- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz megaandrew #9853 üzenetére
Nekem a DeepCool-nál pl.ahogy emelem a pumpa fordulatszámot úgy erősebben és hosszabban villog.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Jó régen kérdeztem, hogy milyen ventit vegyek LF240-re, Akasa Apache-ot mondtatok. Most láttam feketét is. Csak a szín a különbség?
Ház ventinek jó lesz az LF240 4 ventije, vagy vegyek mást? Mondtatok valamit, de már nem emlékszem, azt hiszem, piros lapátja volt.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik AIO vízhűtés a leghalkabb ami AM4-re is jó valamint azért hűt is. Főleg a pumpa zaj érzékeny mert venti van hozzá ami nekem teljesen halk. (Nanoxia DX12)
Köszönöm!
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
-
blackmacs
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
[link]
Ryzen 5 1600 vagy 5 2600-ra lenne!
Mi a véleményetek róla megéri?
Mennyire megbizhatóak ezek?
Az egyik topicban játéknak nevezték![ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nagyúr
válasz blackmacs #9860 üzenetére
Nekem az 1600-on ilyenvan csak nem rgb- s vérpistike változatban. Egész jó. A hőfok normális, a pumpa néha hangos, de az ritka.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz megaandrew #9863 üzenetére
Azt nem tudom. Nekem az RGB alapból kilőve, mióta tudom, hogy nem hoz plusz 1 fps-t sem.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
törölt tag
Corsair 280-as vizei közül melyik az ajánlott?
-
Grózi
Topikgazda
válasz #74018560 #9866 üzenetére
A H110 a mai napig jó vétel,ha jó áron szerzed.Újonnan én semelyikért nem adnék annyit amibe kerül,akkor inkább Kraken X62 vagy LF240 és marad még pénz jó ventire is.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Pro!Petya
addikt
Asus ROG AIO
A bazári részét leszámítva, azért az a vrm hűtés és a noctua ventik gyárilag már nem tűnik rossznak!!
Pumpa valszeg asetek lesz, már csak a radiátor vastagsága ami érdekel. Nem mondom hogy nem keltette fel a figyelmem Csak a radi legalább 30-as legyen .... És akkor egy 14 napra megprobálom[ Szerkesztve ]
-
dlaccc
aktív tag
Sziasztok. Hogy lehetne megnézni hogy működik-e a vízhűtés? Egy corsair h115 van rajta a 8700K cpu-n, de alap órajelen is 80C ra megy ami rohadt sok, ha 4,7ghz@1,25V és kicsit megterhelem felmegy hamar 100C-ra majd újra is indul a gép.. Már kétszer leszedtem átnéztem, a Link szoftver mutatja hogy megy a pumpa.. Alaplapom Asrock z370 Taichi. Egyszerűen nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz Pro!Petya #9874 üzenetére
Hay!
Ja, nem haszontalan, főleg vízhűtésnél a VRM rész hűtése. Bár egy jól szellőző ház is sokat segít, meg vannak filléres megoldások, van lap, amihez adnak is kütyü
(nekem is ott vár egy BlackNoise venti, de még Prime alatt sem láttam 65 fok felett a VRM-et...).
Azért cool, az ár meg úgyis mindegy...
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
GFerr56
aktív tag
válasz bombibmw #9877 üzenetére
Hay!
Még eredeti procinál is baromi sok.. Nálam H115i PRO (kb ua.): Idle 27-30, fél nap game:48-54. Ezek, mivel stock használat, egy-egy mag akkori maximumai, a többi mag alacsonyabb hőfokú ilyenkor. Sanszos a hűtő, vagy megadta magát a paszta...(a belső).
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Pro!Petya
addikt
-
GFerr56
aktív tag
válasz Pro!Petya #9879 üzenetére
Hay!
Mert az építős vizeknek lenne akkor már konkurencia...hiába, a marketingesek döntenek ezekről, nem a mérnökök.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz Pro!Petya #9879 üzenetére
az EK már évek óta csinál ilyet, most éppen Phoenix néven fut, szabadon bővíthető, normális pumpa és CPU blokk van benne. mondjuk az ára is annyi, de amennyiket mostanában a 360-as csirkeradis RGB kompaktokért kérnek, nem is olyan sok.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
egyrészt nincsen gyári hűtő, nem véletlenül, másrészt nyilván nem lenne 200 fok, mert beindul a throttling vagy a gép lelövi magát.
az Intel által használt paszta, ami a kupak alatt van, hosszabb távú hővezetésre van tervezve, mint jó hőátadásra, ennek az oka érthető. az már kevésbé, hogy a high-end K-s procikat mi a retkes lótúróért nem tudják forrasztani, mikor az AMD a Ryzennél összehozta.TLDR, ha high-end Intel procit akarsz tuningolni, akkor kupaktalanítás, folyékony fém és utána van értelme komoly hűtőt felrakni.
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
+ tudnál-e mondani H115 temp adatot a Link segítségével (ez a pumpánál mért hőfok)?
Üdv
-
bombibmw
veterán
válasz GFerr56 #9878 üzenetére
Ok, rendben.
(#9881) dlaccc:
Nem mondom, hogy marha jó, de ha a pumpa halt volna meg, azt jelezné a Link.
Mennyi maximum feszt ad a lap alapon?
Ha túlfeszeli a procit, akkor lehet ilyen meleg kupaktalanítás nélkül, ráadásul már itt van a meleg, ami a gépeknek se tesz jót.[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Nyilván, ahogy említetted, akkor ez idle?!, mert ahhoz sok. Egész napos csapatás után lenne kb. ez a hőfok. Most is pár órája megy a rendszerem, letöltés, stb., átlag CPU 30, víz 29. Valami akkor tényleg jobban fűti. Esetleg AsRock gurukat kellene beállításokkal kapcsolatban megkérdezni.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Látod, hogy delid nélkül kb. mit kellene tudnia. Annyit tudok segíteni, hogy txt-ben átküldöm a beállításaimat (memória, llc más ez ASUS). Feszeket lehet rajta szépen látni, mert kézzel lőttem be (nem mindet, van, amit auto-n hagytam). Esetleg még a hűtő újra szerelése? Lehet, hogy nem fekszik fel jól...eredetileg is ezt produkálta, vagy egyik pillanatról a másikra lett ilyen?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
a legtöbb pumpának azért van egy minimális rezgése, ha max fordulatra állítva se érzel semmit kézzel tapogatva, akkor esélyes, hogy nem megy. szokásos tünet szokott még lenni a blokkból kijövő két ág között kézzel könnyen kitapintható hőmérsékletkülönbség. de ha a sw azt mutatja, hogy megy, akkor valószínűleg megy is a pumpa.
ha a kontakt jó a blokk és a kupak között, akkor illene hűvösebbnek lennie alap órajelen.sajnos túl okosat erre most látatlanban én se tudok mondani.
-
Cink_Elek
tag
Hali!
Egy kérdés mert nem értek hozzá
Mondjuk tuning nélkül egy 360-as radival szerelt ilyen kompakt víz milyen teljesítményü procit bír hűteni tuning nélkül?►Foglalat és processzor javítás nálam◄ ►Kitört,elhajlott láb pótlása,igazitása◄ ►AMD,Intel®◄ ►Tel.számom - ◄
-
Milka 78
nagyúr
CPU_OPT csatira rá a pumpa.Majd a biosban a HW Monitor alatt kikeresem a CPU_OPT sort ahol a W Pump beállítást választom majd alatta a Water Pump Controllnál a DC Mode-ot választom.Alatta van a Water Pump Setting ahol van 4 beállítási mód is.Nekem Customize-n van mert H105-öst használok mindenféle link baromság nélkül és inkább csináltam saját profilt,hogy a lapom szabályozza a pumpát.Hogy H115/Corsair linknél mit kell alkalmazni azt nem tudom,de ha full speed-re rakod abból nagy gond nem lehet.
Nekem K6-om van aminek kb majdnem ugyan az a biosa mint a Taichi-nek.Cink_Elek : Bármilyet,de ez igaz egy 240-esre is.Az adatlapomon lévő gép szét van feszelve mindezt höviszonylag halkan és hűvösen.Egy jobb 240-es hozza a 360-asokat,legalább is nagyon a közelükben van.
[ Szerkesztve ]
-
dlaccc
aktív tag
válasz Milka 78 #9896 üzenetére
A pumpa most a cpu_fan-ra van dugva minden fullra van állítva biosban, persze van vízpumpa csatlakozás a lapon, azon is ugyanez a helyzet. Készítettem egy képet, most csináltam egy rövid prime tesztet. screenshot CPU-Z
fogtunder
A hűtő valószínűleg működik, érezni hogy a felső cső jóval melegebb az alsónál, az szinte hüvös. Holnap küldöm kupakolni a procit egyébként, ezt már eldöntöttem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest