Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- iPad topik
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
senior tag
sziasztok
kindle paperwhite 2015 masinán ki lehet valahogy facsarni az előzőleg calibre progiban beállított tartalmat, illetve műfajokat?biztos láma a kérdés, új vagyok a témában.
köszi
-
zsola32
senior tag
lenne még egy kérdésem - sziasztok
olvastam a ketyere dobozán (PW 2015), hogy a töltő max 500 mah-os os lehet.
ha jól nézem, a mai korszerű töltők ennél sokkal többet tudnak.
számítógépről (usb) is fel lehet tölteni az olvasót, vagy hajtsak fel valahol egy 500-as töltőt?lécci adjatok tanácsot, hogy merre induljak töltő ügyben - köszi
-
zsola32
senior tag
elolvastam az első e-könyvet, nagyon tetszik az olvasó. (kindle pw3)
a kérdésem a következő lenne - mert az sajna mindig van - az elolvasott könyvet meg lehet valahogy jelölni olvasottként?
vagy csináljak egy könyvtárat az olvasottt könyveknek? -
zsola32
senior tag
sziasztok
pw3-as problémám lenne, ebben kérnék segítségetcalibre progival töröltem a könyveket amiket eddig feltöltöttem, gondoltam átszerkesztem a címeket egységes struktúrára.
törlés után maradt 25 könyv az olvasóban, amiket nem lehet megnyitni, de ott vannak.
törölni nem tudom őket, és az újraindítás sem segített.most mi a teendő?
köszi a válaszokat
-
zsola32
senior tag
mától nekem is reklámmentes a pw3, örülök hogy rászántam magam. (és kaptam segítséget innen az oldalról, Nekik is köszönöm)
azért küzdök még anomáliákkal, pl. az egyik:
calibre pogiban beírom hogy Star Wars (6.) x.y cím
az olvasó a címet látja csak, a Star Wars (6.)-t nem
a vicc az hogy a 6 kötetből 3 működik ezzel a sémával, három nem.a töltés kedvezően alakul, kb. 3 hete töltöttem fel a masinát.
ja és a párom is egyre jobban szemez az olvasómmal, szerintem karira megírjuk a kívánságok közé... -
zsola32
senior tag
sziasztok
olvastam valahol itt a fórumon, hogy a Calibre programba be lehet integrálni a "moly plugint"
ebben a témában szeretnék segítséget kérni Tőletekköszi
-
zsola32
senior tag
válasz hampidampi #18062 üzenetére
köszönöm a segítséget, a plugint is megtaláltam közben
-
zsola32
senior tag
sziasztok
adott egy pw3 a családban, és mivel mostanában beosztást kell írni, hogy ki olvasson rajta, felmerült egy szintén családban lévő androidos tab bevetése is.
ez egy (asus) tab, és látok rajta egy "amazon Kindle" fület.ha jól emlékszem, mintha itt olvastam volna valahol, hogy a PW3-on olvasott könyvet, folytatni lehet az andoidos tabon, és ez fordítva is igaz.
ez így igaz, vagy nagyon félreolvastam valamit?
ha műxik, tudnátok adni néhány támpontot, merre induljak a beállítások terén?köszi a segítséget
-
zsola32
senior tag
válasz Degeczi #18127 üzenetére
a szinkronizálás is működik
azt viszont nem értem hogy mennek fel a könyvek a tabra.
csak úgy működött, hogy elküldtem magamnak a kindle címemre.a kollekciókat viszont látja a tab, de ezek üresek.
az lenne a megoldás hogy?:
pw3-ról törlök mindent
calibre-vel feldobom pw3-ra a tartalmakat (wifi bekapcsolva) és a felhőbe is küldi a könyveket
amik átmentek a felhőbe azok lesznek rajta a tabon isjó így a matek szerinted?
köszi
-
zsola32
senior tag
lassan megoldódik a történet, hála Nektek
a formátum azw3 kell hogy legyen, vagy a mobi sem rossz?
(a borítók miatt görcsölök a dolgon)nyár óta van meg az olvasó, és ez az első, szóval van hova fejlődni kindle használat tekintetében.
először az olvasón tartottam a könyveket, de mivel több száz lett rajta, már áttekinthetetlen lett, a calibre progiban rendszereztem őket.
utána jött a moly féle beépülő modul, ami sokat dobott az összképen (tartalmak, sorozatba rendezések)
hála Nektek, ebben is segítettetek.ha jól gondolom a kindle használatát, csak azt a néhány könyvet kell rátenni, amit éppen olvas a család.
a többi a calibre progiban várja a sorsát...aztán most elérkeztem a legújabb kérdéskörhöz, amit tegnap óta vesézgetek, hogy android/kindle használat.
-
zsola32
senior tag
sziasztok
adott egy pw3
letöröltem az összes könyvet calibre progin keresztül, mégis maradt 25 könyv a kindle-n, ami persze nem nyitható meg, és törölni sem tudom.hogy tudom ezeket is legyalulni? - köszi
(változott a koncepció, mint írtam néhány napja, a könyveket a jövőben a calibre progiban fogom tartani, csak az olvasottak kerülnek az olvasóba)
-
zsola32
senior tag
azt hiszem megvan a megoldás
szinkronizálva van a masina egy androidos kütyüvel, azon is van egy kindle olvasó....
az androidos kütyün volt hét kollekció, azok töröltem, utána visszatérve a kindle olvasóra, már törölhetőek a könyvek (amik már nem is voltak nyithatóak)a cloud-ba feltöltött könyveket honnan lehet törölni?
(gondolom az amazon oldalára kell felmenni valahova...?) -
zsola32
senior tag
válasz Degeczi #18185 üzenetére
most elakadtam
amazonos felhőszolgáltatásom lejárt, igazából csak valami trial volt, nincs előfizetésem, és nem is szeretnék.
pár napja a send to kindle progival feltettem 3-4 könyvet az olvasóra, illetve ezzel párhuzamosan az androidos kütyüre is.
meg is érkeztek annak rendje-módja szerint, sőt két pdf könyvet is le akartam tesztelni, az is átmnet, természetesen konvertálva.legyalultam mindent a pw3-ról, a cloud-ban viszont maradt két tétel, amivel nem tudok mit kezdeni.
felmentem az amazon "Your Cloud Drive" oldalra.
itt közli az amazon, amivrl kezdtem a mondókámat, hogy lejárt valami triál idő...és kihozza ezeket a pár napja feltöltött anyagokat (2.7mb)
törölni nem lehet őket, csak megosztani, illetve kint van egy könytár mappa fül.amit Te linkletél, ott nekem a content mappa üres.
-
zsola32
senior tag
ismét én...
(pw3)
minden összejött, viszont egy előjött egy idegesítő hiba
a könyv olvasása közben az oldalszám nem jön előhiába nyomkodom az olvasó alját, a loc és iaz dőértékek jönnek csak elő.
biztos elnyomtam valamit, hol keressem a hibát?köszi
-
zsola32
senior tag
ha a "send to kindle" progival töltöm fel a könyvet az olvasóra és mindjárt az androidos kütyüre, akkor nincs oldalszám.
ha a calibre progin keresztül küldöm, akkor van oldalszám.nem értem mi a különbség, de biztos így jó...
(csak azért bukott ki ez a gondom, mert gyalulás előtt, volt két félbemaradt - calibreből feltöltött könyv - amiknek leírtam az oldalszámát.
gyalu után, gondoltam felrakom mindjárt mind a két eszközre az elkezdett két könyvet, és nem találtam az oldalszám funkciót. -
zsola32
senior tag
még azon agyalok, hogy az müxik hogy:
calibre progin keresztül megy fel a könyv, az olvasó memóriába, és onnan fel lehet e valahogy küldeni a felhőbe?
de ha fent is lenne, látná az androidos kütyüm? -
zsola32
senior tag
válasz HoryThePooh #18400 üzenetére
bocsi, de +1 a bepattintós verzióra. (olyan az olvasó mintha nem is lenne rajta védőburkolat)
-
zsola32
senior tag
sziasztok
gyermekem németet tanul az iskolában, (1. osztályos) és gondoltam egy .doc doksiba beírogatom témakörönként a szavakat amiket eddig vettek, amit után a Calibre progiba átkonvertálok mobi-ba, és kész a könnyen magaunkal vihető segédlet.jelenleg ott tartok, hogy bevittem a szavakat, átkonvertáltam, és feltettem az olvasóra.
két dolgot nem látok igazán át, ebben kérnék segítséget:
hogy lehet fejezeteket készíteni, amik .mobi formátumban is megmaradnak, mint egy e-könyvnél, és indíthatóak is lesznek az olvasón?
a másik gondom, hogy konvertálás után, eltűnnek a hasábok, tehát nem egymás alatt vannak a szavak.ha tudtok, adjatok lécci tanácsot - köszi
-
zsola32
senior tag
köszi a segítséget
-
zsola32
senior tag
PW3-ra van be tudnátok linkleni német-magyar szótárat?
nem baj ha fizetős, gyerek nagyon nyomja az isisbe a németet, és lassan jönnek a német nyelvű gyermek könyvekköszi
-
zsola32
senior tag
sziasztok
lányomnak - 9 éves - szeretnék venni egy kindle olvasót.
láttam egy ilyen fajtát: kindle for kidsmit tudtok róla, láttátok már valahol, pl. e-boltban?
ausztriából össze tudna jönni a behozatala, csak nem tudom hogyan kell keresni...közben találtam valamit...
ez tablet és nem könyvolvasó ahogy nézem, de viszi a mobi/azw formátumokat is.gyereknek tudnátok ajánlani, valamilyen olvasót?
(egy PW3 van a családban)[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
sziasztok
jól látom, hogy ez a legolcsóbb kindle könyvolvasó?
[link] -
zsola32
senior tag
mintha azt írták volna, hogy több benne a tárhely...
tudtok infót arról, hogy osztrák Media Marktban van e kindle olvasó?
mert nálunk meg felgyorsultak az események, jövő pénteken jönnek az ismerősök ausztriából...és a lányomnak nagyon kellene valamilyen kindle eszköz.
alap kindle /pw3, ez itt a nagy kérdés...[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
sziasztok
van jobb ajánlat ausztriából 119 euro alatt?
ennyi kint a mediában, ha jól néztem csak fehér színben árulják, de erre még rá kell néznem.
anyámék mennek hétfőn ismerősökhöz, és tudnának hozni... -
zsola32
senior tag
ha mondjuk lenne még1 pW3 a családban, azt is (lehet?) érdemes ugyanarra a névre regisztrálni?
mert kényelmi szempontból közelítve a dolgot, a send to Kindle funkcióval, mindjárt mehetne mind a két készülékre a könyv.... -
zsola32
senior tag
válasz koncsik #19049 üzenetére
akor ha jól gondolom:
beregisztrálom az első Kindle-hez rendelt email címemre.
innen a két masina látja a az első eszköz felhőjét. (pontosabban az én regisztációm felhőjét)és a PC-ről hogy fog működni a "Send to Kindle" opció?
mert az igazi az lenne ha egyszerre megkapná a két olvasó a könyvet, így lehetne bármelyiken, bármit olvasni.aztán lehet hogy egy "B" megoldás jobb lenne:
a páromé lesz a második olvasó, más az érdeklődési köre, lehet hogy célszerű lenne külön kezelni a két ovasót.
itt hogy működne a "Send to Kindle" opció? -
zsola32
senior tag
csütörtökre talán meglesz a pw3
az osztrák média markt lett a befutó, postás viszi az ismerősék címére.
tudom, beszéltünk róla korábban...:
szerintem a párom nevére regisztrálom be az olvasót.
ha így csinálom, akkor a "Send to Kindle" pont alatt mndkét olvasó megjelenik, és ki tudom választani melyikre tegye fel? -
zsola32
senior tag
sziasztok
az lehet hogy "néha" nem működik a send to kindle app?
"service returned error" hibával kidob -
zsola32
senior tag
sziasztok
szüleim is gondolkodnak egy Paperwhite beszerzésén.
nekünk kettő is van, szerintem II-es mindkettő.
melyik verziót érdemes megvenni? Most olvastam hogy már van IV is.
itthonról történne a beszerzés, és ugye a "black friday" miatt lehet hogy meg tudnánk csípni valamit.
köszi a segítséget -
zsola32
senior tag
sziasztok
két PW3-ast használ teljes megelégedettséggel a család, és édesanyám (70) is csatlakozna a táborba.
mivel sajnos ebben az évben nem jönnek az osztrák ismerősök, és mi sem megyünk külföldre, így ez az út nem megoldott.
Ti mit javasoltok, beszerzés illetve készülék fajta szempontból?
(egy magyar oldalon találtam "akciós" PW4-et 43990 Ft-ért, ez jelenleg a kiindulási alap )köszi a válaszokat
-
zsola32
senior tag
Pár napja vásárlási segítséget kértem PW4 kapcsán.
Ma megjött az olvasó, magyar forrásból lett végül beszerezveJól gondolom, ha én fogom édesanyám olvasóját menedzselni, akkor az én email címemet lenne célszerű megadni az új PW4-en?
Ha van már két PW3-as, akkor ez egy harmadik eszközként fog megjelenni a "Send to kindle" alkalmazásban.
Arra van esetlegesen lehetőség, ha édesanyám gépére is felkerül a "Calibre" program, akkor Ő is tudjon a saját sz.gépéről könyvet küldeni a "Send to kindle" alkalmazással? (talán meg tudja tanulni )Köszi a segítséget..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest