Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soká
senior tag
Ez nekem is tetszik. Amolyan középutas darab, amit a divat talán kevésbé amortizál. És jó a mérete is.
Hol érdemes ilyet rendelni?Pár napja a fiamnak keresgéltem hasonló órát, aztán kiderült, hogy azért nem hordja a meglévő karóráit mert időnként ekcémás a keze és talán az óraviselet is rossz hatással van az érzékeny bőrére. Pedig jó "kifogás" volt, hogy neki akarok órát venni
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #5081 üzenetére
Némi kiegészítés, Skemi 6918.
Nagyon pontos, havi -2.5 másodperc.
Még mindig a legkirályabb órám!
Szíja a szokásosnál ellenállóbbnak tűnik, a külseje keményebb, fényes gumi, a belseje kicsit puhább matt fekete anyagú.
Stopper egy köridős, 24 órát tud, végig század pontossággal.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Land
veterán
Nekem most ez a Binger eléggé megtetszett a videó alapján.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
JayZ
tag
Megjött a nomos kopim, csodaszép de tényleg 7 dolcsiért. A ház viszont valszeg úgy le fog kopni mint az állat.. De ez úgysem farmerhez való óra, alkalmi viseletnek tökéletes
-
BVEKT0R
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #5290 üzenetére
Ha esetleg találsz olcsóbb változatot azt szívesen látnám
Nagyon tetszik ez a teljesen egyszerű letisztult kinézet. -
titán
válasz Rodzser Mór #5291 üzenetére
🍪gondod van. Töröld az alis sütiket.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
-
pulutodurumo
addikt
válasz Rodzser Mór #5291 üzenetére
Telefonról angol. Nem ragadt bent valami cookie?
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Mr.Csizmás
titán
MVMT órákról mi a vélemény?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #5284 üzenetére
Köszi a tippet, de nem bízom magamban, soha nem csináltam még ilyet. Egyelőre várok, hátha tud valaki egy megbízható órást ajánlani Nyíregyházán. Szerelő készletem sincs, a sok óra mellé lassan ideje lesz venni.
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
válasz pulutodurumo #5284 üzenetére
Hát ha nekem nagyító kellene hozzá, hogy lássam, biztos nem ilyen árú órával kezdenék próbálkozni. Mert ha beleszalad, valószínű téged is emlegetni fog ám!
Illetve gondolom ez kétkaros, ha egyenlő a "tik" meg a "tak", akkor NE azt állítsd, amelyikből a rugó ered! Ha elég precíz kezed van, akkor tényleg nem nagy szám beállítani. Mármint ezt Jorgosnak mondom.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
pulutodurumo
addikt
válasz Jorgos01 #5279 üzenetére
Grat, szép ez is.
Ha le tudod venni a hátát, és van egy jó nagyítód, akkor a szabályzás nem olyan nehéz, csak türelem kell hozzá.
Ha rövidíted a hajszálrugót, (óramutató járásával megegyező irány) akkor sietni fog, fordítva nyilván késni. Arra kell figyelni, hogy nagyon apró mozdulatokat kell csak tenni. Leírom én hogy csináltam.
Telefonra Tickoprint letölt, éjszaka csendben hátlap levesz, és megméred az órát. Mivel a teló mikrofonját használja, azt kell minél közelebb tartani a billegő + horgony pároshoz. Nagyjából fél - egy perc után beáll, és látod hogy mi a helyzet. Ezután óvatosan megmozdítod az állító pöcköt (biztos van rendes neve is), majd ellenőrzöd a Tickoprinttel hogy sikerült-e a beavatkozás. Ezt addig játszod amíg jó nem lesz. Aztán lehet hogy pár nap múlva kiderül, hogy pár másodperccel arrébb van. De elég jól el lehet találni azért, csak mint írtam jó kis türelemjáték."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
titán
Megjött a négydolláros "volfrám" órám. Ennek semmi köze az ebayen árult, normális órákhoz, annak egy iszonyat hitvány hamisítványa. Műanyag óraüveg, borzalmas minőségű bevonatos ház és szíj. Szóval nem derült ki semmi az eredetire vonatkozóan.
-
szbalogh
addikt
Haha, konkrétan ebből hármat vettem alin. Darabja a tizedébe került...
Jogos01: Tetszik. A tartalék kijelző egy egyszerű hámas fogaskeréksor. Az utolsó fél fogaskeréken van a mutató. Ha ezt túltekeri elvileg lötyög. Vagy talán tesznek mögé egy rugót ami visszatolja. Meg kell lesni konkrétan ezt a szerkezetet, biztosan van róla szétszerelési leírás ahol látni hogy oldották meg és akkor lehet filózni, hogy mi lehet a baj.
[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
Mr.Csizmás
titán
Popular Analog Indicate Chain Flip Pocket Quartz Watch - BLACK WP0027702 4.80$-ért megjött ma. a pattintós fedél és rugó kicsit igénytelen, de nagyon flash, 10 perc alatt három munkatárs nézte meg
[ Szerkesztve ]
-
Jorgos01
tag
válasz pulutodurumo #5114 üzenetére
Szia!
Nekem a múlt héten érkezett meg a Parnisom. Innen rendeltem, [link] fix áron, 81 $-ért. Semmilyen egyéb költség nem rakódott rá, két hét alatt érkezett meg, hungarocell dobozban, és azon belül buborékos nylonban csomagolva.
Kibontáskor járt az óra és 45 óra járástartalékot mutatott, ez előrevetítette, hogy a rotor jól húz.
Az eltelt időben tesztelgettem, méregettem, a tapasztalataim.A szíj valóban kemény egy kicsit, de mivel valódi bőr szerintem nem lesz vele gond, meg fog puhulni. Ehhez a tokhoz, súlyhoz szerintem már kell egy ilyen komolyabb szíj.
A rotor igazolta magát, valóban jól húz. Napi 8 órából 6-ot számítógép előtt ülök, de így is kellően húz. Ha mégsem lenne elég, akkor még koronáról is fel lehet húzni. A rotor nekem is eléggé zajos, az óra másodperc stoppos.
Teljes felhúzás után 56 órát járt az óra. Ha ezt nem látom nem hiszem el.
Az első 24 órában 20 mp-et, a következő 24 órában 17 mp-et sietett. Miután lejárt kezdtem el hordani. A járáseltérés továbbra sem változott, a napi kb. + 20 mp-et hozza.
Kézi felhúzásnál nagyon nyersnek érzem a szerkezetet. Szerintem nem ártana neki egy kis olajozás.
És most segítséget kérnék.Valaki tudna ajánlani Nyíregyházán egy olyan órást, aki vállalná ennek az órának az olajozását (hátha a rotor hangosságán is segítene) és beszabályozását (egy kb. + 5 mp jó lenne).
Ami egy kicsit aggaszt, hogy a járástartalék kijelző érdekes dolgokat produkált.
Majdnem teljesen felhúztam az órát a koronán keresztül, majd elkezdtem hordani. A rotor tovább húzta és egyszer csak azt vettem észre, hogy a power reserve kismutató leugrott a nullára, holott teljesen fel volt húzva. Ekkor levettem a kezemről és a mutató elindult lefelé, kvárzi kb. - 3 órát mutatott. Lefeküdtem aludni, és mire felébredtem, a mutató kb. beállt a jó helyre és már 40 óra járástartalékot mutatott. Mivel a segédszámlap jobb oldalon van, így körbe nem tud forogni, hogy hogyan csinálta nem tudom. Lehet, hogy ez az 56 órás járástartalék zavarja meg, mert 45 órára van kalibrálva a számlap. Fogalmam sincs mi lehet vele. (Amikor az 56 órás ciklust produkálta /ekkor le volt rakva és nem piszkáltam/, akkor ilyen "ugrálást" nem produkált, csak annyit lehetett észrevenni, hogy 10 óra járás után csak mondjuk 7-et ment vissza a mutató.)
A Tied hogyan viselkedik ebből a szempontból?Az óra egyébként gyönyörű (bár ez szubjektív dolog), a tok, számlap szépen megmunkált.
Néhány kép róla:A dátum gyors beállítása az utolsó képen látható süllyesztett gombbal lehetséges. Mondjuk ezt elegánsabb lett volna megoldani, a korona kétállásos kihúzásával.
Aki tud nyíregyházi órást ajánlani, annak előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
sandró60
addikt
válasz bazsimano #5273 üzenetére
Ahogy írtam én a Lidl-ben vettem és megvagyok elégedve vele.Olyan ami a képen van csak mégse,mert nekem 2x3 sorban vannak az órák ezért négyszögletes, üvegtetős műbőrrel bevont az óratartó doboz.Az Aldi-reklámjait is figyeld,mert általában ez a két üzletlánc versenyezik egymással
Itt egy link,ha sürgőssen kell [link][ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
válasz pulutodurumo #5274 üzenetére
jol nez ki kepen!
-
pulutodurumo
addikt
válasz bazsimano #5273 üzenetére
Én ezt vettem. Ha nagyon gagyi lesz, akkor a belsejét majd átpakolom egy házi gyártású fa dobozba.
[ Szerkesztve ]
-
bazsimano
őstag
válasz pulutodurumo #5272 üzenetére
Milyen van nektek? ( sandró60 ) link esetleg?
koszi -
pulutodurumo
addikt
válasz bazsimano #5270 üzenetére
Én most 11.11-én vettem egy 6 fakkost, majd kiderül hogy milyen.
Breki: attól a weblaptól majdnem agyrákot kaptam. Az hogy az egekig magasztalja a kínai divatórákat, az még elmegy. Persze az ár/érték stimmel, de eléggé el van tévedve más téren. Az meg hogy maga a lap hogy van összehányva az megint más kérdés...
-
-
Breki
veterán
A Kínai óra márkák: Egy olcsó alternatíva a replikáknak
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
szaszlaci
addikt
válasz csubuka #5267 üzenetére
Hogy a mástól vett jobb-e, azt nem tudom, és azt se, hogy őnála mi a helyzet, hisz ha megnézed, szinte csak ezt az egy terméket árulja.
Vagy eredeti, vagy olyan jó hamisítvány, hogy elvileg nincs hátránya. Ilyenekre gondolok, hogy az előlap kidolgozása sokkal precízebb, mint más kínaiak, amit csak közelről lehet látni. A kijelző világos és igen nagy a betekintési szöge. A szerkezet nem csavarokkal van összerakva, hanem pattintós, ahogy az eredeti. LEDes világítás kiváló, az egész kijelző látszik, mégse vakít. Előlapon se világít át a LED, oldalt. Tok csavar nagyobb és nem forgácsol ki semmit.
Nem, ez nem dobozos, zacskóban, Casio bilétával. A manualt meg nem mondom, mintha lett volna valami.
Jorgos01: ez ketyeg a leghangosabban
Ha vennél egy másik ugyan ilyet, lehet az halk lenne. Tapasztalataim szerint teljesen random.[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz szaszlaci #4666 üzenetére
Most, hogy néztem ilyeneket, - mert nagyapámnak megrepedt az ugyanilyen órájának a tokja - én is néztem az e-bayt.
-Akkor ha kerülöm az eladót akitól vettél, attól még lehet onnan venni?
-Olyat olvastam itt, hogy a nagy "eredetiség teszt" abban merül ki, hogy a jobb alsó gombot három másodpercig nyomva Casio feliratnakkéne kijönnie
-Dobozt meg manual-t kaptál mellé amúgy?
-
Jorgos01
tag
Tegnap érkezett ez a Curren 8215. Durván három hét kellett a szállításra.
[link]Tok átmérő korona nélkül 43mm, hosszúság 50mm, vastagság 12mm.
A szíj szélessége 22mm.
A szíjra az van írva, hogy bőr.
A valóságban bőrillatú, habosított valami. Egyébként kellemesen puha, de tartós biztosan nem lesz. Sajnos teljes hosszában 22mm, a vége felé sem keskenyedik, pedig azzal egy kicsit kecsesebb lenne.
1 nap alatt járáseltérést nem fedeztem fel rajta, havi 5 másodpercen biztosan belül fog maradni.
Mivel a tok, az átmérőhöz képest nem hosszú, ezért a vékony csuklómon is jól mutat.
A dátumablak elhelyezése, és a széles mutatók miatt, bizonyos helyzetekben a dátum leolvasása nehézkes.
Egyébként a számlap nagyon mutatós, a számok szépen kiemelkednek, a kör-körös rovásoltság nagyon mutatós.Az üvege teljesen sík, a tokból nem emelkedik ki. (Jellemzően nem szoktam odaütni sehová az óráimat, de ezt egy nap alatt kétszer is sikerült, de bírta.)
Farmeres-pólós órának vettem, de végszükségben egy sötét öltönyhöz is felvehető.
Összességében úgy gondolom, hogy a 10 dollárt megérte.
Saját képek az óráról.
Ja, az összes kínai órám közül ez ketyeg a leghangosabban, de azért annyira ez sem vészes.
-
attiati
veterán
ezért a Parnis óráért jó ár volt a 20 usd?
nem én vittem el, csak próbálom belőni az árakat, mert egy másik barna szíjas változatát meg 40usd-ért vittek el, szóval nem értem
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
A fotók használhatóak, csak tudni kell értelmezni. Ha kinéztél valamit, mutasd meg!
A nikkelezett (?) fémtok azért elég jól bírja, alkalmi viseletnél pedig sok év. Amivel valószínű te is tisztában vagy. Egyedül a korona leheletvékony bevonata kopik le hamarább, ha épp nem bevonatmentes, amit előre nem lehet megmondani.[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz szaszlaci #5259 üzenetére
Ha a fotóknak ennyire nem lehet hinni, akkor kár a fotók alapján keresgélnem.
Nem volt nehéz, de azt hiszem lebeszéltél a fekete festett tokról. Az biztos, hogy ha a tok felületkezelt, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kezd el kopni, pattogzani. Vannak persze nagyon ellenálló bevonatok, de az egy másik (ár)dimenzió. -
Breki
veterán
Én hozzátennék egy ilyet is :-)
Más, találtam egy nagyon jó szíjas boltot az Aliexpessen ahol nagyon jó minőségű szíjak vannak.
Minden típus nagy választék, kiváló minőségCsak kicsit más árkategória, van ilyesmi bolt olcsóbb árakkal tud ilyet valaki?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
szaszlaci
addikt
Akkor a megoldás az lehet, hogy beírod Ebayen, hogy "analogue men watch", alsó árhatár 1200 forint fix áras, ár szerint növekvő és lapozgatsz pár órát. Annyi, de annyiféle van.. Viszont meg kell tanulni a szép képek mögött a valóságot látni. Egy beugratást mondok: ha a felület olcsón matt ezüst, az a valóságban ritka, hogy ne sima fényes ezüst legyen.
A Naviforce 9024-re meg nehéz ízlés mentesen bármit mondani. Ilyen jellegű tok savazott acéllal oké, ez viszont festett, vagyis nincsenek élek, hanem gömbölyű, és szerintem nem ilyet keresel. (A nagyon olcsó matt fekete festés meg lejön, ha épp olyat találnál.) A számok nagy valószínűséggel inverz LCD "fehérek", vagyis nehezen olvashatóak és elég snasszok, csak világítással zöld. A tokátmérő megint kérdés, de ha 45-ös körüli és nincs bitang vastag csuklója, akkor nem hinném, hogy a finom jóízlés irányába terelnéd ezzel.
Talán akkor ezeket nézd meg, illetve ilyesmire keress. Az első kintről nyilván kevesebb:
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Ha már Alpha, én vagy 8 éve ezt a linket mentettem el. Becsületükre válljon, hogy elérhető a hivatkozás pedig a honlapjukról már nem elérhető, én legalábbis nem találtam meg.
De mondom, nem magamnak válogatok.
Viszont, arra lennék kíváncsi, ha már a kínaiak mindent olyan ügyesen "utánéreznek", akkor létezik náluk a 40-es évek kronográfjainak világa? Ezek a kedvenc óráim: -
Soká
senior tag
válasz szaszlaci #5254 üzenetére
Az a baj, hogy most a diskurzus erőteljesen a személyes formakedveltség irányába visz, amit leegyszerűsítve nevezhetünk ízlésnek is.
Abból azért ne csináljunk különösebb problémát, hogy másnak lesz az az óra, a saját gimnazista gyerekekmről van szó, akinek egyfelől ismerem valamelyest a gondolatait jelentős részben meg én magam terelgetem azt."Trendi" alatt annyit érdemes érteni, hogy valami olyan formavilágú órát képzelek el, ami az utóbbi évtized terméke. Lehet, hogy egy Seamaster/Submariner sokaknak tetszik most is (megértem) de azért gondoljatok bele, egy 60 éves fazonról beszélgetünk. Ahogyan az a szép letisztult Stowa vagy egy Junghans eredeztethető akár a Bauhausból. Ezek mind szép, "örök" darabok, de azt mondom, hogy egy fiatalnak még nem kell nosztalgiáznia, ő szeresse a maga korának aktuális formavilágát. Ez alatt természetesen nem az eltúlzott, batár, divatmárkákra gondolok elsősorban, mint az említett Police hanem valamire ami egy fokkal kevésbé divatérzékeny. Kevésbé szinpadias, ergonómiailag jobban illik a kézre, stb.
Nem mondom, hogy a Naviforce 9024, amit éppen "befutónak" gondolok, lenne a mértéktartás és a finom részletek etalonja, de ez most az én szememben úgy sportos, hogy közben hétköznapi viseletre is megfelelő.
Bár, azt kell mondjam, minél tovább nézem, annál több részlete nem tetszik...) csak ha nagyon "igényeskedek", akkor tényleg inkább a százezres-milliós kategóriát kellene górcső alá vennem. (találomra: 1. 2. )"esetleg lehet rajta digit kijelző,"
Nem könnyű összehozni formailag a kettőt, de azért írtam ezt, mert ha a stopper fontos, akkor praktikusabb a numerikus kijelző. A stopper meg egy olyan plusz funkció, ami nem árt egy olyan fiatalnak, akiben van némi versenyszellem és méregeti a teljesítményeit.
Most keresgélés közben még találtam olyan versenyzőt, hogy Ochstin...
-
szaszlaci
addikt
Igen, Kínában is gyártanak jó dolgokat, és szerintem az ezerötszáz forintos kvarcóra is bele tartozik. Nem azért, mert csúcsminőség, hanem mert nagyon olcsón szép és működik jól, pontosan. Például ilyen Stowa külsejű kvarcórákat könnyen lehet találni. Vagyis ha magadnak keresnél, könnyű lenne, de ha másnak, aki gondolom maga sem tudja, hogy mégis milyet, vagy hogy egyáltalán hordaná-e, tapogatózás lenne a sötétben. Kéz nélkül. Engem nemrég "kinevettek" itt, az órás topikban, hogy azért hordok karórát, mert tudni akarom az időt, és mint ékszer, sokkal kevésbé jelentős szempont. (Sőt, még az ébresztő funkciót és a stoppert is használom!) Ezek után tanácsot adni nem egyszerű. Talán annyit, mint a példádból is látszik, inkább az ajándékozó fontosabb, mint maga az ajándék.
Aztán ami engem illet, örülök, ha le tudok mondani egy újabb tárgyról, vagyis pont fordítva van: értékelem az ajándékozást, de ha a tárgynak nem veszem hasznát, nem fogom rakosgatni, mintha az emlék a tárgyhoz, és nem hozzám kötődne.Mi az, hogy "trendi"? Kinek, kin, kik között, ki szemében? Ezt a szót a hétköznapi megjelenést illetően leginkább talán egy hipszterre használják, illetve aki így öltözködik. Ide talán egy kellően rondára sikeredett Police óra illene. Illetve nem is, hanem a legújabb ájfon, almás fülessel, benne valami igénytelen, de trendi zörejjel, esetleg egy eredeti almás okosóra mellé százezerért.
Vagy alapvetően az óra legyen divatos? Szerintem a karóra egy elég erős kifejezőeszköz is lehet, és itt főleg nem jó, ha az ember a divatot követi. Én magamnak és nem másnak választok órát, épp ezértengem fog kifejeznielárul rólam sok dolgot.Persze nem muszáj ilyen komolyan venni, viszont annyit mondtál, hogy legyen mutatós, esetleg lehet rajta digit kijelző, ami így nagyon tág, ebbe kb. bármi belefér. (Számomra egy óra vagy analóg legyen, vagy digitális, az ilyen vegyes se nem néz ki jól, se nem tudja, mi akar lenni és nem is olvasható kényelmesen.)
Talán ha néha felveszi, akkor egy elegánsabb darabot lenne érdemes nézni. Egy olyasmi kvarc replikát illetve homage-t, mint a Stowa, aminek egy pár száz forintos -- egyébként teljesen korrekt -- nato szíj egészen új arcot ad. Sokkal hordhatóbb úgy, kb. minden öltözékhez. Vannak elfogultságtól függetlenül szép tárgyak.majd készítek hozzá tokot
Érdekesen hangzik![ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz mefistofeles #5235 üzenetére
"szerintem túl sokat vársz egy olyan árkategóriában ami magában hordozza bizonyos kompromisszumok elfogadását."
Akár igaz is lehet, amit írsz, de éppen most linkelték ezt a 28dolláros acéltokos, kicsit vízálló Casiót, ami még csak nem is kínai. Szóval elő lehet állítani 30dollárért azt, amit én leírtam, mégha túlzónak is hat.
Ha tetszene ez a Casio még meg is rendelném, csak valami más lebeg a szemem előtt."Azt meg sem említetted de gondolom alap, hogy még pontos is legyen."
A pontosság, lásd előző hozzászólásomat, nem a drága órák kiváltsága. Azt a sárga szíjas órát egyébként azért (is) vettem meg, mert ránéztem a boltban, összehasonlítottam a mobilon mutatott pontos idővel és alig láttam eltérést, amiből arra következtettem, hogy ha az x héttel vagy hónappal korábbi összeszerelésnél pontos időre állították be, akkor olyan nagyon nem lehet krumpli.
"ha olyan órát akar az ember ami kompromisszum mentesen teljesíti a kívánalmait akkor minimum egy nullát az általad írt limit ár mögé kell írni"
Ez akkor lenne igaz, ha a kritériumaimban az is szerepelt volna, hogy javítható szerkezetű órát szeretnék. De ilyet nem kértem.
És ebből a szempontból az acéltok valóban túlzó elvárás, mert ezek az olcsó órák nagyjából egyszerre halnak meg kívül és belül. Mire lekopik a tokról a felületkezelés, addigra a műanyag fogaskerekek is elhaláloznak...
Az acéltok nálam csak azért lenne szempont, mert az elvileg nem kíván semmilyen felületkezelést. Azaz ha megkopott, megkarcolódott, akkor fel tudom polírozni, rendbe tudom hozni. Persze, galvanizáltatni is lehet, csak azt kevésbé szeretem.
De miután a tetsző darabok között sok az eleve feketére felületkezelt, így az "acélság" nem is annyira szempont.Apropó, tudja valaki, hogy ezek a fekete felületkezelések milyen eljárást takarnak? Feltételezem, hogy nem PVD, bár én már mindent el tudok képzelni a kínai iparról.
-
Soká
senior tag
válasz szaszlaci #5233 üzenetére
"Ne akarj első (kínainak) tökéleteset venni."
Messze nincs szó "tökéletesről", tényleg csak optimalizálni szeretném a dolgot. És ebben benne van az is, hogy itt kérdezek, mert akik ezzel foglalkoznak, azok tudják, hogy éppen mi tekinthető jó vételnek. Nekem jelenleg egyik kínai márka sem mond semmit, ugyanakkor tudom, hogy Kínában is tudnak jó dolgokat gyártani.
"Egyáltalán tudod tapasztalatból, hogy milyen fajta óra az, amit majd szívesen hordasz huzamosabb ideig?"
Koromnál fogva van némi tapasztalatom. És valamikor a 80-as évek első felében a megboldogult Órások Szövetkezete volt rövid ideig a munkahelyem csak azt sem szeretném eljátszani, hogy értek a témához.
Magamnak meg biztosan valami ilyesmit választanék:Az órát egyébként nem magamnak, hanem a fiamnak venném, akinek oly nagyon nincs is szüksége karórára ebben a telefonos világban, de azért nem árt ha van egy darab, amit néha a csuklójára tesz. Ha hordaná rendszeresen, akkor esetleg vennék neki egy automatát a mechanikus feeling miatt, de úgy nincs értelme, hogy állandóan megáll.
Szóval valami olyan darabot választanék neki, ami egyfelől "trendi" másfelől mégsem teljesen lufidizájn.Én azért tisztelem nagyon a mechanikusokat, van 100éves Omegám, meg a kedvencem most egy olyan Junghaus amit 1956-ban Bécsben vett egy "disszidens" és visszaszökött Karácsonykor a határon, hogy odaadhassa a menyasszonyának... Ez a menyasszony egy idős hölgyike volt amikor árulta ezt a bizonyos órát, nem tudtam lebeszélni az eladásról, hogy megvehessen valami bóvli ajándékot az unokáinak, akiket az óra története egyáltalán nem érdekelt...
De vettem pár éve egy ETA2824-t, hogy majd készítek hozzá tokot, csak hát az idő...
"pár hónapja pedig műanyag digitálisakat veszek."
Teljesen megértelek. Az én kezemen perpillanat egy leárazott aldis, felirat nélküli totál kommersz óra van és szeretem. Egy hónapja vettem, azóta 1mp-et siet. A sárga színű:
Kínából ez valószínűleg 3 dollár lehet -
Breki
veterán
-
szaszlaci
addikt
Jött egy ilyen, 230 - vagy 270 forint, a legolcsóbb. Igazából az volt az apropója, hogy az elektronikát áttenném egy fémtokba, és összekötném egy régi piros lencsés számológépből kiszedett kijelzővel, így olyasmit kapva, mint a Commodore vagy Omega órája.
40 széles, kb. 7 vékony és 22-es a szíj. Ez CR2016 lítiumelemmel üzemel. Elég kemény szíj, nehezen nyomódik a gomb, és vízállóvá is csak úgy tehető, ha kap egy csomó ragasztót. A keskeny változat sokkal jobb.Breki: Ezt nem találtam normális áron, a másik ez.
gipsztigris: értelek. A hasonlattal volt gondom, amit Schawo kifejtett. Hisz akkor nem szart mártasz csokiba, hanem attól válik azzá. Ismert márkánál szerintem se előnyös, viszont egy Nomos vagy egy Stowa, amikről nem rég volt linkelve hamisítvány, szinte senki nem ismeri, mint márkát.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz gipsztigris #5247 üzenetére
Akkor nem jó a hasonlatod. Úgy lenne jó, hogy a kekszet ha csokiba mártod, akkor szarrá válik. Izé, ez meg totális képzavar.
-
gipsztigris
addikt
válasz szaszlaci #5245 üzenetére
Ezek szerint nem értettél meg!
A homage az szerintem teljesen helyénvaló, csak ne legyen hamisítvány! Egy MEGIR, vagy NaviForce lehet szép (nekem is van) de bármennyire hasonlít a nagy elődökre, mégsem akar Citizen vagy Hublot lenni!
Ezek az órák csak akkor válnak darab sz@rrá, ha eredetinek akarják őket feltüntetni! Amíg Megir, NaviForce, stb., addig a helyükön kell kezelni és akkor jó kis órák lehetnek.Csupán azzal volt(van) bajom, hogy a nettó HAMISÍTVÁNYT majdnem mindenki következetesen replikának hívja!
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
szaszlaci
addikt
Fekete bond nato, két fehér csíkkal? Ezresért. Vagy teljesen fekete harmadannyiért?
gipsztigris: ha nem lenne homage, akkor ez a topik sem létezne. Akkor szerinted az összes olcsókínai egy darab szar? Többedszer írod ezt, és nem tudom mire vélni ebben a topikban.
-
gipsztigris
addikt
válasz pulutodurumo #5241 üzenetére
Sajnos így van!
De ahogy a mondás is szól, ha egy darab sz@rt csokiba mártunk az attól még sz@r marad!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
taptaq
aktív tag
Egy ilyen órával szemezgetek éppen :
Samsung A54, CASIO 1500WH
-
Breki
veterán
Nekem is megérkezett az első órám.
Elsőre pozitív csalódás, ha valaki kisebb elegánsabb órát szeretne.Egész gyorsan 19 nap alatt ideért.
Saját képek
A szíjat valószínűleg érdemes cserélni.
Kérdésem, milyen szíjat ajánlanátok hozzá amivel még jobban mutatna?Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
pulutodurumo
addikt
válasz gipsztigris #5240 üzenetére
Értem én. Csak azt akartam, hogy ez amit leírtál a szavak eredeti (helyes!) jelentése. Sokáig így is használták, de mostanában teljesen összemossák őket.
-
gipsztigris
addikt
válasz pulutodurumo #5239 üzenetére
Pedig szerintem egyértelmű.
Homage = Külső jegyek alapján egy nagyobb,népszerűbb,drágább márka modellje egy másik gyártó által elkészítve. Itt nem hamisítanak márkajelzést csupán a külső formát másolják le saját márkajelzéssel ellátva. Itt is felvetődik egy csomó jogi aggály a formatervek másolásával kapcsolatban, de semmi egyéb. Általában azért ügyelnek a gyártók (és itt elsősorban a nevesebb gyártók, mint pl. Orient) hogy 1:1-ben ne hasonlítson egy Mako a Rolex SUB-ra.
Replika = Leírtam alant.
Hamisítvány = Amikor egy adott prémium márka modelljét úgy másolják le, hogy a márkajelzést és egyéb azonosító jeleket is lemásolják. Ezzel az adott hamis terméket alkalmassá teszik arra, hogy a gyanútlan vásárlót megtévessze. Szerintem teljesen mindegy, hogy egy A++-os 200-300 dolláros Panerai-ról vagy egy 10 dolláros Panerai-ról beszélünk, MINDKETTŐ HAMISÍTVÁNY!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
pulutodurumo
addikt
válasz gipsztigris #5236 üzenetére
Igazad van, vagyis volt. Mert ahogy olvasgatok, már nem használják sem a replika, sem a homage kifejezéseket a gyártók a saját újra kiadott, átdolgozott óráikra. Az általános szóhasználatban sajnos vagy nem, de mindkét kifejezés eufemizmus lett a hamisítványra. Ez a könnyebb út. Egy az egyben lemásolni valamit, ráírni egy új nevet és az már nem is lopás... És ez sokaknál nem éri el az ingerküszöböt. Bezzeg amikor csinálnak egy nyugati autóra megszólalásig hasonlító valamit a Távol-keleten, akkor mindenki hőzöng. Ja. Egy 20-30-40 éve létező design lenyúlása már nem akkora bűn (ide most pontot vagy kérdőjelet tegyek
-
szaszlaci
addikt
válasz gipsztigris #5236 üzenetére
Érdekes kérdés. Szerintem nem kell ahhoz gyártáson kívülinek lennie valaminek, hogy replika készülhessen róla. Például egy húszezer forintos, replika szamurájkard, elvileg pont úgy néz ki, mint az eredeti. Viszont az anyaga nem alkalmas arra, hogy használni lehessen, és nem is eredetinek árulják, hanem díszkardnak!
Egy Submariner-nek kinéző, olcsó réztokos óra, amin jól láthatóan SOKI márka díszeleg, hamisítvány? Ezt gáz felvenni? Ha valaki direkt Rolex jelzésűt keres, méghozzá azért, hogy többnek látsszon, na az gáz, de itt most nem erről beszélünk.
Mi a helyzet egy Orient Ray Diver-el?
Vagy egy Orient Fligt? Ez a forma aztán tényleg sok márkánál is és az olcsókínaiaknál is megtalálható.pulutodurumo: nahát, a Casio tényleg acéltoknak tűnik!
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz pulutodurumo #5185 üzenetére
Na csináltam egy majdnem jó képet az új Eykiről.
Ha acél tokja lenne, és megcsinálták volna WR50-re akkor adhatnák 25-30$-ért is, venném. Várjuk csak, ilyen már van és Casionak hívják.[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
"Mi a replika? Eredetinek kinéző, de silányabb anyagú, tudású, stb."
Ez nem replika, hanem hamisítvány! Csak mostanában erősen elterjedt a hamis órákat forgalmazók és viselők részéről, mert így azt hiszik nem annyira gáz!
A replika, az egy régi, már nem gyártott modell új kiadása. Például a Bulova Moon Watch új kiadása.
-
mefistofeles
addikt
Kérlek ne sértődj meg azon amit írok (én is kezdő vagyok a kínai óra piacon) de szerintem túl sokat vársz egy olyan árkategóriában ami magában hordozza bizonyos kompromisszumok elfogadását.
Van egy design elképzelésed, acél tok, ne hasonlítson egy menő típusra sem stb. Azt meg sem említetted de gondolom alap, hogy még pontos is legyen.
Nyilván beletrafálhatsz de igazából ha olyan órát akar az ember ami kompromisszum mentesen teljesíti a kívánalmait akkor minimum egy nullát az általad írt limit ár mögé kell írni. szerintem......szaszlaci: Úgy vélem a replika fogalma nem függ a másolat minőségétől. Ha egy márkás óráról, megbízható, pontos másolatot készítenek az is replika.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Vertigo18
addikt
Azt se felejtsük el, hogy az sem ritka, hogy egy olcsóbb, "márkátlanabb" órában ugyanaz a szerkezet van, mint egy "minőségibb", márkás órában. Ugyebár ilyenkor a kevésbé márkás óra jóval olcsóbban kapható, hiába van benne ugyanaz a szerkezet.
A másiknál pedig egyszerűen a márkát fizettetik meg.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
szaszlaci
addikt
Mi a replika? Eredetinek kinéző, de silányabb anyagú, tudású, stb. Ha jó minőségű, akkor az már nem az. (Hogy egy korrekt, jó anyagú, de hamis Rolex feliratos óra micsoda, század áron, az megint más kérdés.)
a svájciak 30 euróért nem tudnak annyit nyújtani mint a kínaiak 20-ért
Ebben ne legyél olyan biztos.A Naviforce a jobbik fajta olcsókínai, tudtommal nem hamisítják úgy, hogy a márkát is ráírják. Még nem hallottam, hogy acél lenne valamelyik is, az ötezer körüli ár a reális.
Ne akarj első (kínainak) tökéleteset venni. Sok félét mutattál és a kritériumaid is elég nagy mozgástered adnak. Egyáltalán tudod tapasztalatból, hogy milyen fajta óra az, amit majd szívesen hordasz huzamosabb ideig? Mert ha nem, a legjobbak erre a célra az ilyen olcsóbbak. 1 -- 3 ezresből megtudod, hogy amit jónak gondolsz, tényleg kényelmes, jó méret-e, megfelelő-e az elrendezése, a színei, stb. A megjelölt tízezres felső határ szerintem elég drága kísérletezni, főleg, hogy ezeket még hordatlanul is elég nehéz eladni, ha nem kellene.
Én két éve a mechanikusat tartottam az órának, és azon gondolkoztam, majd melyik 30 -- 50 ezres Orient automatát vegyem meg. Majd eljutottam oda, hogy a mechanikus egy presztízsértékű ostobaság -- elnézést a kedvelőitől --, pár hónapja pedig műanyag digitálisakat veszek. És használok a legnagyobb megelégedéssel egy kétezer forint alattit. Szóval idő és próbálkozás kell, míg az ember rájön, mi is válik be neki.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
attiati
veterán
van valami oldal, ahol meg lehet nézni az összes modellt ezekből a "márkákból"?
naviforce
curren
sinobi
magir -
Soká
senior tag
No, lenne mára még egy kérdésem. (miután már teljesen elbizonytalanodtam
Itt van ez a NAVIFORCE 9024 Full Steel Watch néven futó óra.
A "márkaboltban" ez 56dollár, a kínai shopokban meg 18-20dollár. Akkor ez utóbbi most eredetinek nevezhető vagy netán már a kínait is hamisítják Kínában?szerk: valószínűleg nem hamisítvány, csak ugrál az ára rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
válasz szaszlaci #5227 üzenetére
Amit linkeltél, az megint nem valami olyan, ami kimeríti a replika fogalmát? Mert ez elvileg svájci darab, de ha megnézed a gyári fotót, akkor éppen a logó "kicsit" más... És a gyár által javasolt boltban háromszor kerül annyiba, mint a te linkeden.
De ha nem is lenne koppintás, úgy vagyok vele, hogy a svájciak 30 euróért nem tudnak annyit nyújtani mint a kínaiak 20-ért.
Üdv!
-
szaszlaci
addikt
egy Omega/Rolex Seamaster utánérzés
Milyen finoman fogalmazol. Másolat, persze, de nem Rolex van ráhamisítva. Egyébként valószínű mindegyik kínai valaminek a közeli másolata formaterv alapján. Igaz, a Submariner és a Seam. az, ami ismert. Viszont ilyen jellegű pl. Orientek között is van, ami mégse épp egy hamisítvány márka.A stainless steel ráírás nem jelent semmit. Kb. mint a geniune leather szíj.
Vagy utánaolvasás után, hogy valaki vett, és acél, vagy az ár és a képek alapján lehet jobb vagy rosszabb eséllyel megállapítani, hogy tényleg miből lehet.
A szíj viszont gyakran acél, még az egészen olcsóaknál is. (400 forintos Casio replika, és a szolidan vékony, de egész korrekt acélszíjjal.)Az olcsóbb működő kismutatósak alatt pl. azt értem, amit te is kérdeztél, az első Megir-t. (Az pont még acélnak is tűnhetne a Photoshoppolt kép alapján, de ennyiért szinte biztos, hogy nem az.)
Húszezer alatti korrektebbekre pl. linkeltek itt egy szerintem igen szemevalót. Viszont ha ilyet választasz, inkább más adjon tanácsot, aki jobban képben van.
Land: végre valaki! Aztán ha mégse acél, ne engem okolj.
-
Soká
senior tag
válasz szaszlaci #5222 üzenetére
Köszi a válaszodat!
"Tudomásom szerint ez az egyetlen olyan..."
Ezt nem írtam, de én - éppen az alacsony ár miatt - eleve kizárnám azokat az órákat, amik többnek akarják mutatni magukat annál, amik. Amit linkeltél - ha nem tévedek - egy Omega/Rolex Seamaster utánérzés. Ezt kerülném. Természetesen minden kínai tömegóra is valamiféle utánérzés, de nem bánom, ha az nem olyan klasszikusnak nevezhető óra utánérzése mint ez.
A mechanikus órát is eleve kilőttem, mert az drága mulatság és fontosabb is, hogy pontosan járjon, minthogy ketyegjen.
Ami az acéltokot illeti, linkelek párat, amire az van ráírva, hogy Case: stainless steel
Ezeket egyáltalán ne higgyem el? Mert ahol látszik a hátlap és látszik rajta a felirat, hogy "stainless steel back" ott egyértelmű, hogy az acél csak a hátsó fedlapra vonatkozik.
1. 2. 3. 4. 5."Működő kismutatókkal meg olyan 3 -- 5000. Ilyet semmiképp nem akarsz?"
Esetleg linkelnél egyet, mert nem teljesen értem, mire gondolsz.
És arra is kíváncsi lennék, mit tekintesz "Kicsivel fölötte márkásabb és korrekt acél kvarcok"-nak.
Köszönöm! -
szaszlaci
addikt
-
szaszlaci
addikt
35 $ és acél: ezzel gond lesz. Tudomásom szerint ez az egyetlen olyan, ami úgy tűnik, acél. Eddig senki nem merte (akarta) megvenni.
A következő 15 ezerért a mechanikus, nem túl jó, de nem is gagyi acélok.
Kicsivel fölötte márkásabb és korrekt acél kvarcok.
Alsóbb árkategória a bevonatosak 1000 -- 3000 között. Működő kismutatókkal meg olyan 3 -- 5000. Ilyet semmiképp nem akarsz?Szíjat szerintem külön érdemes venni, olyat, ami az ízlésed, sokkal több lehetőséged lesz úgy. Gyári szíj ezeknél sokszor kritikán aluli.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Előkotortam a régi órákat .
Casio dbc-62-es órához milyen szíjat érdemes rendelni kínából ?
Arra emlékszem régen az utángyártottak amiket itthon vettünk kb fél évet bírták, az eredetiek meg nagyon drágák voltak.Ehhez a 7 zenés órához milyen típusú elem kell ? Én az sr626 -ra tippelnék de nem vagyok biztos benne.
Illetve ezt a szíjat ki lehet bővíteni? Vagy olcsóbb másikat venni ?[ Szerkesztve ]
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Soká
senior tag
Sziasztok!
Esetleg, ha valakinek van ötlete, keresek olyan megbízhatóbb márkájú kínai, mérsékelten sportos férfi karórát, amely:
- analóg kvarc (lehet benne digitális kijelző is)
- 35dollár alatt
- max. 44mm átmérőjű
- acél(!)tokos (tehát nem alloy) és nincs felületkezelve ilyen-olyan színűre
- inkább NEM acélszíjas (tehát bőr és egyéb szintetikus)
- stopper jó ha van, dátum jöhet, de egyik sem kötelezőEz például majdnem megfelelne, csak jobb lenne kicsit sportosabb kivitelben. Ez pedig már méretre is nagy és úgymond "túl" sportos.
Ami jobban tetszene ( 1. 2. 3.), az mind valamilyen lágyötvözetű tokban van, felületkezelve.
Köszönöm, ha van ötletetek!
-
titán
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #5216 üzenetére
WMW1111 a kódja
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Mr.Csizmás
titán
bewell fa óra, 11.11 $ kuponnal. valahol középen van [link]
-
mefistofeles
addikt
válasz szaszlaci #5214 üzenetére
Ügyes vagy, tényleg megtaláltad
2500-5000 ft között nem igazán vásárolnék semmilyen órát (oké neten lehet de ugye nem várok)
Az olcsó automatákról már lemondtam mint feljebb jeleztem is. Ennyi pénzbe egyszerűen nem fér bele minőségi darab még "kifogtam" kategóriában sem.
Húszezer körül simán tudok itthon is minőségi darabokat. Akár a "kínai" zónából kilépve is.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
szaszlaci
addikt
válasz mefistofeles #5211 üzenetére
azért háromszor drágábban nem!
Ezt mutattad,
megkerestem neked.
Nem csak hasra ütésre mondtam ám. 2500 -- 5000 forint között jó pár skeleton mechanikus variációt találsz Ebayen.Másrészt mindennapinak biztos nem vennék felhúzósat, és a nagyon olcsó kínai automata sem húzza ám magát. A bevonatos tok még oké, egy évig jó eséllyel szép marad normál, mindennapi használat mellett.
Esetleg egy jobb fajta, vízálló, acéltokos kvarc, húszezer alatt kicsivel, egy hónap múlva.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
titán
-
mefistofeles
addikt
válasz szaszlaci #5209 üzenetére
Kb. levettem, mit szerettél volna, de amit leírtál az az órára vonatokoztt! Ezért nem értettem.
Természetesen igazad van és én is csak ilyen tételnél vagyok türelmetlen. (azért háromszor drágábban nem!) Olyan a habitusom, hogy 1-2 ezresnél nem szeretek várni. A régi hőnszeretett órám megadta magát és ezért szeretnék egy mindennapi használatra valót ha nem is azonnal de pár napon belül.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
tlala
addikt
Régi mondás: "Vagy időd legyen rá vagy több pénzed. "
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz mefistofeles #5208 üzenetére
Ha valaki türelmetlen, az jóval nagyobb gondokat okoz az életében, mint hogy pár hétig nincs a kezén a kinézett óra.
Ne érts félre, igazán nem akarlak elemezni és életvezetési irányelveket adni, de már többször írtad, hogy a legnagyobb baj, hogy várnod kell rá pár hetet, inkább itthon vennéd háromszor drágábban, ugyan azt. Szóval jó módszer lehet ez a csomagvárás.
-
mefistofeles
addikt
válasz szaszlaci #5207 üzenetére
"Ennél csak nagyobb gondjaid lesznek a hiányából"
Ezt speciel nem értem......Amúgy nehogy már egy karórával fejlesszem a türelmemet. Arra ott vannak az ördögfióka fiaim!
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz mefistofeles #5205 üzenetére
most várjak rá egy hónapot?
Remek alkalom, hogy fejleszd a türelmed. Ennél csak nagyobb gondjaid lesznek a hiányából.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
titán
válasz mefistofeles #5205 üzenetére
[Itt] megveheted azonnal a feher szamlapost, csak hat mennyibe kerul.
-
mefistofeles
addikt
Na ez spec. gyönyörű....
...de most várjak rá egy hónapot?
Egyébként design szempontjából nincsenek elmeradva. A párezres kategóriában is találni olyan darabokat, hogy csak a küllemét nézve kamillázik az ember.[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz pulutodurumo #5202 üzenetére
Értem, köszi.
Igazából most már inkább olyanokat keresek mint az utoljárra linkelt curren.
Sima analóg, max dátum. Szíj fém vagy bőr (műbőr) a szilikon meg a vászon nem a stílusom.......[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz mefistofeles #5200 üzenetére
Ehhez mit szolsz [link]? Minden mukodik rajta.
-
pulutodurumo
addikt
Nem kamu, csak nem éri meg. Nekem is van egy Jaragar. Valami 5e körül vettem. Nap, dátum, 24 óra minden működik rajta, csak így bő egy év után alig jár ~20 órát. Újan pontos volt és 40+ órát elment. Ha szervizeltetni akarnám 15 ezer körül lenne az ára...
-
titán
Ah, filléres kínai automata szerkezetek vannak. Nekem is van néhány 10-15 dolláros kínai automatám. Pár évet kibírnak. A skeleton meg csak annyi, hogy kevesebb anyag kellett a számlapba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest