- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata, az Alexandra kiado altal forgalmazott,ebook-rol(mobi formatum)??A Libri mobi formatum,tokeletes a Kindle olvason!!
-
Zsocz
csendes tag
Nekem a sima WiFi-s Kindle PaperWhite 2015(gen 7) van , és nagyon tetszik.
A háttérvilágítás hasznos, a 300ppi-s kijelző nagyon szép.
A pdf-ek küldése a Kindle-re emailbe nagyon hasznos funkciónka bizonyult.Meg vagyok vele elégedve.
110€-ért vettem a special offer nélküli modellt Amazon.de-ről, Free shipping-el, szóval jó áron csíptem meg.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
hampidampi #19445 üzenetére
Értékelem a segítőkészséged, de korábban írtad, hogy azt rendeltél volna először.
A kijelző nem törött, de miután más már nem lehet hibás, megrendeltem az újat. A javítás 14 rongynál tart, és ha minden jól alakul, a végén lehet egy tízezres működő könyvolvasóm.
Beszámolok majd a fejleményekről, bár túl sok tanulsággal nem fog szolgálni.
Közérdekű:
Figyelni kell, hogy az eredetivel megegyező kijelzőt rendeljünk, a szalagkábelen lévő típus a híresztelések szerint C1-re vagy T1-re végződhet, ez számít. -
Gerasz
aktív tag
válasz
hampidampi #19443 üzenetére
Izgattam én percekig is a pöcköt, de vissza fogom cserélni az alaplapot és ismét kipróbálom, mielőtt megrendelném a kijelzőt.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
hampidampi #19441 üzenetére
Mint írtam, az eredeti alaplappal csak sárgán világított, ha töltőn volt, akkuról nem csinált semmit. Erre nem lett volna gyógyír a kijelzőcsere.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
A családban tönkrement egy Kindle 3 Wifi, töltésnél sárgán világított, egyébként se kép, se hang. A kijelzőn a főképernyő volt látható. Kicseréltem az aksit Kínából, ez nem segített.
Most vettem alaplapot Amerikából. Már világít zölden bekapcsolásnál, hosszan nyomva tartva háromszor villan, valamint a gép is felismeri (tehát szerintem működik) Csak épp a kijelzőn még mindig a korábbi főképernyő van.
Már az egész világot megmozgattam, rendeljek hozzá egy kijelzőt is? Lehetséges, hogy minden tönkrement ezen a hulladékon?
-
cocka
veterán
válasz
vegyszer #19432 üzenetére
Az usbről közvetlenül felmásolt könyvek esetén nincs méretkorlát, simán fel tudtam rá tenni egy kb. 400 megás pdfet.
Send to Kindle for PC használata esetén 50 mega a neten keresztül küldhető fájlméretkorlát.
Emailezés esetén megegyezik az email szolgáltató általál engedélyezett legnagyobb csatolmány méretével, (de gyaníthatóan nem több, mint 50 mega) mely pl. a gmailnél 25 mega, MS live accountnál pedig 34 mega.
Hogy aztán a böngészőbővítmény mennyit enged küldeni, arról nem tudok, viszont hajlamos összetettebb vagy hosszabb weboldalak átalakítása során befagyni, megbolondulni, szóval tuti van valami méretkorlát ott is. De nyilván kb. 10 mega körül lehet max. egy-egy weboldal és akkor is már nagyon sokat mondtam.
-
dabadab
titán
válasz
nagyd1990 #19434 üzenetére
Tudja nagyítani, sőt, direkt a képregényekhez van egy panel view nevű funkciója is: [link] - de ez persze csak a megfelelően előkészített képregényekkel működik.
Egyébként a Kindle-iken van gyárilag használati útmutató, érdemes végigolvasni, mert hasznos apróságok vannak benne, amikre az ember magától nem feltétlenül jön rá.
-
nagyd1990
csendes tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a Kindle Paperwhite-om és a calibre program segítségével ráraktam egy mangát, viszont olvasásnál nem tudtam zoomolni a képen. Van erre mód, hogy felnagyítsam a képeket, vagy a kindle ezt igazából nem tudja? A válaszokat előre is köszönöm.
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Az a "kellemetlen" helyzet, hogy a fiam kezdi kisajátítani az általam majd négy éve hőn szeretett Nook Simple Touch villanykönyvolvasóm. Gondolkodtam rajta, és oda jutottam, hogy egy Kindle 8th lenne az, amit szeretnék magamnak helyette.
Ha váltok, akkor a calibre segedelmével a meglévő villanykönyveimet at tudom konvertálni, ez tiszta sot. A kérdés az, hogy van e pl fájl méret korlát a Kindle rendszerében (pl 10mb szöveges könyv esetén? Mert van egy két igen hosszú össze ollózott cucc)
Illetve mekkora az a tárhely, amit a NEM vásárolt könyvek együtt elfoglalhatnak? (mert a nook esetén ez igen szűkös, talán 256mb se volt erre, de ott ugye volt microSD kártya bővítési lehetőség)
Esetleg tudtok olyan helyet, ahol Pesten ki van rakva, és meg lehet nyomkodni? A közeli 3-4 boltban nem volt (MM, Euronics, Extrem Digital)Köszönöm a válaszokat!
-
hitman77
senior tag
Kikapcsoltam a wifit-t azóta nem raktam rá könyvet és most úgy néz ki nincs gond. Kb. 4 óra olvasás után is maximumon az akksi. A töltöttségjelző majdnem tele.
A hány könyv van a gépen kérdésre, pedig gondolom nem azért van benne ha jól tudom 2Gb hely, mert csak egy könyvet ajánlott rátölteni. Ha pl. egy trilógia mind három kötetét el szeretném olvasni, nem egyenként töltöm fel rá, ha megtehetem egyben is. Anyósom pl. rengeteget olvas és van néhány kedvenc írója. Ezeknek az íróknak a könyveit válogatás nélkül elolvassa. Miért kellene egyenként rátölteni, ha egyben is megy. És akkor nem beszéltem a hosszabb utakról, nyaralásokról. Ezen falül valaki szereti egyben tudni a gyűjteményét. A lényeg, hogy kényelmesebb a kiszemelt köteteket egyszerre rámásolni és csak olvasni, így akár több hónapig csak használni az eszközt.
A másik indok, pedig, hogy mindenki más, úgy csinálja ahogy neki tetszik a tárhely támogatja az összes lehetőséget.
-
p76
senior tag
Sima Kindle 5 tok jó a Paperwhite 3-hoz?
-
p76
senior tag
válasz
hitman77 #19408 üzenetére
Hogy érted hogy rátöltés, nyomkodás? A képernyő frissítésnél vagyis nyomkodásnál fogyaszt a Kindle. Én egyszer felraktam egy pár száz könyvet és mindegyikbe belelapozgattam meg töröltem őket és olyan gyorsan lemerült hogy csak na. Egyébként normál olvasásnál sokáig bírja.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Karácsonykor kaptam egy Paperwhite-ot (2016). Az lenne a kérdésem, hogy az indexelés beragadásán kívül (ezt kizárnám, mert a keresésre nem ír olyat, hogy folyamatban van) még mi okozhat gyors akkumulátor merülést? Első Kindle-m, de úgy tudtam, hogy ezek nagyon keveset fogyasztanak. Egy hete van meg, de már töltenem kellett, pedig olyan 2-3 órát olvastam a többi könyv rátöltés nyomkodás volt.
-
somnia
senior tag
Sziasztok!.
Kaptam egy paperwhiteot és abban kérek segítséget, hogy pc-ről hová és milyen fájlformátumban kell másolni a könyvet, hogy azt olvasni tudjam a masinán?...solved...
-
nauro
aktív tag
Meg egy naiv kerdes. Ha rabokok egy szora kiemeli szepen. Azonban ha mashova erintek utana, akkor az egesz kijelzo szint valt egy pillanatra, fekete lesz a hatter feher betukkel, de csak egy villanasra. Ez igy az elvart mukodes? (Uj paperwhite)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asustor NAS
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest