól. Baloldali elülső, hátsó és a mélynyomó jó helyen szól, a center a jobb elsőből, a jobb hátsó a bal hátsóból szól és a bal eslő a centerből szól, de miért???
-
attilam
őstag
Nekem nem sok tapasztalatom van a kX driverekkel kapcsolatban. Sajnos nem tudok segíteni. Az Audigy 2 ZS kártyákat amúgy támogatja már a driver? Mert a honlapukon az volt, hogy még nem teljesen, viszont találtam olyan leírást ahol direkt ZS-re tették fel a drivereket.
-
Orc
senior tag
???
-
Grunya
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés a témában:
- 2.1 rendszerem van. Ha ennek a dugóját a rear kimenetbe dugom (Kx-hez), akkor linux alatt is meg tudom majd szólaltatni a hangszórókat, vagy mindig ki-be kell majd dugdosni az egyik kimenetből a másikba? -
TrollBalint
addikt
Azt tudja valaki, hogy miért nem tudok lejátszani már midit? Ill. lejátszani le tudok, csak nem hallatszik semmi
Pedig pár hete még ment tökéletesen
-
TrollBalint
addikt
Mondjuk egyszer nem olvastam ilyet. viszont itt jobban szól a mély egyrészt, másrészt szimpatikusabb. Ettől függetlenül visszafogok térni, de az majd kicsit később lesz csak.
szerk: Erről a driverről is úgy hallottam, hogy olvasgattam a genius 5.1 topicot és ott irta PeliScan, megnéztem és megtetszett.
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
válasz
TrollBalint #38 üzenetére
Mi baj? Sokszor leírták, hogy a kX driverek célközönsége nem a játékosok, hanem a zenészek. Térj vissza a Creative driverekhez.
-
Goose-T
veterán
válasz
TrollBalint #36 üzenetére
Semmi patch-ról nem tudok. A driver egyáltalán nem támogat semmiféle EAX-et, szerintem ilyen driverek írása a Creative privilégiuma.
-
TrollBalint
addikt
-
Goose-T
veterán
válasz
TrollBalint #34 üzenetére
Sajnos ilyen buta a kX Project drivere. A sima line-in csak az AC'97 control panel-en keresztül állítható (a line2 állítható külön, de az csak LiveDrive-val megy), azon viszont nincs külön playback/record állítás. A kX fórumán körülnéztem, egyetlen tippet találtam ezzel kapcsolatban, az egyik fejlesztő írta (azzal kezdte, hogy ''azt hiszem''
), de nem jött be. Szóval ez a nagy büdös helyzet.
-
Goose-T
veterán
válasz
TrollBalint #32 üzenetére
Nem egyszerre állítja, hanem nem lehet külön állítani.
-
TrollBalint
addikt
válasz
burgatshow #29 üzenetére
Van egy tippem mi volt a gond, alapban megcseréli a hátsókat az elsőkkel. Ha majd legközelebb teszed fel, ezt állíts át. Nem tudja valaki a legújabb verzióban (5337-es azt hiszem, vagy valami 37 a vége) van már eax támogatás? meg ilyenek? Mert ez miatt én lehet visszateszem a régi drivert
-
Goose-T
veterán
válasz
burgatshow #27 üzenetére
Nekem is megy, csak elnémítani nem tudom úgy, hogy mégis vegyen fel. Sajnos egyszerre állítja a lejátszás és a felvétel hangerejét.
-
Goose-T
veterán
válasz
burgatshow #25 üzenetére
Nem tudom, nekem egyáltalán nem halk. Jók a hangszóró-beállításaid?
-
burgatshow
veterán
Hali! Felraktam ezt a drivert, és tényleg sokkal jobb mint a gyári creative. Viszont érthetetlen okoból, nekem gyakorlatilag alig szól! Mindent felcsavartam fullra, és fülesen alig hallani! Azért creativeon ment minta állat!
Szóval kérdés: mindenkinek ilyen halk és valamit csinált vele, vagy csak nekem?? -
Goose-T
veterán
Keddi up!
-
Goose-T
veterán
Délutáni up!
-
Goose-T
veterán
Látom, többeknek gondjuk volt a Line in bemenettel. Az egy dolog, hogy, szól, de én pont azt szeretném, hogy ne szóljon, de mégis vegyen fel. Cubase-t használok gityózásra Amplitube plugin-nel (nagyon sirály, a legjobb csőszimulátor, amit valaha hallottam) és kicsit idegesítő, hogy a frankó torzított csöves hang mellett hallatszik a tiszta gitárhang is. Az eredeti Creative driverrel frankón működik a némítás, viszont úgy bazi nagy a késleltetés, szóval az kilőve. Ötletek?
-
Lortech
addikt
válasz
kovacsson #16 üzenetére
Én éppen tegnap állítottam be, és működik jól, bár sokat szívtam vele, míg rájöttem. A hangerőszabályzóknál mindegyik bemenet alatt ott van egy kis szürke pötty, na ez nem azt jelenti, hogy némítás, hanem némítás ki...tehát alapból minden le volt. Erre megnyomkodtam mindet, beállítottam mic-t, és felhúzgáltam az összes hangerőt, mic boostot bekapcs, és láss csodát működött!
-
Raymond
titán
Most mar nem kell a CD-t cserelni, hogy a kartya magyar xp alatt telepitheto legyen. Amire szukseg van az csak ez:
http://hu.europe.creative.com/support/drivers/AUD_EAX4DRV_031031.exe
Ez egy standalone driver release. miutan telepitetted vele a kartyat, dobd fel a CD-rol a tobbi szoftvert (Custom install) es updateld a kovetkezo programokat (szinten a weboldalrol):
Creative Audio HQ – AHQ20031017.exe (6.84 MB)
Creative PlayCenter – PLC20031009.exe (21.6 MB)
Creative Recorder – CTREC20030910.exe (6.18 MB)
Creative Taskbar – TBAR20030910.exe (3.6 MB) -
kovacsson
tag
kérdeznék egyet, hátha valaki tudja a megoldást:
amióta a kx drivert használom, azóta nem működik sem a line in, sem a mic bemenet a kártyán. a belső csatlakozókat még nem próbáltam (TAD, AUX, CD stb.) de ez elég zavaró önmagában is.
vagy valamit én rontottam el? -
gesa
tag
Microsoft Windows XP PRO Corp HU-t készülök telepíteni (sosem használtam még XP-t). Az Audigy Playerhez van gyári telepítőm, de biztos nem jönnek össze. A fórumokon olvastam, hogy egyesek levelet írtak a Creativenak és kaptak jó drivert, mások a hazai forgalmazótól kértek. Nem tudsz véletlenül olyan linket, ahová ezek a srácok esetleg feltöltötték az új telepítő CD tartalmát?
-
engusz
veterán
''Magyar XP-t használsz?''
Igen.
''Melyik SP-vel?''
Tudtommal még csak SP1 van...
''Tisztán driver vagy magába foglal mixert, lejátszót stb...?''
Tisztán a driver.
''Azért kérdem, mert normál esetben a mixerben állítható az 5.1. Ebben az esetben milyen beállítási lehetőúség van?''
Sajnos nincs 5.1-es rendszerem, ezért nem tudom, hogy merre-mikor-hol!?
Viszont, ha yol emléxem akkor le lehet külön tölteni ezeket a programokat! -
gesa
tag
-
gesa
tag
Pontosítanom kell, az AC3 kódolású hanghoz mégis kell AC3 filter, így szól rendesen.
-
Sipi
addikt
Fagyás nem lesz, ha van, tutira nem ettől...
Gyorsabb is, mint a Creative. (Legalábbis az arra jellemző ''kevés a CPU power, akadozik, recseg a hang'' ezzel sosem jött elő.
Emil persze, hogy jöhet, azért adtam meg!De ha ilyen szakmai, inkább fórumban, hogy mások is láthassák, segíthessenek.
Sipi -
gesa
tag
Mostmár képben vagyok, délután meg is fordítom. Köszi szépen! Szóval van még mit olvasgatni, de ez így tök érdekes. Úgy gondolom, hogyha nem lesznek fagyások, akadások stb., akkor meg is tartom ezt a drivert. Azt hiszem lesz még kérdésem, esetleg a forumon kívül emilt is küldhetek neked?
-
Sipi
addikt
Szó szerint vedd. Ha csak két hangszóród van, ne az alap első kimenetre tedd, hanem a hátsóknak való dugóba, és engedélyezd a swapt-et. Ha többhangszórós rendszer, akkor is érdemes felcserélni. Nekem 4.1-es hangfalam van, vagyis két sztereo jacket kell a hangkártyába dugnom. Ezek maradnak ugyanúgy, de a mélynyomón lévő kimeneteket felcserélem, a hátsót az első RCA-aljzatába dugom, és fordítva.
Sipi -
gesa
tag
Az alábbi sorok a Kx driver angol helpjéből származnak: ''As a rule, Creative audio cards use the AC97 codec for Front and Center/Subwoofer outputs,
and I2S codec for Rear output. So, if you want to get better sound quality for music playback it is recommended that you plug your speakers into the 'Rear Out' and enable the 'Swap Front and Rear' kX Mixer option (the swap is enabled by default).'' Ahogy én ezt értelmezem: ''Creative hangkártyák AC97 kodeket használnak az első, középső és mélynyomó kimenetekhez és IS2 kodeket a hátsó kimenetekhez. Szóval, ha jobb hangzást szeretnél a zenék lejátszásánál, akkor ajánlott, hogy csatlakoztasd a hangszóróidat a hátsó kimenetbe és engedélyezd a ''cseréld elülsőt és a hátsót'' Kx mixer opciót (alapból engedélyezett a csere)''. A Kx mixerben tényleg van csere funkció, viszont nem értem (rosszul fordítom) ezt a ''csatlakoztasd hangszóróidat a hátsó kimenetbe''. Te sejted mire vonatkozik ez? -
Sipi
addikt
Ja, tudom. Csak pont olyan játékokat fogtam ki, amelyek a nem teljes támogatásba tartoznak...
Egyébként cool, ha érteném az emu10k1 chip belső felépítését, komoly dolgokat csinálhatnék vele. De legalább sikerült elérnem, hogy többnyire normálisan szóljanak a hátsó hangfalaim is.
Sipi -
engusz
veterán
WindowsXP esetén...
1. lépés:
Audigy Web Update 2 - Core Driver package
http://files.americas.creative.com/Drivers/Others/1827/AUDDRVPACK_L11.EXE
Date: 12/31/2002
Size: 12.67 MBytes
2.lépés:
Audigy Web Update 2 - Core Driver package
http://files.americas.creative.com/Drivers/Others/3798/Aud_webupdate2_Drv.exe
Date: 6/25/2003 10:00:00 PM
Size: 7.20 MBytes
Nekem tökéletesen működik! -
gesa
tag
Senki sem használja? Szerintem egyesek magyar XP és Audigy problémáját is megoldja.
-
gesa
tag
Sziasztok! Én WinME oprendszert használok (nem kell bántani, nálam 2,5 éve fut stabilan)Audigy Player hangkarival és Creative Inspire 5300-as hagfal szettel. A Creative 2002.01 hó óta nem adott ki új drivert ill. upgradet ehhez a kártyához. Voltak problémáim az 5.1-el, nehéz volt AC3-al is összehozni. Erről a témáról született is néhány fórum itt a PH oldalán. Néhány napja ráakadtam a KX project keretén belül fejlesztett, független Sound Blaster kártyákhoz készült KX driverre.
Mindegyik Windows OPrendszer alá telepíthető, folyamatosan fejlesztik. Letölthető: http://kxproject.spb.ru/index.php?skip=1. Tegnap fel is telepítettem. A mixerében be kell állítani az 5.1-et és láss csodát. Klasszul működik az 5.1 zene, film, játék alatt. Az utóbbi idők egyik problémás játéka: TombRaider AOD is mükszik teljes hardveres gyorsítással, térbeli hanggal. Filmhez nem kell AC3-as filter. Szépen szól. Az EAX támogatása nem teljes, de csak javul majd az is. Próbálkoztam korábban én is Pro Logic beállításokkal, ami csinált nekem egy virtuális térhangzást. Elég szarul szólt, túl sok minden jött a centerből. Ez nem olyan. Használ valaki ilyen drivert? Elég sok beállítási lehetősége van, sokmindenről gőzöm sincs. Szívesen vennék tanácsokat, beállítási opciókat stb... Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest