Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Speed® #13043 üzenetére
Köszi mindenkinek a helpet. Még nem döntöttem aio vs lég között. Amúgy az olcsóbb 240-es aiok pl. ID-Cooling FROSTFLOW X 240 mennyivel hitványabb, mint az említett Arctic? Ventit amúgy is cserélnék, mert van itthon 2db P12. Illetve még egy kérdés, hogy inkább előre vagy tetőbe érdemesebb tenni a radiátort?
-
bundaska
aktív tag
válasz
Lordus #13048 üzenetére
Igen, azt olvastam, hogy vastagabb a radiátora, meg ajánlott vétel is volt és itt is rákérdeztem, ezért maradt ez.
Viszont nekem is óriási mákom volt, mert hasonló házba nem fért be ez a hűtés (igaz másik alaplappal), nekem is pár mm van a radiátor és a pumpafelfogatás között. -
-
Lordus
senior tag
válasz
bundaska #13044 üzenetére
nekem is tomahawk max lap van, liqmax 3 vizzel.
en a pumpat a pumpfanra, a ventiket meg a cpufanra dugtam.
szerintem egyebkent esetunkben nincs jelentosege, max annyi, hogy ha nagyobb epitett viz lenne, akkor az aramfelvetelek miatt kell a csatik 'erosseget' figyelembe venni.sajnos sehol nem irjak, hogy pl., a cpufan mennyi ampert tud, most nekem 4db p14 pst pwm van rajta. birja.
-
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Arctic Liquid Freezer II 240 AIO rendszert. Az lenne a kérdésem, hogy az alaplapon (MSI Tomahawk Max) van egy olyan csatlakozó, hogy PUMP Fan 1. Viszont az Arctic oldalon lévő leírás szerint a CPU FAN1 aljzatba dugtam be a csatlakozót. Ha ezt én átrakon a PUMP FAN1 re, bármilyen probléma lehet? Tudom, bagatell kérdés, de gondoltam csak felteszem, megnyugtatás képpen
Köszi a válaszokat is előre.
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #13040 üzenetére
Nem több, mint eddig. A kompakt méret gagyi pumpával jár, ami nem a maximális élettartam jegyében lett méretezve, így ha gond van, az ezzel szokott lenni, ezért ajánljuk a minél több gari kergetését. Folyás/blokkelrakódás gariidőn belül nem jellemző szerencsére, a kezdeti pimpes plexiblokkos próbálkozások többnyire kihaltak, max. a médincsájníz szettek lehetnek bajosak.
Én amennyiben TDP nem indokolja, légpárti vagyok, jól szellőző tágas házban az gondtalan, max. a szerelhetőbb beltér miatt lehet jobb egy AIO, ~azonos árat feltételezve teljesítmény/hangban aligha (járt pár nálam is azért, ill. most is épül egy oldtimer bővített AIOval, de csakis a VGA miatt kellett beadnom a derekam, a GTX690 nem viccel OCval ;p). -
frelife
aktív tag
válasz
csucsbicep #13037 üzenetére
Ryzen 3700x-et hűt nálam egy Liquid Freezer 240. idle max 30 fok, játékok alatt max 60 fok.Nem biosban hanem állítjuk be hanem pl. Al suite 3, vagy Ryzen master-el. [link]
csendes, konkrétan nincs hanjga, szépen dolgozik, bőven elég akármire. ajánlott hűtő ha AIO-ban gondolkozol, ami viszont van, vétel után tessék gyakran ránézni, nem szivárog e, nem cicereg e. Nálam teljesen csendben van,más panaszkodott. A hiba azért már ezeknél is minimális.
Azért azt tudni kell a ryzent ajánlott alul feszelni és ugy betenni boostba/OC. igy tuti nyerhető egy jó hőfok, persze ehhez a ház sem elhanyagolható. -
Floyd80
addikt
válasz
csucsbicep #13040 üzenetére
"De, ha sok a baj és a szívás az aioval, akkor maradok a légnél." A beszerelés, áthelyezés körülményesebb, meg tisztítani a radiátort, utóbbit mondjuk egy pumpával átfújom.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Speed® #13039 üzenetére
Felülre 240-es max, előre meg 360-as. De 30k-ig nem nagyon kell válogatni. Tetszenek a házban az AIO-k képek alapján, nekem meg TG oldalas házam van. Meg ilyenem még nem volt. A másik meg, hogy a top léghűtések már nagyon nagy bordával rendelkeznek és összenőnek a vga nyákjával és a fél lapot kitakarják. Ami méretben még tetszik az a DR4.
De, ha sok a baj és a szívás az aioval, akkor maradok a légnél. -
Speed®
titán
válasz
Lehet a 280as is beférne, de ami biztos, az a 240es verzió. Rendben van a radija, viszonylag jók a gyári ventik, blokkon jól jöhet a VRM venti, igazából ha már AIO, ez ajánlott. Más kérdés, hogy léggel olcsóbban megvagy (8 mag esetén is) és biztosan halkan..de ezt tudod. Van jó oldala a kompaktnak is nyilván, mérlegelni helyetted nem tudok
-
Lordus
senior tag
válasz
nekem a liqmax iii-as van, nagyon tetszik.
igaz, hogy véknyabb a radiátor, de ez sem rossz!
és 3 év gar van rá, ami nem hátrány. -
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkozok egy 240-es AIO beszerzésén egy Meshify C házba. Bár legtöbben inkább lebeszéltek róla, de inkább itt is érdeklődök. Szóval max 30 ezret szánnék rá és egy R5 3600-et hűtene(később majd váltok 8 magra) az említett kompaktabb házba. Ennyiért csak a LII 240 értelmes választás vagy van más is? Egyáltalán van értelme foglalkoznom vele vagy vegyek egy top léget? Load lehet egy kis hangja, de idle legyen csendes.
-
Lordus
senior tag
Lehet buta kérdés, de inkább mégis felteszem:
Vettem egy Liqmax III 240-es rendszert.
baromira tetszik, nagyon szépen teszi a dolgát. irtó csendes és hideg a proci vele. (mondjuk kicsit átalakítottam, mert a 120-as ventik helyett 140-est tettem rá, de az egyik 120-as is bekerült a házba, így arról is tudok nyilatkozni, hogy halk.)A kérdésem arra vonatkozik, hogy a gyári specifikáció a pumpára 3100-as fordulatot ír, a ventikre pedig 500-1700-at.
Ez ugye nem azt jelenti, hogy a pumpát csak 3100-on szabad használni? lejjebb vehetem a pumpa fordulatát alacsony cpu hőmérsékletnél, igaz?
a leírás ugye csak a 3100-at említi, ezért kérdezem. nem szeretném tönkretenni azzal, hogy kisebb fordulaton megy a pumpa - mondjuk nem hinném, hogy ez rövidítheti az élettartamát, de inkább megkérdem...köszi!
-
frelife
aktív tag
válasz
Speedy007 #13020 üzenetére
Én ez alatt nem vennék AIO-t ARCTIC Liquid Freezer II 240.
[link]
Ha valaki ennyit nem ad ki az csodát ne várjon. Akkor vegyen léghűtést. Haza beszélek,mert nekem ez van, és fél éve hibátlanul megy. De tény a léghűtés ha nem is hatékonyabb egy szinten,a meghibásodás nulla az AIO-hoz képest. -
milszab
senior tag
AIO-nak talán az az egy előnye hogy 1(-2-3) ventivel megoldott a proci hűtés és a ház szellőztetés nem? Mer ha van egy jól szellőző házad tényleg mind1 mit raksz fel. Én is szemezek ezekkel de csak az elején leírtak miatt.
-
Floyd80
addikt
válasz
MrTwister #13022 üzenetére
Zöld takonynál 55. https://www.alza.hu/nzxt-kraken-x63-d5770122.htm?layoutAutoChange=1
----
Aprón van fenn egy X62 bontatlan. -
Floyd80
addikt
válasz
Speedy007 #13020 üzenetére
A 2600 nem olyan forrófejű, hogy AIO kelljen hozzá, amíg volt 2600X-em egy ARO-M14 szépen lehűtötte alacsonyy RPM-en. Persze a kompakt alig foglal helyet a proci környékén, könnyebb ott átfújni a levegőt, de radiátor miatt át kell gondolni a szellőzést.
De érdemben szerintem nem lesz változás, mert a VGA ami az esetek többségében befűti a házat, annak a hűtését kellene átgondolni szerintem.
-
Speedy007
őstag
Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy nem horror áron milyen vízhűtést ajánlotok? Jelenleg egy Be quiet ! Shadow rock slime-t használok egy MSI Vampiric msi mag vampiric 011c házban egy ryzen 5 2600 és egy 2060 super társaságában. Ha nem keringetem a levegőt a házban 60 + a hőmérséklet de ha mind a 4 ventilátort hadra fogom jelentősen nő az zaj. rendszer hűtő ventilátorok Be quiet pure wings 2. Korában volt egy cooler master liquid 120 azt rá raktam de kiderült a pumpa be fosott az állás idő alatt mert szörcsögött egy párszor de komolyabb játék alatt verte a 70-t. előre is köszönöm a tanácsokat
-
Floyd80
addikt
válasz
MrTwister #13018 üzenetére
A széria nemrég frissült, a kijelző lett modernebb, alzában már kezd elfogadható ára lenni. Mondjuk tavaly vmi 38ért vettem a X62-őt, na olyan már nem lesz.
https://prohardver.hu/hir/frissitette_az_nzxt_a_kraken_szerias_aio_hutoit.html
-
MrTwister
őstag
válasz
Speed® #13017 üzenetére
Az a helyzet, hogy annyira már nem idegenkedem tőle amióta a videókártyám gyárilag az és imádom, hogy mindig hűvös: EVGA 1080 FTW Hybrid. Már lassan 3 éves és még eddig nagyon jól szuperál a hűtése(azért kopp-kopp)! Amúgy 280-ast akartam csak az nem kapható: [link] Mindenhol csak megrendelésre írja. 240-est kevésnek mondják a Zen2-es topikban, így azt nem merem. Kraken viszont nagyon tetszik kinézetre+az RGB is nagyon bejön rajta borzasztó izléses persze nekem csak egyszerű piros lenne rajta, semmi villogás mert az engem idegesítene, de akkor is nagyon mutatós, csak kicsit drágállom pl. az X72-t, bár akkor elég lenne az x62 is bőven ugye?
-
Speed®
titán
válasz
MrTwister #13016 üzenetére
Maga a 3900X nem fűt durván, bármelyik felsőházi lég lehűti annyira, amennyire az AIOk. Utóbbiból mondjuk max. egy 240es LFIIt próbálnék ki rajta, a 360asok nem hoznak érdemben többet, csak árban extrák. Mindegyik gondozásmentes, ugyanakkor bármelyik lehet hibás..de ha ettől tartasz, inkább maradj légen
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Szeretnék váltani a mostani 1700x-emről egy 3900x-re plusz alaplap is upgradelve lenne Giga X370 Aourus Gaming 5-ről Asus Crosshair VIII Herora és a gyári légemet ami Dark Rock Pro 3 leváltanámn egy AIO-ra, mivel úgy olvasgattam, hogy a Ryzen 9 nagyon forrófejű. Sajna csak játékvíz jöhet szóba, rendes vízzel nem tudok foglalkozni. Ezt a két versenyzőt láttam a legjobban neten tájékozódás után: [link] illetve [link] Melyiket ajánlanátok inkább amelyik minőségi celsius fokokban mérhető javulást hoz nyáron is? Esetleg egy harmadikat ajánlotok? Látom garancia 5 év a Krakenre, 2 év az Arcticre, emiatt kellene aggódnom? Melyik a jobb, minőségibb termék? Nem szeretném ha szétáztatná a víz az új konfigom! -
válasz
superecneB #13012 üzenetére
"ezek a kompakt rendszerek megbonthatóak hogy a csöveket ki tudjam vezetni és a gephazon kívül a tetőre vezetni?"
CLC (kompakt ) close loop cooler ,tehat zart rendszer ,nem bonthato . Csak garivesztessel es kokanyolassal
Egyebkent egyszeru ,fogj egy vonalzot es merd le mennyi helyed van az alaplap/ramok folott. Eleg ,ha a radi elfer . A ventiket tudod a haz tetejere kivulrol is rakni ,hisz a haz hatuljan van 2 gumis nyilas ahol ki tudod vezetni a ventikabeleket. -
superecneB
őstag
Sziasztok
Gondolkozom azon, hogy beruházom egy kompakt vizes rendszerre ezzel kapcsolatban két kérdésem merülne fel.A fizikai beépítéssel kapcsolatban a házam tetején van 2x120mm ventiket fogadó hely. Ide tervezném bentre vagy kintre rakni.
Tartok tőle hogy nem biztos van elég hely a gephaz teteje és az alaplap között hogy beférjen. Itt milyen ráhagyassal merjek?
xigmatek Asgard (pro)a másik kérdés pont ezzel kapcsolatos amennyiben bentre nem fér el úgy ezek a kompakt rendszerek megbonthatóak hogy a csöveket ki tudjam vezetni és a gephazon kívül a tetőre vezetni?
Üdv
-
mihione
őstag
-
MontyCrew
senior tag
Még1 kérdés lenne, Az AIO-m jelen esetben Enermax Liquimax III rendelkezik egy rgb-s pumpával, valamint egy rgbs ventivel, amiknek ILYEN a csatlakozója. Nekem van egy Phanteks gépházam, amiben szintén van egy LED amihez van egy vezérlő gyárilag, Annak viszont ILYEN csatlakozói vannak. A kettőt össze tudom hozni valamilyen formában, hogy tudjam ugyan úgy kezelni 1 gombbal?
-
Hali, mit gondoltok vagy van-e tapasztalat a Cryorig hűtőkkel kapcsolatban? Pl. A40, de bármelyik. Léghűtőknél úgy hallottam, hogy igen jók, illetve videók képek alapján tényleg viszonylag minőséginek tűnik. Elég jó árban van, 37-38-ért megy.
-
mihione
őstag
válasz
MontyCrew #12999 üzenetére
Szerintem mukodokepes lehet a dolog,csak blokk utan celszeru a radi majd megint blokk es radi sorrendet kovetni es valamelyik radi utan tenni a tartalyt,talan igy lenne a legjobb a pumpaknak meg hoelvonas szempontbol is,de lehet ez nagyon kesze kusza csovezessel jar.Ha feljebb gorgetsz en egy radival bovitettem a rendszert,raktam be kepet is.
En ugy veszem eszre egyre tobb az aio mokolas,regebben nem igazan olvastam h sokan csinaltak volna.
bot:Sorban lenne a legjobb,esetleg ha a T eloszto egyik veget lezarnad es csak sima 90 fokos csatikent hasznalnad?Talan ez stabilabb megoldas mint a csore cso,es ha ugyesen meg tudod oldani meg esztetikusabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest