Új hozzászólás Aktív témák
-
Lendoo
csendes tag
Üdv
Túl vagyunk az első komolyabb teszteken.... I can't belive my eye...
Nyelvtanuláshoz egyenesen kotelező egy ilyen kütyü. A szótárazást el is lehet felejteni... és ezzel együtt a méregdrága nyomtatott szótárakat is... Igaz nekem nem volt A DX előtt másik e-reader-em, de ezek után már nem is kell... Méretre egyáltalán nem nagy... Nem nehezebb tartani, mint egy átlagos konyvet... Egyetlen egy dologban tér el egy normál konyvtől használatkor: ha olvasólámpánál használjuk, akkor találni kell egy olyan pozíciót, ahol nem tükroződik vissza a lámpa fénye...
Aki szeret olvasni, annak muszály beruháznia egy ilyen kütyüre, aki pedig nyelvet tanul, annak nélkülozhetetlen. A mai konyvárak mellett még azt is meg merem kockáztatni, hogy az árát is behozza. Arról nem is beszélve, hogy olyan konyvekhez is hozzá tud jutni az ember, amikhez valódi nyomtatott alakban esélye sem lenne. Ez utóbbi miatt semmi sincs ami pótolni tudna egy e-readert.
Más: nekem azért kell a PDF-et átkonvertálnom, hogy tudjam a szótárat is használni hozzá. Kizárólag az angol nyelvű PDF-eket akarom átkonvertálni. A magyar nyelvűeket én is simán felmásoltam a DX-re és tokéletesen müxik rajta... -
Lendoo
csendes tag
Nem találtam magyar használati útmutatót, de nem is volt rá szükségem, ezért nem is kerestem igazából. A neten rengeteg leírást találsz hozzá és a Kindle-t Guid nélkül is konnyű kezelni.... nem lesz rá szükséged.... Egy rovid magyar nyelvű hivatalos fordítást találtam arról, hogy ne használd a Kindle-t fürdőkádban meg ilyenek... Valszeg az IQ-fighter amerikai felhasználóknak kellett ilyen használati utasítás és valaki buzgóságból lefordította magyarra....
Más:
Pdf file-okat hiába konvertáltam át a Calibre-val... az átkonvertált file-okat nem nyitotta meg jól az olvasó... ezért felraktam direktben pdf-ben a cuccot... csak simán felmásolva... Így már azonnal megette... Tokéletesen megnyitja és gyorsan kezeli. Az első megnyitás 1-2-3 mp, de utánna már ugyanúgy dolgozik vele, mint a tobbi file-al...
Próbáltam felrakni egy doc-ot is és láss csodát: a Calibre nem volt hajlandó átkonvertálni. Átkonvertálás nélkül meg nem volt hajlandó átküldeni a Kindle-re. A paraszt átmásolásos módszert nég nem próbáltam... Ahogy sikerül megetetni a doc-ot is a Dx-el, megírom hogyan csináltam. -
Lendoo
csendes tag
Na akkor jojjenek az első tapasztalatok.
A Kindle első nekifutásra nagyon konnyen kezelhető. Konyvolvasásra el sem tudok jobbat képzelni. Hihetetlen mennyiségű konyvet találtam a neten ingyen, ami már eleve a Kindle-re van optimalizálva... Le is toltottem egy pár gyermekkonyvet... Abból a legjobb tanulni angolt... Az angol-magyar szótárat sikerült második nekifutásra felraknom. Szuperül müxik... A telepítéséről esetleg annyit, hogy a dokumentumok kozé kell tenni. Elsőre a gyokérkonyvtárba tettem.
A szótárat itt találtam: [link]
Volt ott egy értelmező szótár is. Azt is felraktam, de még nem teszteltem a műkodését.
Konvertálásra egy Calibre nevű probit raktam fel. Egyszerűen kezelhető és lehet magyar nyelven is telepíteni.
Még annyit, hogy a Kindle már regisztrálva a saját nevemmel érkezett meg.... Ez nem semmi... -
Lendoo
csendes tag
Üdv
Ma jott meg a DX hozzánk. Még csak ismerkedek vele. Nagyon profinak tűnik és egyáltalán nem lapoz lassan... Előtte nem volt még konyvolvasó a kezemben, ezért nem tudok mihez viszonyítani, de szerintem egész gyorsan lapoz... Engem az érdekelne, hogy tdja e valaki hogyan telepíthetnék rá szótárat - magyar-angol - és azt hogyan tudnám használni angol nyelvű konyvek olvasása kozben.Thanx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest