- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaskar
senior tag
válasz isti732712 #5931 üzenetére
[link] Ettől az eladótól rendeltem. Érdekes, hogy most nem léptem be, és még kedvezőbb árakat mutat. Egy biztos, azt írja, Kínából jön, nekem mégis itt volt egy hét alatt. Én a kétkábeles verziót vettem, és közben rájöttem, hogy iPaden is működik a másolás ide-oda, csak exFat-ra kell formázni az SSD-t.
-
zaskar
senior tag
válasz isti732712 #5931 üzenetére
Szia!
Próbálom összehozni a linket, de elsőre nem sikerült. Kis türelmet kérek. Nekem Aliexpress alkalmazás van fent, és annak a linkje nem nyílik meg böngészőben. Holnap elküldöm asztali gépről.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #5841 üzenetére
• Az AXAGON EE25-SLC SLIDE BOX külső ház a gyártó leírása alapján valóban támogatja a TRIM illetve UNMAP funkciót, tehát az addig oké.
• Arról nemrég volt szó egy másik válaszban, hogy a modern Windowsok grafikus meghajtóoptimalizálója USB-s külső SSD meghajtókat nem minden esetben szilárdtest-meghajtóként detektál, a TRIM illetve UNMAP tényleges működését az adott hardver- és szoftverkörnyezetben pedig elsődlegesen teszteléssel lehet megállapítani.
• A meghajtóoptimalizáló esetében az egy dolog milyen meghajtóként detektálja a külső SSD-t, ellenben az is lényeges, hogy a futtatásnál pontosan mi történik, felszabadítás (trimmelés) vagy töredezettségmentesítés. + A modern Windowsoknál a meghajtóoptimalizáló és annál az SSD-k trimmelése nemcsak grafikus felületen, hanem pl. PowerShell parancs formájában is futtatható.
• A "mit lehetne tenni" kérdésre válaszként lásd pl. egy WinSAT disk teljesítményteszt futtatását magánál a külső SSD-nél, majd utána újra megnézni mit mutat a meghajtóoptimalizáló. + Szükség esetén utána az eszköz (külső SSD) leválasztása és újracsatlakoztatása, esetleg a Windows újraindítása, stb. is kipróbálható.
• A téma Windows specifikus mélyrehatóbb fejtegetése az adott Windows topik témája, az ügyben szükség esetén értelemszerűen inkább ott kellene érdeklődni, bár a lényeg most itt is le lett írva.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz isti732712 #5299 üzenetére
• How to reconnect an ejected USB drive on Windows 10
• 5 Ways to Remount Ejected or Safely Removed USB Device Without Unplug and ReinsertMegoldható többféleképpen is, a Windows 10 eszközkezelőlében az adott USB-tárolóeszköz letiltásával - újraengedélyezésével, valamint USB 3.0 portok esetén az USB 3.0 eXtensible Host Controller / USB-györkérhub (USB 3.0) letiltásával - újraengedélyezésével is, + külső programmal szintén. Viszont ilyenkor a más USB-portokon lévő többi csatlakoztatott USB-eszköz is leválasztásra és újracsatlakoztatásra kerülhet, úgy tessék ezt a módszert próbálgatni!
Egyébként ez a külső ház támogatja a készennléti (alvó) módot, amit a gyártó weboldala is ír a tulajdonságoknál.
"HDD Automatikus leállítás - merevlemez automatikus leállítása egy 10 percig tartó inaktivitás után."
Vagyis ha nincsen használva az eszköz, akkor inaktív állapotban készenléti módba vált 10 perc után és maradhat is úgy, majd ha kell, akkor abból felébred és újra használható lesz. Hasonló a helyzet a PC-t, illetve a rajta lévő OS-t alvó állapotba helyezve, majd abból ébresztve is. Vagyis ilyenkor nem feltétlen kell a Windowsban szoftveresen leválasztani, vagy ha már le van, akkor azt alapesetben azzal a céllal szokás, hogy utána fizikailag is el lesz távolítva az USB-kábel kihúzásával.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest