Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz isti732712 #5841 üzenetére

    Az AXAGON EE25-SLC SLIDE BOX külső ház a gyártó leírása alapján valóban támogatja a TRIM illetve UNMAP funkciót, tehát az addig oké.
    Arról nemrég volt szó egy másik válaszban, hogy a modern Windowsok grafikus meghajtóoptimalizálója USB-s külső SSD meghajtókat nem minden esetben szilárdtest-meghajtóként detektál, a TRIM illetve UNMAP tényleges működését az adott hardver- és szoftverkörnyezetben pedig elsődlegesen teszteléssel lehet megállapítani.
    A meghajtóoptimalizáló esetében az egy dolog milyen meghajtóként detektálja a külső SSD-t, ellenben az is lényeges, hogy a futtatásnál pontosan mi történik, felszabadítás (trimmelés) vagy töredezettségmentesítés. + A modern Windowsoknál a meghajtóoptimalizáló és annál az SSD-k trimmelése nemcsak grafikus felületen, hanem pl. PowerShell parancs formájában is futtatható.
    A "mit lehetne tenni" kérdésre válaszként lásd pl. egy WinSAT disk teljesítményteszt futtatását magánál a külső SSD-nél, majd utána újra megnézni mit mutat a meghajtóoptimalizáló. + Szükség esetén utána az eszköz (külső SSD) leválasztása és újracsatlakoztatása, esetleg a Windows újraindítása, stb. is kipróbálható.
    A téma Windows specifikus mélyrehatóbb fejtegetése az adott Windows topik témája, az ügyben szükség esetén értelemszerűen inkább ott kellene érdeklődni, bár a lényeg most itt is le lett írva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák