Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aske
aktív tag
válasz
rarki72 #18495 üzenetére
Nem az a lényeg, hanem hogy az állítással hogyan változik a hajszálrugó működő hossza.
A pluszos irány miatt rövidebb lesz a rugó, így magasabb frekvenciával - gyorsabban - fog járni.
A negatív irány miatt hosszabb lesz a rugó, így alacsonyabb frekvenciával - lassabban - fog járni.
-
dzsi23
addikt
Nem új dolog, szal biztos sokan találkoztatok már vele, de én csak most láttam meg teljesen véletlenül ezt az órát, és megtetszett, rákattintottam. Ránézésre automata, de a spec. alapján "Twist (Battery)". Wtf? Elemes automata? És mi az a twist?
Szerencsére meg is válaszolja egyből a kérdéseimet:
"The twist movement combines the beauty of an automatic movement with the accuracy of a quartz battery. Partially exposing the inner-workings of the timepiece, the second hand is powered by the motion of your wrist, while the hour and minute hands run off of the replaceable battery."
Hát, ez nagyon komoly!Kvarcóra, de dísznek van benne egy automata szerkezet egy darab másodpercmutatóval.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
nebancsa #18457 üzenetére
Valami hiányzik a Sekondákból. Sokat láttam már ebay-en, aukcióban is sokszor vannak ott, de valahogy egyik sem fogott meg.
Érdekes az alábbi 3 modell a lenti képen, amik első ránézésre ugyanannak tűnnek, a színt és a szíjat leszámítva, azonban az első hátlapján "all stainless steel" felirat látható, a másodikon "stainless steel back", a harmadikon pedig "stainless steel case and case back".
Innen már csak egy lépés a kedvenc kínai feliratom: "all stainless steel case back".
Bár a típusszámaik is távol állnak egymástól (1490, 3413, 3461).(#18454) sztikac:
Szerintem nincs csapda, ennyit érnek. Ahogy néztem, a 90%-uknak csak a hátlapja acél, aliexpressen is találni hasonló minőséget, akár olcsóbban is. De cáfoljon rám, aki máshogy gondolja. -
petipetya
nagyúr
válasz
rarki72 #18477 üzenetére
Én 59 USD-s ajánlatot kaptam a Google keresőtől: Geya G78011
Semmi kiemelkedő nincs benne, ha valóban zafír az üveg (amire láttunk már például 50-60 USD között), akkor megéri az árát. Ha viszont használtan akarják rád sózni 55-ért, akkor vidd le 30-ig. -
rarki72
tag
Kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy Geya G78011 Submariner homage-re $55-ért.
Annyit tudok róla, hogy egy automata Miyota 8215 van benne, zafír elől és hátul, 316L acél a tok és a szíj, 300m (30 bar) vízállóság.
Ismeri valaki, van esetleg tapasztalat róla? -
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Oraszerkezet pontosság állításnál értelem szerűen a "-" csökkenti a szerkezet sebességet, a "+"pedig növeli?
A korábban már említett Vostok ról van szó.
Köszönöm!
-
knoxhu
senior tag
válasz
petipetya #18463 üzenetére
Amikről raktam ki képet, azzal biztos hordani fogom (kivéve a bolti szilikon), szerintem passzolnak hozzá. De szerintem pont a sárga mutatók miatt nehezebb kicsit hozzá passzolót találni
Fémmel meg a szürkével is elég patent!
Én még ezt a kettőt rendeltem, hozzá (bár a CAMOUFLAGE máson is lesz szerintem):
-
petipetya
nagyúr
Egy kis nyálcsorgató a Benyar BY-5107MSW órához, mert ebből sosem lehet elég: youtube
-
petipetya
nagyúr
-
nebancsa
senior tag
válasz
sztikac #18454 üzenetére
Más képről megnézve a 3253 szerintem nem is ér többet. Tok számomra igénytelennek tűnik félig polírozott félig homokszort szerű. A szíj is teljesen elüt a toktól. A számlap meg csak egy nyomtatott lap, semmi kidolgozás. Egyedül a másodpercmutatóba látok kis fantáziát.
Viszont izlésen nem vitatkozunk, valakinek ez jöhet be. -
knoxhu
senior tag
-
-
nebancsa
senior tag
Valahol olvastam hogy 30 fölött az asszony már nem veszi észre hogy új órád van, igaznak bizonyúlt
Nekem mindegyik órám kedves, még ha nem is hordom mindegyiket. Megválni egyiktől sem szeretek, főleg azok kedvesek hozzám, amihez valami történet is fűzhető, bagy a formája fogott meg valamivel, esetleg tudásban különleges. -
petipetya
nagyúr
Nem rossz ez a Sekonda 3253-SNP sem:
Ám most inkább ez a Lorus LNP RS931AX9 fogott meg, kár hogy mindenhol más méretet írnak rá: 43, 44 és 45 mm?
-
knoxhu
senior tag
Rubicon Update:
A hétfőn rendelt órám, a mai nap reggelén meg is érkezett, GLS szállította ki. Teljesen elégedett vagyok a szállítási idővel -
dzsi23
addikt
Én már 15 körül jártam az órák számában (persze, a nagy része olcsó kategóriás), de csak 5-öt szerettem meg igazán, szal csak azok maradnak, a többitől megválok (6-7 már el is kelt). Persze, ezután is meg fogom venni, ami megtetszik (és van rá keret
), de 10 fölé már biztos nem megyek ezután.
Így a 20 rekeszes dobozom alsó részében csak a felső részben tárolt órák kiegészítőit (szíjak, pótszemek...) tárolom.Meleg időben pihennek a bőr- és fémszíjak, hidegben pedig majd a natok fognak (a szilikonok meg mindig ott vannak, mert nem szeretem).
-
válasz
rarki72 #18442 üzenetére
Ennyi.
A pontosság csak akarat kérdése. Gyárilag azért nem szoktak ilyen pontosak lenni, mert sok idő belőni, és a költségvetésbe nem fér bele. Érdekes módon a kínaiak inkább törődnek vele, a kínai munkaerő olcsóbb. A filléres Pagani Design is +3 mp-es. Bezzeg a napokban érkezett svájci Roamer Searock a gyárból +20mp/nap pontossággal jött, ugyanígy a Hamilton Jazzmaster Auto Chrono is 12-15 körül siet(ett. Tegnap belőttem azt is +1mp-re).
-
rarki72
tag
válasz
dzsi23 #18439 üzenetére
A "gyűjteményem" két véglete (régi orosz / új kínai):
Poljot 2614 .2H SU szerkezettel (ref#:1551467)
Gyártva 1978
Frissen szervizelve, szabályozva.
Járástartalék 46 óra
Járáseltérés +1,5 mp/nap kézen hordvaPaulareis Ocean Planet Style
Gyártva 2017
Járástartalék 43 óra
Járáseltérés +0,2 mp/nap kézen hordva -
dzsi23
addikt
válasz
gyapo11 #18440 üzenetére
Nekem a ±3 perc bőven elég pontos. Munkába pár perccel kezdés előtt kell beérnem, ebédidő nincs kőbe vésve, és a munka vége is 15 percen belül változik általában. Ha máshova megyek időre, akkor is próbálok pár perccel hamarabb odaérni, vagy később, attól függően, hova is megyek. Nem nagyon tudok olyan dolgot felhozni, ami pontos perchez lenne kötve.
Szerk.: Inkább azt mondom, hogy +3 perc elég pontos, a -3 már nem, de a -1 sem.
-
válasz
gyapo11 #18437 üzenetére
Milyen irányban teszed le vagy használod, hőfok, felhúzottság szintje. Ezek miatt túl sok energiát nem érdemes beletenni a beállításba.
Hőfok nagyjából állandó, 23 és 28 fok között elhanyagolható az eltérés, ezt kihúzhatjuk.
Felhúzottság csak az tartalék utolsó fél órájában számít, ott lódul meg, egész addig elhanyagolható az eltérés.
Irány számít, de egy jó szerkezet 10mp-en belül van bármilyen irányból is forgatod. Erre írtam példaként, hogy még a kínai szerkezetem is +/-3mp-en belül jár, akárhogy is tartom. A svájciak és a japók is tudnak nagyjából ilyet (+/-5mp-en belül van minden órám, csak legfeljebb az offszet nem pontos). A karon hordva pedig viszonylag előreláthatóan viselkedik. Ha a használod, méred, állítod, használod, méred, állítod ciklus alapján szabályozod be, akkor pont az optimális értékre be lehet lőni, és hordáskor pontos lesz.
Minden órát érdemes beszabályozni. Kellő türelemmel pár másodpercre be lehet lőni egy jól kent, jól szervizelt, műszaki hibától mentes mechanikus órát. Még egy 20-30 éves darabot is. Egy '91-es svájcim is képes +/-5mp-re.
Én az automatát is keveset használom ahhoz, hogy fölhúzza magát, szóval mindenképpen kézbe kell venni, akkor meg már a felhúzás mellett be is állítom pontosra, aznapra az megfelel.
Erre találták ki a forgatót
Én is használok egy 4-es forgatót, nem sokkal drágább, mint egy mezei tartó doboz.
-
gyapo11
őstag
Írtátok a mechanikus órák pontosságának beállítását. Nem úgy van, hogy sok dologtól függ az eltérés? Milyen irányban teszed le vagy használod, hőfok, felhúzottság szintje. Ezek miatt túl sok energiát nem érdemes beletenni a beállításba. Én az automatát is keveset használom ahhoz, hogy fölhúzza magát, szóval mindenképpen kézbe kell venni, akkor meg már a felhúzás mellett be is állítom pontosra, aznapra az megfelel.
-
koma106
senior tag
Tegnap óta elég sokat fordult a világ. Most ez Seiko tetszik nagyon. Nem volt raktáron, rákérdeztem a chat-en, egy egyből beraktak 2db-ot.
Tetszik az apró láncszem és a minimalista dizájn.
A 44 fontból elvileg lejön még 10% első vásárlásként. Szerintetek megér ennyit (ha tetszik)?
https://www.rubiconwatches.com/sqnp-sgef89p1-seiko-gents-stainless-steel-bracelet-watch
-
válasz
Demens #18427 üzenetére
Nekem ETÁk, Valjoux, Miyoták között legpontosabb órám a Seagull Rider, Seagull ST17 szerkezettel. +0,3mp/nap folyamatosan, lassan egy éve. És pozícióeltérése sem nagyobb +/-3mp-nél. Gyárilag, dobozból ilyen.
Most épp a Valjoux-mat igyekszem beszabályozni, mert az siet 12mp-et. Most, úgy tűnik, hogy +2mp-en vagyok. Nem nehéz ám szabályozni. Csak ahhoz kell szerszám, hogy kinyisd a hátlapot.
-
Demens
tag
válasz
pulutodurumo #18424 üzenetére
Nekem a legpontosabb órám az Orient Banbino. Az napi 9 másodpercet siet és ilyen volt a vásárlás napja óta. Van egy régi Seiko 5-öm is, még a 7009-es szerkezettel, az sajnos késik 32 másodpercet. Ha sietne, nem lenne gond, de otthon nem mertem még szabályozgatni. Nem is tudom milyen eszközök kellenek hozzá.
-
petipetya
nagyúr
válasz
koma106 #18415 üzenetére
Szerintem nem nagy rá, de a méretben mindig az a lényeg, hogy miként érzed a csuklódon az órát, emellett egy jó szíj is kell hozzá. Peldaul NATO/RAF esetén még ott van az a +1 mm mindkét oldalon, amiért a szíj anyaga átbukik a rugókon, és csak aztán kanyarodik lefelé. Ezzel ellentétben egy kétrészes szíj, vagy még inkább egy fémszíj azonnal lefelé kanyarodik, és felveszi a csukló méretét.
Ezért jó pár kínai óra is kéznél 40-45 mm között, mert azokkal élesben elpróbálhatod a méretet.
-
petipetya
nagyúr
Ez a Sekonda márka hol rejtőzött eddig? Acél test, ásványi üveg, japán szerkezet, 5ATM.
-
Fall-N
veterán
válasz
Armagedown #18411 üzenetére
Ahogy írták előttem ne tedd. Minek 5 db olcsó vacak, amikor 20 $-tól kapsz értelmes kvarc órát is. Az a 4-5 $-os óra vacak anyagból van, bizonytalan szerkezettel. A szíjról nem is írok semmit.
-
dzsi23
addikt
válasz
Armagedown #18411 üzenetére
5 darab 4$-ost? Az 20$, annyiból már lehet venni egy normális órát is.
Vagy az 5 darab együtt 4$? -
Hyperion
senior tag
A korábbi Vostok Amphibian sietés margójára:
Watch check eredménye:
+88,7 s/dSzóval számszerűsítve ennyit siet.
-
T0mcs
tag
válasz
Armagedown #18407 üzenetére
Nehéz neked megfelelőt találni
Ez az 5$ os vásárlás kifog rajtad...Ilyesmin nem szoktam gondolkodni veszek 2-3 fajtát élőben úgy is másképp néznek ki aztán azt hordod amelyik tetszik.
-
gyapo11
őstag
válasz
@mriya@ #18406 üzenetére
Igen, először, amikor megnövekszik a nyomás, akkor az óra összelapul, aztán ha jó a tömítettség, akkor ez nem változik. Ha változik, és visszanyeri az alakját, akkor beeresztette a levegőt.
Valószínűleg nem azonnal tud bemenni a levegő a szivárgó tömítésen, ezért kell idő, amíg kiegyenlítődik a nyomás. -
válasz
gyapo11 #18402 üzenetére
Előfordulhat, hogy van olyan is, de én ezt ismerem: Elma 2000
Functioning of the unit:
By means of the integrated vacuum pump, the machine creates a difference of pressure between inside and outside of the watch. The measuring gauge is sensitive to any movement of the watch case down to 1/1000 mm and instantly detects any pressure compensation in which case the watch has a leak. If the difference of ressure remains the same, the watch is watertight. The machine has a mechanical design and even allows the testing of low-price watches with easily deformable watch-glasses (no risk of breaking).A tömítésnek nagyjából tök mindegy, oda-vissza működik.
-
gyapo11
őstag
válasz
schawo #18396 üzenetére
Olyat olvastam, hogy felpumpálják túlnyomással a búrát, ekkor az óra alakja változik, aztán változatlan túlnyomás mellett figyelik a műszert, hogy változik-e az óra, mert ha igen, akkor beengedi a levegőt.
Ez azért is jobb módszernek látszik, mert a víz is befelé akar hatolni a túlnyomás miatt, és pl. a hátlapot is rányomja az órára, nem leszakítani akarja mint a vákum, emi elemelheti a tömítésről. Szóval jobb túnyomással mérni, mint ahogy az életben is kaphatja a terhelést. A világűrben kevesebben járnak, nem vákumra kell méretezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest