Új hozzászólás Aktív témák

• Technoman

őstag

A biztonsági mentéssel kapcsolatban kérnék egy kis "felhomályosítást" Úgy gondoltam, hogy vágom a dolgot, de rá kellett jönnöm, hogy van még mit tanulnom. :B Előre is elnézést, ha kissé hosszú leszek

Mivel, nagyon gyorsan jönnek ki az új LE verziók (tegnap is jelzett a Minix-em), gondoltam: nehogy két szék közé essek, csinálok egy másolatot a jól működő rendszeremről, ha véletlenül nem lesz annyira jó az új frissítés.
    Eddig úgy mentettem le az LE rendszeremet -mint kiderült, sok értelme ennek nem volt-, hogy bementem az LE saját mappájában és a Rendszer/Rendszer és Kodi mentéssel lementettem a teljes hóbelevancot (ez egy .tar kiterjesztésű, elég nagy, 7,8Gb fájlt generált) és ha gáz lesz, akkor az egyel lejjebb lévő "Mentés visszaállítás" amivel visszatudom pakolni a bizt. mentést. Hát ez nekem nem jött össze :(((

Tegnap egy másik, gyorsabb kártyára, (amin már volt egy szűz új, még be nem lakott 8.0.2.e) rászerettem volna húzni a jelenlegi, stabil és belakott 8.2.3.1.-est, de kiírta, hogy nem tudja, mert nincs elég hely a lemezen (jogos, egy 16GB-s kártyát használok, és egy 8GB-sra akartam rátenni)
    Gondoltam, hogy akkor ráteszek egy másik -szintén belakott 8.0.2.e-s- korábbi mentésemet, hogy legalább a beállításokat és a teljes jukeboxot meglegyen a másolatomon (rengeteg filmem/sorozatom van, így nagyon nagy az adatbázisom is)
    Rá is ment, de amikor be bootolt semmi változást nem láttam (maradt a gyári skin, az angol felület és az adatbázist sem sikerült áttennie) Az volt a furcsa, hogy a bootolás után úgy hip-hop bejött az LE logo, pedig az update-k során fél óráig is eltart, az új feltelepítése.

Ezután próbálkoztam az 905/912-es összefoglalóban leírt (62h1) Backup addonnal, amivel sikerült a szűz 8.0.2.e SD-re, a jelenleg használatos 8.2.3.1.-es beállításait és az adatbázist is ráhúznom, úgy hogy a rendszer továbbra is maradt a régi 8.2.0.e verzión.
    A "gond" csak az, hogy nem tudta 100%-ban átemelni a beállításokat. Nekem kellett a hátteret, a betű színeit, meg más kis dolgot beállítani.

A kérdéseim:
    1. Ezek szerint ez a Kodi Backup dolog, csak az adatbázist (JukeBoxot) és az általam beállított dolgokat menti le, egy más -akár régebbi-változatra, úgy hogy nem írja át a mentett SD-n lévő régebbi verziót?
    2. A beállításoknál láttam ilyet: Saját mappa1 és 2. Ezek mik? Ha bepipáltam teljesen kifagyott a mentés, megállt az első filmem adatánál és 30 percig nem is mozdult. Ki kellett lépnem.
    3. Ha ez a normális biztonsági mentés, akkor mi az, amit az LE mappában -fentebb már írt- rendszer mentésnek hívnak és mit csinálok rosszul, hogy nem tölti vissza egy másik, uolyan verziót használó SD-re az adatokat?

Thx

Új hozzászólás Aktív témák