Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Nemsoká szeretnék venni én is egy ilyen külső rack-et.
Van vmi buktatója a dolognak? mire kell figyelni vásárláskor?
Nekem az kéne, hogy legyen rajta e-sata meg usb is!
Nézegettem a CoolerMastereket, pl ezt, ez asszem megfelelő lenne, nem? -
4d
aktív tag
ahamm, köszi, időközben találtam egy kis infot róla. Ha valaki az esata-val kacérkodik: [L:http://www.tomshardware.hu/storage/06q4/061110/][/L]
van a cikkben egy jó kis összehasonlítás a különböző csatik sebességéről.
Már csak egy kérdés merült fel bennem: vajon az ExpressCard változat mennyivel gyorsabb a Pcmcia-nál? -
bocsika
aktív tag
pl. ez is jó lenne nekem de beszerezhetetlen (új termék) [link]
-
bocsika
aktív tag
na pls, valaki
up -
bocsika
aktív tag
Közben kiderítettem hogy 1394a verzióm van, tehát 100/200/400 mb tud.
Tud valaki sata-s külső racket firewire kimenettelvagy usbset vegyek mert azt találni
-
bocsika
aktív tag
valaki?
-
bocsika
aktív tag
Hali
Bocsi hogy nem olvastam végig az egész fórumot
Kérdéseim
Egy Clevo M375EW hez szeretnék külső winyót hozzákötni
Adott 1 Samsung sata2-es 250GB vagy egy 500GB Seagate az is sata2, ja ugye 3,5-ösök
Na a notebookon van usb és firewire (mini IEEE1394) port
1. Hogy tudom megállapítani hogy a firewire ..1394a v. b 100/200/400/800 at tud, tehát van e értelme kihasználni (pl.: alacsonyabb prociterhelés és gyorsabb I/O műveletek)
2. Az istennek se találok egy olyan külső 3,5ös mobilrack-et ami sata-s és kommunikál usb-n és firewire-n (illetve igen pl: [link] de sehol sem kapható
vagy vegyek egy sima sata usb-set valami normális ''márkásat'')
köszi -
kennystyle
aktív tag
-
vipisti
tag
Kínai noname. És nem azért, mert bő 2 rugóval olcsóbb volt, csak webshopokban nem láttam CM-t, 9-18 között meg nem nagyon tudok boltokba járkálni. Ja, és most hétvégére már kellett.
Épp most üzemeltem be, kíváncsi vagyok, mennyire melegszik majd (zárt alu ház, nincs venti). Szerintem ez is megteszi. -
vipisti
tag
válasz
kennystyle #571 üzenetére
OK, egyelőre passzolom a választ. USB vagy FW vinyóra nem lehet XP-t telepíteni, ez biztos, a most szerzett eSATA-s rackemmel meg csak hétvégén kezdek kísérletezni. Egyébként miért külső vinyóra akarsz XP-t tenni?
-
kennystyle
aktív tag
hogy érted hogy külső eszközként kezeli ?
a BIOSban simán a SATA portok egyikén ismeri fel az alaplap
a telepítő CD -t elindítva amikor ki kell választani melyik vinyóra illetve partícióra akarok telepíteni ugyanúgy felsorolja a kérdéses vinyót is mint a simán a SATA portra csatlakoztatott másik vinyót is, hagyja particionálni, formázni, utána amikor kezdené a fájlok másolását kiírja, hogy erre nem lehet telepíteni mert sérült vagy más baja van..., válasszak másik meghajtót -
lazydog
addikt
3,5''-os eSATA+USB mobil rack-et keresek, SATA vinyóhoz. Jól szellőző, és jó hővezető, tehát alumíniumból készültek jöhetnek csak számításba.
-
vipisti
tag
válasz
kennystyle #562 üzenetére
A windows külső eszközként kezeli az esatás vinyódat? Mert arra nem engedi telepíteni magát az XP, ez tény.
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
Itt is megkerdezem.
Kulso USB-s Hdd-t hasznalok hattertarnak. A kerdesem az lenne hogy ha az energiagazdalkodasnal 5 percre allitom a Hdd lekepcsolasat, akkor az USB-s Hdd-t is lekapcsolja, vagy csak a rendszer winyot?
Ha nem, akkor van valami software ami ezt megteszi? -
kennystyle
aktív tag
sziasztok,
visszaolvastam, de nem találtam megoldást a problémámra, ha mégis van bocsi
Vettem egy LC-Power EH-35BE2 külső racket és egy Samsung SATA2 250gb HDD -t, és az eSATA kapcsolattal van gondom. Ha USB -vel kötöm össze a géppel akkor minden OK, viszont én rendszervinyónak szeretném használni eSATA kapcsolattal. Ha a vinyót simán a lap (Asus M2n-MX) SATA portjára kötöm akkor tökéletesen működik, ha ugyanarra a SATA portra rádugom a kerethez kapott eSATA kivezetést, és az eSATA kábellel kötöm a vinyót a géphez akkor az felismeri, de a winXP nem hajlandó rátelepülni és ha a rack használata nélkül feltelepítem és utána visszarakom a rack -be a vinyót és úgy akarok bootolni fagyizik rögtön. Ha megint kiveszem a rackből és simán rádugom a lapra a vinyót akkor megint minden műxik. Mivel alapból felismeri a vinyót a windows, gondolom nem kell a lap sata driverét telepíteni neki, a rackhez meg nem adtak csak win98 és 2k drivert, xp -vel alapból működnie kéne elvben.
Tud valaki megoldást ? -
Freddy TNT
őstag
válasz
Macilaci457 #560 üzenetére
Attól még kérdezni lehet nem ? Le ne harapd már a fejemet
-
Macilaci457
őstag
válasz
Freddy TNT #559 üzenetére
enek itt nincs helye! Használd az apróhirdetést!
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Vipower IDE to USB mobile rack nem érdekel valakit ? [link] -
4d
aktív tag
Jaaa köszi, igazábó a külső házat már beszereztem, amin usb és fw400 van. Angol nyelvű ismereteim elég hiányosak de ahogy kivettem, ott az usb és a 2 fw típus közötti különbséget taglalják. Természetes, h a leggyorsabb az esata, de notival használnám a racket. igazából az érdekelne, h a rack ki tudná-e használni a Pata minimális sebesség különbségét az ATA-val szemben.
-
4d
aktív tag
Sziasztok! egy lámer kérdés: egy ide mobil rackbe szeretnék venni hdd-t, a kiszemelt egy wd 250-es ata100, a géphez fw-n kapcsolódik. a kérdés az lenne h gyorsabb a pata ilyen környezetben? gyanítom h a fw a szűk keresztmetszet. ha igen akkor minden helyzetben igaz ez? (olvasás-írás-elérési idő). előre is köszi.
-
-
vipisti
tag
üdv,
esata expresscardot tudna valaki ajánlani? (elsősorban hol és mennyi kérdések izgatnak...) -
haxy27
aktív tag
Engem az érdekelne hogy a 3,5'' usb 2 ide vezérlöre rá köthetek e 2 merevlemezt
mert eredetileg ugye csak egy nek van hely a kábelen de nem fix forrasztott igy le cserélhető elméletileg. -
odani
tag
Üdv!
Van egy Adaptec ACS-100-as külső 3,5-es rackem, benne egy 160-as Samsung. Rádugom a gépre (notebook, XP2 SP2, usb2.0), felismeri mint mass storage drive, az eszközkezelőben is ott van a lemezegységek között Samsung blabla USB device, de mégsem kap betűjelet, és sehogy nem tudok hozzáférni a rajta lévő tartalmakhoz.
Számitógép-kezelésnél sincs semmi.
Valakinek ötlete? -
Jegesmaci
csendes tag
válasz
Macilaci457 #545 üzenetére
Sikerült kiméricskélni, mi hova megy. Ezután adtam neki tápot, de a rövidzárvédelem miatt el sem indult... Beteg az elektronika. Nem is kicsit, az 5 V-os ágban rendesen zárlat van, nem érdemes foglalkozni vele. Viszem vissza.
Segítségedet azért nagyon köszönöm!
Szép napot! -
Macilaci457
őstag
válasz
Jegesmaci #544 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen csatlakozóm, de nincs itt nálam.
Ezek a cuccok 5V és 12V feszt kérnek leggyakrabban. A másik kettő a föld, és nem biztos, hogy be van kötve mind a kettő, de ha a panelen össze van kötve, akkor a két föld már meg is van.
Ki kéne szerelni a vezérlőpanelt, hogy ki tudd sakkozni.
Nekem van egy nagyjából tönkrement keretem, nem tudom, hogy a tápja vagy az elektronika a hibás, minden esetre valami miatt nem megy. Ezen a 12 volt rögtön Kondiba megy, az 5 volt egy Da2308a is-be, ha van valami hasonlóság, akkor nyert ügyed van. Ha nincs, akkor is lehet még ha pl egy led-re megy az egyik láb, az ritkán lesz a 12V-os táp.
Most mennem kell, ha jutottál valamire, írd le. -
Jegesmaci
csendes tag
válasz
Macilaci457 #543 üzenetére
Szia,
első ránézésre, mint a PS2 egér csati, csak négy lába van, a ''kulcs'' pöcök pedig alul, vízsintesen, a PS'2 csati alsó két érintkezőjének a helyén.
Szép napot!
[Szerkesztve] -
Jegesmaci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Personal Storage 5000XT külső USB/FIREWIRE vincsi dobozom, sajna táp nélkül. Tudja-e valaki, hogy milyen táp (feszültség, esetleg ''lábkiosztás'') kell neki?
Köszönöm!
(Bocs, ha már volt ilyen kérdés, de nem találtam.) -
Balázs_a_laz
aktív tag
Szevasztok!
Olyan racket keresek, amit lanon tudok használni.
Egy vinyót szeretnék bele tenni,semmi extra nem kell rá,csak annyi hogy egy routerre rá tudjam tenni, közös tárhelyként.
Köszönöm! -
mimi_bacsi
tag
Akkor senkinek nincs ötlete?:
Külső, 5, 25'' HDD ház, USB csatolóval
Belső SATA csatlakozás SATA vinyónak
Egy orosz oldalon találtam egy VIPOWER (VPA 62018) megoldást, de a magyar disztribútor 3 hónapot ígért....NO COMMENT....
Itt van a cucc: [link] -
SolaX
csendes tag
Sziasztok, én most készülök venni egy MyBook Pro-t 250 Gb-osat, az lenne a kérdésem, hogy mennyire melegszik, mert napi kb 5-6 órában menne folyamatos terhelés mellett. Dolgoznék rajta, virtuális gépeket futtatnék.
-
-
petack
csendes tag
Helló!
Én a napokban vettem egy 3,5''-os USB-s külső alumínium rack-et egy samsung 200 gb-os hdd-vel.
A probléma a következő: bekapcsolom és kb fél óra után eléggé bemelegszik, majdnem forróra...
passzív hűtéses nincs benne ventillátor.
Szeretném megtudni, hogy ez egy általános dolog-e(mármint hogy ilyen gyorsan bemelegszik),és semmi baj nincs, használhatom ugyanúgy a továbbiakban? -
ANT
őstag
-
Márton
nagyúr
Nincs is olyan rack ami hozná, vagy legalább megközelítené a gépben lévő vinyósebességet? 40-50MB/sec?
Most Bestek márkájú rack-em max 30-at tud, ami nem rossz, de a gépben lévő 2 vinyó között 60-nal is tudok másolni
Lehetőségem van most cserélni, esetleg ha egy márka biztos tudja, akkor azt veszem.
Egyébként ez elektronika függő, ugye? Mert az usb2 tudja a 480mbitet. -
mimi_bacsi
tag
válasz
mimi_bacsi #530 üzenetére
Pontosítanék. A külső HDD ház 5,25'', belső SATA lehetőséggel (mindenhol IDE-s van)
-
mimi_bacsi
tag
Szeretném megkérdezni, ismertek-e olyan BELSŐ rack-et (SATA), amelyiken van + usb, és kivéve, majd egy másik gépen használva ott külső USB-vel csatlakozik...
-
elttiL
senior tag
Üdv! A kollégám mindenképp pénzt akar költeni: hálózati csatlakozós merevlemez keretet szeretne. megigértem, hogy utánakérdezek: ezeket a meghajtókat kívülről el lehet érni? /router-re lenne rákötve+van mellette egy pc-is./, a pc nem menne mindig. kivülről letöltés, vagy feltöltés erre a mreghajtóra, ez lehetséges, mi a megoldás rá? köszi a segítséget. elttiL
-
Nimda
addikt
Na végül is rájöttem..
A hiba az volt,hogy én régebben a vinyót,dinamikus lemezzé konvertáltam egyszerü kötetként...(megnéztem egy olyan vinyóval ami nem igy van létrehozva)
Most kénytelen voltam alaplemezzé konvertálni,elsödleges particióval...igy most minden ok...
Úgylátszik beleszól a partició tipusa...
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Ide is beirom hátha valaki rájön a bibire:
Van egy pata-s külsö usb-s mobilrackem (Spire SP105) A vinyót master-slave vagy cable selectre állitom,akkor is újra kell aktiválnom a meghajtót minden egyes inditásnál a lemezkezelöben...mi lehet a probléma?
Esetleg az lehet probléma,hogy dinamikus lemez egyszerü kötettel?...[link] az I meghajtóról lenne szó...(a sebességével semmi gond)
[Szerkesztve] -
axa60
csendes tag
Köszi
-
axa60
csendes tag
de 2.0 is?
-
neduddki
nagyúr
-
axa60
csendes tag
szisztok! Azt szeretném kérdezni hogy ha berakok egy SAMSUNG SP2514N-es vinyót külső reckbe az lassabb lesz mintha gépbe lenne?
Bpcsi ha ez a kérdés nem ide való!
-
4d
aktív tag
áhhh, ez FW400-as, csak 4 pin-es.
-
4d
aktív tag
Jaja köszi, már beletörődtem h le kell mondani a FW+Sata megoldásról. Valaki írta itt a forumon, h a DTK FW800-al szereli a motyóit. Ez már elfogadható sebesség lenne. Ha valóban így van akkor ki lehet valahogy használni ezt a sebességet? Úgy tudom h csak az apple gépein van FW800..
-
4d
aktív tag
Áruljátok már el nekem lécci hogy milyen technikai akadály miatt nem hajlandók a gyártók Firewire csatis racket kif..ni, ami SATA hd-t fogad?? -
hbruce000
tag
Hali!
Külső sata rack et szeretnék venni. Milyen típust lenne érdemes?
Én ezt néztem: [link]
Előre is köszi a segítséget! -
4d
aktív tag
Miért nincs olyan FW csatis rack, amibe sata hdd megy?
Azaz 1-et lehet h találtam, vagy csak elírás: [link]
miért írnak kisebb sebességet a FW-re mint az usb 2.0-ra? -
piadex2
senior tag
Bocs: ez a hozzászólás (#506) törölhető.
p.
[Szerkesztve] -
piadex2
senior tag
Hello!
Nekem LC-Power EH-35BFR külső rackem van.
Benne van egy vadi új 250GB-os hdd.
Probléma: ha jpg-t másolok, akkor az átmásoltak egy bizonyos százaléka használhatatlan.
Szerintetek mi lehet a probléma?
p. -
janez
aktív tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen összeállítást. Pontosabban egy 250-es seagate IDE vinyót és egy külső rack-et hozzá. Na most az a gondom,hogy az új meghajtó ugyan települ automatikusan,de nincs ott a sajátgép-ben. Pedig az eszközkezelőben jelen van és nem ír problémát. Mi lehet a gond? A rendszervinyó egy 80 gigás samsung. van mellette egy 20 gigás seagate is. Próbáltam,hogy az utóbbit kivettem és beraktam az újat a helyére és újra raktam a windows-t (frissítettem,javítottam),de ezután sem jelenik meg a sajátgép-ben.Közben olvasom a topikot,ezért elnézést,ha már volt a problémámhoz hasonló kérdés ill. arra a megoldás! Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest