- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cass
aktív tag
Na rájöttem, hogy nem a hard drive-val van a gond, hogy akadozik a film, hanem a dvd-lejátszóval, mert vettünk egy másik lejátszót azon tökéletesen megy!
-
toro22
tag
Sharkoon Rapid-Case 3,5" eSATA tapasztalatok USB-n keresztül:
WD Caviar Green 2 TB-ossal (WD20EARS) működik.
Nem kell driver.
Működő géphez is csatlakoztatható leválasztható lekapcsolás nélkül.
HDSentinellel kompatibilis.
SATA1 belső interfésze van ezért a SATA2-es WD20EARS-t jumperelni kellett OPT1 enabled-ra így [link], mert különben hibásan olvasta vissza az adatokat a vinyóról. -
cass
aktív tag
válasz
anonymus89 #943 üzenetére
Még nem próbáltam, de akk kipróbálom!
-
cass
aktív tag
válasz
anonymus89 #940 üzenetére
Hát ezzel most nem jutottam messzire...
-
Jackie_Chan
senior tag
Hali!
Külsőusb-s racket szeretnék a wd hd playerem mellé!
Ezt
néztem ki magamnak van valakinek tapasztalata vele?
Bármiféle más alternatívát szívesen vennék 20e.-ig! -
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy külső vinyóm, pontosan ilyen:
Iomega Desktop Hard Drive Select 500GBés van egy orion olcsó dvd-lejátszóm, amin van USB.
Nos mindig úgy nézem a filmet, hogy ezt a vinnyogót feldugom a dvd-lejátszóra, és lejátsza őket, viszont nem hibátlanul!
Ebben szeretnék segítséget! Valamelyik filmet tök akadásmentesen lejátsza, viszont valamelyiknél még a hang is elcsúszik, 10ms-re beakad stb. Ez mitől lehet? Azt néztem, hogy talán a vinyó hibája, hogy 8mb cache, vagy nemtom. Lehet, hogy a lejátszójé?
Kérlek segítsetek, előre is köszi! -
sucre
csendes tag
Valakinek van tapasztalata ezzel: [link] ???
Minőségre milyen meg mit adnak a dobozban mellé? -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Nekem dvd íróhoz kéne egy jó 5.25"-os ház amivel kompatibilis SATA-s író és
nem veszik össze vele...tudnátok ajánlani egyet-kettőt.
köszi
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
ezek közül tudnátok ajánlani egy rack-et? Csatlakozókból USB 2.0 illetve eSATA kellene, természetesen USB 3.0 is lehet rajta, de csak emiatt nem szeretnék felárat fizetni. Ami lényeges, hogy passzív hűtésű legyen, viszont ne legyenek túlmelegedési gondok, árban max. 30-40 Euro-ra gondoltam.
-
kegyetlen19
csendes tag
Hello mindenkinek.
Keresek olyan mobil rack-ket amin van LAN csatlakozó is (elvileg létezik).
Van egy lcd tévém amin beépítet média lejátszó van, USB csatlakozón keresztül kötném hozzá a mobil reck-ket, hogy nézhessem a filmeket.
De nem akarom mindig kihúzgálni és rohangálni a tv és a sz.gép között.
A mobil reck-ket lan hálózaton keresztül kötném a számgéphez.
( érdekelne esetleg home media server is de azoknak nem igen van usb „kimenetük” )
Előre is köszönöm. -
Reaper04
aktív tag
válasz
anonymus89 #931 üzenetére
Köszi a segítséget! Utána érdeklődök!
-
anonymus89
addikt
válasz
Reaper04 #930 üzenetére
Hali!
Sokat nem tudok hozzászólni de ajánlom figyelmedbe cellpeti hozzászólásait, (olvastad-e már esetleg) mert ha jól látom erről is hiányzik a 2-es pöcök helye.
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne. Vennék egy ide külső rack-et, De: nincs tápkábele!
Küldött a srác egy képet, hogy milyen "dugó" kell bele:
Link
Ilyet nem sűrűn láttam még, ezért a segítségeteket szeretném kérni, hogy felvilágosítsatok milyen kábel is ez.Válaszotok várom és előre is nagyon köszönöm!
Üdv. Dave -
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Nem tudom ide tartozik-e teljesen, de azért megkérdezem:
Vettem egy Coolink 3.5" külső ház-at, és beletettem a PC-m egyik hdd-jét, amin a filmeket és zenéket tárolom, hogy USB-n a gép megkerülésével tudjam csatlakoztatni az asztali HD lejátszóhoz. A lejátszó nem ismeri fel, a gép pedig nem külső adathordozóként hanem az eredeti helyi lemezként kezeli. Sosem használtam még külső rack-et, formázni kellett volna a hdd-t, vagy átnevezni vagy más a gond?
Bocsánat, ha rossz topic ba írtam.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Esetleg ilyen külső ház volt már valakinek?
Vagy mit szóltok hozzá szerintetek megéri???
Annyi kikötésem van, hogy legyen lába meg e-sata.Köszönet előre is!
-
baci
csendes tag
Höööö, megvan a hiba, túlmelegszik a kütyü...van rajta egy chip, ami nem bírja a tempót tűzforró lesz. Úgy vettem észre, hogy szétszedve nézegettem, amikor nem ment, ráraktam az ujjamat, tűzforró, ott tapiztam vagy fél másodpercig egyszer csak beindult
Ezt vagy 2*3* megismételtem....és műxik...Mind a két rackban....gyártási hiba????
Hm pedig aluház meg minden ..... elég gáz vmi hűtést rakhattak volna bele.....
-
WRoli
tag
Sziasztok
olyasfajta kérdésem lenne hogy ,van eg yolan mobilrack-em amely kijelzös
Hirdetésbe kép is van
[itt]
Nem tudom milyen rack-nem nevezzik,ha van más neve,és ára menyi?!? Akinek van ilyenje.vagy ha voltmár dolga segitsen ... -
baci
csendes tag
Hali mindenkinek
A következő problémával küzdök. Spire Gigapod VIII SATA/USB külső ház benne egy WD 300GB Velociraptor. A gép egy Lenovo S20 WS win7 proffal. A dolog így együtt működött vagy 3 hónapig, most előjött az, hogy egyszer csak már írni nem tudtam a hdre, csak tallózni. Lehúztam, kikapcs...viassza az egész, a 7es nem lát semmit. Új hdd a rackbe, ugyanez a hiba. Volt másik spire rack, eredeti hdd beleszerel, hiba ugyanaz, nem lát semmit a 7es. Új rackbe új hdd, hiba ugyanaz. Van a gépen egy muse rack is az megy rendesen. Az egész rack pihent vagy 10 percet (az eredeti) visszadugva minden ok, ment vagy 1 napot, hiba előjött megint. Az az érdekes, hogy spire rackokkal jön elő a hiba, ezek a rackok másik gépemen (Acer, WINXP) mennek rendesen.
Kezdek a vasamra/7esre gyanakodni, hogy ott lehet a hiba...
vkinek vmi ötlete....cserélgettem a tápokat is....
azt vettem észre, hogy chip a rack elektronikáján (mind a 2nél) elég keményen melegszik....ha működnekha a másik gépen összedugom, ok, lehúzom, rádugom a win7re se kép se hang, kikapcsolom, pihentetem, újra 7en már megy.....elég gubancos a dolog....
-
zodo
nagyúr
köszönöm a méreteket. Közben néztem képeket róla és látom, hogy kék színnel világít a ház tetején lévő visszajelző.
Az csak egy led ami világít vagy valamiféle kapcsoló gomb is egyben?
Nem zavaró a fénye, pláne sötétben?Bocs a béna kérdésekért, de még látni se láttam ilyen eszközt csak képeken.
Megbízhatóság = nincs semmilyen macera a használata, csatlakoztatása vagy lecsatolása ill. a hosszú távú használata alatt sem.
, de látom, hogy nálad semmi probléma sincs vele.Nem hiszem, hogy ide-oda hurcolnám, max. egy-két alkalommal fordulna elő.
Inkább fix gépen, fix csatlakozásra kellene. -
zodo
nagyúr
Értem.
Viszont nekem igazából csak azért kell egy ilyen külső ház, mert a Silverstone SG05-be csak egy 3,5"-ös hely van. Előző, normál házamba, pedig megszoktam már a több vinyó kényelmét. Szóval a sebesség (persze nem árt) nem első számú szempont, hanem inkább a mindennapi biztonságos használhatóság.Mondjuk a Hotswap miatt már-már jó vétel lehet a Sharkoon.
Ez mekkora mérettel rendelkezik?
, mert a gyártó pdf-ben nem találtam ilyen jellegű adatokat. -
ANT
őstag
Hotswap - ment közben csatlakoztatás, eltávolítás.
Smart kijelzés: vinyó adatainak (hőmérséklet, kondíció, üzemidő stb.) kijelzése a diagnosztikai programok részére. pl. HDSentinelSzerk: igen, a sebesség miatt javasoltam az esatát. Én jobb szeretek n x 10-100GB adatot nagyobb sebességgel áttolni egy külső vinyóra. A biztonságával nálam semmi gond.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy 3,5" külső házat vásárolni a Samsung HD642JJ részére.
J&W MINIX 780G mini-ITX lap van a gépemben.Milyen csatlakozási megoldást ill. milyen külső házat javasoltok?
-
Gerasz
aktív tag
Hali,
elromlott a tápja a rack-emnek (http://ipon.hu/webshop/product/coolink_3.5_sata_alu_fekete/33711), rajta az alábbi adatok olvashatók:model: SAW24-120-2000
input: 100-240V~
50-60Hz 0.8A
output: 12V 2000mAÚgy néztem, hogy egy univerzális táp olcsóbb lehet, mint egy új ház. Sajnos teljesen sötét vagyok a témához, nem tudom, hogy a táp kiválasztásánál melyik értékeket kell nézni (gondolom az output, de a csatlakozók szabványosak egyáltalán?) kérem, ajánljatok egyet, akár linkelve is!
Köszönöm
Tudom, hogy nem szorosan vág témába, de legalább némi infóval szolgál a coolink rackről
-
ANT
őstag
válasz
Speeedfire #911 üzenetére
Pedig az nem ártott volna, ha esetleg működik a SMART kiolvasás, de ennél nagyobb baja ne legyen....(se a háznak, se a benne lévő vinyódnak)!
-
Speeedfire
félisten
Végül is a captiva mellett döntöttem, de eddig nem bántam meg. Engem a táp érdekelt az összes rack-nél, de ahogy nézegettem mindegyik kínai, 3800 HUF-ért jó nekem a captiva is.
Volt hozzá csavarhúzó, alu házban van, van hozzá talp, több nem is kell nekem, ami érdekes h a ház nem melegszik, a hdd-t nem tudom mennyire lehet meleg, de szerintem nem ment még fel 50 °C fölé, sajnos a win nem jelzi ki a hőfokot.
Összességében német minőség megfizethető áron. (csak el ne kiabáljam)
-
ANT
őstag
válasz
Speeedfire #909 üzenetére
Ha rangsorra vagy kíváncsi:
1. Sharkoon
2. LC-Power
3. Spire
Nekem az első kettőből van (esatás midkettő), a Sharkoonban egy picit kevésbé melegszik a vinyó - mindkettőben 5400RPM-es HDD forog.
Külsőre az LC-Power a legcsicsásabb - kéken világító power gomb és LC-POWER felirat az előlapon (ha ez számít).
A Spire-t is láttam már élőben, de már kinézetre - anyagminőségre is rém gagyi.
Tápegység meg tökmindegy. Mindegyikhez ugyanazt a "médincsájna" 12V 2A-s cuccot adják. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #908 üzenetére
látom nem nagyon tolong senki sem
amiket eddig nézegettem:
LC-POWER LC-Pro-35BS3 ~5k
Sharkoon Rapid-Case ~6k
Spire Gigapod VIII SP166SU-BK ~5k
a táp kérdés lenne a legfontosabb -
Speeedfire
félisten
üdv!
külső racket keresek a következő kritériumokkal:
- minőségi táp
- usb csati
- lehetőség szerint alu ház
- aktív hűtés nem fontosolyan 5-6 k körül
eddig a győri üzleteket nézegettem de ott a legtöbb helyen captiva típusú rack van amiről nem sok mindent hallottam eddigSpeeed
-
ANT
őstag
válasz
Peter Kiss #858 üzenetére
Nekem van egy ilyen külső házam, nem rezonál. Szünetmentes témában nem tudok nyilatkozni. 2TB-os vinyót is kezeli, mivel nálam jelenleg egy HD203WI dolgozik benne.
Bár nem tudom, aktuális-e még a felvetésed? -
josik
aktív tag
Köszi a válaszokat. Közben megoldódott a dolog. Az enyémen a 2-es is megvan. A kiosztás pedig ez:
Remélem jó az info...
-
cellpeti
nagyúr
Nekem ilyen a csatlakozóm a racken. Remélem kivehető(mobillal csináltam),hogy a 2es nincs meg. Annak a helyén vajon volt csatlakozó? Ha igen és most nincs akkor viszem is vissza annak akitől vettem.
-
cellpeti
nagyúr
Hello!
Sziasztok!
Most hajtok én is egy 3,5" USB rack-hez tápot és tápkábelt. Csak olyan csatlakozó létezik USB winyókhoz mind ez?? Mert nekem csak 5 lyuk van rajta. Pontosabban a 2. számú lyuk nekem nincs rajta. Használtan vettem a rack-et 1000Ft-ért,mert nincs hozzá táp. De ha nem jó a csatija ,akkor viszem vissza.
Nekem a 2es hiányzik
-
josik
aktív tag
Bocsi, már nem tudtam szerkeszteni... Szoval a táp 12/5V-os, a csatlakozó mint a #758-as hozzászólásban.
-
josik
aktív tag
Üdv!
Végiglapozgattam a topic-ot, nem de nem találtam megoldást a problémámra. Van egy raidsonic icy box IB-351U külső házam,sokáig nem használtam, most szeretném. De a tápja sajnos eltűnt... Volt pakolás, lomtalanítás...
A csatlakozó lábkiosztását ha meg tudná nekem mondani valaki nagyon örülnék, mert táp már van, csak a vezetékeket kéne beforrasztani. Próbálgatni pedig nem szeretném... Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DJI topic
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Oppo alapokra szabta új tábláját a OnePlus
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest