Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
őstag
"Mivel több vinyóm van, cserélgetném is."
Szvsz akkor inkább dokkolóban gondolkodj, ne külső házban. -
isxx
csendes tag
Sziasztok!
Sata vinyót szeretnék külsőleg használni. Nálam USB2.0 és eSATA van. Nem vagyok járatos a hardverben. Szerelni tudok, de ennyi. Mivel több vinyóm van, cserélgetném is. Időnként előveszek valamit archívból.
Láttam a korábban felsorot listát, de mivel nem értek hozzá, hiába olvastam el, bocsi.
USB 2-3 és eSATA. Nem drága, de mégis jó (ne süljön meg a vinyó, de a ventije ne ordítsa túl a tv-t) Tudom, olcsó ÉS jó nem létezik.Ha 10-ba nem fér bele, akkor adok érte többet.
Az ipon nem a legolcsóbb bolt, meg erre garancia... Ha konkrét terméket tudtok (estleg boltot is, ami megbízható és személyesen veszem át) az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm. (Végülis boltot tudok találni, árgépet ismerem.) -
veze
őstag
ma hallottam egy számtech boltostol hogy az LC power külső tápjai silány minőségüek..
tudja ezt valaki cáfoni avagy megerősíteni? -
lehel22
tag
Valoban nem mai darab de ettol meg kene iduljon elso inditasra, s nem csak a masodik /harmadikra.Nem szedtem szet ,( meg ) Aida 64 kiirja a HDD tipusat es egyeb infokat
USB kabellel nics baj, kiprobaltam mas kulso HDDvel es mukodott tokeltesen. Az alaplapi USB je se hibas, mas kulso HDD t tokeltesen kezel. -
lehel22
tag
Kerdesem nem kuslo rack temaju de mivel a kulso HDD topicban nem tudtak segiteni ezert itt is megprobalom.Barmilyen info jol jonne.
gondom az, hogy van egy kulso HDD amely csatlakoztatas utan csakis a masodik (neha harmadik) ki bekapcsolast kovetve valik lathatova ( win7 64 bit oprendszer) ?
Elso bekapcsolasnal megszolal az a win -es hang ami jelzi , hogy valami csatlakoztatva volt de semmi nem tortenik , nem jelenik meg az uj meghajto.Ezt kovetrve ha ismet kikapcsolom es visszakapcsolom rovid gonolkodas utan megjelenik es onnan arrafele gond nelkul lehet hasznalni. Masik gepen winXp SP3 van, ott is ugyanezt csinalja. Soha nem tortenik meg, hogyelsore sikerulne.Bed sectork nicsenek rajta
Vegigprobaltam az osszes USB bemenetet (hatsok) de ugyanugy viselkedik mindeniknel.
Markaja LaCie Porche, belseje Seagate baracuda 7200rpm /16 cahe, kulso tapegysege van, usb2 vel csatlakoztatom az alaplaphoz.USB hosszabitot nem hasznalok .Van valakinek otlete mi okozhatja, hogy csak tobbszori ki-bekapcsolas utan erezkeli a windows? valaszokat elore si koszonom.
-
gedikart
aktív tag
Üdv. Külső rack-et szeretnék venni, de egyszerűen nem találok olyat amiben megbíznék, mindegyik irtógagyinak tűnik. Úgy néz ki a piac inkább a 2.5"-os irányba tendál, ahol ugye a design a lényeg...
Ezt néztem, mint alternatíva. Esetleg valaki tud jobbat ajánlani? (2 TB-os WD green menne bele)
[link] -
ruti
Közösségépítő
a 110-es fekete station formája szerintem dizájnosabb, de mac-hez a 111-es fehér formavilága tényleg jobban illik
-
Alex91
félisten
RAIDSONIC IB-111STUS2-WH Alumínium
RAIDSONIC IB-111STU3-WH AlumíniumAkinek Mac-hez kell!
-
Egon
nagyúr
Némi hezitálás után, vettem egy Spire Gigapod VIII-as mobilrack-et, megosztanám a tapasztalataimat.
A korábban használt Captiva rackhez képest, visszalépésnek értékeltem a vinyó bekötési módját. A kábelek túl merevek, a hosszuk sem ideális: elég nehéz optimálisan (anélkül hogy megtörnének) elhelyezni őket. Ráadásul keresztben kell bekötni őket (vagy fejjel lefelé beszerelni a vinyót). A gagyi Captiva-nál közvetlenül a nyákra kell rádugni a vinyót, így szvsz sokkal korrektebb a bekötés.
Viszont a - valószínűleg a korábbi rack gagyi tápjára visszavezethető - problémák (úgy tűnik, lekopogom) megszűntek. Ráadásul azok az anomáliák sem jelentkeznek, amelyeket korábban betudtam a médialejátszóm kiforratlanságának.
Összességében korrekt vétel volt: 6K-ért eSATA csatlakozást is kapunk (ilyen van a médialejátszómon és a gépemen is, ezért jelenleg többet ér nekem mint az USB 3.0). -
Egon
nagyúr
A végén kezdem: nehogy leszedd a földelést az USB kábelről, azl biztosan nem használ!
Az alap problémához: még sosem jártam így. Mitől vagy te ennyire feltöltődve?!?Talán inkább erről az oldalról kellene megközelíteni a problémát... Alternatív megoldás: mintha olvastam volna olyan külső rackről itt, ami belül fém, de kívül műanyag borítással van ellátva. Esetleg vegyél olyat.
-
exabit
tag
Üdv!
Itt is feltenném a kérdéseim:Szeretnék beruházni egy hordozható 3,5-es külső mobil rackre. Sajnos ami jelenleg van, egy Enermax Jazz típusú abban már két winchester is elhalálozott mindössze annyitól hogy elektrosztatikusan feltöltődve értem a rack alu házához és az áthúzó ív gallyra vágta a wincsiket. A kérdésem az hogy másnak is volt-e már esetleg hasonló esete, vagy tudtok-e olyan külső racket javasolni ami biztosan ESD védett.
Az USB kábelen a földelés miatt megy el a töltés a kezemtől a rackházon és USB kábelen keresztül a föld felé, de sajnos úgy tűnik hogy ez megzavarja mind a winyót mind az adatátvitelt. Esetleg próbáljam megblankolni az USB kábelt és szedjem le róla a földelést egy szakaszon és akkor nem fogok szikrázni rajta?
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Most újra elolvasva a hozzászólást, kifelejtettem az elejét, amiért ide írtam az előzőt.
A WD 1TB-os SATA3.0-ás vinyóhoz egy USB-s külső házat vettem, gondolva a jövőben majd rendszer vinyó lesz.
Az előzőkben leírt procedúrát először végig csináltam a külső házban lévő vinyóval.
Utána betettem egy Mobil Rack-be, de ott is ez volt az eredmény.Bocsi!
Üdv.: Sasa -
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Vettem a napokban egy WD 1TB-os 7200 fordulatu SATA 3.0-as vinyót. (Az alaplapom a SATA 2.0-át tudja csak).
Partition Magic 8.0-val akartam rajta létrehozni 2 particiót.(NTFS, win.xp-re) Először csak 1 particiót akartam, teljes méretben.
Elidult a particio létrehozása és kb.95%-nál kiírt egy hibaüzenetet:
"Error # 4. Bad argument / paramater."
Ezek után már nem tudtam semmit sem csinálni.
Kilépve a Partition magic-ból, a gép látja a vinyót, 931,5 GB méretű.Tudok rá másolni és törölni, jónak tűnik a cucc, csak nem tudom 2 részre osztani. A "Sajátgép"-ben is próbáltam újra formázni, sikertelenül.
A NORTON Disk Doctor nem mutat hibát. A lemez töredezettség-mentesítővel is
megpróbáltam kicsikarni valami hibát, de nem jelzett problémát az sem.
Mi lehet a gond?
Esetleg tudnátok javasolni valami komolyabb vinyó ellenörző programot?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.:Sasa -
Egon
nagyúr
"nem kéne mindent egy elosztóról/aljzatról működtetni"
A vicces az, hogy nincsenek egy elosztón...
Valszeg egy fázison vannak.
Asszem beruházok 1-1 alap Spire megoldásba (a notivinyónak is), ha vállalható: olyanom van Pata csatolósban is, és gond nélkül üzemel. No offense, de ha ennél drágábbat vennék, a két rackon levő árkülönbség összegéből már kijönne egy kisebb vinyó...
USB3-ra meg tényleg nincs semmi szükségem: egyrészt csak USB 2.0 van a gépemen, másrészt ez a mobilrack nem lesz mobil: kvázi be lesz építve a tévé alá, ahol olyan körülményes kibányászni a tápegységét, hogy inkább a hálón (és a médialejátszón) )keresztül másolok rá akár többszáz gigát is...
Köszi a választ!
-
ruti
Közösségépítő
hali!
"A csúcs az volt, amikor bekapcsoltam az olajradiátort, és leállt a film lejátszása"
ez jó, nem kéne mindent egy elosztóról/aljzatról működtetni
az olajradiátor télleg elég sokat felvesz
"az általad ajánlott típusok tápegységei megbízhatóbbak-e"
az igazat megvallva nincs garancia rá, hogy egy neves gyártó dobozába atombiztos adapter kerül...de ne ebből indulj ki
a Spire és a CM is vállalható, a 1,5 terás korlát CM-nél azért érdekes, mert még az újabb termékekre is ezt írja a spec.-ben a CM, de vsz látja a 2 terát is.ez a bruttó 7-8k alatt nem érdemes gondolkodni noname-ben, a Sharkoon Rapid Case usb 3-ban is van ennyiért, és később még jól jön az usb3
2,5-es rack-ben van 5000 körül, pl. REVOLTEC "uccsó darab akció", teljesen jó cucc, a 60 gigásnál komolyabb drive-nak is megteszi, csapj le rá
-
Egon
nagyúr
Érdeklődnék, hogy ez a Coolink mobilrack mennyire számít jónak, megbízhatónak?
-
Egon
nagyúr
Hi!
Úgy látom te értesz ezekhez a kütyükhöz, ha nem gond kérdeznék.
Van egy 2 TB-os Sumsung vinyóm, egy régi Captiva márkájú mobilrackben (többet nem tudok róla, másodkézből került hozzám), egy Asus O-play-re kötve. Időnként érdekes dolgokat alkot (pl. leáll másodpercekre, közben az írást jelző piros led világít, olyankor, amikor csak olvasás történhet). A csúcs az volt, amikor bekapcsoltam az olajradiátort, és leállt a film lejátszása (pár mp. után elindult). A vinyót gépbe raktam, HDSentinel nem talált problémát.
A kérdésem az lenne, hogy egyrészt az általad ajánlott típusok tápegységei megbízhatóbbak-e ilyen téren (gondolom ez lesz a gond), másrészt tudnál esetleg olcsóbbat ajánlani (elég az USB 2.0, nem kell e-Sata stb.)? Amiket nézegettem, az zömében 7-8K, amit sokallok (mondjuk volt Spire Gigapod VIII, 5K körül; a CM is annyi de az Iponnál azt írták, max. 1.5 BT-os vinyót kezel).Szerk.: van a fiókban egy 60 GB-os mobilvinyó, gondoltam jó lesz nagy pendrive-nak, csak kellene hozzá valami mobilrack. Szintén elég az USB 2.0, stb. Tudsz ajánlani valami olcsó de megbízható rack-et?
Előre is köszi a választ!
-
ruti
Közösségépítő
Ez a vinyó-leállítás dolog hogy működik pontosan? Mit kell hozzá beállítani?
Működik USB-n keresztül is vagy csak eSata esetén?leállás-spindown-takarák-alvás, ki hogy hívja: az oprdsz E-gazdálkodása intézi, elvileg mindkettőnél működik, csak nem mindig találod meg, melyik folyamat bizgeti a vinyót, mert látszólag semmi nem használja, mégsem áll le. De ezt meg lehet találni pl. az unlocker progival.
leállítás-leválasztás-újracsatlakoztatás: az újracsatlakoztatás elvileg USB-n nem megy máshogy, mint adatkábel kihúz-bedug, vagy power kapcsoló. eSATA-n minden megy segédprgmal: hotswap!
-
maláj
addikt
-
mekex
tag
"megrendeltem a Sharkoon Rapid-Case 3.5" U3-at USB3-mal, feketében, alumínium kivitelben, stb."
JMicron JMS539 csipp van benne.
Nem egy szerencsés választás.Például Etron USB 3.0 host controlleres PC-kel nem működik együtt (szóval Asrock P67 alaplapokkal nem fogod tudni használni). Max 120MB/sec sebességet tud. SSD-t tehát korlátozni fogja, de még a jobbfajta 7200rpm -es HDD-ket is.
Sokszor eldobja a kapcsolatot, amit NÉMILEG orvosol az új NEMHIVATALOS firmware. -
ImI87
őstag
Hello!
Laptop-hoz szeretnék külső rack-et, amibe 1TB és 2Tb-os Sata vinyókat tennék.
Fontos lenne a gyors adatmozgatás, tehát USB 3.0-ás vagy eSata-ás kellene. A kétféle csati közül melyik előnyösebb? (a laptop-omon mindegyik van)Szimpatikusak ezek a dokkolós megoldások, mert egyszerű és gyors a csere. érdemes ilyet veni, vagy jobb a hagyományos rack? Tudnátok ajánlani pár jó típust?
Ez a vinyó-leállítás dolog hogy működik pontosan? Mit kell hozzá beállítani?
Működik USB-n keresztül is vagy csak eSata esetén?Jelenleg van egy CM X-Craft 360-am, de olyan körülményes a dolog.......
Köszi!
ImI
-
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tyler Durden #1166 üzenetére
innentől meg lehet keresni a hibaforrást.
a notin usb-eSATA combo csati van, ugye? akkor elméletben a driver is jó, nem egy régi SATA vezérlő van benne
a kábelt, és a rack eSATA portját kéne csekkolni -
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Tyler Durden #1164 üzenetére
USB2-n próbáld meg a másolást, hogy az eSATA portok hibáját és/vagy a kábelhibát kizárhassuk (laptop eSATA hiba gyanús)
-
Sziasztok!
Birtokomba került egy chieftek CEB-2235S típusú külső mobile rack. Beletettem egy 1TB-s winyót és e-satával összecsomóztam a lapuval. A winyót és tartalmát gond nélkül látja a gép, akkor van gond mikor elkezdek rá másolni. Total commanderrel tolom át az adatot és olyan 10% körül megáll. Ez még a kissebbik gond lenne, de kb az egész gépet hazavágja, csak az újraindítás segít.. Találkozott már vki hasonlóval?
Válaszokat előre is köszi
-
ruti
Közösségépítő
jó választás
ezt a fw frissítést csak akkor engedd rá, ha szükséges (tehát szétkapcsolódik)
Jmicron vezérlő probléma, több rack gyártó használja ezt a chipet
(az ismertek közül pl. a SP A80-as is lehet ezzel szerelve)
a fw frissítés csak jmicron chipesre engedhető rá, fixálja a szétkapcsolódási problémát -
ruti
Közösségépítő
Jó minőségű 3,5-es rack-ek, belül SATA, kifelé: eSATA+USB2.0:
Raidsonic ICY-BOX IB-362
Sharkoon Rapid-Case
Chieftec Black Box-35S
Revoltec AluGuard
DeLock DL42451
Cooler Master RX-35E-SUB1-GP
Spire Gigapod vagy Slider
Thermaltake Max4 vagy 5 (ventilátorosak)
Ezek le fognak állni, ha minden igaz. Csak ne fusson alkalmazás, ami "használja". (pl. HDS, TC)Az LCPower és Vipower is tud eSATA-t, és olcsóbb kategória, de rengeteg hotswap problémát hallani, nem érdemes ezen spórolni, aztán meg idegeskedni
a "nagyok" biztosan win7 és SMART kompatibilisek -
maláj
addikt
megrendeltem a Sharkoon Rapid-Case 3.5" U3-at USB3-mal, feketében, alumínium kivitelben, stb.
nem maradt más hátra mint várakozni
itt alul van fw frissítésre vonatkozó dolog - vajon mit rontottak el a gyárban, hogy frissíteni kell de izibe
szerk: amint megérkezett írok róla pár sort.
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Tudtok nekem olyan 3,5 sata külső házat ajánlani, amin van esata - és tudja a HDD spindown (forgás leállítása bizonyos idő után) funkciót esata üzemmódban?
-
kem
addikt
Sziasztok!
WD Myookhoz honnan lehetne tápot szerezni? Elements-hez való is jó hozzá.
-
cellpeti
nagyúr
rack másik vinyóval jó?
- nem tudom, nincs másik winyóm
vinyó belső IDE vezérlőn jó?
- ezt hogyan tudom megnézni?
USB kábel jó?
- igen, mert a nyomatót meg felismerte ezzel a kábellel
alaplapi (nem kivezetett) USB jó?
- nem tudom, biztos, notiról van szó, eddig nem szarakodott
oprsz: az autom. usb felismerés ok, hogy nem megy, de a lemezkezelő mit mond?
nem dinamikus a kötet véletlenül?
- most jöttem meg melóból, nemsokára megnézem -
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok.
Nekem olyan problémám volna hogy van egy WD my book studio edition 2-m és benne 2db 1 terrás vinyó.
Most kicseréltem 2 db 2 terrásra és sajnos nem lehet RAID 0-ára formázni.
Csak elkezdené építeni a mirrort a RAID 1-et...
Már próbáltam XP-n, WIN 7-en is és ugyan az a probléma...
Mit tehetek hogy a teljes tárterületet tudjam használni az eszközben?...
Kérlek benneteket segítsetek...még annyi volna hogy az előző 1 terrás az EADS-es és a 2 terrás pedig EARS-es, ha ennek van valami jelentősége...
-
ruti
Közösségépítő
-
cellpeti
nagyúr
üdv
van nekem egy 3,5" Digitus rackem és benne egy 80GB IDE winyóval. Megjött a tápegység az Ebayről.
12V/2A-es, a winyó pörög benne, de mikor USB-n rádugom gépre, nem ismeri fel az eszközt.
Valakinek valami ötlet???
-
Peter Kiss
őstag
COOLINK 3.5" SATA Fekete eSATA
Erről van valakinek valami infója? Tényleg így néz ki, és valóban ezeket adják hozzá? Minősége? Hot swap (eSATA)?
-
atti1848
senior tag
Hali
Van egy Freecom FHD-3 USB-2 160 Gb-os külső merevlemezem.Most próbálok bele tenni egy másik vincsesztert de nem akar menni vele.Létezik,hogy csak a benne lévő vinycsesztert bírja el és mást nem is lehet bele teni?Segítsetek.
-
ruti
Közösségépítő
mi a sz@rt likeltem én neked a Sharkoon-hoz?
bocs
és ha az eSATA-s Sharkoon-t átalakítod U3-ra?
mondjuk az már 10 fölé esikjó az a Chieftec BlackBox, saját tapasztalat, U3-as, és jó az ára
-
maláj
addikt
a legjobban a Sharkoon Rapid Case tetszene csak kár az USB2 miatt
a Thermaltake Max 5G is tetszik - más kérdés, hogy hol lehet beszerezni
-
-
-
ruti
Közösségépítő
"kívűl eSata & USB3"
nem nagyon szerelik ezeket együtt, mert a két i.face ugyanazt tudja sebességben,
ráadásul átalakítóval átjárhatókülső HDD-knél ugyanígy nincs ilyen kombó, egyre inkább szüntetik meg az egyszerre többfajta csatikat, régen még volt LAN+firewire+usb2+eSATA variációkból legalább hárommal szerelt
-
maláj
addikt
üdv
vennék 1 külső dobozt az 500-as SATA2-es WD ketyerémnekamit jó lenne ha tudna:
belül IDE/SATA
kívűl eSata & USB3
max 2 TB-ot kezeljen
2 év gar.
nagyon max. 10k.
stb.ha ezeknek a kritériumoknak nincs megfelelő akkor mi manapság a bestbuy
-
jkutya
tag
Sziasztok,
Talán tud valaki konkrét típust ajánlani:
Olyan 3,5 satás külső házat keresek, amiben a wincseszter forgása megáll ha leáll a gép alatta.Van ilyenen (az összes WD ilyen) de most amit vettem két db egyik sem így működött.
Tud valaki tutit? -
scream
veterán
Hali!
Szeretnék asztalimból megmaradt adat HDDmnek (Samsung F2 1.5TB) külső rack-et amivel össze tudom kötni a notimmal.
Eddig ezt találtam ami tetszik ,csak nem tudom,hogy támogatja-e a 1.5TBos vinyókat is ? :
Hasonló árkategóriában keresnék és az eSATA is fontos volna
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Van nekem egy Digitus 3,5" IDE-s hdd házam. DE nincs hozzá tápegységem. Most rádugtam egy 12V 1000mA-at, de a lámpák kigyulladnak, a zöld villog, de a gép nem ismeri fel. Esetleg tudnátok hozzá ajánlani tápegységet, hogy milyen is kellene hozzá ami elviszi a winyókat. A winyó az jó benne.
-
mancsii
csendes tag
sziasztok!
tervben vagy, hogy beruházok egy ilyenre
viszont az oprendszer kompatibilitásnál nem szerepel a windows 7...vajon működik vele rendesen, vagy inkább keressek mást? -
törölt tag
Sziasztok. Vettem egy fantasztikus Coolink Made In China külsö tápos rack-et. Az a gondom ,hogy a winchester idöközönként újra mountol. A táp kábel nem bírja a kiképzést, vagy más lehet a gond. Mondtak olyat is,hogy lehet a noti usb energiaellátása kapcsol le idönként. Szerintetek mi lehet a baj. Köszi.
-
Veriel
csendes tag
Vettem egy Sharkoon e-sata-t, és egy LC-Power USB3-mat. Mindkettő tetszik.
Az elsőbe tettem egy új WD Caviar Blacket, 51 fok volt a rekord, szerintem belefér.
A másodikba tettem egy régi, 250-es WD-t. Na most ez épp azt mondja, hogy 82C fok.
Nem akarom elhinni, hogy annyi. Kézzel fogva körülbelül azonos hőmérsékletűnek érzem a kettőt. Emlékeim szerint a 80C fok már égetné a kezem.
Létezik, hogy odabent ennyi?
-
ANT
őstag
"ha meg nem ismeri fel benne, akkor meg sz@r.. és ki kell hogy cseréljék"
Ezt esetleg vásárlás előtt kell tisztázni az eladóval.
Másrészt nem tudom, hogy a "max. 1TB-ot kezel" kijelentést mennyire kell komolyan venni: a #1116-ban linkeltem egy dokkolót, aminek az adatlapján konkrétan ott van a max. 1TB támogatása. Ma reggel áttettem ebbe a HD203WI-t, és simán felismeri/működik vele. -
-
roberto7
csendes tag
akkor ezt most nem értem. ha valamelyik rack-hez nincs odaírva, hogy hány TB-ig kezeli, akkor mi van? Mert nézegetem öket, van egy 2TB-s vinya, ahhoz kellene egy rack. de "majd meglátomra" nem szívesen vennék
És különben is, mért van limit? Nem a gép kezeli a vinyót? -
Goatman
aktív tag
Üdv!
Szeretnék venni egy SATA 3.5" külső HDD házat, amin van eSATA és USB. Két említésre méltó modellt találtam:
LC-POWER EH-35BE3
Sharkoon Rapid-Case 3.5" eSATAMelyiket ajánljátok? 2 Tb-os vinyó kezelése is fontos lenne! A választ előre is köszi
-
Sek300i
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Vásároltam egy COOLINK 3.5" SATA külső winchester házat
info:Adatátviteli sebesség 480Mbps, 12Mbps, Kompatibilis az USB 1.1 és az USB 2.0
benne van egy WD 500Gb Sata winchester.Alaplapom:gigabyte ga-m68m-s2p ismeri az USB 1.1+2.0-át
Biosba is be van állítva,hogy felismerje a usb 2.0-át.
Oprendszer: Win 7 32 Bit
Minden más eszköz pl:pendrive működik csak ez a kombináció nem akar rendesem összeállni.
Amikor csatlakoztatom akkor azt írja ki,hogy az eszköz gyorsabb működésre képes.És vagy felismeri vagy nem.Kipróbáltam már az összes usb csatlakozást.És nem jó!Amikor nem ismeri fel akkor kiírja,hogy formázzam meg a winyót.A winyó formázva van és a adatok is vannak rajta.
Havernál kipróbáltam és ott tökéletesen működik.Tud valaki megoldást rá?Előre is köszönöm! -
fgordon
senior tag
Legolcsóbb olyan SATA 3.5" HDD-t kezelő külső keret, amin van USB bemenet, hogy 1 gomb megnyomására mentést csináljon róla, például egy SDHC memóriakártyáról. 2.5"-nál van több ilyen, de nekem 3.5" kellene.
-
veze
őstag
LC Power LC-35USB3 3. 5" USB 3. 0 SATA
Revoltec EX303 aluminium 3,5" SATA/USB3.0 mobil racksztem ha nem müanyag, hanem fém, akkor majdnem mindegy, max a dizajn vagy a pénztárad befolyasol. és azse baj ha NINCS benne ventillator, azt elöbb utobb ugyis kikötöd
ami benne van az meg ugyis mind kinai, max a nyák más alaku szinű.. -
fazr
senior tag
Mára változott a helyzet, USB 3-mas külső rack-re van szükségem. (3,5 SATA)
Ezt a kettőt néztem ki:
CHIEFTEC CEB-35S-U3
IcyBox IB-318Stu3-BValakinek vélemény melyik lehet a jobb? Vagy szinte teljesen mindegy?
Persze ha van valakinek jobb ajánlata ipon-ból arra is kíváncsi vagyok
-
veze
őstag
A táp amivel probáltad nem ad le elég kraftot,az az oka.. legalabb 12V/2A-os legyen és akkor menni fog!
pl valami ilyesmi jo lehet
Lényeg hogy 12V 2A minimum tudjon..
vagy kivezetsz a gépedböl hátul egyik molex csatibol a sárgat-feketét, (az a 12V) egy számodra elegendö hosszuságu vezetékkel, ráteszed a 12V os csatlakozot ami bemegy a külsö házba és müködni fog
amit linkeltél adaptert (amivel probaltad) 11W-os.. ami jo esetben se ad le 12 Volton 1 Ampert se...ez kevés -
hafa00
csendes tag
Hali.
Segítséget szeretnék kérni a következő dologban.
Adott egy 3,5-ös, USB-s, SATÁS, külső mobil rack.
Captiva a márkája.
Elromlott az adaptere. (tápegysége).
Itt egy kép róla:
[link]
Szétszedtem az adaptert (sajna csak szétbarmolni lehetett, mert nem volt csavar rajta)
Belül nem látok semmi égés nyomot, a kondik sincsenek felpúposodva.
Megpróbáltam a következőt:
Van egy normál adapterem, itt egy kép róla:
[link]
12 volt-ra állítottam. Beállítottam abba az állásba a polarítást, ahogy a másik adapteren láttam.
Rádugtam a mobil rack-re és a kis lámpa világít a mobil rack-en, de a vinyó furcsa hangot ad benne, nem pörgeti fel ez a táp.
Levágtam az elromlott adapterről a dugót és ráraktam erre az általános, állítható adapterre.
Ugyan az a tünet, világít a mobil rack-en a kis lámpa, de nem pörög fel a vinyó, furtcsa hangot ad.
Ha esetleg tudja valaki a megoldást, vagy honnan lehet ilyen adaptert szerezni azt megköszönném.
Amit kizárnék: A merevlemez tuti jó, mert kipróbáltam másik mobil rack-ben és abban működött.
A mobil rack-em (Captiva) is jó,mert van egy ugyan ilyenem és annak a tápegységével működik. -
Ereshkigal
őstag
Ezt a dobozt néztem ki:
[link]Valakinek tapasztalata ezzel a típussal vagy gyártóval?
-
veze
őstag
válasz
FLATRONW #1104 üzenetére
szerintem se jo ha naponta 10x lekapcsol aztan ha kérsz valamit töle meg be.. de olvasni is lehet erröl merevlemezes forumokban hogy a leállás indulás rosszabb mint a folyamatos uzem
nalunk a cégnél egyszerü mezei vinyok, amiket itthon is használunk évekig ( 4-5 évröl tudok) birjak 24/7 üzemmodban
aztan se azé lett leállitva mert elromlott hanem egyszerüen ki lett a gép cserélve
Nekem is elsö az hogy mindenféle ilyesmi leálligatosdit letiltok -
FLATRONW
őstag
Megoldódott a problémám. A Hard Disk Sentinel programban meglehet adni, hogy melyik merevlemezeken akarom a leállást megakadályozni.
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung Story Station Plus külső merevlemezem, de elég gyakran (ha nincs vele dolgozva) kikapcsol. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy sokszor vissza is kapcsol, pedig nem nyitottam meg rajta semmit. Gondolom a Windows vagy a HDD Sentinel program csinál valamit rajta és ezért kapcsol vissza. A kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy rábírni a merevlemezt, hogy ne kapcsoljon ki. A Windows energia takarékos beállításánál kikapcsoltam ezt a lehetőséget, de ez a merevlemez függetlenül működik ettől a beállítástól. Az is igaz, hogy a merevlemez leírásában benne volt, hogy tétlen állapotban kifog kapcsolni, de szerintem nem tesz jót neki, hogy állandóan ki- és bekapcsol. -
veze
őstag
válasz
fgordon #1101 üzenetére
valaki irta itt nem is oylan rég asszem..
hogy a ház lehet ilyen , olyan mind mellé joszerével ugyanazt a kinai tápot adjak, ami külsö és névleges fesz/amper teljesítménynel bír..nem ez fogja megvédeni a racket túlfeszültségtöl (arrol nem is beszélve hogy a feszstab IC család ma már standard kidolgozott technologia és kb 50 -150 FT ba kerülnek, ha nem kartonszámra veszem, hanem egyesével)
már eleve a számteches dolgokat olyan elosztoba kell csatlakoztatni aminek a vége egy tulfeszvédelemmel bíró eszközben van. Ma már nem tizezrekbe kerül ez sem. Persze egy "villamcsapas az ablak alatti karón" eseménytöl ez sem véd meg, ahogy az ENERGOMAX táp sem.. -
fgordon
senior tag
Nekem az a bajom az ilyen olcsó rack-ekkel, hogy sajnos több ismerősöm HDD-je ment tönkre már ilyen rack-ben, állítólag a feszültségingadozás, vagy túlfeszültség miatt.
Logikusan egy ilyen olcsó cuccban nem olyan stabil az áram, mint egy komolyabb tápból, túlfeszültségvédelemmel. Nem használnék külső rack-ben HDD-t huzamosabb ideig, örülök, ha azt a pár órát kibírja...
Az én áramkivezetésemben a gépből az a jó, hogy az ENERMAX tápomat használom, ami előtt egy túlfeszültségvédelem is van, és ez így megnyugtatóbb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest